Artikkelit

https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1348_6634-ester_maalaus.jpg Iran lahjoitti ohjuksen jolla Hizbollah surmasi kersantti Adi Cohenin Libanonin rajalla. ADI COHEN oli nimensä perusteella pyhää pappissukua. Hänen asetoverinsa vuodattaa kaipauksen kyyneliä Adin hautajaisissa. Israel viettää puurimjuhlaa 12. maaliskuuta 2017. Lapset kokevat hauskoja hetkiä. Mutta... https://www.patmos.fi/arkisto/1348/puurim_2017_-_israel_uhattuna_ja_varjeltuna Patmos article

Puurim 2017 - Israel uhattuna ja varjeltuna

Iran lahjoitti ohjuksen jolla Hizbollah surmasi kersantti Adi Cohenin Libanonin rajalla. ADI COHEN oli nimensä perusteella pyhää pappissukua. Hänen asetoverinsa vuodattaa kaipauksen kyyneliä Adin hautajaisissa. Israel viettää puurimjuhlaa 12. maaliskuuta 2017. Lapset kokevat hauskoja hetkiä. Mutta aikuinen Israel ei jaksa huvitella vaan kaipaa lohdutusta – Iranin uhkaukset kasvavat, ja nyt lentävät ohjukset sielläkin, missä Israelin voiman pelko pidätti vastaavia iskuja vuosien ajan. Pienikin lahjasi merkittynä Puurim-kriisiavulle vaikuttaa. (Kuva vasemmalla: Lehtikuva/AFP, David Furst)


Israelin sotilaan suojeluksessa
JA ISRAELIN PYHÄN JUMALAN VARJELUKSESSA

LAPSET ODOTTAVAT puurimjuhlaa. Silloin pukeudutaan roolivaatteisiin, syödään herkkuja, leikitään ja on hauskaa.

(Kuva: LEHTIKUVA/REUTERS/YANNIS BEHRAKIS)

Vanhemmat ajattelevat juhlan taustaa. Esterin kirjan mukaan  Jumala suoritti ihmeen, ja Persian maailmanvaltakunnassa tuhon edessä ollut juutalainen kansa pelastui vaarasta ja sai lähteä isiensä maahan.

Vuosituhansien ajan ovat muistot kantaneet. Ajoittain puurimjuhlaa eletään synkkien uhkapilvien alla. Kuten nyt 2017.

OLIN PERHEENI kanssa helmikuussa Israelissa. Olimme Eilatissa, kun kahteen otteeseen Hamasin ja ISISin terroristipesäkkeistä Siinailta laukaistiin ohjuksia Eilatin suuntaan. Ajoimme taksissa, jonka kuljettajan kotipihalle putosi yksi ohjus.

Olimme paikalla, kun martttyyri Ella Abukasissin muistoa kunnioitettiin. Ella oli 17-vuotias neitonen. Hän kuoli, kun vuonna 2005 Gazasta laukaistu kassamraketti osui häneen. Ella oli kuollessansa kumartuneena kymmenvuotiaan veljensä ylitse suojellen ja pelastaen hänet omalla ruumiillansa.

Kaksi ministeriä – opetus- ja asutusministerit – puhuivat. ”Iran ei ole unohtanut päätöstänsä tuhota Israel.” Tämä oli ministerien sanoma.

”SILLÄ JOS pakanat ovat tulleet osallisiksi heidän hengellisistä aarteistaan, niin he puolestaan ovat velvollisia auttamaan näitä aineellisella hyvällä” (Room. 15:27).

Koskaan aikaisemmin en ole kokenut ohjausta askaroida patmosystävien keskuudessa nimenomaan puurimjuhlan merkeissä kannustaen Paavalin valtuuksin antamaan ”aineellista hyvää” Israelille. Nyt sen teen.

Hengessäni koen juuri nyt raskaan taakan rakkaan Israelin puolesta. Tutki sisintäsi. Mitä sinä koet? Ohjaako Pyhä Henki sinua antamaan ”aineellista hyvää” Israelille. –

LEO MELLER

PATMOS ISRAELAPU: KANAVA PURIMLAHJALLESI ISRAELIIN VUONNA 2017

Israel juhlii puurimia 12. maaliskuuta 2017. Patmos lähetyssäätiön erityinen puurimapu kootaan ja lähetetään Israelin elämäksi puurimin ja pesachin välisenä aikana eli 12.3.–11.4.2017. Kiitos lahjastasi.

PURIMLAHJASI  SAAVUTTAA ARMO JA TOTUUS –SEURAKUNNAN KAUTTA AVUNTARVITSIJAT.  Katso alla oleva kuvasarja, jossa seurakuntalaiset pakkaavat viime vuonna Patmoksen lahjoituksilla hankittuja Purimlahjoja.

ANNA PURIMLAHJASI - ISRAELIN ELÄMÄKSI

Kohde

Kohde: *
Summa: *

Maksajan tiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Katuosoite:
Postinumero:
Postitoimipaikka:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Minulle ei vielä tule ilmaista patmospostia, haluan jatkossa postia:
Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan