Artikkelit

2019-02-19 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1729_7783-sadonkorjuu_01.jpg Setripuun maan lapset sydämesi ovella Libanonin lipussa on kuvattuna setripuu, josta jo Raamatussa puhutaan vahvana puuna, joka oli parasta rakennusainetta ja setripuita tuotiin temppelin rakennusaineeksi (1 Kun. 6 luku). Libanon on taistellut olemassaolonsa puolesta ja maan kristityt ovat joutuneet... https://www.patmos.fi/arkisto/1729/libanonin_lapset_hizbollahin_varjossa Patmos article

Libanonin lapset Hizbollahin varjossa

Setripuun maan lapset sydämesi ovella

Libanonin lipussa on kuvattuna setripuu, josta jo Raamatussa puhutaan vahvana puuna, joka oli parasta rakennusainetta ja setripuita tuotiin temppelin rakennusaineeksi (1 Kun. 6 luku). Libanon on taistellut olemassaolonsa puolesta ja maan kristityt ovat joutuneet ahtaalle islamin puristuksessa. Tällä hetkellä maa on mitä suurimmassa määrin ulkopuolisen avun tarpeessa, onhan pienellä Libanonilla suuri taakka kannettavana Syyrian sodan jälkeisissä tilanteissa, suurten pakolaisvirtojen tullessa maahan. Kristillinen todistus on silti vahvasti läsnä ja myös Patmos-ystävien tuen kautta julistetaan evankeliumia. Libanon on yksi Raamatun maiden alueista, joissa Patmos Lähetyssäätiön työllä on pitkät juuret.

Patmos Lähetyssäätiön LibanonApu on tukenut pitkään Beirutin Allianssikirkon työtä, jonka legendaarinen pastori, Sami Dagher on vieraillut Suomessakin. Pastori Dagher on perustanut seurakuntia myös Irakiin ja hänet tunnetaan muslimimaailman asiantuntijana ja palavana evankelistana. Yksi työkohteistamme on Sadonkorjuun koti. Beirutin Allianssikirkon kautta syntyi myös yhteys nykyiseen kummityöhön Home of the Harvest -lastenkodissa, Sadonkorjuun kodissa.

 

RYHDY KUMMIKSI Sadonkorjuun kodin lapsille. Alle eurolla (0,82 €) päivässä muutat lapsen elämän. 

Kysy lisää. Soita 0293 400 500 tai ota yhteys

Lue lisää kummiohjelmasta

 

ETELÄ-LIBANONIN ALUE, jossa Sadonkorjuun kodin kummilapsemme asuvat, on hyvin haavoittuva alue tällä hetkellä Lähi-idän poliittisella kartalla. Alue on vahvasti Hizbollahin vaikutusaluetta. Terroristijärjestö ei ole uhka ainoastaan Israelin pohjoisen rajan asukkaille kaivettuine tunneleineen, vaan vaikuttaa myös rauhaarakastavien Etelä-Libanonin kristittyjen elämään.

Hizbollah on saanut jalansijaa myös maan politiikassa ja tahtoo nimittää iranilaismielisiä fanaattisia shiiamuslimeita päättäjiksi. Libanoniin muodostettiin uusi hallitus tammikuun lopulla. Hizbollah hyväksyttiin mukaan hallitukseen ja pääsi päättämään mm. terveysministerin valinnasta.

Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun työn juuret Libanonissa kulkevat 1970-luvulle, jolloin Patmos auttoi lapsia vammaisten lasten laitoksissa, sokeiden koulussa ja orpokodeissa.

Työn historian mittaan olemme tukeneet lastenlaitoksia, raamattukouluja, vieneet humanitaarista apua ja lähetyslääkärimme Marja Rantanen on toiminut Marjayounin sairaalassa lääkärinä 1980-luvulla. 

Sadonkorjuun kodin lapset

Nykyisin kummiohjelma toimii Sadonkorjuun lastenkodissa eteläosassa maata, lähellä Israelin rajaa. Lastenkodin pihalta voi katsella lumihuippuista Hermon-vuorta.

Kummiohjelmamme vastuuhenkilönä toimii Lina Bitar, joka kuvailee tilannetta Libanonissa näin:

”Elämme täällä hyvin stressaavia aikoja, kuten varmasti olette Lähi-idän uutisia seuranneena kuulleet. Pieni Libanon kantaa suurta taakkaa lähes 1,8 miljoonasta syyrialaispakolaisesta. Talous on vaikeuksissa, työttömyys on korkeissa lukemissa, mutta olemme yhä enemmän vakuuttuneita siitä, että Herramme Jeesus ei välttämättä takaa meille kaikkea sitä mitä me pyydämme, mutta Hän pitää lupauksistaan kiinni, uudistaa meidän uskomme, eikä anna kannettavaksemme enempää kuin jaksamme kantaa. Psalmissa 55:23 luvataan ’Heitä taakkasi Herran huomaan, hän pitää sinusta huolen. Hän ei salli vanhurskaan ainaisesti horjua’.

Olemme hyvin kiitollisia teille, Patmos-perhe, kaikesta työstänne ja vaivastanne. Rukoilemme, että Herra palkitsee teidän kestävyytenne Sadonkorjuun kodin lasten auttamisessa”, kirjoittaa kummiohjelman vastaava, Lina Bitar. Tämän vuoden mittaan ja syksyn kuukausien aikana työn painotus on ollut lasten koulunkäynnin tukemisessa. Kiitos, kun autat Sadonkorjuun kodin lasten koulunkäyntiä,”
kertoo Lina Bitar.

KUUNTELE RADIO PATMOS: Lina Bitarin koskettava haastattelu Yhdessä olemme Patmos -ohjelmassa torstaina 21.2. klo 15.30 ja klo 21 Radio Dein ja Radio Patmoksen yhteislähetyksessä sunnuntaina 24.2. klo 21. 

Kiitos, että autat ja rukoilet. 

PIRKKO SÄILÄ
Kenttäkehitysjohtaja

Anna kertalahja netissä Libanonin lapsille:

Lahjoita: Libanonin lapset (Sadonkorjuun koti)

Valitse summa: