Artikkelit

2019-09-17 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1851_8062-etiopia3.jpg Koulu alkaa tänään, pääsisinpä sinne Etiopian työkohteessamme Sidamon läänin Lokken kylässä toimiva kristillinen koulumme aloittaa uuden kouluvuoden tiistaina 17.9. Tämä tarkoittaa 300 köyhän perheen lapselle mahdollisuutta käydä koulua ja päästä opintojensa alkuun. Lokken koulu on osa Patmoksen... https://www.patmos.fi/arkisto/1851/paasevatko_etiopian_lapset_kouluun Patmos article

Pääsevätkö Etiopian lapset kouluun?

Koulu alkaa tänään, pääsisinpä sinne

Etiopian työkohteessamme Sidamon läänin Lokken kylässä toimiva kristillinen koulumme aloittaa uuden kouluvuoden tiistaina 17.9. Tämä tarkoittaa 300 köyhän perheen lapselle mahdollisuutta käydä koulua ja päästä opintojensa alkuun.

Lokken koulu on osa Patmoksen Lastenavun kummiohjelmaa Etiopiassa ja siihen kuuluu myös katulapsikotien lapset ja nuoret, joita niinikään autetaan heidän opinnoissaan.

Etiopia on monelle Patmosystävälle rakas kohde ja olemmekin hyvin kiitollisia kaikesta avusta. Nyt kuitenkin syksyn alkaessa olemme tilanteessa, jossa valitettavasti tarvittava budjetti ei täyty vaan syksyn alkaessa olemme 26 500 euroa jäljessä tarvittavasta summasta, jotta kaikki kulut voitaisiin kattaa. Tämä koskee siis koko Etiopian Lastenavun tilannetta.

Jotta koulu voisi alkaa ja katulapsityö voisi jatkua, tarvitaan paljon rakkaudellista apua. Yksi konkreettinen tarve koulun alkaessa on saada lapsille koulupuvut ja reput sekä koulutarvikkeet.

Yhdelle lapselle hankittavan koulupuvun ja koulurepun hinta on yhteensä 38,50 euroa. Tämän lisäksi tarvitaan vihkoja, kyniä ja muita koulutarvikkeita. Lasten ruokailut ja opettajien palkat ja muu opetusmateriaali ei ole vielä näissä luvuissa mukana. Etiopiassa hinnat ovat nousseet viimevuotisesta ja se vaikuttaa myös koulu- ja katulapsityömme kustannuksiin merkittävästi.

Voisitko sinä auttaa Etiopian köyhien kotien lapsia kouluun lahjoittamalla 40 euroa koulupukuihin, reppuihin ja koulutarvikkeisiin? Voit antaa vastauksesi lahjoittamalla tähän akuuttiin tarpeeseen alla olevalla lahjoittimella.

Samalla kun lapset miettivät ”pääsisinpä kouluun”, me täällä Patmoksessa joudumme miettimään ja rukoilemaan ”saisimmepa uusia ystäviä tukemaan Etiopian lapsia ja saisimmepa katetuksi puuttuvan vajauksen Etiopian työssämme”. Tämä on rukouksemme juuri nyt. Olisitko sinä rukousvastaus omalta osaltasi.

Sydämellinen kiitos avustasi Etiopian lapsille – jotta he pääsevät kouluun.

PIRKKO SÄILÄ

Anna lahjasi Etiopian lapsille

Lahjoita: Etiopian lapset (Lokke, Awasa)

Valitse summa: