Artikkelit

2019-08-02 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1819_7991-pojat_ja_lelut.jpg Kishinevin tuberkuloosisairaalan lapset ovat onnellisia päästessään kummiohjelman kautta kesäretkelle. Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun kummiohjelmassa oleville Moldovan laitoslapsille ja -nuorille kummien mahdollistama kesäohjelma tuo iloa ja vaihtelua pitkiin hoitojaksoihin sairaalassa. - Kesä ei... https://www.patmos.fi/arkisto/1819/moldovan_lasten_ihmeiden_kesa Patmos article

Moldovan lasten ihmeiden kesä

Kishinevin tuberkuloosisairaalan lapset ovat onnellisia päästessään kummiohjelman kautta kesäretkelle.

Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun kummiohjelmassa oleville Moldovan laitoslapsille ja -nuorille kummien mahdollistama kesäohjelma tuo iloa ja vaihtelua pitkiin hoitojaksoihin sairaalassa.

- Kesä ei kovin paljon eroa sairaalan normaalista rytmistä. Kesäaikana yritetään saada niitä lapsia, joiden terveydellinen tilanne ja kotiolot sallivat, lähtemään kotiin edes vähäksi aikaa. Mutta, vain pieni joukko lapsipotilaita on tällaisessa tilanteessa, kertoo patmoslähetti Hannele Suortti.

Lilian, 15-v, sairastaa tuberkuloosin lisäksi epilepsiaa. Kiitos rukouksesta Lilianin puolesta.

Paikallinen työntekijä Anatoli Gutjum on omistautunut lasten auttamiseen ja hänen apunaan tässä on patmoskummien antama mahdollisuus retkiohjelmaan. Hannele Suortti kertoo, ettei varsinaisia kesäleirejä voida järjestää siksi, että niille tarvittaisiin henkilökuntaa mukaan. Laitoksilla ei ole tähän resursseja ja monet lapset tarvitsevat päivittäisiä hoitotoimenpiteitä sairauteensa.

- Molemmissa laitoksissa, Kishinevissä ja Tyrnovossa olevat kummilapsemme pääsevät sairaalatyöntekijä Anatoli Gutjumin viemänä retkille, jotka tehdään pienissä ryhmissä Patmoksen omistamalla ja Anatolin käytössä olevalla autolla. Retket suuntautuvat yleensä Moldovan kauniille vuorille, joissa ilma on raikasta ja on vettä ja kauniita kasveja. Retkiltä tulleet kuvat kertovat , että päivä on ollut lapsille ihana ja ikimuistoinen kesäinen päivä. Lapset eivät ole koskaan aikaisemmin päässeet näille paikoille. Näillä retkillä jokainen saa puhua asioitaan, avata sydäntään ja tehdä kysymyksiä.

Raamattukisan onnelliset voittajat, Sergei ja Ruslan ja palkintoautot, joilla toisetkin lapset saavat varmasti leikkiä.

Hengellinen ohjelma jatkuu tubilaitoksissa kesänkin ajan. Anatoli tekee tubilaitoksissa työtä ja keksii koko ajan ohjelmaa. Kuukaudessa lapsille on 14 tuntia aikaa raamatunopetukseen ja hengelliseen ohjelmaan. Hän oli järjestänyt kilpailun pienimmille lapsille raamatunjakeista. Ne, jotka muistivat eniten, saivat palkinnon. Sergei (5) ja Ruslan (6) voittivat tällä kertaa ja saivat palkinnoksi hienot autot.

Hannele kertoo, että myös juutalaislapset Moldovassa pääsevät iloitsemaan patmosystävien rakkaudellisen avun mahdollistamista leireistä, joille he pääsevät 3-7 päivän ajaksi. Monet lapset ovat köyhistä perheistä, eikä heillä ole mahdollisuutta päästä matkustamaan mihinkään. Se aika, jonka lapset viettävät raittiissa ilmassa ja puhtaassa luonnossa, on heille kesän kohokohta. Leirit ovat yhteiskristillisiä ja onkin hyvin arvokasta, että he saavat ystävystyä toisten lasten ja nuorten kanssa. Ne ystävyyssuhteet kestävät leirin jälkeenkin ja vahvistaa nuoria heidän uskonelämässään.

Suuri kiitos kaikille ystäville, jotka ovat olleet mukana tukemassa kummilasten kesän ajan toimintaa.

PIRKKO SÄILÄ

Jos haluat olla mukana tukemassa Moldovan tubilasten parissa tehtävää työtä, voit ilmoittautua kummiksi alla olevalla linkillä:

Ilmoittaudu kummiksi

Voit myös antaa kertalahjan Moldovan tubilasten työlle:

Anna lahjasi Moldovan tubilapsille

Lahjoita: Moldovan lapset (Tubisairaaloiden lapset)

Valitse summa: