Artikkelit

2018-11-05 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1657_7593-IMG_1879.jpg Seitsemän koptikristittyä surmattiin perjantaina 2.11. 2018 Minyan maakunnassa, 140 km Kairosta etelään. Islamistiterroristien aseellisessa hyökkäyksessä kuoli neljä samaan perhekuntaan kuulunutta aikuista sisarusta ja kolme heidän lapsiaan. Kristityt olivat palaamassa St. Samuelin luostarista, kun... https://www.patmos.fi/arkisto/1657/verinen_terrori-isku_koptikristittyja_vastaan_egyptissa Patmos article

Verinen terrori-isku koptikristittyjä vastaan Egyptissä

Seitsemän koptikristittyä surmattiin perjantaina 2.11. 2018 Minyan maakunnassa, 140 km Kairosta etelään. Islamistiterroristien aseellisessa hyökkäyksessä kuoli neljä samaan perhekuntaan kuulunutta aikuista sisarusta ja kolme heidän lapsiaan. Kristityt olivat palaamassa St. Samuelin luostarista, kun terroristit hyökkäsivät ja surmasivat ensin bussinkuljettajan, sitten muut aikuiset ja lopuksi lapset. Hautajaiset järjestettiin seuraavana päivänä. 

Samassa paikassa tehtiin hyökkäys kristittyjä vastaan toukokuussa 2017.

Terrori-iskussa Egyptissä viime perjantaina sai surmansa seitsemän ihmistä

Koptikristityt ovat satamiljoonaisen muslimienemmistöisen Egyptin vainottu vähemmistö. Noin viidesosa väestöstä kuuluu koptiortodoksikirkkoon.

Vaikka Muslimiveljeskunta on kielletty Egyptissä, islamistien hyökkäykset ovat toistuvia ja tänäkin vuonna useita kristittyjä on menettänyt henkensä.

Egyptin koptikristityt muistuttavat toistuvasti toinen toisiaan: ”Jokaisen koptikristityn täytyy olla joka hetki valmis kuolemaan marttyyrina Jeesuksen tähden”.

Rukoillaan Egyptissä vainottujen veljiemme ja sisariemme puolesta, kuten Raamattu kehottaa: ”Muistakaa vankeja, niin kuin olisitte itse kahleissa heidän kanssaan, muistakaa pahoinpideltyjä, onhan teillä itsellännekin ruumis”. -Hepr. 13:3

PIRKKO SÄILÄ