Artikkelit

https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1377_6724-Brasilia_taivas_04_pieni.jpg Vuoden vaihtumisen jälkeen aloimme vauhdilla suunnitella ja valmistella kesälomaohjelmaa Slummikeskus Taivaan lapsille. Jangurussu on Fortalezan kaupungin länsinurkassa, mahdollisimman kaukana rannoista. Tällä alueella ei ole lähimaillakaan minkäänlaisia puistoja tai virkistysalueita. Ne onnekkaat... https://www.patmos.fi/arkisto/1377/brasilian_slummilapset_saavat_kuulla_jeesuksesta_patmostyon_kautta Patmos article

Brasilian slummilapset saavat kuulla Jeesuksesta Patmostyön kautta

Vuoden vaihtumisen jälkeen aloimme vauhdilla suunnitella ja valmistella kesälomaohjelmaa Slummikeskus Taivaan lapsille. Jangurussu on Fortalezan kaupungin länsinurkassa, mahdollisimman kaukana rannoista. Tällä alueella ei ole lähimaillakaan minkäänlaisia puistoja tai virkistysalueita. Ne onnekkaat vanhemmat, joilla on töitä, työskentelevät pitkälti aamusta yöhön. Näin ollen loma slummissa kasvaville lapsille tarkoittaa katuja ja lähijokialuetta.

Tammikuun puolivälissä pidimme toista viikkoa kesälomaraamattukoulua päivittäisine Raamatun tunteineen ja leikkioliympialaisineen. Teemana oli Suuri Aarre. Viikon tunneilla tutkittiin Raamatun aarteita eri ikäryhmiin jaettuina.

Silja opettamassa Fortalezan slummien lapsille Jeesuksesta.

Viikolla kokouksiin osallistui päivittäin noin 150 lasta eli vilinää riitti.

Kesäraamattukoulun kohokohta oli viimeisen sunnuntain leiripäivä, jolloin raamattukouluun osallistuneet lapset ja nuoret pääsivät päiväksi kauniiseen maataloon uima-altaalle ja rentoutumaan.

Pidimme leirikisoja ja pelasimme jalkapalloa, ylistimme, kasvomaalasimme ja puhalsimme saippuakuplia, leikimme vesi-ilmapalloilla ja yleensäkin vain nautimme kesäpäivästä slummien arjen ja ongelmien ulkopuolella.

Leiripäivään osallistui 30 äitiä ja 130 lasta ja nuorta.


Slummin lapset ja nuoret ottavat vastaan opetuksemme Jeesuksesta. Yhdessä ylistetään ja tutkitaan Jumalan sanaa.

Kiitos, rakkaat ystävät, tästä ihanasta ajasta, jonka saimme tallettaa näiden lasten ja nuorten elämään.

Monia uusiakin kasvoja oli mukana ja uskomme, että tänä vuonna saamme tavoittaa uusia perheitä Jeesuksen sanomalla. Saimme kokea todella siunattua aikaa ja uskomme, että Jumala sai koskettaa monia sydämiä näillä raamattutunneilla.

Sydämellämme on tänä vuonna panostaa perhevierailuihin ja antaa enemmän aikaa äideille ja perheille.

Monille äideille riittää se, että istumme kuuntelemaan ja rukoilemme yhdessä. Moniin vaikeuksiin emme voikaan tuoda muuta ratkaisua, mutta aika ja huomion antaminen on arvokasta ja sitä haluamme tarjota mahdollisuuksien mukaan enemmän.

Nuorten illoissa käy nykyään tiivis porukka. Haastammekin teitä, rakkaat lähettäjät ja kummit siihen, että tänä vuonna voisimme taas viedä joukon nuoria viikonlopun kestävälle raamattuleirille. Se on taloudellisesti ja meillekin työmääränä iso panostus, mutta uskomme, että se olisi hyvä sijoitus.

Rakkaat ystävät, kaikkina näinä vuosina olemme olleet todella siunattuja siitä, että Jumala on kutsunut monia muita meille tuntemattomia ystäviä ja antanut teille saman rakkauden Jangurussun lapsien puoleen.

Monien muiden hyvien ja isompien projektien ja lähetyskenttien joukosta olet nähnyt meidät ja uskonut kanssamme, että Jangurussun slummissakin Jeesus on vastaus.

Kiitos, että olet ottanut tämän työn omaksesi.

Kiitos tuesta, esirukouksista ja siitä, että saamme tehdä täällä työtä lähetteinänne.

SILJA ja RONALDO LIMA, Thomas ja Rebeca
Fortaleza, Brasilia.

Jos haluat lisätietoja siitä, kuinka voit rukoilla ja tukea Slummikeskus Taivaan toimintaa, ota yhteys Patmoksen lähetystoimistoon 09-85674988 tai patmos (at) patmos.fi. Tule kummiksi lapsille, liity Siljan ja Ronaldon lähettiperheeseen tai tee nettilahjoitus.

Siksihän me näemme vaivaa ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme
elävään Jumalaan..." (1 Timoteus 4:10


Slummikeskus Taivas on lasten keidas, kiitos teidän rakkautenne.