Artikkelit

https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1378_6732-Moldova.jpg Orgejevin kokous järjestetään joka viikko meidän omassa vuokrakaksiossa. Mutta kerran kuussa järjestetään isommissa tiloissa. Suurin osa tämän Rabinovitshin nuoruuden kaupungin tämän päivän juutalaisista on hyvin iäkkäitä ja sänkyihinsä tai koteihinsa sidottuja. Mutta silti käveleviäkin on ja myös... https://www.patmos.fi/arkisto/1378/176_juutalaista_tullut_uskoon_orgejevissa_moldovassa Patmos article

176 juutalaista tullut uskoon Orgejevissa, Moldovassa

Orgejevin kokous järjestetään joka viikko meidän omassa vuokrakaksiossa. Mutta kerran kuussa järjestetään isommissa tiloissa. Suurin osa tämän Rabinovitshin nuoruuden kaupungin tämän päivän juutalaisista on hyvin iäkkäitä ja sänkyihinsä tai koteihinsa sidottuja. Mutta silti käveleviäkin on ja myös lapsia on.

Hiljattain kaksi perhettä palasi takaisin Israelista ja alkoivat heti käydä meillä kokouksissa. Joillekin vain Israelissa elämän alkuun pääseminen on liian vaikeata syystä tai toisesta.

Kaupunki on ollut aikoinaan ennen 2. maailmansotaa 70% juutalainen. Tätä nykyä siellä elää alta 250 juutalaista. Käytännössä he miltei kaikki ovat lähetyksemme työn yhteydessä.

Vuoden 2016 lopun vuosiraportin mukaan meillä oli kaupungissa 251 omaa juutalaista. Näistä osa asui tosin kaupunkia ympäröivissä pikkukylissä. 176 näistä kaikista juutalaisista on tullut uskoon Jeesukseen!

Siis tämän hetkisistä. Lukumäärässä eivät ole mukana jo uskossa maasta muuttaneet tai Taivaskotiin haetut. Heitäkin on huomattava määrä.

Orgejevin työntekijänä on työn alusta alkaen ollut sairaanhoitaja Silvia. On ollut ajanjaksoja, että Silvialla on ollut apua, kaksikin kertaa, mutta molemmat nuoret juutalaisveljet perheineen ovat muuttaneet Israeliin.

Nyt olemme jo pitkään rukoilleet ja etsineet uutta apulaista, mutta todella on vaikeaa. Paikallisissa kristillisissä seurakunnissa ei ole tarpeeksi näkyä ja halua palvella juutalaista kansaa.

Tämän takia Kishinevin veljet, lähinnä Jura Ivanov, käy joka viikko kerran tai pari tekemässä työpäivän Orgejevissa. Matkaa on alle 50 km yhteen suuntaan. Myös kokoukset järjestetään joka kerran Kishinevin veljien toimesta.

Orgejevin juutalaiset ovat , kuten uskoon tulleiden lukumääristä jo käy ilmi, hyvin avoimia Jeesus-Messiaalle. Kiitos tästä Herralle!

Hannele

Liity Hannele ja Hannu Suortin lähettäjäperheeseen ja saat neljännesvuosittain lähettiperhekirjeessä tietoa ja rukoushaiheita IVY-maiden juutalaistyön kuulumisista. Ilmoittaudu tästä linkistä tai soita lähetystoimistoon 09-85674988