Odotetun Takaisin Raamattuun –radioraamattukoulun ilmoittautuminen
on käynnissä.

Tiistai-iltojen viikoittaiset Radioraamattukoulun johdantojaksot jatkuvat ja valaisevat syitä siihen miksi on niin tärkeää palata TAKAISIN RAAMATTUUN ja kutsuvat mukaan 3.10. alkavaan vuosiopetuskokonaisuuteen.

"Aikanamme, jolle on luonteenomaista sekä skeptisismi että Pyhien Kirjoitusten lähes täydellinen tietämättömyys, Takaisin Raamattuun –radioraamattukoulu pyrkii avaamaan sinulle niiden raamatullisten perustotuuksien ja opetusten kokonaisuuden, josta kristillinen seurakunta on vuosisatojen aikana pitänyt kiinni", Petri Mäkilä (TM), Takaisin Raamattuun -radioraamattukoulun rehtori.


KESÄN 2017 RADIORAAMATTUKOULUN JOHDANTOJAKSOT

Kesällä pyörivät TAKAISIN RAAMATTUUN – MIKSI? -johdantojaksot lähetetään seuraavasti:

1. Takaisin Raamattuun – oman elämämme tähden * Tiistaina 6.6., 4.7. ja 1.8. klo 20
2. Takaisin Raamattuun – Kristuksen seurakunnan tähden * Tiistaina 13.6., 11.7. ja 8.8. klo 20
3. Takaisin Raamattuun – ympäröivän yhteiskunnan tähden * Tiistaina 20.6., 18.7. ja 15.8. klo 20
4. Takaisin Raamattuun – Jumalan valtakunnan tähden * Tiistaina 27.6., 25.7. ja 22.8. klo 20
5. Takaisin Raamattuun suorat johdantojaksot tiistaina 22.8., 29.8, 5.9., 12.9., 19.9. ja 26.9. klo 20.

HUOM! Takaisin Raamattuun –radioraamattukoulun varsinaiset jaksot alkavat aiemmasta ilmoittelusta poiketen tiistaina 3.10. klo 20. Aikataulun muutos johtuu siitä, että Radio Patmoksen kuuluvuusalueelle tulee 15 kaupunkia lisää 1.10. alkaen ja tahdomme antaa näiden kuuluvuusalueiden kuuntelijoille mahdollisuuden osallistua radioraamattukouluun alusta alkaen.
Tiistaina kuultavat lähetykset uusitaan viikottain perjantaisin klo 18 ja lauantaisin klo 15. Ilmoittautuneet voivat kuunnella aiempia jaksoja halutessaan Radioraamattukoulun ohjelma-arkistosta.

 

RADIORAAMATTUKOULU PÄHKINÄNKUORESSA

Radioraamattukoulu jatkuu läpi vuoden. Jaksoja on 52, yksi jakso viikossa (3.10.2017-25.9.2018). Opetus jakaantuu syyslukukauden 2017 ja kevät-kesä 2018-kauden kokonaisuuksiin. Lokakuun 3. päivänä alkavat varsinaiset radioitavat opetusjaksot muodostavat seuraavanlaisen kokonaisuuden: Yksittäisen jakson pituus on 55 minuuttia. Jakso jakaantuu kolmeen osaan: perusopetukseen 30 min., sovellusosaan 15 min. ja rukousosaan 10 min. Radioraamattukoulun 55 minuutin jaksot ovat kaikkien kuultavissa Radio Patmoksen taajuuksilla.

Ilmoittautuneille lukukausimaksun maksaville lisäksi mahdollisuus kahdensuuntaiseen yhteyteen lähetysten jälkeen sekä muuta lisämateriaalia, josta voit lukea tarkemmin alempaa tältä sivulta.

RADIORAAMATTUKOULUN SISÄLTÖ

 Esipuhe: Kenelle Raamattu avautuu?
1. Ilmoitus: Jumala puhuu
2. Kolminaisuus: Jumala on
3. Luominen: Jumala tekee
4. Ihminen: Jumala rakastaa
5. Lankeemus: Jumala tuomitsee
6. Liitto: Jumala suojaa
7. Israel: Jumala valitsee
8. Inkarnaatio: Jumala tulee
9. Risti: Jumala kuolee
10. Ylösnousemus: Jumala pelastaa
11. Seurakunta: Jumala lähettää
12. Palvonta: Jumala muuttaa
13. Palvelutehtävä: Jumala antaa
14. Valtakunta: Jumala hallitsee

Radioraamattukoulun  kysymykset a) mitä Raamattu sanoo kyseisestä asiasta ja b) mitä sen pitäisi henkilökohtaisesti merkitä, johtavat sinut ohjelman lopussa vahvaan rukoukseen, jossa etsimme sellaista Pyhän Hengen täyteyttä, joka vahvistaa opetetun sanan elämääsi kaikkine taivaallisine ihmeineen ja merkkeineen.

RADIORAAMATTUKOULUN TAVOITTEET

1. Tutustuttaa ja juurruttaa kristillisiin perustotuuksiin ja niiden raamatullisiin perusteisiin.
2. Ohjata elämään todeksi Raamatun perustotuuksista nousevia käytäntöjä uskon elämässään ja vaelluksessaan.
3. Rohkaista rukoilemaan ja uskossa omistamaan Kristuksen vaikutuksen elämäänsä Pyhän Hengen kautta.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen syyslukukaudelle 2017 maanantaista 22.5. alkaen.  Ilmoittautuminen Kevät-kesä 2018 kaudelle alkaa 1.12.2017.

RADIORAAMATTUKOULUN HINTA

Radioraamattukouluun ilmoittautuvat maksavat lukukausimaksun, joka on syyslukukaudelle 2017 40 EUROA ja kevät-kesä 2018-kaudelle 80 EUROA. Hinta on siis vain 10 euroa kuukaudessa. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa syys- lukukausi kokonaan. Voit myös ilmoittautua heti koko lukuvuodelle maksamalla koko vuoden kurssimaksun 120 euroa.

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla lukukausimaksu alla olevalla lomakkeella verkkopankissa. Ilmoittautumisesi rekisteröityy silloin automaattisesti. Jos se ei ole sinulle mahdollista voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia petri.makila(at)patmos.fi maksettusi lukukausimaksun pankissa Patmos Lähetyssäätiön tilille Nordea FI17 1257 3000 5088 55 viitteellä 77156.

Otamme yhteyttä kaikkiin kesän aikana lukukausi- tai vuosimaksun maksaneisiin sekä sähköposti-osoitteen antaneisiin syyskuussa viikolla 38 ja vahvistamme osallistumisen Takaisin Raamattuun -radioraamattukouluun.

Ilmoittautuneille lisäksi seuraavaa:

  • Pääsy Takaisin Raamattuun -radioraamattukoulun oppilaiden suljettuun Facebook -ryhmään, jossa voi vaihtaa ajatuksia, kokemuksia, lähettää kysymyksiä ja keskustella kunkin opetusjakson annista opettajan ja muiden oppilaiden kesken.
  • Vähintään joka toinen tiistai suoran lähetyksen päätyttyä radiossa LIVE yhteys jatkuu ilmoittautuneiden oppilaiden kanssa Takaisin Raamattuun Facebook -ryhmässä LIVE-tilassa klo 21 (-22). Siinä vastataan sekä mahdollisesti lähetettyihin kirjallisiin kysymyksiin sekä avataan mahdollisuus esittää suoria kysymyksiä opetuksiin liittyen.
  • Ilmoittautuneet voivat hyödyntää Takaisin Raamattuun –nettiarkistoa, jonne päivittyvät opetusjaksot pääsee kuuntelemaan jälkikäteen haluamanaan ajankohtana.
  • Takaisin Raamattuun – radioraamattukoulun kurssisivusto lisämateriaaleineen on ilmoittautuneiden käytössä.
  • Kurssisivustolta löydät mm. kunkin opetusjakson sisältöön liittyvän jaksokohtaisen alasivun, josta voi ladata lyhyen tiivistelmän kunkin jakson sisällöstä sekä muuta asiaan liittyvää.
  • Kurssisivuston kautta voit myös lähettää kysymyksiä, joihin vastataan kunkin kuukauden viimeisen tiistain Facebook LIVE-lähetyksessä.

Ilmoittautuneilla on myös mahdollisuus osallistua erikseen ilmoitettavaan Takaisin Raamattuun –tapahtumaan, joka tullaan järjestämään lukuvuoden aikana. Tarkempia tietoja myöhemmin.

Ilmoittaudu Radioraamattukouluun maksamalla lukukausimaksu verkkopankissa tästä.

Muista antaa sähköpostiosoitteesi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä:

Kohde

Kohde: *
Summa: *

Maksajan tiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Katuosoite:
Postinumero:
Postitoimipaikka:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Minulle ei vielä tule ilmaista patmospostia, haluan jatkossa postia:
Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan


 

TAKAISIN RAAMATTUUN –RADIORAAMATTUKOULUN OPETTAJA

PETRI MÄKILÄ, TM, on kokenut tekijä Patmos Lähetyssäätiön saroilla jo yli 15 vuoden ajalta. Hän on työskennellyt raamatunopettajana, radiopastorina, toimittajana ja nyt myös ulkolähetyksen tukitehtävissä säätiön lähetyspastorina. Väliin mahtui reilun parin vuoden ajanjakso myöskin Helsingin Lähetys-seurakunnan johtavana pastorina. Uskovan pastoriperheen lapsena hän itse sai armon kohdata Jeesuksen jo pienenä lapsena ja on saanut seurata Häntä siitä saakka.

Vaikka Petrin hengellinen taustayhteisö onkin helluntailaisuuden piirissä, hänen palvelutyönsä ytimessä on aina ollut löytää ja vahvistaa sitä Hengen synnyttämää rauhan yhdyssidettä, joka Pyhän Hengen vaikutuksesta on olemassa kaikkien uudestisyntyneiden Jumalan lasten välillä, pitäytyen samalla vahvasti kiinni Raamatun perusopetuksiin. Petrin vastuutehtäviin kristillisellä kentällä kuuluvat myös Suomen Evankelisen Allianssin varapuheenjohtajuus sekä hallituksen jäsenyys Suomen Helluntaikirkossa.

Petri on kirjoittanut kirjan ”Helluntailainen – Klassisen helluntailaisuuden teologinen ihmiskäsitys” ja toimittanut kirjan ”Jumalan Sana – inspiroitu ja erehtymätön” yhdessä Pasi Turusen kanssa.

Yhteystiedot: petri.makila (at) patmos.fi