Artikkelit

2015-03-29 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1029_5657-Heureka_auditorio_pieni.jpg Aito avioliitto ry:n etukäteen kohua aiheuttanut seminaari lauantaina 28.3. Vantaan tiedekeskus Heurekassa sujui iloisissa ja rauhallisissa merkeissä. Kansalaisaloitteen julkistamistapahtuma kokosi Heurekan auditorion täyteen väkeä. Tilaisuudessa julkistettiin kansalaisaloite avioliiton... https://www.patmos.fi/arkisto/1029/kansalaisaloite_avioliiton_sailyttamiseksi_miehen_ja_naisen_liittona_julkaistiin_heurekassa Patmos article

Kansalaisaloite avioliiton säilyttämiseksi miehen ja naisen liittona julkaistiin Heurekassa

 Aito avioliitto ry:n etukäteen kohua aiheuttanut seminaari lauantaina 28.3. Vantaan tiedekeskus Heurekassa sujui iloisissa ja rauhallisissa merkeissä. Kansalaisaloitteen julkistamistapahtuma kokosi Heurekan auditorion täyteen väkeä. Tilaisuudessa julkistettiin kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175). Kansalaisaloitteen nimienkeruu alkoi sunnuntaina 29.3.ja kestää 29.9. saakka. 

Tilaisuudessa kuultiin Ranskan La Manif Pour Tous –liikkeen johtajan Ludovine de la Rochéren luento Ranskan avioliittoliikkeen toiminnasta, joka onnistui kokoamaan 1.4 miljoonaa ihmistä Pariisin kaduille osoittamaan rauhanomaisesti mieltä perinteisen avioliittonäkemyksen puolesta. Rochéren mukaan Ranskan avioliittoliike on saanut mukaansa myös homoseksuaaleja, jotka vastustavat sukupuolineutraalia avioliittolakia.

Viron avioliittoliikkeen johtaja Varro Vooglaid kertoi paikallisen avioliittoliikkeen kasvavasta vaikutuksesta ja kohtaamasta vastustuksesta.

Professori Tapio Puolimatka luennoi siitä miten sukupuolineutraali avioliittolaki murentaa yhteiskuntaelämän perustaa.

Mukana oli myös eri puolueiden kansanedustajia ja ehdokkaita, kuten Seppo Särkiniemi (Kesk), Stig Kankkonen (RKP), Jouko Jääskeläinen (KD) ja Mika Niikko (PS), jotka rohkaisivat puheenvuoroillaan osallistumaan kansalaisaloitteeseen aidon avioliiton puolesta.

Aito avioliitto ry on alkuvuodesta 2015 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää ja vahvistaa miehen ja naisen välisen avioliiton asemaa ja merkitystä aitona, erityisenä, luonnollisena ja pysyvänä instituutiona suomalaisessa yhteiskunnassa ja lainsäädännössä.

Lähde: Aito avioliitto ry:n lehdistötiedote 29.3.2015

Osallistu kansalaisaloitteeseen ja innosta muitakin mukaan. Näin se käy:

Allekirjoita kansalaisaloite NETISSÄ oikeusministeriön Kansalaisaloitepalvelun sivulla (TÄSTÄ LINKISTÄ: Kansalaisaloite.fi), jossa tunnistautuminen tapahtuu helposti ja kätevästi pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Sivulla voi myös tutustua kansalaisaloitteen koko tekstiin.

Osallistu paperilomakkeella (printtaa TÄSTÄ pdf lomake), joka on palautettava 29.9.2015 mennessä osoitteella: Aito avioliitto ry, PL 155, 00171 Helsinki. Huom! Yksi lomake per allekirjoittaja. Täytä kaikki kentät huolellisesti. Voit myös printata useampia lomakkeita ja pyytää ystäviäsi osallistumaan. Ne tulee palauttaa 29.9.2015 mennessä edellä mainittuun osoitteeseen.

 

Kuvavälähdyksiä Heurekan seminaarista
(kuvat: Pentti Tuovinen): 

Aito avioliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Rahkonen (vasemmalla) sekä tiedotussihteeri Pasi Turunen toimivat kansalaisaloitteen vireillepanijoina ja esittelivät aloitteen täpötäydelle Heurekan auditoriolle. 

Ranskan La Manif Pour Tous -liikkeen johtaja Ludovine de la Rochére kertoi kuinka Ranskan liike alkoi kolmesta ihmisestä ja sai lopulta 1.4 miljoonaa ihmistä kaduille puolustamaan perinteistä avioliittoa lainsäädännössä.  Ranskan liike on myös suomalaisen yhdistyksen innoittaja ja esikuva.

Viron avioliittoliikkeen johtaja Varro Vooglaid kertoi puheessaan naapurikansamme avioliittoliikkeen kasvusta ja kohtaamista haasteista. 

Professori Tapio Puolimatkan luentoa siitä miten sukupuolineutraali avioliittolaki murentaa yhteiskuntaelämän perustuksia kuunneltiin tarkkaavaisesti.