Artikkelit

2018-04-30 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1514_7274-Dawit_etusivu.jpg Dawit Becha, orvoksi jäänyt poika tuli Etiopian lastenkotiimme ollessaan 10-vuotias. Köyhissä oloissa eläneistä kahdeksasta sisaruksista kukaan ei osannut lukea. Dawit pääsi kummiapumme kautta kouluun ja lastenkotimme kansallistamisen jälkeen Dawit siirtyi Awassalle perheryhmäkotiimme ja jatkoi... https://www.patmos.fi/arkisto/1514/patmoksen_kummilapsen_elama_on_patmos-ystavien_kasissa Patmos article

Patmoksen kummilapsen elämä on Patmos-ystävien käsissä

Dawit Becha, orvoksi jäänyt poika tuli Etiopian lastenkotiimme ollessaan 10-vuotias. Köyhissä oloissa eläneistä kahdeksasta sisaruksista kukaan ei osannut lukea. Dawit pääsi kummiapumme kautta kouluun ja lastenkotimme kansallistamisen jälkeen Dawit siirtyi Awassalle perheryhmäkotiimme ja jatkoi koulunkäyntiä siellä. Hän menestyi koulussa hyvin, tuli uskoon ja toimi aktiivisti seurakunnassa. Dawit pääsi jatko-opintoihin Awassalle opiskelemaan liiketaloutta. 

Vuoden 2018 alussa Dawitin elämä muuttui radikaalisti, kun hänen molempien munuaistensa toiminta romahti ja hän joutui dialyysihoitoon paikalliseen sairaalaan.

Munuaisensiirtoleikkaus voi pelastaa Dawitin elämän 

 

Nyt apumme kohdentuu Dawitin kolmesti viikossa saamaan dialyysihoitoon Sidamossa, Awassan sairaalassa.

Patmos Lähetyssäätiön Etiopianavun vastaava työntekijä, Ayalew Taddese vetosi meihin Dawitin auttamiseksi. Asialla on nyt erityisen suuri kiire, kun Dawitin tila on huonontunut.

Hän tarvitsee pikaista apua ja siirtoa pääkaupunkiin Addis Abebaan munuaisensiirtoihin erikoistuneeseen sairaalaan.

Munuaisensiirron kustannukset ovat kaikkineen 19 300 euroa. Dawitin auttamiseksi ei ole mitään muuta tahoa kuin Patmos-ystävät.

Ja teihin me juuri nyt vetoamme Dawitin puolesta.

Munuaisensiirtoleikkaus voi pelastaa nyt 21-vuotiaan Dawitin elämän. Sopiva munuaisen luovuttaja on myös löytynyt.

Koemme velvollisuudeksemme auttaa ja luotan, että te ystävät, koette samoin ja tulette mukaan.

Jaakob kirjoittaa kirjeessään (2:16) ”Jos joku teistä sanoo heille: ’Menkää rauhassa, lämmitelkää ja ravitkaa itsenne’, mutta ette anna heille ruumiin tarpeita, niin mitä hyötyä siitä on?”

Jeesus sanoo: ”… kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää, taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen?”

Dawitin sisarusten, Etiopian työntekijöittemme ja työkohteittemme lasten ohella, me Patmoksessa olemme Dawitin perhettä – ja ainoita, joille hänen elämänsä on nyt uskottu.

Rukoillen Jumalan apua Dawitin elämään, pyydän teitä kaikkia rukoilemaan ja mahdollisuuksien mukaan, auttamaan. Voit osallistua alla olevan nettilahjoittimen välityksellä. Jos annat lahjasi tilisiirrolla pankissa käytä Lastenavun lyhytviitettä 74007. 

Lahjoita: Lastenapu

Valitse summa:


Lämmin kiitos rukouksesta ja tuesta tähän kiireiseen tarpeeseen etiopialaisen nuoren elämän pelastamiseksi.

PIRKKO SÄILÄ
pirkko.saila (at) patmos.fi