Artikkelit

https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1404_6838-Kiovan_oppilaat_pikkukuva.jpg On suoranainen ihme, mitä Jumala tekee Ukrainassa tällä hetkellä. Maa käy maallisella rintamalla sotaa miehittäjää Venäjää vastaan, mutta samaan aikaan hengellisellä rintamalla Ukrainasta on tulossa kovaa vauhtia eurooppalaisen lähetystyön keskus, joka lähettää uutta sukupolvea lähetyskentille. Tätä... https://www.patmos.fi/arkisto/1404/patmos_koulutti_ukrainan_lahetysraamattukoulussa_uuden_sukupolven_lahetteja Patmos article

Patmos koulutti Ukrainan lähetysraamattukoulussa uuden sukupolven lähettejä

On suoranainen ihme, mitä Jumala tekee Ukrainassa tällä hetkellä. Maa käy maallisella rintamalla sotaa miehittäjää Venäjää vastaan, mutta samaan aikaan hengellisellä rintamalla Ukrainasta on tulossa kovaa vauhtia eurooppalaisen lähetystyön keskus, joka lähettää uutta sukupolvea lähetyskentille. Tätä saimme olla omin silmin todistamassa viime viikolla.


Tiistaina (1.8.) matkustimme Ukrainaan, jossa osallistuimme Kiovan Raamattu Instituutissa järjestetyyn lähetysraamattukouluun, jonne Patmosta oli pyydetty mukaan. Saimme osallistua  uuden lähetyssukupolven kouluttamiseen yhdessä Patmoksen lähetyslääkäri Marja Rantasen kanssa.

Idäntyön legenda, lähetyspastori Rauli Lehtosen luotsaama lähetysraamattukoulu, jota Patmos on mukana tukemassa, kokosi Kiovaan reilu parikymmentä oppilasta useista eri maista kuten Georgiasta, Armeniasta, Ukrainasta, Venäjältä, Kirgisiasta muutamia mainitakseni. 

Kuten Rauli sanoi: "Nyt on lähetystyön uusi aika alkamassa." Maista, joita vuosien ajan pidettiin lähetystyön kohteina on nousemassa uusi lähettisukupolvi.

"Ajatus lähetysraamattukouluista on lähtöisin heidän omasta keskuudestaan. He ovat toivoneet tällaisia koulutuksia. Enää emme vie heille jotain valmista lännestä, vaan itä ja länsi toimivat tasavertaisina yhteistyökumppaneina. Vastaamme heidän pyyntöönsä auttaa heitä toteuttamaan sen lähetysnäyn, jonka Jumala on heille antanut saavuttaa vielä evankelioimattomat kansat," Lehtonen totesi jutellessamme. 

Pyydän sinua rukoilemaan Kiovassa tapaamiemme lähetysraamattukoulun oppilaiden puolesta, joiden sydämissä palaa Herran antama tuli lähetystyölle. Kerroin heille, että suomalaiset patmosystävät, kristityt veljet ja sisaret rukoilevat heidän puolestaan. Oppilaat ilmaisivat kiitollisuutensa lähettämällä yhteisen tervehdyksen kaikille esirukoileville Patmos-ystäville, joita he eivät ole nähneet, mutta joiden esirukoukset kantavat heitä, kun he lähetysraamattukoulun jälkeen lähtevät toteuttamaan taivaallista näkyä. 

Olemme Patmos Lähetyssäätiössä innolla mukana ja astuneet tästä avautuneesta uudesta ovesta sisään yhteistyön merkeissä. Rauli Lehtosen ja Patmoksen yhteistyönä on suunnitteilla lähetysraamattukoulun toteuttaminen myös Keski-Aasiassa 2018. Kiitos, kun rukoilet jo nyt näiden suunnitelmien puolesta. Kerromme lisää tulevaisuudessa. 

Alla kuvasarja Kiovan lähetysraamattukoulusta: 

Yllä Patmoksen lähetyslääkäri Marja Rantanen (oikealla) innostamassa nuorria ja kertomassa lääkärin ammatin sekä lähetystyön yhdistämisestä. Marjan käytännönläheisiä kokemuksia useilta työkentiltä Liberiasta, Sudanista, Libanonista, Haitilta jne. kuunneltiin tarkkaan ja oppilaat saivat neuvoja Jumalan seuraamisesta lähetyskenttien vaativissa olosuhteissa. Omat aiheeni koskettelevat lähetystyön raamatullisia perusteita, maailmanuskontojen sekä erilaisten kulttien ja harhaliikkeiden kohtaamista lähetyskentillä.

Raamattukoulun oppilaiden harjoitustehtävä oli valmistaa ryhmissä viiden vuoden lähetysprojekti jonkin sydämellään olevan saavuttamattoman kansan pariin. Sen avulla lähetysnäkyä terävöitettiin ja pyrittiin valottamaan näyn johdonmukaista toteutusta käytännössä. 

Oppituntien välillä oli mahdollisuus keskustella oppilaiden kanssa ja vastata henkilökohtaisesti heidän kysymyksiinsä ja rukoilla heidän kanssaan. 

Yllä lähetyspastori ja lähetysraamattukoulun koordinaattori Rauli Lehtonen, lääkäri Marja Rantanen sekä yksi tämänkertaisista oppilaista. Tämä nuori nainen kuuluu suomalais-ugrilaiseen udmurtien vähemmistökansaan. Torstaina hän tuli koputtamaan huoneemme ovea, antoi Raulille suklaarasian kiitoksena ja sanoi kasvot loistaen, kuinka Jumala oli avannut hänen sisimpänsä mordvalaisille, toiselle Suomen-sukuiselle vähemmistökansalle, joka tarvitsee kipeästi evankeliuja ja joka asuu ihan hänen lähialueillaan. "Tajusin yhtäkkiä, että ei minun tarvitse ajatella Afrikkaan lähtemistä. Kansa, joka ei ole kuullut evankeliumia vielä löytyy ihan meidän lähialueeltamme." Täällä lähetysraamattukoulussa Jumala siis laski hänen sydämelleen mordvalaiset. 

Ukrainasta koetaan herätystä ja maasta on tulossa eurooppalaisen lähetystyön voimakas keskus. 

Haastattelin matkan aikana Ukrainan helluntaiunionin kansainvälisen osaston johtajaa Juri Kulakevychia. Erittäin mielenkiintoinen juttutuokio. Häne kertoi  kuinka Ukraina yhtäältä on sodassa Venäjän kanssa, mutta samaan aikaan keskellä ennen kokematonta hengellistä herätystä. 

Ukrainan helluntailiike on lähettänyt useita satoja lähetystyöntekijöitä ja aikoo perustaa 200 uutta seurakuntaa (olemassa olevien 1500:n lisäksi) vuoteen 2020 mennessä. Nuorten leirillä yli 5000 nuorta hiljattain. 

Kristittyjen mielipiteitä kuunnellaan ja kunnioitetaan myös valtionhallinnon korkeilla paikoilla. 

Uskomattoman dynaaminen ja eteenpäin menevä liike. Juri lähetti terveisiä suomalaisille veljille ja sisarille ja pyysi esirukousta. 

Jeesuksen rukouspyyntö

Jeesus jätti omilleen YHDEN ainoan RUKOUSPYYNNÖN: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa." (Matteus 10:37-38). 

Näetkö sinä miten lähetysraamattukoulu Kiovassa ja tulevaisuudessa Keski-Aasiassa voi olla vastaus, jos hänen ominaan rukoilemme niin kuin hän on meitä pyytänyt? Minä ainakin näen. Täällä olemme saaneet tavata ihmisiä, jotka ovat osa tätä vastausta.

He eivät ole sinun kasvojasi nähneet, mutta sinä olet nähnyt heidän kasvonsa. Rukoilethan heidän puolesta. 

Kiitos kun muistat Patmostyötä esirukouksin. Olemme sinun ja Jumalan varassa.

Pasi Turunen