Artikkelit

https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1363_6693-ukraina_swastika_pieni.jpg SE, MIKÄ alkoi poliittisena kriisinä Ukrainassa marraskuussa 2013, on muuntunut sodaksi ja lähes humanitaariseksi katastrofiksi Itä-Ukrainassa. Sen tuloksena sikäläisellä juutalaisväestöllä on vastassaan mureneva taloustilanne, hirveät sodan myötään tuomat olosuhteet, poliittinen epävakaus, etniset... https://www.patmos.fi/arkisto/1363/suomen_patmokselle_hatainen_tukipyynto_israelista Patmos article

Suomen Patmokselle hätäinen tukipyyntö Israelista

SE, MIKÄ alkoi poliittisena kriisinä Ukrainassa marraskuussa 2013, on muuntunut sodaksi ja lähes humanitaariseksi katastrofiksi Itä-Ukrainassa. Sen tuloksena sikäläisellä juutalaisväestöllä on vastassaan mureneva taloustilanne, hirveät sodan myötään tuomat olosuhteet, poliittinen epävakaus, etniset jännitteet ja lisääntyvä antisemitismi.

Kehotamme teitä ryhtymään kumppaneiksemme jäljellä olevan ukrainanjuutalaisen väestön tuomiseksi kotiin Israeliin. Yhtä ukrainanjuutalaista kohti tarvitaan 1 072 euron lahjoitus. Se riittää alija-prosessiin eli Israeliin muuttamiseen. Anteliaisuudellanne rahoitetaan juutalaista identiteettiä voimistavaa sionistista ja juutalaista opetustoimintaa ja
rakennetaan siltaa Israelin suuntaan ennen alijaa sekä maksetaan lento Israeliin.

Projektin tultua valmiiksi, laadimme yksityiskohtaisen raportin ohjelman aikaansaannoksista, mukaan lukien luonnehdinnat niistä ihmisistä ja perheistä, joiden elämää olette koskettaneet.

Tarjolla erilaisia rahoitusmahdollisuuksia:

  • yhden uuden maahanmuuttajan kulut alijan valmisteluihin 643 EUR
  • yhden uuden maahanmuuttajan lento Israeliin 429 EUR
  • yhden uuden maahanmuuttajan valmistelukulut Selah-ohjelmaan 624 EUR
  • yhden ukrainanjuutalaisen nuoren tukikulut Masa-Selah Mir -ohjelmaan 5 358 EUR
  • yhden alija-seminaarin kulut Ukrainassa 10 716 EUR.
 

JUUTALAISTEN HENGISSÄ SÄILYMISEN TURVAAMINEN JA JUUTALAISEN ELÄMÄNMUODON YLLÄPITÄMINEN UKRAINASSA MENEILLÄÄN OLEVAN HÄTÄTILANTEEN AIKANA.

Ukrainassa on maailman viidenneksi suurin juutalaisväestö. Surullista kyllä, nykyisen taloudellisen ja poliittisen tilanteen kärjistyminen Ukrainassa, josta on koitunut poliittisen kilpailuasetelman vuoksi väkivaltaisuuksia, on luonut tilanteen, jossa paikallinen juutalaisväestö kokee enenevää epävarmuutta. Lisääntynyt antisemitismi ja julkinen syyttely, jossa nimetään juutalaiset nykyisen kriisin syypäiksi, ovat saaneet monet ukrainanjuutalaiset harkitsemaan alijan tekemistä eli muuttoa Israeliin.

Tuoreimman, vuonna 2013 puhjenneen kriisin jälkeen 21 166 juutalaista on tehnyt alijan Ukrainasta ja vuonna 2017 odotetaan 6 000 uutta maahanmuuttajaa.

 Lataa itsellesi tuorein
PATMOS maailmalla -julkaisu

Lataa tästä koneellesi

 

Keren Hayesod – United Israel Appeal on toiminut Ukrainassa alusta pitäen palvellen ukrainanjuutalaisten elinhermona Israeliin ja turvaan. Jo ennen kriisiä, 1990-luvulla tapahtuneesta kommunismin ja Neuvostoliiton kaatumisesta lähtien olemme tukeneet askel askeleelta yli 340 000 ukrainanjuutalaisen päätöstä tulla kotiin Israeliin: perusteellisista alija-valmisteluista aina tilauslennolle astumiseen ja kotiinkuljetukseen asti perillä Israelissa.

Tammikuussa 2017, kun oli kulunut yli vuosi suhteellisen rauhallisissa ja kireän vakaissa merkeissä, koitti jälleen hätätilanne. Sekä Ukrainan armeija että Venäjää kannattavat separatistijoukot pitävät suuria asevoimia rajalla. Donetskin ja Luhanskin alueilla tulitaukoa rikotaan jatkuvasti.

Ukraina on raportoinut 5–10 sotilaan kuolleen päivittäin paikallisissa taisteluissa. Donetskin asukkaat raportoivat 20–50 henkilön haavoittuvan päivittäin esikaupunkialueilla. Itä-Ukrainan sosio-ekonominen tilanne on yhä erittäin ongelmallinen. Pankit eivät toimi: useimmat yritykset ovat suljettuina.

Ruokatarvikkeiden saanti on ongelmallista ja lääkintäpalvelut ovat kovin rajoitettuja. Luhanskin ja Donetskin synagogat pitävät toiminnassa soppakeittiöitä, jotka tarjoilevat lämpimiä aterioita kaikille kansalaisille, ei ainoastaan juutalaisille.

Kriisi ja sen myötään tuoma epävarmuus ovat aiheuttaneet työmme eksponentiaalisen laajentumisen. Jotta pystymme vastaamaan merkittävään alija-palveluiden kysyntätarpeeseen, meidän on ollut pakko lisätä toimintarakenteitamme ja henkilöstökulujamme tällä alueella.

Näin on voitu lähettää enemmän alija-lähettiläitä kentälle varmistamaan henkilöstön ja paikallisyhteisön hyvinvointia sekä tarjoamaan suurempaa vastaanottotoimintojen verkostoa Israelissa, joka huolehtii lisääntyneestä, uusista maahanmuuttajista koostuvasta virrasta.

Tarvitsemme apuanne tämän projektin jatkamiseksi ja tavoittaaksemme mahdollisimman monta ukrainanjuutalaista, jotka toivovat voivansa muuttaa Israeliin.

KEREN HAYESOD   Kuva: AOP

OLEMME SINUN KANSSASI, ISRAEL

PIRJATIN, UKRAINA, toisena pääsiäispäivänä 1942. Saksalaiset teloittivat 1 600 juutalaista ampumalla heidät kaivettujen hautojen laidalla. Michael Berenbaumin toimittamassa teoksessa The World Must Know eloon jäänyt kertoo sivulla 93: Ihmisiä murhattiin aamusta alkaen.

Kello 17 kuului komennus: Peittäkää haudat. Kaikkialta haudoista kuului ihmisten valittavia ääniä. Yhtäkkiä näin naapurini Rudermannin nousevan hiekan alta. Hän huusi: Lopettakaa minut. ... Murhattu äiti makasi jaloissani. Hänen ruumiinsa alta ryömi esille viisivuotias poika huutaen: Äiti! Äiti! Enempää en nähnyt, pyörryin, ja herätessäni oli yö ja olin elossa. Elossa!  Ryömin ruumiitten keskeltä... 

TUONA SAMAISENA pääsiäisenä 1942 syntyi patmostyön edelläkävijä Kuva ja Sana. Heinäkuussa synnyin minä. ”Kuka tietää, ehkä ... juuri tällaista aikaa varten” (Ester 5:14). Sinua, minua, patmostyötä tarvitaan tänään Ukrainan juutalaisten elämäksi. Ukrainan eloonjääneet siunaavat Israelia. Heillä on unelma: päästä pelastuksen maahan. Patmoskansa – auttakaamme heidät perille ja toteuttakaamme profeettain ennustuksia lopun päivien
alijasta. – LEO MELLER

 

Kohde

Kohde: *
Summa: *

Maksajan tiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Katuosoite:
Postinumero:
Postitoimipaikka:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Minulle ei vielä tule ilmaista patmospostia, haluan jatkossa postia:
Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan