Artikkelit

2018-10-17 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1641_7562-Kalmyk_pieni.jpg Raamatunkäännösinstituutti (IBT, Moskova) kääntää Raamattua kalmukin kielelle Patmos LS:n tuella. Lokakuussa 2018 julkaistiin kolme uutta Vanhan Testamentin kirjaa kalmukin kielellä: Jobin kirja, Saarnaaja ja Laulujen laulu. Nämä kirjat on kirjoitettu runomuotoon heprean kielellä, minkä vuoksi on... https://www.patmos.fi/arkisto/1641/jobin_kirja_saarnaaja_ja_laulujen_laulu_kalmukin_kielella Patmos article

Jobin kirja, Saarnaaja ja Laulujen laulu kalmukin kielellä

Raamatunkäännösinstituutti (IBT, Moskova) kääntää Raamattua kalmukin kielelle Patmos LS:n tuella. Lokakuussa 2018 julkaistiin kolme uutta Vanhan Testamentin kirjaa kalmukin kielellä: Jobin kirja, Saarnaaja ja Laulujen laulu.

Nämä kirjat on kirjoitettu runomuotoon heprean kielellä, minkä vuoksi on tärkeää, että taitava kalmukkirunoilija on kääntänyt ne. Jotkut käännöstiimistä saivat myös käydä Jerusalemin Raamattukodissa Raamatun heprean runoutta käsittelevällä kurssilla, samalla tutustuen paikan päällä Israelin luontoon ja historiaan.

Aiemmin kalmukin kielellä on julkaistu IBT:n toimesta Lasten Raamattu (1998), Uusi Testamentti (2002), 1 Mooseksen kirja ja Ruut (2005), Psalmit (2006), Sananlaskut (2013) ja Raamatun kertomuksia (2016). Nämä kirjat ovat myös luettavissa e-kirjoina IBT:n nettisivuilla.

Käännöstyö jatkuu Mooseksen kirjojen ja Joosuan kirjan merkeissä. Tiiminjohtaja on myös tekemässä hengellistä laulukirjaa ja rukouskirjaa kalmukkiseurakunnan käyttöön.

Kalmukit vaelsivat luoteis-Kiinasta Kaspianmeren tuntumaan varhain 1600-luvulla. Kalmukkien kieli on sukua mongolian kielelle. Kalmukit ovat perinteisesti paimentolaisia karjankasvattajia. Kalmukit ovat Euroopan puolella ainoa buddhalaisuutta harjoittava kansa.

Venäjän federaation vuoden 2010 väestölaskennan mukaan kalmukkeja on 180 000, ja heistä 80 000 puhuvat edelleen kalmukin kieltä.

Tue raamatunkäännöstyötä suomensukuisille kansoille antamalla lahjasi saavuttamattomien kansojen evankeliointiin.

Lahjoita: Kansojen evankeliointi, saavuttamattomat kansat

Valitse summa: