Artikkelit

2015-09-28 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1089_5855-syyria_lapsisylissa.jpg Rakkaat Patmos-ystävät. Tervehdin teitä Lontoosta, jossa olen osallistunut Syyrian kristittyjä käsittelevään kokokukseen. Aihe on mitä ajankohtaisin ja tärkeä. Kristityt Syyriassa ja Irakissa ovat uhattuina. Heitä vainotaan ja heitä uhkaa kansanmurha. Me teemme tietenkin kaikkemme, jotta voisimme... https://www.patmos.fi/arkisto/1089/irakin_ja_syyrian_unohdetut_kristityt_pakolaiset Patmos article

Irakin ja Syyrian unohdetut kristityt pakolaiset

Rakkaat Patmos-ystävät. Tervehdin teitä Lontoosta, jossa olen osallistunut Syyrian kristittyjä käsittelevään kokokukseen. Aihe on mitä ajankohtaisin ja tärkeä. Kristityt Syyriassa ja Irakissa ovat uhattuina. Heitä vainotaan ja heitä uhkaa kansanmurha.

Me teemme tietenkin kaikkemme, jotta voisimme auttaa Syyriassa ja Irakissa olevia kristittyjä. Siksi meillä on meneillään humanitaarisen avun ohjelmat molemmissa maissa ja seurakuntatyötä.

Asennoituminen pakolaisiin vaihtelee eri maissa. Olemme kaikki nähneet järkyttäviä kuvia rannalle huuhtoutuneesta kurdipojasta, joka hukkui pudottuaan salakuljettajien veneestä. Hänen veljensä ja äitinsä hukkuivat myös. Vain isä jäi jäljelle. Tämä järkyttävä kuva muutti esimerkiksi brittiministerien  asennoitumisen pakolaisiin.

Nyt tänne Englantiinkin ollaan ottamassa uusia pakolaisia.

Näemme päivittäin uutiskuvia suurista massoista, jotka kulkevat sateessa läpi Euroopan. Heitä tulee eri maihin; Saksaan, Ruotsiin ja moniin muihin maihin. Suomikin on ottamassa heitä vastaan.

Nyt en puhu näistä ihmisistä, vaan heistä, joiden puolesta kukaan ei puhu. Nimittäin Syyriaan ja Irakiin jääneistä kristityistä, sisaristamme ja veljistämme.

Lähi-idässä on käynnissä kansanmurhan suunnitelma, joka uhkaa kristittyjen koko olemassaoloa. Jos me emme puhu heidän puolestaan, kuka sitten puhuu. 

 

 

Olen täällä Lontoossa kokouksessa tavannut Lähi-idän kirkkojen edustajia ja johtajia ja neuvotellut niiden tahojen kanssa, jotka käyvät tapaamassa eri maiden hallituksia, ministereitä, virkamiehiä ja päättäjiä ja puhumassa siitä miten kiireellinen tarve on saada pelastettua kansainvälisen turvaoperaation  kautta näitä kristittyjä turvallisemmille alueille Lähi-idän maista.

Yksi Lontoon kokouksen osallistujista oli Tsekin tasavallasta kotoisin oleva Jan Talafant. Hän kertoi minulle miten ennen toista maailmansotaa Tsekkoslovakiassa oli suhteellisen rauhallista, kunnes tapahtui se pahin; juutalaisia alettiin viedä keskitysleireihin. Talafantin isoivanhemmat olivat leirille vietyjen juutalaisten joukossa.

Jan Talafant haluaa muistaa isovanhempiaan ja myöskin toimia vainottujen kristittyjen puolesta. Ystäviensä kanssa hän on perustanut ryhmän, joka on saanut pitkälle neuvoteltua siitä, että Syyriasta voitaisiin tuoda 152 vainottua kristittyä Tsekin tasavaltaan.

Puolan kristityt ovat jo ottaneet vastaan 156 vainojen keskellä elävää kristittyä Lähi-idästä. Sellaisia kuten kuvassa alla oleva Puolaan saapunut kristitty syyrialaisperhe 

Pyydän teitä, ystävät, rukoilemaan meneillään olevien neuvottelujen puolesta. Ja erityisesti sen puolesta, että voisimme tehokkaasti auttaa kristittyjä Syyriassa ja Irakissa jo nyt ja turvaoperaation kautta tuoda heitä Suomeen. Kiitos myös rakkaudenlahjastasi tälle työlle.

Lähi-idässä on käynnissä kansanmurhan suunnitelma, joka uhkaa kristittyjen koko olemassaoloa. On tärkeää, että kristityt johtajat eri tahoilta tulevat yhteen ja tekevät kaikkensa voidaksemme yhdessä auttaa heitä.

Suomen piispat antoivat julkilausuman siitä, ettei ketään pakolaista voi käsitellä heidän uskontonsa perusteella. Nyt minä kysyn heiltä: Kuka auttaa Lähi-idän kristittyjä ellemme me, heidän perheväkensä täällä Suomessa? 

Tehdään yhdessä työtä, jotta Lähi-idän kristityt saisivat kokea turvaa ja suojelua. Jos me emme puhu heidän puolestaan, kuka sitten puhuu.

PIRKKO SÄILÄ

Kansainvälinen turvaoperaatio

Patmos Lähetyssäätiö on mukana kansainvälisessä yhteistyössä, jossa tuodaan Irakin ja Syyrian vainoja paenneita kristittyjä turvaan Eurooppaan. Operaatio vaatii huolellista suunnittelua ja kansainvälistä yhteistyötä. Kerromme sekä postituksissamme että verkkosivuillamme operaatiosta lisää lähiaikoina.

Kun meillä vielä on aikaa, meidän on siis tehtävä hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, joita usko yhdistää meihin. Gal. 6:10

Voit tukea kansainvälistä turvaoperaatiota Irakin ja Syyrian vainottujen kristittyjen auttamiseksi antamalla rakkaudenlahjasi netissä viitteellä ”Kiireisin tarve”.

Lahjoita: Kiireisin tarve

Valitse summa: