Artikkelit

https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1402_6795-leiri.jpg Toisessa Mooseksen kirjassa (2. Moos. 2:1-10) kerrotaan Mooses-lapsen syntymästä Egyptissä. Juutalaiset elivät orjuudessa ja joutuivat tekemään raskasta pakkotyötä pahalle faaraolle, joka tahtoi surmata kaikki juutalaiset poikavauvat. Juutalainen äiti piilotteli lastaan kolme kuukautta ja laski... https://www.patmos.fi/arkisto/1402/mooses-lapsi_pelastetaan_armenian_vuoristojarvella Patmos article

Mooses-lapsi pelastetaan Armenian vuoristojärvellä

Mooses-lapsi pelastetaan Armenian vuoristojärvellä.

Toisessa Mooseksen kirjassa (2. Moos. 2:1-10) kerrotaan Mooses-lapsen syntymästä Egyptissä. Juutalaiset elivät orjuudessa ja joutuivat tekemään raskasta pakkotyötä pahalle faaraolle, joka tahtoi surmata kaikki juutalaiset poikavauvat.

Juutalainen äiti piilotteli lastaan kolme kuukautta ja laski sitten tämän tiivistämäänsä kaislakoriin Niilin rantakaislikkoon. Lapsen sisar oli paikalla myös, kun faaraon tytär tuli Niilin rantaan peseytymään. Rikas prinsessa näki ihanan pienen poikavauvan, sääli lasta ja tahtoi pelastaa tämän. Tarina on yhä vain jännittävämpi, kun lapsen sisar meni ehdottamaan prinsessalle, että voisi hakea lapselle heprealaisen imettäjän. Niin hän tekikin ja niin lapsen äiti sai kohdata uudestaan luovuttamansa lapsen ja ruokkia tätä. Prinsessa antoi pojalle nimen Mooses ja loppu onkin historiaa, josta kerrotaan Raamatussa: Jumala oli valinnut Mooseksen vapauttamaan kansansa Egyptin orjuudesta.

Tätä raamattuopetusta Harbertin lastenkodin lapset ovat kuulleet tämän kesän leirillä Sevan-järvellä. Katso oheiselta videolta, miten nämä erityiset lapset eläytyvät ihmeelliseen kertomukseen Mooseksesta. Leirin johtajana ja lasten ohjaajana toimi Patmos-lähetti, fysioterapeutti Anneli Turja.

 

 

Lastenleiri Armeniassa ja muissa kummikohteissamme on mahdollista vain Patmos-kummien tuen kautta. Harbertin vammaisten lasten kummiohjelman tukemisesta ja kaikista muistakin Lastenapumme kummikohteista voit lukea täältä.