Artikkelit

2019-09-12 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1845_8058-Dawit2.jpg Tartuntavaaran tähden Dawitin täytyy käyttää hengityssuojaa koko ajan. Kiitos kaikille ystäville, jotka olette vastanneet Patmoksen EtiopianAvun vetoomuksiin ja lahjoituksillanne auttaneet nuoren Dawitin taistelussa vaikeaa munuaissairautta vastaan. Vuosi sitten Dawitin munuaisten toiminta romahti ja... https://www.patmos.fi/arkisto/1845/dawit_toipumassa_munuaisensiirtoleikkauksesta Patmos article

Dawit toipumassa munuaisensiirtoleikkauksesta

Tartuntavaaran tähden Dawitin täytyy käyttää hengityssuojaa koko ajan.

Kiitos kaikille ystäville, jotka olette vastanneet Patmoksen EtiopianAvun vetoomuksiin ja lahjoituksillanne auttaneet nuoren Dawitin taistelussa vaikeaa munuaissairautta vastaan.

Vuosi sitten Dawitin munuaisten toiminta romahti ja hän on ollut dialyysihoidossa Sidamon läänissä, pääkaupungin Hawassan sairaalassa. Saimme vetoomuksen Dawitin munuaisensiirtotarpeesta ja aloitimme vetoamisen ystäviimme. Yksi ratkaisevan tärkeä vaihe on nyt onnellisesti ohitse: Dawit on juuri päässyt sairaalasta Addis Abebassa, jossa siirto tehtiin ulkomaisen lääkäritiimin toimesta. Alkuun Dawitin tilanne näytti melko toivottomalta, mutta kuin ihmeen kautta Jumala vastasi ja luovuttajaksi löytyi Dawitin oma äiti.

Oheisissa kuvissa Dawit juuri sairaalasta päässeenä. Dawitin tukena oli katulapsityötämme Etiopiassa johtaja Getachew Tikke, joka lähetti kuvien mukana terveiset Patmosystäville:
”Dawit on hyvin kiitollinen avustanne ja kiitos, kun rukoilette hänen puolestaan ja autatte häntä edelleen.”

Rukous ja apu ovatkin edelleen tarpeen, sillä Dawit joutuu loppuelämänsä ajan syömään estolääkitystä siirrännäisen hylkimisvaaran tähden. Hän käy nyt kolmen päivän välein sairaalassa kontrolleissa ja joutuu siksi asumaan Addis Abebassa puolen vuoden ajan. Sitten toivottavasti Dawit pääsee tuttuun ympäristöön Hawassalle, jatkamaan opintojaan yliopistossa ja toimimaan aktiivisena seurakunnassaan, kuten ennen sairastumistaan.

Nyt toipumisessa on vielä kriittinen vaihe ja Dawit ei saa käyttää julkisia kulkuneuvoja ja muutenkin välttää ihmisjoukkoja, joissa joutuisi tartunnoille alttiiksi.

Kiitos, kun muistat Dawitia. Lahjoituksesi on tervetullut Patmoksen lahjoitustileille viitenumerolla 61049 (Etiopian lapset) tai alla olevalla nettilahjoittimella. 

PIRKKO SÄILÄ

Anna lahjasi Etiopian kummi- ja lastenavulle

Lahjoita: Etiopian lapset (Lokke, Awasa)

Valitse summa: