Artikkelit

2020-02-24 https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1964_8281-Korona1.jpg Magen David Adom-järjestö avasi viikonloppuna Israelin terveysministeriön suosituksesta kuuman linjan palvelemaan israelilaisia, jotka ovat huolissaan koronaviruksen leviämisestä maassa. Sunnuntai-iltaan mennessä 101 hätänumeroon oli tullut jo yli 500 puhelua koronavirustiedusteluita koskien. https://www.patmos.fi/arkisto/1964/israelissa_varaudutaan_koronavirustartuntoihin Patmos article

Israelissa varaudutaan koronavirustartuntoihin

Magen David Adom-järjestö avasi viikonloppuna Israelin terveysministeriön suosituksesta kuuman linjan palvelemaan israelilaisia, jotka ovat huolissaan koronaviruksen leviämisestä maassa. Sunnuntai-iltaan mennessä 101 hätänumeroon oli tullut jo yli 500 puhelua koronavirustiedusteluita koskien. Israelin terveysviranomaiset määräsivät lauantaina 12 Etelä-Koreasta palannutta israelilaismatkailijaa lentokentältä suoraan karanteeniin. Israelilaismatkustajien evakuoinnin jälkeen Korean Airin kone käännytettiin takaisin Etelä-Koreaan.

Vahvoihin suojavarusteisiin pukeutuneet MDA:n lääkintätiimin jäsenet olivat matkaajia vastassa Ben Gurionin lentokentällä. Korean Air -yhtiön lennolla Tel Aviviin saapuneet matkustajat vietiin suoraan kentältä heidän koteihinsa ja kiellettiin olemasta kontaktissa ulkopuolisen maailman kanssa. Heitä seurataan ja karanteenia jatketaan, kunnes varmistuu, ettei heillä ole koronavirustartuntaa.

Samana päivänä, 22. helmikuuta Yonatan Yagodovsky MDA:n kansainväliseltä osastolta tiedotti järjestön yhteistyökumppaneille, että Israelissa viikon mittaisella turistimatkalla olleen eteläkorealaisen matkaryhmän 18 jäsenellä on todettu koronaviruksen aiheuttamia oireita heidän palattuaan Israelista takaisin Etelä-Koreaan. Todennäköisesti he kantoivat virusta jo tultuaan Israeliin ja nyt tutkitaankin, onko kukaan tätä ryhmää Israelin turistikohteissa palvellut työntekijä altistunut virukselle. Useissa samoissa turistikohteissa samaan aikaan korealaisryhmän kanssa ollut 200 henkilön ryhmä, joka koostui israelilaisista opiskelijoista ja opettajista, on myös määrätty karanteeniin.

Maanantaista alkaen Israelin viranomaiset ovat määränneet maahantulokiellon kaikilta, jotka ovat viimeisen 14 vuorokauden aikana matkustaneet joko Japanissa tai Etelä-Koreassa. Israel on estänyt maahanpääsyn kaikilta Kiinasta, Hong Kongista, Macaosta, Thaimaasta tai Singaporesta tulevia matkailijoita.

MDA on varautunut koronavirusepidemian leviämiseen Israelissa ja järjestön lääkintähenkilökuntaa ja vapaaehtoisia on jo koulutettu mahdollisen koronavirus-epidemian varalta.

Patmos Lähetyssäätiön yhteistyöjärjestö, Magen David Adom eli Punainen Daavidin Kilpi on Punaista ristiä vastaava ensiapu-, ambulanssi ja veripankkipalveluita tarjoava järjestö Israelissa.

PIRKKO SÄILÄ

Tue Magen David Adomin työtä tekemällä nettilahjoitus Patmoksen IsraelAvulle:

Lahjoita: Israel ja juutalaiset (IsraelApu)

Valitse summa: