Artikkelit

2018-10-26 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1651_7579-kansainvalinen_leirityo_muokattu.jpg ARMON VUONNA 2018 TAPAHTUNUTTA IDÄN KANSOJEN KESKELLÄ ''Nyt kiitosmielin mä laulelen, rakkaalle Jeesukselleni'', kun katselen työryhmien aherrusta. Tämä on kertomus ''työmiehistä'' alueilla, missä ei tungeksi lähetystyöntekijöitä eikä turisteja. Työmiehiä, jotka kouluttivat tänä vuonna uusia... https://www.patmos.fi/arkisto/1651/kari_halosen_raportti_kansainvalisen_leirityon_kentilta Patmos article

Kari Halosen raportti Kansainvälisen leirityön kentiltä

ARMON VUONNA 2018 TAPAHTUNUTTA IDÄN KANSOJEN KESKELLÄ

 

’’Nyt kiitosmielin mä laulelen, rakkaalle Jeesukselleni’’, kun katselen työryhmien aherrusta.

Tämä on kertomus ’’työmiehistä’’ alueilla, missä ei tungeksi lähetystyöntekijöitä eikä turisteja. Työmiehiä, jotka kouluttivat tänä vuonna uusia leirityöntekijöitä. He opettivat armahtavasta Jeesuksesta siitä vielä tietämättömille lapsille ja aikuisille, kylissä, lastenleireillä ja vaikeissa olosuhteissa.

Hyvän sanoman viejiä toimi 70 kohdealueella. Koulutusta sai 28 seminaarissa noin 800 henkilöä. Henkilökuntaa oli noin 700 aikuista ja varhaisnuorta. 57 leirillä he jakoivat sanomaa: syntisi on sovitettu, Jeesuksen rakkaus on todellista, he olivat itse sen kohdanneet. Kuulijoita yhteensä 3 000 lasta ja nuorta sekä satoja aikuisia.

Pääkohdealueet lännestä alkaen: Bulgaria, Venäjä, Smolensk, Pietari, Tver, Rzhev, Moskova, Perm, Novosibirsk, Altai, Tuva, Hakasia, Irkutsk, Bratsk, Burjatia, Jakutia, Habarovsk, Komsomolskaja-Amur, Ussurijsk, Vladivistok ja Sahalin.

Takaisin länteen päin: Mongolia, Kirgistan, Tadzikistan, Azerbaidzan ja Georgia.

Kertojina kouluttajat Venäjältä ja Keski-Aasiasta:

Sisar B: Kiitos Jumalalle hienosta mahdollisuudesta palvella Häntä! Olen tehnyt Baikalin viereisillä alueilla lastenleirityötä vuodesta 2005 ja sinä aikana on ollut nähtävissä Jumalan käden työ. Monet lapset ja vanhemmat ovat ottaneet Jeesuksen Herraksi sydämeensä.

1. Tänä vuonna pidin Baikalista itään noin 3 000 km itään seminaarin seurakunnassa, jossa oli 25 osallistujaa. Se oli jo toinen, ensimmäisen pidin vuonna 2016. Läänin vaikeapääsyisillä seuduilla ryhmät tekevät paljon työtä lasten ja heidän vanhempiensa kanssa. Nähtyään leirityön tehokkuuden, työmme seurauksena seurakunnat ovat innostuneet oppimaan lastenleirityötä.

2. Kesällä 2017 pidin Baikalista pohjoiseen (matkaa pohjoiseen 3 000 km) kaksi seminaaria ja kolme leiriä. Koulutettu ryhmä aloitti heti tehokkaasti leirityön asuin seudullaan. Sen tuloksena neljällä eri paikkakunnalla alkoi käydä 45, 70, 75 ja 89 lasta seurakunnassa. Tänä kesänä leireillä iltajuhlaan tuli lasten vanhempia kuuntelemaan, kuinka heidän lapsensa laulavat ja rukoilevat. He kertoivat vanhemmilleen Pelastajasta Jeesuksesta. Vanhemmat ottivat Jeesuksen sydämeensä lasten ja työryhmän todistusten perusteella. Kiitos Jumalalle Hänen suuresta armostaan!

Nuo pohjoiset alueet ovat laajoja ja siirtymiseen tarvitaan venettä, lentokonetta tai autoa. Tänä vuonna 2018 lähdin opettamaan kahta uutta työryhmää sellaiseen kolkkaan, missä on ympärillä vain metsää, soita ja jokia, siis kaukana pääkaupungista. Siellä ei ole koskaan pidetty lastenleirejä. Alueelle on lähtenyt venäläisiä evankelistoja työhön, mutta seurakunnissa on hyvin vähän väkeä.  

Täitukka on leikattu ja sählyyn täysillä

Eräässä kylässä heitä on seurakunnassa kaksi uskovaista veljeä ja kaksi mummoa. Heidän kanssaan sitten pidimme lastenleirin. Lapsia oli 19. Se oli heille ensimmäinen kerta.

Kolme päivää lensivät nopeasti ja lapset eivät olisi halunneet päästää minua lähtemään. Yhdessä itkimme. Kuitenkin olen onnellinen, että he saivat Jeesuksesta parhaan ystävän, joka on aina vierellä. Nyt he kaikki käyvät seurakunnassa ja ovat aktiivisia. Näin kylään muodostui lapsiseurakunta. Lasten vanhemmat ovat nyt tutustuneet seurakuntaan, koska he näkivät Jumalan rakkauden leirityön kautta.

Sitten lähdin erään veljen kanssa veneellä eteenpäin uuteen kylään, jossa työskentelee perhe. Matka kesti kaksi päivää. Sielläkään ei ollut pidetty lastenleirejä. Tämä pieni seurakunta 15 jäseninen seurakunta osallistui kokonaisuudessaan seminaariin ja leiriin. Koimme yllätyksen ennen leiriä, kun paikalle tulikin miliisi ja paikallinen hallintojohtaja. He kielsivät leirin pitämisen. Uhkasivat sulkea leirin ja antaa sakot. Miliisi kiersi kylällä ja kielsi lapsia osallistumasta.

Me rukoilimme, ja Jumala antoi meille varman päätöksen, pitää tämän leirin. Kun aloitimme aamulla, paikalle tuli 15 lasta. Monia lapsia seisoi portin takana. He olisivat halunneet tulla, mutta vanhemmat eivät päästäneet. Jumala varjeli tilanteessa ihmeellisellä tavalla. Kukaan ei meitä häirinnyt, kukaan ei tullut sulkemaan leiriä. Kolme päivää menivät ihanasti.

Viimeisenä iltana järjestimme lasten kanssa evankelioimistilaisuuden, johon kutsuimme mukaan lasten vanhempia. Osa lapsista oli leirin kuluessa kysynyt kotonaan: Miksi meillä ei rukoilla Jeesusta? Tämä herätti ajatuksia. Kaikki isät, äidit ja isoäidit tulivat. Vanhempia oli enemmän kuin lapsia. Monet heistä tekivät parannusta ja etsivät sovintoa Jumalan kanssa. Tänä päivänä he käyvät seurakunnassa.

Jumala tekee työtään ihmisten elämässä. Hän haluaa pelastaa monet. Me olemme hänen työkalujaan. Kiitos Jumalalle hyvästä sydämestänne, kun otatte osaa tähän Jumalan työhön! Teidän avullanne tänä kesänä monet sielut voitettiin Jeesukselle! Kaikki kunnia kuulu yksin Hänelle!

Veli J: Pidin keväällä 2018 kolme koulutusta työalueellani Baikalin länsipuolella. Saimme järjestää 11 lastenleiriä alueella, joka on 1 000 km leveä, shamanismin ja vainajahenkien palvojien seutua. Lapsia oli noin 440. Heidän kodeissaan viina tuhoaa perheitä. Osalla lapsista hiuksissa vilisi täitä, repaleisia vaatteita ja vailla huolenpitoa. Eivät toki kaikki, mutta suurin osa oli huonosti hoidettuja lapsia. Meillä on mukanamme matkasäkkejä, joista jaamme lasten vaatteita jne. Terveyskasvatus tunneilla puhumme suun hoidosta. Kävi ilmi, ettei kaikilla lapsilla ollut hammastahnoja eikä - harjoja. Niinpä me lahjoitimme heille nämä. Suurin leirimme oli 90 lasta. Se todella koetteli kestokykyämme materiaalien riittävyyden ja keittiöemäntien jaksamisen kanssa. Työväkeä ei koskaan ole liikaa. Jeesus antaa voiman ja viisauden. Lapset saavat kohdata Hänet. Se on vastaus.

Vuonna 2008 kesällä sain ensikosketuksen tähän työhön. Olemme kouluttaneet monista leirilapsista uusia leirityöntekijöitä. Siitä lähtien on työmme kautta noussut 2-3 uutta sukupolvea vastuunkantajiksi. Tämä on Jumalan ihme. Jeesus pelasti minut huumeiden ja väkivallan maailmasta. Minut yritettiin tappaa kaksi kertaa, onnistumatta. Itse yritin samaa huumeiden yliannostuksella, kuolin kliinisesti kaksi kertaa. Olin 14 vuotta vankilassa. Uskoon tullut vanki kertoi Jeesuksesta. Se oli alku uuteen. 

Olosuhteet eivät ratkaise voimmeko toteuttaa leirin. Jokainen lapsi on Jeesukselle arvokas. Vuonna 2014 leirillemme tuli todella ylivilli murrosikäinen tyttö, joka etsi huomiota osakseen. Hänen nimeään sai koko ajan toistaa: Alla – älä tappele poikien kanssa, älä visko vettä toisten päälle. Sitten seuraavana vuonna, leirin jälkeen, hän halusi tulla leirikoulutukseemme. Hän toimi 2016 leiriavustajana. Vuonna 2017 hän oli opettaja oman 27 lapsen ryhmässään täynnä yli villejä lapsia. Allalla ja hänen työparillaan oli avain näiden lasten sydämiin. He saivat ohjattua heistä leirin parhaan ryhmän.

Kiitämme esirukouksistanne ja saamastamme tuesta, jokainen teistä on lahja Jeesukselta. Myös meidän elämämme on lahja. Jumala siunatkoon teitä.

Vuonna 2015 oli ensimmäiset konttikeskusleirit. Nyt tehdään toinen kerros lisätilaa 2018.

Veli V: Kiitos Jumalalle, olemme saaneet toteuttaa lasten kolmen päivän leirejä vuodesta 2013. Jeesuksesta opettaminen lapsille ei ole helpoin tapa evankelioida maassamme, joka on toisen valtauskonnon kahleessa. Tänä vuonna 2018 teimme kuusi leiriä, pääkaupungissamme yhden ja maalaiskylissä viisi. Lapsia oli paljon, 330. Enemmänkin on tulijoita, mutta pula on työntekijöistä. Edellisten leirien lapsista ja nuorista on kasvanut hyviä avustajia. Mukaan tuli 15-vuotias kuuromykkä poika, joka alkuvuosina oli mukana työryhmän rukoillessa, ja sitten päivisin leirillä. Viimein hän itse ilmaisi halunsa antaa elämänsä Jeesuksen käsiin. 

Suuri ja ratkaiseva käytännön apunne leirityölle oli lahjoitus, jolla saimme ostetuksi 12 m merikontteja leirikeskuksen perustamiseen kotikylälleni vuonna 2015. Olemme suuresti kiitollisia lahjoituksestanne. Saamme rakentaa keskuksen, joka palvelee laajan vuoristo alueen ja maamme lapsia ja aikuisia. Pelkästään omalla tasangollamme on 50 kylää.


Veli ihmettelee isoja perunoita. Uusi kaivo avaa asumisen mahdollisuuden konteissa ja 10 hehtaaria lisää viereistä peltoa sen hyötykäyttöön. Jumalalta tulee viisaus.

Taloudellinen tilanteemme vahvistuu tehtyämme vuonna 2016 ensimmäisen porakaivon peltoalueeni reunaan. Tasanko on myös valtava viljelyalue. Voimme myydä vettä viljelijöille. Maan hallinto on rajoittanut kaivojen määrän. Minulla on kahden kaivon lupa. Korjasimme omalta kolmen hehtaarin pelloltani 100 tonnia perunaa ja kolmen hehtaarin alalta 12 tonnia viljaa. Veljeni hoiti viljelyksiä. Sen avun seurauksena rakensimme toisen kerroksen laajennuksen leirikonttien päälle. Sinne saamme koulutusmajoitustilat. Lisäksi teimme toisen porakaivon leirikeskuksen viereen.

Veli V: Miksi kerron kaikesta tästä? Aloitimme lasten leirityön maassamme vuonna 2013. Silloin sydämeni rukous oli saada kotikylälleni keskus, missä voisimme pitää leirejä kotitasankoni lapsille ja nuorille. Paikka, jossa voidaan kouluttaa työntekijöitä Jumalan valtakunnan työhön. Toivon, että ymmärrätte kiitollisuuteni tuestanne ja rukouksistanne, lasten leirityö kantaa nyt hedelmää, jolla Jumala laajentaa työsarkaani. Kunnia tästä kaikesta on Herran!

KARI: Hyviä uutisia – eikös vain. Käväistäänpä vielä lähellä Karjalassa Petroskoissa leirillä 1999. Siellä oli ’’hieman ’’ leirityön luonteeseen kuuluvia hankaluuksia. Lähdin pää allapäin majoitukseen. Hiljaisuuteen. Taivaan Isällä oli keino rohkaista omaansa.

Psalmi 20 jae 7: ’’Nyt minä tiedän, että Herra auttaa voideltuansa, ja vastaa hänelle pyhästä taivaastansa, auttaa häntä oikean kätensä voimallisilla teoilla’’ , ja voit lukea jakeet loppuunkin.

Toistan Veli V:n sanoin: ’’Toivon, että ymmärrätte kiitollisuuteni tuestanne ja rukouksistanne. Lasten leirityö kantaa nyt hedelmää.’’ Se on kuin ketju, jossa te olette työn alkupäässä, jokainen teistä tukien ja rukoillen, ja me työmiehet sen keskellä, ja Jumala kytkee uutta sukupolvea tähän ketjuun koko ajan.

Suomen suloisesta Salosta teitä siunaten – niin, Jumala auttaa meitä oikean kätensä voimallisilla teoilla.

KARI HALONEN