Artikkelit

2018-04-20 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1513_7265-IMG_1078.jpg Lähettimme Anneli Turja raportoi Armenian mielenosoituksista pääkaupungista Jerevanista. Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun työtä on maassa kahdessa kohteessa: vammaisten lasten integroituminen normaalikouluihin ja opettajien kouluttaminen sekä Harbertin vammaisten lasten lastenkoti. Molemmat kohteet... https://www.patmos.fi/arkisto/1513/mielenosoituksia_armeniassa Patmos article

Mielenosoituksia Armeniassa

 

Lähettimme Anneli Turja raportoi Armenian mielenosoituksista pääkaupungista Jerevanista. Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun työtä on maassa kahdessa kohteessa: vammaisten lasten integroituminen normaalikouluihin ja opettajien kouluttaminen sekä Harbertin vammaisten lasten lastenkoti. Molemmat kohteet ovat Patmoksen kummiavulla toimivia. 

Jerevanissa, kotikaupungissani, tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään kuluvalla viikolla ex-presidenttiä ja viime torstaina pääministeriksi valittua Serz Sarkisiania vastaan. Hän on ollut presidenttinä jo kaksi virkakautta ja jatkaa nyt pääministerinä. Armeniassa tehtiin hiljattain perustuslain muutos, jossa pääministerin valtaoikeuksia lisättiin.

Nyt oppositio syyttää Sarkisiania vallassa pysyttäymisestä ja korruptiosta.

Opposition johtaja vaati mielenosoittajia pysäyttämään kaikki työt hallintorakennuksissa ja lamaannuttamaan viranomaisten toiminnan. Protestoijat marssivat kaupungin läpi, tukkivat hallintorakennusten sisäänkäyntejä ja ”sulkivat” teitä muun muassa makaamalla maassa ja rakentamalla teille esteitä. Keskustan kaikki päätiet olivat suljettuina ja ihmisten oli vaikea päästä töihin ja lasten kouluihin.

Maanantaina mielenosoittajat yrittivät tunkeutua kohti parlamenttirakennusta, satojen poliisien eristämälle alueelle. Viranomaisten mukaan yhteenotoissa loukkaantui lähes viisikymmentä ihmistä ja useita mielenosoittajia pidätettiin.

Koska asun keskustassa, en päässyt liikkumaan muutamaan päivään kotoani mihinkään. Seurasin tilannetta kotona, ja näin parvekkeeltani osan tapahtumista. Suurin osa mielenosoittajista olivat nuoria. Uusi sukupolvi vastustaa Sarkisiania valtaantakertumisesta ja haluaa muutoksia maan johtoon.

Tänään Jerevanin keskustan kaduilla on jo rauhallista. Joitakin mielenosoittajia seisoo hallintorakennusten edessä ilmaisemassa kannanottonsa. Kuitenkin pinnan alla kytee.

Kiitollisena rukouksistanne,

ANNELI TURJA
Fysioterapeutti
Patmoslähetti Armeniasta