Artikkelit

2019-09-07 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1841_8054-ABR_pieni_perhe.jpg Liity Annin ja Benen lähettäjäksi Rakkaat ystävämme ja tukijamme, Tervetuloa myös kaikki uudet joukkoomme liittyneet. Kiitos, että haluatte olla mukana tässä tärkeässä työssä. Terveisiä lämpimästä ja tuulisesta Fortalezasta. Palasimme takaisin kotiin muutama päivä sitten. Suomessa viettämämme kaksi... https://www.patmos.fi/arkisto/1841/anni_ja_bene_uuden_ja_jannittavan_alun_edessa Patmos article

Anni ja Bene: Uuden ja jännittävän alun edessä

Liity Annin ja Benen lähettäjäksi

Rakkaat ystävämme ja tukijamme, 

Tervetuloa myös kaikki uudet joukkoomme liittyneet. Kiitos, että haluatte olla mukana tässä tärkeässä työssä. Terveisiä lämpimästä ja tuulisesta Fortalezasta. Palasimme takaisin kotiin muutama päivä sitten. Suomessa viettämämme kaksi kuukautta olivat ihanan virkistävää aikaa. Kelit olivat suurimmalta osin suotuisia ja Suomen kesä kaunis kuten aina. Nautimme perheeni seurasta ja näimme ystäviä. Lomailun lisäksi valmistelimme paluuta takaisin Brasiliaan ja suunnittelimme tulevaa, joka on monella tapaa uusi ja jännittävä alku. Lue lisää mistä on kyse!

Kuten tiedättekin, viime syksystä lähtien olimme mukana auttamassa ja kehittämässä Patmos Lähetyssäätiön Slummikeskus Taivaan työtä Jangurussussa. Hienoja asioita tapahtui. Saimme mukaan toimintaan nuoria, joita ei vielä oltu tavoitettu. Loimme slummikeskukselle sosiaaliseen mediaan tiedotuskanavat, joita työntekijät siellä voivat nyt itsenäisesti jatkaa ja tietoisuus työstä pääsee leviämään. Saimme slummin nuorista ja perheistä ystäviä ja monella tapaa Jumala siunasi työtä keskuksella. Saimme myös itse kasvaa ja oppia monista vaiheista. Nyt kun projektisopimuksemme slummikeskuksella päättyi, on aika kääntää uusi sivu ja astua rohkein mielin siihen, mihin Jumala meitä kutsuu. Olemme valmiita.

Mistä on kyse?

Monet teistä varmasti tunnette isäni Riku Rinteen ja hänen laajan koulu- ja nuorisotyönsä Suomessa. Vuosittain hän kohtaa tuhansia Suomen nuoria koulukiertueilla sekä heidän vanhempiaan vanhempainilloissa. Hänen työnsä kautta järjestetään lasten leirejä, tuotetaan lasten ja nuorten TV-ohjelmia sekä radio-ohjelmia. Työ perustettiin vuonna 1994, kun olin 4-vuotias. Olemme perheenä eläneet Jumalan työssä siitä lähtien. Oman lähetyskutsun sain jo lapsena ja kun 16-vuotiaana ensimmäisen kerran matkustin Brasiliaan, kutsumukseni vahvistui ja olen siitä lähtien kulkenut sitä kohti. Olemme yhdessä Benen kanssa olleet mukana isäni työssä monella tavalla jo monta vuotta. Bene oli myös virallisesti koulu- ja nuorisotyössä töissä vuosina 2011-2014 Suomessa kiertäen kouluja, toimien ohjaajana lasten- ja nuorten leireillä sekä TV- ohjelmien tuottamisessa apuna.

Nyt on aika astua kohti uusia unelmia. Yhdessä. Syyskuusta alkaen laajennamme koulu- ja nuorisotyötä Brasiliaan. Tiiviissä yhteydessä isäni Rikun kanssa aloitamme tavoittavan nuorisotyön Fortalezan slummeissa ja kouluissa yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa, joita varustamme ja koulutamme vastaanottamaan slummien nuoria sekä hyödynnämme seurakuntien tarjoamia tiloja kurssien ja muun toiminnan järjestämiseen. Etsimme myös mahdollisuuksia vierailla alaikäisten nuorisovankiloissa, missä olemme aiemminkin matkoillamme käyneet.

Mistä aloitamme? 

Fortalezassa on satoja slummeja, joten työkenttä on suuri, emmekä sitä pystyisikään ottamaan kokonaisuudessaan haltuun. Aloitamme alkuun Serrinhasta, joka on Benen lapsuuden ja nuoruuden maisemaa. Liikumme myös muille alueille, joihin meillä on kontakteja. Työ tulee varmasti olemaan haastavaa, mutta maaperä on hedelmällistä ja tiedämme, että lasten ja nuorten sydämet ovat avoinna. He kaipaavat rinnalla kulkijaa, esimerkkiä erilaisesta elämästä. 

Mottomme ja näkymme on alusta lähtien ollut: Jeesuksen rakkaus voi muuttaa kokonaisia yhteisöjä, yksi elämä kerrallaan. Tämä ajatus kulkekoon matkassamme koko ajan. Yksilön kautta tavoitamme yhteisöjä. Yhden lapsen tai nuoren elämä on arvokas aarre, jonka haluamme löytää ja auttaa eteenpäin hyvien valintojen kautta tarjoten mahdollisuuksia haaveilla paremmasta elämästä. Olemme erittäin kiitollisia ja liikuttuneita siitä, että pääsemme nyt toteuttamaan juuri sitä näkyä, jota olemme kantaneet sydämessämme pitkään.

Miten voit olla mukana tässä?

Riku Rinteen koulu- ja nuorisotyö on osa Patmos Lähetyssäätiön laajaa lähetystyötä. Keräämme edelleen oman kannatuksemme, joka kattaa meidän perheen elämisen sekä työn aloittamisen täällä. Te, jotka olette meitä tähänkin asti kantaneet lahjoituksin, voitte jatkaa samalla tavalla kuin aiemminkin vuoden loppuun asti, jonka jälkeen ilmoitamme uuden viitteen.

Haluamme myös haastaa teitä, jotka olette lukeneet uutisiamme Brasiliasta, nyt sitoutumaan kuukausilahjoittajiksi ja olemaan sitä kautta osa tätä merkittävää uuden työn alkua. Voit olla mukana hyväksi kokemallasi summalla. Kuukausilahjoittajaksi ryhtyminen mahdollistaa työn jatkuvuuden ja kasvamisen. Kiitämme sydämestämme jokaisesta antajasta ja ihan teistä kaikista. Sulkekaa meidät nyt erityisesti rukoustenne alle kun nämä suuret ovet meille aukeavat ja monet haasteet alkavat. Tämä työ on Herran työtä ja te olette tärkeä osa sitä.

Miten työtä voi seurata?

Tulemme tuttuun tapaan lähettämään uutiskirjettä kerran kuussa sähköpostitse. Tämän lisäksi keräämme koosteen Riku Rinteen noin viisi kertaa vuodessa ilmestyvään koulu- ja nuorisotyön raporttiin, missä kerrotaan työn kuulumiset. Tästä työstä tulee myös tietoa ja päivityksiä nettisivuille www.rikurinne.com. Luomme someen facebook sivut ja instagram tilin. Työ tulee olemaan esillä Koulu- ja nuorisotyön Come Home TV- ja radio-ohjelmissa. Työtämme voit siis seurata kuvin, videoin ja tarinoin monesta eri kanavasta. Stay tuned!

Kouluvierailuja ja lastenleiri

Olemme kiitollisia ajasta, jonka saimme viettää Suomessa. Ehdimme levähtää, kerätä voimia ja viettää aikaa rakkaiden kanssa. Elokuussa pääsimme mukaan myös työjuttuja tekemään. Bene oli Rikun kanssa parissa koulussa sekä evankelistapäivillä Porissa puhumassa. Yhdessä kolmistaan vedimme TV7:n suositun Taivas Kuulee- rukousohjelman suorassa lähetyksessä. Lopuksi olimme mukana Come Home Kids leirillä, missä Bene toimi ryhmän ohjaajana sekä monessa muussa mukana. Brasilialaisia leijojakin siellä askarreltiin, joihin olimme tuoneet materiaalit kotoa Brasiliasta. Saimme myös tsempata lasten leirillä apuohjaajina toimivia nuoria ja vetää heille oman pienen opetushetken illalla. Jumala kohtasi heitä ja meillä oli mahtava hetki yhdessä lähetystyön ja oman kutsun löytämisen tiimoilta.

Olemme kiitollisia ajasta, jonka saimme viettää Suomessa. Ehdimme levähtää, kerätä voimia ja viettää aikaa rakkaiden kanssa. Elokuussa pääsimme mukaan myös työjuttuja tekemään. Bene oli Rikun kanssa parissa koulussa sekä evankelistapäivillä Porissa puhumassa. Yhdessä kolmistaan vedimme TV7:n suositun Taivas Kuulee- rukousohjelman suorassa lähetyksessä. Lopuksi olimme mukana Come Home Kids leirillä, missä Bene toimi ryhmän ohjaajana sekä monessa muussa mukana. Brasilialaisia leijojakin siellä askarreltiin, joihin olimme tuoneet materiaalit kotoa Brasiliasta. Saimme myös tsempata lasten leirillä apuohjaajina toimivia nuoria ja vetää heille oman pienen opetushetken illalla. Jumala kohtasi heitä ja meillä oli mahtava hetki yhdessä lähetystyön ja oman kutsun löytämisen tiimoilta.

Tule mukaan! Vem conosco!

Pyydämme sinua kantamaan meitä rukouksin kun astumme perustamaan tätä uutta työtä. Rukoile perheellemme varjelusta, viisautta, voimia ja terveyttä. Rukoile, että Jumala johdattaisi kaikki askeleet alusta lähtien ja oikeat ovet avautuisivat, jotta Hänen valtakuntansa saisi tulla näkyväksi tässä ajassa ja että saisimme olla Hänen rakkautensa välikappaleita tällä paikalla, jonka Hän on meille osoittanut. Kiitos, että olet mukana tällä matkalla. Arvostamme sitä todella. Pian saat kuulla lisää siitä, mitä Jumala tekee nuorten keskuudessa Fortalezassa. Ole siunattu!

Rakkain terveisin, ANNI & BENE ja JOSIAS

Tue Annia ja Beneä

Kun haluat tukea lähettiäsi taloudellisesti voit tehdä sen Patmos Lähetyssäätiön verkkosivuilla tästä linkistä  ja valitsemalla valikosta Annin ja Benen. Tällöin et tarvitse erillistä lyhytviitettä.

Asioidessasi verkkopankissa käytä lähettisi lyhytviitettä: 74968. Voit myös tehdä kannatuksestasi verkkopankissa kuukausittain toistuvan. 

Patmos Lähetyssäätiön tilinumerot löydät sivun alareunasta.