Artikkelit

2019-08-21 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1831_8036-Venajan_juutalaiset_vierailulla_1.jpg Moskovan juutalaisseurakunta vierailemassa Patmoksessa. Viime viikolla saimme ilon vastaanottaa vieraita Venäjältä asti, kun juutalaisryhmä Moskovasta vieraili Suomessa. Moskovan keskustassa, lähellä Kremliä sijaitseva Ystävyyden Silta -seurakunta on lähettimme Hannele ja Hannu Suortin perustama. https://www.patmos.fi/arkisto/1831/vieraita_juutalaisseurakunnastamme_moskovasta Patmos article

Vieraita juutalaisseurakunnastamme Moskovasta

Moskovan juutalaisseurakunta vierailemassa Patmoksessa.

Viime viikolla saimme ilon vastaanottaa vieraita Venäjältä asti, kun juutalaisryhmä Moskovasta vieraili Suomessa. Moskovan keskustassa, lähellä Kremliä sijaitseva Ystävyyden Silta -seurakunta on lähettimme Hannele ja Hannu Suortin perustama. Työn tuki tulee Patmos Lähetyssäätiön ystäväpiiriltä. Suuri osa matkalaisista kuuluu seurakuntaamme. Helsingin retki oli osa viisipäiväistä leiriä, jossa ryhmä majoittui Karmel-kodilla.

Söimme yhdessä lounasta Hotelli Haagan tiloissa, jossa Pasi Turunen lausui vieraille tervetulosanat tulkkina toimineen Päivi Saurion välityksellä. Paikalla oli 35 venäjän juutalaista sekä pitkäaikainen Patmoksen työntekijä, keittäjänä toimiva ja seurakunnan kokouksissa tarjoilusta vastaava Galina Tovkai.

Pasi Turunen, tulkki Päivi Saurio ja Galina Tovkai

Tunnelma oli lämmin ja yhteinen usko yhdisti meitä, vaikka yhteistä kieltä ei vieraiden kanssa ollutkaan. Lounaan jälkeen jatkoimme vierailua tutustumalla Patmos Lähetyssäätiön tiloihin, jossa Pasi esitteli mm. kokoustilojamme sekä Radio Patmoksen studiota.

Tutustumassa Patmoksen kokoustiloihin.

Vieraamme olivat varanneet meille myös herkullisia venäjäntuliaisia, joista saimme sitten koko henkilökunnan voimin nauttia seuraavana päivänä. Vierailun jälkeen matkalaiset jatkoivat matkaa linja-autolla kohti Helsingin keskustaa.

Moskovan juutalaistyö on osa laajempaa Venäjän ja IVY-maiden ja Romanian juutalaistyötä, jossa paikallisesti toimii 39 työntekijää ja joukko vapaaehtoisia. Työtä voi tukea liittymällä Hannele Suortin lähettiperheeseen.

Liity lähettäjäperheeseen