Yhä uusia maanjäristyksiä – Patmoslähetti paikalla Syyriassa

Jo yli 40 000 ihmisen raportoidaan menehtyneen Turkin maanjäristyksen seurauksena. Syyriassa on raportoitu tähän mennessä noin 5000 menehtynyttä. Monet ovat vielä raunioissa. Loukkaantuneita ja kotinsa menettäneitä on kymmeniä tuhansia. Kansainvälisen avun vieminen Syyriaan on hankalaa kansainvälisten pakotteiden ja sodan tuhoaman infrastruktuurin takia. Maassa ei ole ollut kunnolla sähkönjakeluakaan yli seitsemään vuoteen, ja ihmisillä oli jo valmiiksi puutetta kaikesta.

1ea42373-d51f-4d98-9061-98c1d51640da

Sunnuntaina 19.2. Aleppon aluetta ravisteli uusi järistys, joka romahdutti lisää rakennuksia ja ajoi valtavat määrät perheitä kadulle. Patmoslähetti Mohamad Sharieh kertoo, että maanjäristyksen keskellä oleminen on kauheampaa kuin sodan keskellä. Maan sisältä tuleva jyrinä, luhistuvat rakennukset, pakokauhu ja pelko. Et tiedä juoksisitko ulos vai sisälle pakoon.

Mohamad Sharieh on ollut Aleppossa heti ensimmäisen järistyksen jälkeen viemässä apua. Hän kertoo viestissään seuraavaa: ”Hätä on mittaamaton. Monet ovat menettäneet läheisiään, heidän tuskansa on valtavaa. Olemme täällä jakamassa voileipiä, juomaa, peittoja ja lämpimiä vaatteita ihmisille, jotka asuvat yöt ulkona, sillä heillä ei ole mitään paikkaa, minne mennä. Ihmiset ovat sytyttäneet nuotioita ja kyhänneet katoksia jopa hautausmaalle hautakivien väliin. Sää on todella kylmä. Vaikka itselläni on paksu toppatakki, olo tuntuu viluiselta. Jaamme ruokaa jatkuvasti sadoille ihmisille. Lapset juoksevat perässämme ja huutavat: ”Sir, en ole syönyt mitään kahteen päivään!” Tämä on sydäntä särkevää. Paikallinen moskeijahalli avattiin viimeisimmän järistyksen jälkeen lapsiperheitä varten. Se on niitä harvoja rakennuksia, jotka ovat pysyneet pystyssä. Sähköjä ei ole missään. Moskeijan johtajalle tuli kyyneleet silmiin, kun kerroin, että tuon apua Suomen kristityiltä. Kiitos kaikille teille, jotka olette mukana auttamassa!”

Auta Syyrian uhreja nyt, avuntarve on mittaamaton.

Katso täältä, kun Mohamad on jakamassa ruoka-apua lapsiperheille.

LEENA METSÄMÄKI