Artikkelit

2018-02-10 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1487_7139-Tamrat_01.jpg "Syyskuun 13. päivänä 1988 Wondo Genetin Kointähti- Patmoskotiin tuotiin pieni poika, joka sai kummien avulla kodin, ruuan, vaatetuksen ja koulutuksen. OlenTamrat, nyt perheenisä ja syvästi kiitollinen saamastani avusta." Jos olet äiti tai isä, isovanhempi tai kummi, tiedät, miten suuresti... https://www.patmos.fi/arkisto/1487/poika_joka_palasi_kiittamaan_-_patmoksen_kummiapu_muutti_elaman Patmos article

Poika, joka palasi kiittämään - Patmoksen kummiapu muutti elämän

”Syyskuun 13. päivänä 1988 Wondo Genetin Kointähti- Patmoskotiin tuotiin pieni poika, joka sai kummien avulla kodin, ruuan, vaatetuksen ja koulutuksen. OlenTamrat, nyt perheenisä ja syvästi kiitollinen saamastani avusta.”Jos olet äiti tai isä, isovanhempi tai kummi, tiedät, miten suuresti sydäntäsi koskettaa lapsesi menestyminen ja tahdot tehdä voitavasi, että hänen elämässään asiat olisivat hyvin. Tällaisen läikähdyksen sain kokea sydämessäni, kun sain sähköpostia Etiopiasta, entiseltä kummilapseltamme. Voit lukea hänen koko viestinsä tältä sivulta. 

Tamrat tahtoi ilmaista kiitollisuutensa avusta, jota on saanut elämäänsä kuusivuotiaasta lähtien. Voit lukea hänen koskettavan kirjeensä alta. Yläkuvassa Tamrat ympyröitynä Wondo Genetissä vuonna 1988. Alla Tamrat aikuisena vaimonsa ja lastensa kanssa. 

On totta, että emme kuule kaikista niistä lapsista, joita olemme Lastenapumme toiminnan vuosikymmeninä auttaneet, mutta sitä enemmän iloitsemme, kun kuulemme niistä lapsista, jotka palaavat kertomaan kiitostaan kummeille saamastaan avusta.

Kukaan ei tee tätä työtä kiitoksen tähden, mutta pelkästään siitä jo tulemme iloiseksi, että lapsistamme on kasvanut vastuullisia aikuisia, jotka osaavat ilmaista kiitollisuuttaan, niin Jumalalle kuin ihmisille.

Yhdessä lähetyskenttiemme lasten ja työntekijöiden kanssa kummiavustasi kiittäen

PIRKKO SÄILÄ
Kenttäkehitysjohtaja 

Tee hyvä päätös, ryhdy kummiksi. Lue kummiohjelmastamme tästä linkistä.
Kysele lisätietoja lähetystoimistostamme 09-85674 988 / patmos (at) patmos.fi 

Voit tukea Lastenavun työtämme myös kertalahjoituksella.

Lahjoita: Lastenapu

Valitse summa:

PATMOKSEN KUMMILAPSI KIITTÄÄ PATMOSAVUSTA,
JOKA MUUTTI HÄNEN ELÄMÄNSÄ.

"Haluan teidän tietävän, että ilman tukeanne en olisi tänään se ihminen kuin nyt olen. Siunaavin ja kiitollisin terveisin poikanne." 

Toissapäivänä minua jälleen muistutettiin suurenmoisesta tuestanne sinä aikana, kun olin Patmos Lähetyssäätiön ylläpitämässä orpokodissa Etiopiassa kuusivuotiaasta nuoreksi aikuiseksi.

Täytin 36 maaliskuun 2. päivänä, olen naimisissa ja minulla on kolme poikaa ja neljäs lapsi tulossa. Vaimoni nimi on Meheret, joka tarkoittaa armoa, ja poikieni nimet ovat Barnabas (11), Pawlos (9) ja Silas (7). Jos heinäkuussa syntyvä neljäs lapsemme on tyttö, hän saa nimekseen Debora, ja jos hän on poika, hänestä tulee Timothy.

Halusin käyttää tämän tilaisuuden kiittääkseni teitä kaikesta saamastani avusta ja monista, monista joululahjoista ja tuesta opintoihini.

Haluan teidän tietävän, että ilman tukeanne en olisi tänään se ihminen kuin nyt olen.

Tärkeintä on kuitenkin se, että opin orpokotivuosinani tuntemaan Herran, koska sain kuulla Jumalan Sanaa, johon minulla ei muuten olisi ollut mahdollisuutta. Kuten

Jaakob sanoo, todellinen jumalanpalvelus on huolehtia leskistä ja orvoista – ja juuri niin te olette tehneet osoittamalla minulle rakkautta ja huolenpitoa. Herra siunatkoon teitä ja omianne!

Jouduin orpokotiin, koska isäni kuoli ollessani kolmevuotias eikä äitini pystynyt huolehtimaan minusta. Minulla on paljon muistoja – hyviä ja huonojakin – orpokotivuosiltani, mutta kaikki siellä oppimani valmisti minua perustamaan ja huolehtimaan omasta perheestäni.

Työskentelen nykyään korkeakoulun kehitysosastolla – sen saman korkeakoulun, josta itse valmistuin Patmos-kummien rahallisen tuen avulla.

Toimin eri uskonnollisten ryhmien äitien ja vasta- syntyneiden lasten terveyskoulutuksen koordinaattorina. Hengellinen työni on ollut eteläisessä Etiopiassa Omon alueen seurakunnan johtajien kouluttamista.

Siunaavin ja kiitollisin terveisin poikanne. 

Tamrat Kebede 

PS: Tamratin perheeseen syntyi vuoden 2017 lopulla pieni tyttövauva, Lydia. Ja Tamrat viimeistelee Patmoksen tukemana maisterinopintojaan Addis Abeban yliopistossa ja toimii nykyisin Selamta Family –järjestön kenttäjohtajana Etiopiassa.