PATMOSLÄHETIT TERVEHTIVÄT JA TARVITSEVAT SINUA

Tervetuloa tutustumaan Patmos Lähetyssäätiön lähetteihin. Lue kentistä, tutustu uutiskirjeisiin. Rukoile, voisitko ryhtyä esirukoilijaksi ja lähettäjäksi. Se käy kätevästi ottamalla yhteyttä Lähetystoimistoomme sähköpostitse tai soittamalla 09-8567 4988 tai linkistä kunkin esittelyn alla. Lähettiperheen jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa lähetiltäsi tulevan lähettiperhekirjeen myötä työn tuoreimmat kuulumiset suoraan kentältä. 

Muslimityö Suomessa
TIMO KESKITALO

 

Pastori Timo Keskitalo aloitti Patmos Lähetyssäätiön palveluksessa muslimityöntekijänä Suomessa vuoden 2016 alusta.

Patmos haluaa näin vastata kasvaneen maahanmuuton synnyttämään tarpeeseen. Samalla kun seurakunnat ovat laajasti lähteneet kohtaamaan uusia maahantulijoita, tarvitaan myös erityisosaajia ja -kouluttajia.

Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä,  ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon.

Maaliskuussa 2016 toteutettava Timo Keskitalon vetämä Friendship First -muslimityön kurssi (kts. tästä) on yksi esimerkki siitä miten tavallisia kristittyjä voidaan kouluttaa kohtaamaan muslimeita evankeliumilla Kristuksesta.

Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.

 

Brasilian katulapsityö
SILJA JA RONALDO LIMA

 

MUUTOSTEN AIKA SLUMMISSA

Arki on arkea Brasilian Fortalezassakin, mutta ei yksitoikkoista. Päivissä lasten ja nuorten kanssa on omat värinsä.

Aamuisin pidämme yhteisen ylistys- ja rukoushetken kodissamme tai työkeskuksessamme. Päiväohjelmaan kuuluvat tukiopetustunnit, nuorten ryhmät, tiimin ja johtoryhmän kokoontumiset tai vierailut slummikodeissa. Jalkapallotreenejä on pari kertaa viikossa. Nuorten pyynnöstä aloitimme lauantai-iltapäivisin pidettävän raamattukoulun.

Slummikeskuksen ovella on jatkuva virta ihmisiä. Lapset usein koulumatkalla kurkistavat sisälle ja tervehtivät meitä. Vanhemmat kyselevät toiminnasta tai pyytävät apua erilaisiin tilanteisiin.

Jangurussu kuhisee muutosta, syynä vuoden 2014 jalkapallon maailmancup! Joitakin peleistä on suunniteltu pelattavaksi Castelaonin stadionilla parin kilometrin päässä Jangurussusta. Huhutaan, että slummin täytyy väistyä puistojen ja virkistysalueen tieltä. Muutto eri puolille kaupunkia rakennettaviin avustusasuntoihin on joillekin slummin kurjuudessa eläville lupaus paremmasta, toiset, majojaan kovalla työllä kunnostaneet, pelkäävät pahempaa kohtaloa.

Tämä todella on isojen muutosten aikaa ja olemme sen keskellä. Meillä on etuoikeus jatkaa työssä Brasilian slummilasten parissa lähetteinänne. Kiitos, että mahdollistatte Jumalan tahtoman muutoksen Jangurussussa. Sulkeudumme rukouksiinne myös perheenä.

SILJA, RONALDO, THOMAS JA REBECA LIMA

Lataa lähettikirje

Idän juutalaistyö
HANNELE JA HANNU SUORTTI

 

ENSIKSI JUUTALAISILLE

Elämäntehtävänä juutalaiset Jeesukselle

Herra Jeesus, Israelin Messias-Kuningas, sääli ja itki omaa juutalaista kansaansa, koska se oli ”nääntynyt ja hyljätty niin kuin lampaat, joilla ei ole paimenta”. Ennen Häntä Vanhan liiton profeetat Jesaja ja Jeremia puhuivat Israelin kansasta samalla tavoin ”eksyksissä olevana lammaslaumana” ja ”kadonneena lammaslaumana, jonka sen paimenet olivat vieneet harhaan, eksyttäville vuorille, kulkemaan vuorelta kukkulalle, unhottaen lepopaikkansa.”

Vaikka vuosituhansia on kulunut, Israelin hengellinen tilanne on pääosiltaan sama. Israel ei ole vielä tullut sisälle lammastarhaan, koska se ei tunne omaa Hyvää Paimentaan, joka on antanut henkensä lampaittensa edestä ja joka on tarhan ainoa ovi.

Meille Hannun kanssa juutalaislähetystyö on velan maksamista. Olemme kaikessa tärkeimmässä elämässämme sanomattomassa velassa juutalaiselle kansalle. Olemme enemmän kuin kiitollisia, että olemme saaneet kuulla Herramme Jeesuksen kutsuvan äänen pian kolme vuosikymmentä sitten juuri tähän työhön. ”Ensiksi juutalaisille!” Kaikki alkoi Jumalan toistuvasta sanasta: ”Minun kansani Neuvostoliitossa”. Tässä kutsussa olemme eläneet ja elämme edelleen ja rukouksemme on, että voisimme voittaa vielä mahdollisimman monta juutalaista Hänelle, Messias-Kuninkaalle, Israelin ainoalle Paimenelle.

Näiden vuosikymmenien aikana Riian postituskeskuksesta alkanut työ ja siitä Pietariin ja Moskovaan ja aina eteenpäin levinnyt työ on perustanut matkallaan parikymmentä juutalaiskristillistä seurakuntaa Venäjälle, IVY:yyn, Keski-Aasiaan ja Romaniaan. Muutamat näistä seurakunnista hupenivat vuosien mittaan jäsenten muutettua Israeliin. Yksi seurakunnista jatkaa itsenäisesti. Loput ovat tänä päivänä edelleen täysin riippuvaisia Patmoksen ja patmosystävien esirukouksista ja taloudellisesta tuesta toiminnassaan.

 Kun nuoremmat juutalaiset tulevat uskoon – ja kiitos Jumalalle että heitäkin tulee - , he miltei poikkeuksetta muuttavat pian sen jälkeen Israeliin. Jäljelle jäävät pääasiassa iäkkäät ja heikkokuntoiset ystävät, joiden toimentulo näissä työmme kohdemaissa on hyvin huonoa. Näillä ystävillä on takanaan holokaustin leirien tai karkotuksessa elämisen ajat, koko pitkä raskas kärsimyselämä. Nyt vanhuudessa suuri osa heistä vielä joutuu elämään yksin kaikenlaisen puutteen keskellä, kirjaimellisesti ”hyljättyinä ja nääntyneinä”. Mutta ei Jumalan taholta! Hänelle nämä Israelin vanhukset ovat rakkaita, Jeesuksen Golgatan uhriveren hinta. Meille on kallisarvoinen etuoikeus palvella juuri heitä!

Kaikki on Jumalan suurta armoa! Iloisemme jokaisesta patmos-ystävästä, joka rukoilee ja kantaa työn vastuuta.  Kiitämme yli 40 paikallisesta työtoverista, jotka uskollisesti palvelevat kukin paikallansa. Iloitsemme Jumalan siunauksen pilvestä, joka on alusta alkaen ollut työn yllä. Siinä siunauksessa pienenä istutettu puu on kasvanut suureksi Hänen antamansa profetian sanan  mukaan ja ”tuhannet ovat tulleet Messiaan tykö”. Mutta työn täytyy vielä jatkua, juutalaisen kansan täytyy saada kuulla Messiastaan! Jesaja käskee meitä: ”Huuda täyttä kurkkua, älä säästä, korota äänesi niin kuin pasuuna…” On kysymys Jumalan omaisuuskansan iankaikkisista sieluista ja Golgatalla heidän syntiensä tähden vuotaneesta Jumalan Uhrikaritsan sovitusverestä!

HANNU JA HANNELE SUORTTI

Lataa lähettikirje

Armenia
Fysioterapeutti ANNELI TURJA

 

Fysioterapeutti Anneli Turja on Patmos Lähetyssäätiön pitkäaikainen työntekijä Armeniassa.

Annelin päivätyö on Vammaisten lasten kuntoutuskeskuksessa, jossa kuntoutetaan kodeissa asuvia vammaisia lapsia Jerevanissa.

Tähän kohteeseen olemme saaneet Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroja. Viimeisten vuosien aikana olemme kuntouttaneet alle kouluikäisiä lapsia. Uusi kuntoutusprojekti on suunnattu kodeissa asuville kouluikäisille vammaisille lapsille.

Anneli Turja on johtaa projektia Armeniassa. Patmos Lähetyssäätiön omavastuu pyritään kattamaan kummivaroilla. Tästä uudesta kummikohteesta voit lukea tästä linkistä.

Toinen työkohteemme, Harbertin lastenkoti on kummikohde myös. Paikalliset työntkeijät Haik ja Karine vastaavat päivittäin lasten auttamisesta. Anneli toimii ohjelmassa valvojana ja osallistuu talvi- ja kesäleireille. Harbertin lasten kummiohjelman esittelyn löydät tästä linkistä.

Lue Annelin lähettiperhekirje