Artikkelit

https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1394_6793-IMG_2805.jpg Seinäjoella Summerfest –festivaalissa kohdattiin ihmisiä Operaatio Joulun Lapsen merkeissä. Yksi pisteellä vierailleista oli jo vuosia lahjoja pakannut Marketta Haapala. - Tavaraa paketteihin on jo kertynyt ja elokuussa lähden kierrokselle haastamaan kauppoja ja yrittäjiä mukaan keräykseen. Viime... https://www.patmos.fi/arkisto/1394/marketalle_joulu_on_ovella_jo_kesalla Patmos article

Marketalle joulu on ovella jo kesällä

Seinäjoella Summerfest –festivaalissa kohdattiin ihmisiä Operaatio Joulun Lapsen merkeissä. Yksi pisteellä vierailleista oli jo vuosia lahjoja pakannut Marketta Haapala.

Marketta Haapala ja Ilkka Kujala.

- Tavaraa paketteihin on jo kertynyt ja elokuussa lähden kierrokselle haastamaan kauppoja ja yrittäjiä mukaan keräykseen. Viime vuonna pakkasin 44 pakettia ja toissa vuonna 24. Saa nähdä miten tänä vuonna, Marketta Haapala kertoo.

Seinäjoelle oltiin tultu kuulemaan erityisesti Nicky Cruzia, joka puhui perjantai- ja lauantai-iltana, mutta väliajoilla oli aikaa vierailla myös järjestöjen esittelypisteillä. Patmos Lähetyssäätiön työstä esillä oli eritoten Operaatio Joulun Lapsi.

Viikonlopun aikana vahvistui kuva siitä, että Etelä-Pohjanmaalla on paljon ihmisiä, joiden sydämellä on Euroopan vähävaraisimmat lapset. Operaatio Joulun Lapsi sai kiitosta konkreettisuudestaan ja lasten tavoittamisesta. Projektissa yhdistyy evankeliumi ja lahjojen tuoma ilo lapselle.

- KAN-kodin työntekijä kertoi minulle päihdekuntouksessa olevista miehistä, jotka pakkasivat kyynelsilmin omat lahjansa Operaatio Joulun Lapselle. Yksi järjestysmies kertoi miten hänen lapsensa ovat innoissaan OJL-videoista ja haluavat auttaa. Yhdessä perheessä lahjoja pakattiin kolmessa polvessa kymmenittäin, siten että jokainen perheenjäsen hoiti tiettyjen tavaroiden hankkimisen. Kaikkia yhdistää näky lasten auttamisesta ja evankeliumin toivon levittämisestä, projektikoordinaattori Ilkka Kujala sanoo.

Seinäjokelainen Marketta Haapala on ollut jo vuosia mukana Operaatio Joulun Lapsessa. Vaikka MS-tauti on vienyt kyvyn pakata lahjoja itse, niin se ei ole estänyt Markettaa olemasta mukana työssä.

- Hankin tavaroita itse ja pyydän lahjoituksia eri liikkeistä. Ystävät myös antavat tavaraa. Avustajat sitten laittavat tavarat laatikoihin ja kuskaamme ne Helluntaiseurakuntaan, mistä ne kulkeutuvat eteenpäin, Marketta sanoo.

Operaatio Joulun Lapsen tämän vuoden pakettitavoite on 38 000 lahjaa. Lahjoja kerätään pitkin syksyä eri puolilla Suomea niin seurakunnissa, kouluissa, kuin yrityksissäkin. Keräys huipentuu marraskuun kolmanteen viikkoon, jolloin kaikki kerätyt lahjat palautetaan palautuspisteille.

Lue lisää:
Näin pakkaat oman lahjasi
Operaatio Joulun Lapsen muutokset 2017