Artikkelit

2018-04-16 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1510_7261-PATMOSLAPSET-2017-22_-etusivun-pikkukuva.jpg Espoolainen opettaja Virpi Mäkiniemi matkusti seitsemän kuukautta mailmalla miehensä kanssa. Matka alkoi Roomasta, jonka jälkeen matka suuntautui Itä-Afrikkaan, Etiopiaan. Maailmanympärimatkasta todella oli kyse, sillä Mäkiniemet matkasivat Kiinaan, Indonesiaan, Australiaan, Uuteen-Seelantiin... https://www.patmos.fi/arkisto/1510/virpi_makiniemen_terveiset_etiopiasta Patmos article

Virpi Mäkiniemen terveiset Etiopiasta

Espoolainen opettaja Virpi Mäkiniemi matkusti seitsemän kuukautta mailmalla miehensä kanssa.

Matka alkoi Roomasta, jonka jälkeen matka suuntautui Itä-Afrikkaan, Etiopiaan. Maailmanympärimatkasta todella oli kyse, sillä Mäkiniemet matkasivat Kiinaan, Indonesiaan, Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Vanuatulle ja Yhdysvaltoihin.

Yksi etappi, jonne he pysähtyivät, oli Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun kohde Etiopiassa. Tuon ensimmäisen matkan jälkeen Virpi Mäkiniemi palasi Etiopiaan, tällä kertaa kollegansa kanssa. 

"Tunsin Etiopian lähetinne Terhikki Tadessen Nokian seurakunnasta ja olimme vuosia kirjoitelleet toisillemme ja joskus Nokialla tavattiinkin. Monen vuoden ajan minula oli haave päästä katsomaan, missä Terhikki oikeasti on. Olin Etiopiassa ensimmäisen kerran silloin, kun Terhikki oli vielä työtä tekemässä Etiopiassa", kertoo Virpi Mäkiniemi. "Löysin Terhikin Awassan kaupungista ja kävin myös Lokken koulussa, joka on Patmoksen kummiapukohde. Luokanopettajan oli mielenkiintoista nähdä etiopilainen koulu, luokat, lapset ja opettajat." 

Sain osallistua opetukseen Lokken koulussa. Oli valtavan upeaa nähdä, miten jokainen lapsi oli onnellinen, kun sai opetusta. kaikki olivat iloisia ja tekivät kaiken innokkaasti. 

Palasin äskettäin toiselta matkaltani kollegani kanssa. Terhikin saatua taivaskutsun hänen miehensä Ayalew jatkaa työtä. Lokken koulu on laajentunut. Siellä on paljon enemmän oppilaita tällä hetkellä, jopa 250 lasta saa opetusta koulussa. Henkilökuntaa oli myös erilaisista syitsä vaihtunut ja oli myös hyvä todeta, että koululle oli saatu vähän lisätilaa.

Siellä oli pienten lasten puoli, jossa lapset pääsivät leikkimään. En muista edelliseltä kerralta karusellia, keinulautaa yms. Siellä oli lentopalloverkko. Lapset tykkäsivät, että oli erilaisia välineitä leikkimiseen.

Minulla oli mahdollisuus kouluttaa opettajia.

Etiopiassa perinteisesti opettajat kirjoittavat taululle. Luokat ovat aika pimeitä. Ikkunaluukkuja laitetaan kiinni, ettei kukaan ulkopuolinen tule häiritsemään oppilaita. Liitutaulu on aika vanha ja musta, niin ei siellä kovin hyvin näe. Lapset kirjoittavat vihkoonsa asiat. Meidän tehtävämme kollegan kanssa oli viedä sinne erilaisia työtapoja, miten voi opettaa muutenkin kuin pelkästään kopioimalla. 

Ikkunaluukut avattiin, ja lähdimme myös ulos luokkahuoneista ja opettajat nauttivat suunnattomasti siitä, kun heitä koulutettiin, miten voi oppia leikkien kautta. Opettajatkin oppivat uutta ja he pitivät siitä valtavasti.

Katulapsikodit ovat tarpeellisia

Kävin sekä tyttö- että poikakodissa, joissa molemmissa olin vieraillut pari vuotta aikaisemmin. Teimme yhdessä kollegani kanssa tyttökodin tyttöjen kanssa käsitöitä. Meillä oli lankoja mukana ja teimme langoista nauhoja ja veimme kiiltokuvia tytöille. Tytöt roikkuivat kädessä kiinni ja toivoivat, että menisimme toistenkin.

Etiopian kummiavun työtä kannattaa jatkaa, sillä tarve on valtavan suuri. Sitä ei edes tajua, jos ei ole käynyt siellä, miten paljon siellä tarvitaan ihan perusasioihin. Esimerkiksi Lokken koululle oli saatu leikkivälineet ja katulapsikodille lapset olivat saaneet erilaisia tarvikkeita. He esittelivät ylpeinä esimerkiksi leluja, joita olivat saanet Suomesta. Lapset olivat erittäin tyytyväisiä.

Itselleni kaikista suurin asia oli se, että lapset saavat nyt koulutuksen ja he kaikki lauloivat meille Jeesuksesta, joka on heidän pelastajansa ja on tuonut selkeästi iloa heidän elämäänsä.

LÄHDE: Patmoslapset -lehti 2017

Tee hyvä päätös, ryhdy kummiksi. Lue kummiohjelmastamme tästä linkistä.
Kysele lisätietoja lähetystoimistostamme 09-85674 988 / patmos (at) patmos.fi

Voit tukea Lastenavun työtämme myös kertalahjoituksella.


Lahjoita: Lastenapu

Valitse summa: