Artikkelit

2019-09-12 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1846_7645-minun_radio_patmos.jpg Pääkaupunkiseudun Radio Patmos-kuuntelija Mervi S. kirjoittaa: "Onko minulta mennyt jotain ohi kun viime sunnuntaina TMV tuli vain Radio Deiltä eikä Radio Patmoksesta lainkaan. Eikö TMV kuulu enää Radio Patmoksesta, ja jos ei, niin miksi ei?" - Näin on, selvittää Radio Patmoksen... https://www.patmos.fi/arkisto/1846/miksi_taivaan_ja_maan_valilta_ei_kuulu_radio_patmoksen_kanavalta Patmos article

Miksi Taivaan ja maan väliltä ei kuulu Radio Patmoksen kanavalta?

Pääkaupunkiseudun Radio Patmos-kuuntelija Mervi S. kirjoittaa: "Onko minulta mennyt jotain ohi kun viime sunnuntaina TMV tuli vain Radio Deiltä eikä Radio Patmoksesta lainkaan. Eikö TMV kuulu enää Radio Patmoksesta, ja jos ei, niin miksi ei?"

- Näin on, selvittää Radio Patmoksen päätoimittaja Leo Meller. - Niin printti- kuin sähköisen viestinnän maailmoissa vallitsee lähes sataprosenttisesti sellainen toimintamalli, että kukin väline vaalii omaa ainoalaatuista profiiliansa ja tuotettua sisältöä ja kernaasti katsoo ettei omaa tuotantoa levitetä toisten - joku lisäisi: kilpailevien - kanavien kautta.

- Patmos Lähetyssäätiön kustantamaa Taivaan ja maan väliltä-ohjelmaa on lähetetty Radio Dein aalloilla lähes kyseisen aseman alkamisen hetkistä. Keskeytymättä. Ohjelmasta on muodostunut pidetty ja laajasti kuunneltu sunnuntai-illan suosikki. Sitten tuli Radio Patmos. Patmostalon studioissa valmistuva suora ohjelma oli alkuun seurattavissa myös kustantajan omalla radiokanavalla. Eli, kuuntelija saattoi valita kahden fm-verkon välillä.

- Kesällä 2019 Radio Dei esitti toivomuksenaan, että maan kahden kristillisen radioverkon kesken tulisi voimaan yhteisesti sovittava linjaus, jonka mukaan radiot eivät lähetä yhden radion valmistamaa yhtä ja samaa omaa ohjelmatuotantoa kahdella kanavalla, ei rinnakkaisesti samaan aikaan eikä eri aikoina. Tuohon saakka ohjelmamme kuultiin ostettuna ja maksettuna ohjelma-aikana Radio Dein aalloilla ja myös Radio Patmoksesta. Syntyneessä tilanteessa katsoin voivani tyytyä siihen, että TMV-ohjelmamme radioitaisiin edelleen Radio Dein taajuuksilla eikä lainkaan Radio Patmoksesta. Miksi näin päin? Radio Dein kuuluvuusalueet Suomessa ovat Radio Patmosta suuremmat. Lisäksi Deiltä puuttuvat Radio Patmosta rajaavat ns. väliaikaiset taajuudet, jolloin pahimmassa tapauksessa Radio Patmosta jollakin alueella Suomessa voidaan kuunnella vain kolmena tai kuutena kuukautena vuodesta. Nettikanavat toki ovat käytössä.

Päätoimittaja Leo Mellerin mukaan edellä kuvattu ratkaisu luopua TMV-ohjelman radioimisesta Radio Patmoksessa rinnakkain Radio Dein kanssa on luonut olosuhteet ja mahdollisuuden merkittävään avaukseen lähetyssäätiön omassa radiossa.

- Radio Patmos on puolen yön jälkeen arkiöinä radioinut evankelioivaa ja Raamattua opettavaa ohjelmaa maahanmuuttajien kielillä. Nyt saadaan mennä seuraavalla tavalla: kun suomenkielinen Taivaan ja maan väliltä kuullaan Radio Dein taajuuksilla, Radio Patmos tarjoaa maahanmuuttajille heidän kielellään Herran päivän ohjelmaa. Iloitkaa suomalaiset radionkuuntelijat tästä Jumalan avaamasta mahdollisuudesta ainoalaatuisen arvokkaan radiokirkkoajan löytymisestä maahanmuuttajille.

- Pyydän esirukousta molempien ohjelmatuotantojen puolesta, Leo Meller jatkaa. Pyydän esirukousta kaikkien sähköisten kristillisten mediaverkkojen puolesta. Meitä saisi olla useampia. Kristillinen radio tarvitsee esirukousten lisäksi myös taloudellista tukea. Sunnuntaiohjelmista on laskut maksettava Radio Deille. Ja maahanmuuttajaohjelmat on hankittava ulkopuolisilta tahoilta omalle radiollemme. Se on lähetystyötä - jonka laskut on myös maksettava. Kiitos kun esirukoilet ja kannat vastuuta!

Tue Radio Patmoksen työtä

Lahjoita: Radio Patmos / Radio Patmos International

Valitse summa: