Artikkelit

2019-05-28 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1779_7942-ukrainan_juutalaiset_lahetysmatka.jpg Patmos Lähetyssäätiön tukeman Israelissa toimivan messiaanisen Armo ja totuus seurakunnan evankelista Eddie Golder sekä kaksi muuta veljeä Puolasta, lähtivät kahden viikon lähetysmatkalle evankelioimaan Ukrainan kaupunkeihin ja kyliin. Joka päivä he matkasivat 250-300 kilometriä saavuttaakseen... https://www.patmos.fi/arkisto/1779/eddie_golder_evankeliumin_asialla_ukrainassa Patmos article

Eddie Golder evankeliumin asialla Ukrainassa

Patmos Lähetyssäätiön tukeman Israelissa toimivan messiaanisen Armo ja totuus seurakunnan evankelista Eddie Golder sekä kaksi muuta veljeä Puolasta, lähtivät kahden viikon lähetysmatkalle evankelioimaan Ukrainan kaupunkeihin ja kyliin. Joka päivä he matkasivat 250-300 kilometriä saavuttaakseen syrjässä olevat juutalaisyhteisöt.

He jakoivat evankeliumia synagogassa käyvien ihmisten kanssa, palvelivat soppakeittiöissä ja vierailivat sairaiden ja köyhien luona sairaaloissa ja kodeissa. Suurimman osan ajasta he tunsivat olevansa tervetulleita ja saivat positiivisen vastaanoton kuulijoiltaan, mutta muutaman kerran ihmiset alkoivat väittellä ja vastustivat heitä ja evankeliumia.

Tässä on yhteenveto Eddien muistiinpanoista Ukrainan matkan viideltä ensimmäiseltä päivältä:

Päivä 1 – Vinnytsian kaupunki

Juutalaisten tapaamista synagogassa Kabbalat Shabatin aikana.

On ollut hyvä ja elävä yhteys. Jaoin ajatuksia Sabatin ja tulevien juutalaisten juhlien merkityksestä. Oli paljon kysymyksiä, joihin yritimme vastata.

Päivä 2 – Vinnytsian kaupunki

Vierailimme sairaiden ja vanhusten luona Vinnytsian sairaalassa ja todistimme Kristuksesta ja pelastuksen tiestä kolmelle vuoteenomalle ihmiselle.

Päivä 3 – Zhmerynkan kaupunki

Vierailimme Emman luona, joka pyörittää soppakeittiötä paikallisille juutalaisille. Hän on kuullut Jumalasta ja Jeesuksesta aikaisemminkin ja myönsi, että uskoo järjellisesti, mutta hänen sydämensä ei voi hyväksyä uskoa vielä. Me rukoilimme, että Jumala avaisi hänen sydämensä ja antaisi hänelle uskon.

Tämän jälkeen, me menimme soppakeittiöön, jossa 50 ihmistä oli kokoontunut lounaalle. Meillä oli mahdollisuus jakaa ajatuksia tulevasta pääsiäisestä ja selittää kenestä tuli täydellinen uhri sovittaakseen ihmisen synnit. Meillä oli hyviä keskusteluja ihmisten kanssa ja he kysyivät paljon kysymyksiä.

Päivä 4 – Bratslavin kaupunki

Toisen maailmansodan aikana Bratslavissa oli keskitysleiri. Meillä oli mahdollisuus käydä siellä sekä toisessa soppakeittiössä ja sen lisäksi vierailimme viidessä perheessä. Muutama vanhempi yhteisön jäsen selvisi leiristä lapsena. Me kerroimme heille Jumalan rakkaudesta ja siitä, että Hän piti heidät elossa olosuhteista huolimatta. Me myös vierailimme kaupungin holokaustimuseossa mukanamme juutalaisen yhteisön koordinaattori.

Päivä 5 – Tulchynin kaupunki

Lähellä Tulchyniä sijaitsee keskitysleiri Pechora. Me vierailimme leirillä vapautumisen 75-vuotismuistopäivänä. Sen jälkeen me vierailimme kahden ihmisen luona, jotka olivat selviytyneet leiriltä lapsena. Me kerroimme heille Jumalan armosta niitä kohtaan, jotka kääntyvät hänen puoleensa.

Tämä oli hyvin intensiivinen, mutta siunattu reissu, jossa sadat juutalaiset kuulivat hyvän uutisen ja jossa muutamat antoivat elämänsä Jeesukselle.

--------------------
Lähde:
Armo ja Totuus -seurakunnan kevään 2019 uutiskirje. Eddie Golder on Patmos Lähetyssäätiön tukema seurakunnan evankelista.