2018-01-12 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_10_7182-JUHA_BLOGI_FINAL.jpg Käsittelin edellisessä Mistä on kysymys Trumpin ja Bannonin vastakkainasettelussa? [15] -blogissani tämänhetkistä Yhdysvaltojen ja Trumpin hallinnon poliittista tilannetta ja totesin, että jatkan aiheen käsittelyä taustoittamalla laajemmin USA:n viimeaikaisia tapahtumia. Ensi maanantaina, 15.1.2018... https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/1100/avoin_sota_trumpia_vastaan_mita_usa_ssa_nyt_todella_tapahtuu Patmos article
Juha Ahvio
12.1.2018
Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

Avoin sota Trumpia vastaan: Mitä USA:ssa nyt todella tapahtuu?

Käsittelin edellisessä Mistä on kysymys Trumpin ja Bannonin vastakkainasettelussa? -blogissani tämänhetkistä Yhdysvaltojen ja Trumpin hallinnon poliittista tilannetta ja totesin, että jatkan aiheen käsittelyä taustoittamalla laajemmin USA:n viimeaikaisia tapahtumia.

Ensi maanantaina, 15.1.2018, puhun näistä laajemmista taustoista otsikolla Avoin sota Trumpia vastaan: Mitä USA:ssa nyt todella tapahtuu? Helsingin Patmos-talon Savenvalajan pajassa, osoitteessa Pajuniityntie 1, alkaen klo. 18.00.

Lähden maanantain luennossani liikkeelle luomalla katsauksen presidentti Donald Trumpin ensimmäiseen presidenttivuoteen ja sen saldoon vaalilupausten täyttämisen osalta. Perustelen samalla sitä, miksi juuri nyt, vuoden 2018 alussa, Trumpin hallinnon on pakko tehdä sellaisia poliittisia ratkaisuja, jotka joka tapauksessa vaikuttavat peruuttamattomasti USA:n tulevaisuuteen ja ratkaisevat sen, onko USA:lla enää ylipäätään tulevaisuutta sellaisena vankasti kristilliseen uskoon nojaavana kansakuntana ja poliittisena järjestelmänä kuin USA on perustuslakinsa ja kulttuurillisten juuriensa mukaisesti ollut historiallisesti tunnettu.

Tämän jälkeen siirryn tarkastelemaan Trumpin ja Bannonin vastakkainasettelun syvimpiä syitä, Valkoisen talon ja Trumpin hallinnon sisäisiä jakolinjoja ja sitä, miksi toimittaja Michael Wolffin Trump-vastainen kohukirja ilmestyi juuri nyt ja mihin kirja perimmiltään tähtää.

Valaisen USA:n poliittisen lähihistorian tarjoamine taustoineen ja esimerkkitapauksineen sitä tämänhetkistä tosiasiaa, että presidentti Trumpiin ja hänen hallintoonsa kohdistuu käytännössä avoimen poliittis-yhteiskunnallinen sodankäynti, jossa kaikki keinot näyttävät olevan sallittuja ja joka tähtää vallan kaappaamiseen laillisesti ja demokraattisesti virkaansa valitulta presidentti Trumpilta.

Tarkastelen luennossani myös Euroopan unionin ja Suomen tämänhetkistä tilannetta USA:n tapahtumien valossa.

Luentoni seuraamisen pohjustukseksi kannattaa lukea seuraavat tekstini:    

13.3.2016 päivätty blogi Globalistinen eliitti reagoi vahvasti Donald Trumpia vastaan

24.11.2016 päivätty blogi Onko Trumpin pääneuvonantaja Steve Bannon ”Pimeyden voima”?

25.11.2017 päivätty blogi Trumpin politiikka ei edistä Venäjän strategista etua sekä nyt jo loppuunmyydyn teokseni Avoimet rajat ja maahanmuutto: Euroopan ja Suomen itsemurha? (Kuva ja Sana, 2016) sivut 107–166.

Kuvan ja Sanan verkkokaupasta on hankittavissa 19.6.2017 pitämäni luennon äänite Onko USA:n presidentti Trump Venäjän sätkynukke? Mistä globalistien ja patrioottien välisessä kamppailussa on todella kyse? ja uusin kirjani Vaarallinen vihreä valhe: Globalistinen ekososialismi historian, tieteen ja Raamatun valossa (Kuva ja Sana, 2017), jotka molemmat osaltaan pohjustavat ja täydentävät sitä, mitä maanantain luennossani otan esiin.

Tervetuloa kuulolle!

 

 

Kommentoi "Avoin sota Trumpia vastaan: Mitä USA:ssa nyt todella tapahtuu?"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

      _  _   _ __   ___   _____  
 ____  | || | || | |/ //  / _ \\  / ____|| 
 |  \\ | || | || | ' //  | / \ || / //---`' 
 | [] || | \\_/ || | . \\  | \_/ || \ \\___  
 | __//  \____//  |_|\_\\  \___//  \_____|| 
 |_|`-`   `---`  `-` --`  `---`   `----` 
 `-`                       
 
 

18 kommenttia "Avoin sota Trumpia vastaan: Mitä USA:ssa nyt todella tapahtuu?"

Sivu 1/2

Ihmettelyä1 12.1.2018 22.37

Kiitos kutsusta.Hyvältä vaikuttaa tohtori Ahvion luento pohjustuksen mukaan.Varmaan mukava kokemus,jos sinne pääsee.Tosin, ei kai monikaan kuvittele ja vaadi Ahviolta 100%,vähempikin riittää.Sitä kun ei koskaan kukaan ihminen voi tietää.Mutta riittävästi Ahvio asiansa hallitsee.Siihen siunausta.Huomattakoon sinänsä,kuinka ehdokas Huhtasaarta on koetettu liittää presidentti Trumpin
väitettyihin hölmöyksien hölmöyksiin ikään kuin.-"Jos Trump on hölmö koska media niin "määrää",niin kai se hölmö Huhtasaarikin on".Esim.Ruotsin nykyinen hallitushan on maailman fiksuimpiako?Entäpä Ranskan presidentti,Putin? ...Niinpä.Mutta eteenpäin.

Ihmettelyä 12.1.2018 22.37

En tiedä liittyykö tämä kommenttini nyt suoranaisesti tähän mutta minua on jo kauan aikaa kummastuttanut Ahvion suhtautuminen Trumpiin. Minusta on tosi outoa - jos nuo kaikki Trumpin twiitit ovat tosiaan hänen kirjoittamiaan - että kristitty voisi häntä kannattaa tai puolustella hänen toimintaansa. Menee kyllä yli minun ymmärrykseni. Miten tuollaisen "törkypesän" toimintaa voi kristitty puolustella? Ehkä minulla ja Ahviolla on sitten aivan erilainen käsitys siitä mitä kristittynä eläminen on. Tarkoitus pyhittää keinot ja jne...

Aikki 13.1.2018 20.14

Nimimerkki ihmettelyä. Satuttaako sinua Ahvion esiintuoma totuus. Ei kannata uskoa Trumpin mustamaalauskampanjaa. mitä Yle on koko vuoden, jokaisena päivänä katsojilleen tuputtanut. Kiitos Juha Ahviolle hyvistä blogeista.

keijo 14.1.2018 20.51

Suomeenkin pitäisi saada näitä "törkypesiä" niin saatais talous-ja työllisyysasiat nousuun oikeasti, eikä valheella jonkun aktiivimallin mukaisesti.
siun kaikille

Veli-Pekka Pakalen 16.1.2018 6.17

Aivan loistava esitys tilanteesta Yhdysvallissa ja Presidentti Trumpista. Kuuntelin radiosta ja olin suorastaan hämmästynyt Teidän havainnoistanne. Olen asunut 20 v. Usassa ja tunnen maan ja maan tavat, sekä kansan.
Olen vahvasti samaa mieltä tilanteesta ja hyvin huolestunut varjohallituksesta sekä deep statesta. NSA ja CIA ovat hallitsemattomia ja ne seuraavat kaikkia ihmisiä ympäri maailmaa. Kuten tätäkin meiliä nyt kun heidät mainitsin.
Kukaan ei oikein usko minua kun kerron heille tilanteesta ja sen vakavuudesta. Itse tutkiskelen tilannetta aktiivisesta ja olen huolestunut.

Paljon kiitoksia Teille.
T. V-P Pakalén

minna lyhty-kurikka 16.1.2018 11.22

Kiitos mahtavasta tietopaketista ma.15.1.

Jack 16.1.2018 11.22

Hei, kuulin vain osan Ahvion 15.1. puheesta radiossa. Vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Onko tuota puhetta kuultavissa / tilattavissa jostain vielä?
Kiitos.

Tarja 18.1.2018 7.26

Ihmettelelyä.
IHMETELLÄ tosiaan pitää!! Kuinka helposti uskovat kristityt ovat eksytettävissä, kun se tulee "valkeuden enkelinä" tälläkin palstalla.

Googlaa : Donald Trump vapaamuurarikristitty

jaska 20.1.2018 20.54

Ahvio presidentiksi tai eduskuntaan.

Jätetään tuomarointi Tuomarille 25.1.2018 6.12

Ihmettelyä 12.1.2018 22.37 ja Tarja 18.1.2018 7.26, olette ilmeisesti nielleet valtamediamme Trump-vastaisen propagandan sellaisenaan. Tokihan valtamediamme on lähes pelkästään kopioinut asenteensa demokraatteja kannattavalta medialta USA:sta.

Oletteko itse täysin synnittömiä ja rikkeettömiä kristittyinä? Väitättekö pystyvänne samaan maalliseen vaellukseen, johon Jeesus Kristus meidän Herramme pystyi ihmisenä ollessaan? Ette tietenkään väitä.

Väitättekö, että uskoon juuri tulleina pystyitte heti välittömästi hylkäämään kaikki pikkupahat tapanne tai epäkristillisen kielenkäytön? Osa ehkä pystyy, mutta aika monella se on prosessi...

Aika moni on varsinkin alkuaikoina pilkan ja syytösten kohteeksi jouduttuaan jättänyt kääntämättä sen toisen posken ja on saattanut sanoa kristityksi turhan ärhäkästi.

Voisiko olla niin, että Trumpin tuomitsemisen sijaan pitäisi keskittyä arvoihin, joita hän puolustaa ja asioita, joita hän maahansa ajaa? Pitäisiköhän myös huomata, mitkä ovatkaan hänen vastavoimansa ja millaisia asioita vastapuoli ajaa?

Trump on Israelin ja juutalaisten todellinen ystävä. Sitäkin on epäilty, mutta sen hän on jo näyttänyt toteen. Hän on myös tuomassa takaisin USAa kristityksi maaksi, jollainen se on ollut ja pyrkinyt olemaan perustamisestaan lähtien.

USA on jakautunut. Vielä siellä on paljon kristittyjä mutta erittäin paljon on antikristuksen joukoissa seisovia laittomuuden aikakauden ihmisiä. Trumpin kausi tuo esille, kuinka paljon kansa janoaa "laittomuutta" ja kuinka paljon he haluavat pilkata Jeesuksen omia jne., näin heillä ei tule olemaan mitään puolusteltavaa, kun Kaikkivaltias Ylituomari jakaa ensin asiasta muistuttavia ravisteluja/rangaistuksia ja myöhemmin lopullisen tuomion.

Jätetään tuomarointi Tuomarille 25.1.2018 18.50

Semmoinen lisäys vielä kommenttiini, etten tietenkään tarkoita ihmisten pelastuvan omien tekojensa kautta vaan yksin armosta ja uskosta Jeesukseen Kristukseen. Kukaan ei pelastu ilman armoa, mutta se pitää vastaanottaa, ja tämä on jokaisen oma valinta.

Kaiken voi saada anteeksi, muttei tekemättä parannusta ja katumatta. Evankeliumi, joka sisältää armon kaikille vailla mitään rangaistusta on vain puolikas totuus.

Jeesus on tie, totuus ja elämä. Kun vastaanotamme hänen tarjoamansa armon, rakastamme Jeesusta ja hänen viitoittamaansa tietä emme enää laittomuuden tietä. Vähitellen rakkaus Jeesukseen alkaa näkymään enenevässä määrin "hyvänä vaelluksena".

Ei ole kovin kristillistä jatkuvasti taistella aina vaan epäraamatullisempien maallisten lakien puolesta ja lainsäädännöllä jo pyrkiä kumoamaan kaikki kymmenen käskyä. Arvoliberaalit demokraatit USAssa pyrkivät tähän. lisäksi he taistelevat kristillisyyttä vastaan - haluaisivat "siivota" sen USAsta täysin marginaaliin. Tätä liikehdintää on toki myös EU:ssa.

Israel- ja Trump-vastaisuus näkyy kohuissa 25.1.2018 18.50

Yle, kuten myös Helsingin Sanomat, on aikoja sitten valinnut puolensa ja se on selkeän Israel-vastainen. Valtamedian Trump-viha selittyy osittain myös nimenomaan sillä, että todellisuudessa jo etukäteen oli tiedossa Trumpin juutalais- ja Israel-myönteisyys, vaikka kotimainen mediamme yrittikin ensiksi syyttää Trumpia jopa antisemitiksi.

Tämä näkyy monilla tavoilla, mutta yksi mielenkiintoinen ja nyt juuri ajankohtainen esimerkki on se, että YLE käyttää täysin puolueellisia kirjeenvaihtajia Lähi-Idän jutuissaan, palestiinalaistaustaista ja peittelemättä palestiinalaismielistä Aishi Zidania, jonka avulla nyt onkin jo saatu nostatettua kohu, jolla varmasti ajatellaan saavan varsinkin naisilta vihamielisiä reaktioita Israelia kohtaan. Nimittäin Israelissa politiikan huipputilaisuudessa väitetään kyseiselle toimittajalle suoritetun turvatarkastuksen menneen liiallisuuksiin.

Kyseisen toimittajan pitäisi taustatietojensa mukaan olla perillä aseellisista terrorihyökkäyksistä israelilaisia vastaan, joita on teräasein suoritettu myös naisten toimesta. Onko sitten ihme, että metallinpaljastimella skannataan varsinkin palestiinalaistaustaisia henkilöitä. Itse naisena olisin ymmärtänyt olla laittamatta metallisia kaaritukia sisältäviä rintaliivejä tilaisuuteen, jossa takuuvarmasti on suuri todennäköisyys joutua metallinpaljastimeen. Onhan selvää, että naisterroristit hyödyntävät naiseuttaan ja saattavat piilottaa teräviä metalliesineitä alueille (salataskuun rintojen alle), joista voi myös naiseuden takia nostaa mekkalan, jos jotain on löytymässä…

Yle ja HS tekevät parhaansa, jotta Israelin viranomaiset näyttäisivät oudoilta pervoilta. Muut suomalaismediat säestävät, kukaan ei mieti eikä kyseenalaista juttua. Jos pyyntö rintaliivien riisumisesta on esitetty, sen ovat varmaan tehneet naispuoliset tarkastajat. Tullissahan ihmiset ovat saattaneet joutua vastaaviin tarkastuksiin jo iät ja ajat. Nyt kalliit läpivalaisulaitteet vähentävät tarkempia ruumiintarkastustarpeita monilla lentokentillä.

Herää kysymys, kuka toimittaja voisi olettaa, ettei poliittisesti korkea-arvoisissa tapahtumissa ulkomailla olisi tarkkoja turvatoimia ja tiukkoja turvatoimia ja -tarkastuksia?

https://yle.fi/uutiset/3-10036065
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005535089.html

Tommi Rautiainen 26.1.2018 7.13

Uskoon tuleminen ei ole mikään "prosessi"! Joko uskotaan tai ei uskota. Piste. Minä olin toista vuosikymmentä näitten prosessiuskovaisten pauloissa ja minulle syötettiin suut silmät täyteen ties mitä sontaa mutta kun mikään ei ollut mitään niin aukaisin RAAMATUN. Ja voi varjele miten kaikki muuttui. "Ennenkuin minut nöyryytettiin, minä eksyin, mutta nyt minä noudatan sinun sanaasi." (Ps. 119:67). Kaikenlainen pikkunäpäkkä kinastelu, hurskastelu ja poskensoitto on VAARALLISTA sillä se erkaannuttaa Herran sanasta. Ja vain Sanassa on elämä, vain Sanan kautta voi ristin perimmäinen sanoma kirkastua ja vain sana voi herättää kuolleen vaeltajan henkiin.

Rauno Mäkinen 26.1.2018 13.28

Suunnilleen noin kuin "Israel- ja Trump-vastais......"-nimim. kirjoittaa itsekin kyseisen mediakohun miellän. Uutisethan ko. aihepiiristä ovat eräänlaisia "puoliuutisia", jos aina sitäkään. Kerrotaan asiasta tarkoituksellisesti vain toinen puoli ja jätetään toinen puoli kertomatta. Asenteellisuus on usein niin räikeää, että vähälläkin medialukutaidolla käsittää, mistä on kysymys. Usein jo kokemuksesta osaa hahmottaa, mitä jää kertomatta. Epäselvät oleellliset asiat selviävät sitten esim Pekka Sartolan ja "Israel Updaten" uutisoinnista. Myös TV7:n Uutiset- ja ajankohtais-ohjelmat antavat luotettavaa tietoa Lähi-idästä. Niin myös Patmos-radio eri yhteyksissä.
Onhan se selvää, ettei Israelin turvatarkastuksissa riskeerata mitään esim.ko. valtiovierailun yhteydessä. On kerrottu, että esim. takavuosina, kun lentokone-kaappaukset olivat yleisiä, israelilaiskoneiden kohdalla ne pystyttiin torjumaan selvästi paremmin kuin muiden maiden koneiden kohdalla. Näyttää siltä, että jatkuva uhan alla eläminen on opettanut israelilaiset viisaiksi tässäkin asiassa. Israelin sanotaan antavan myös tärkeää turvallisuustietoa mm. Euroopan maille. Ainakaan julkista kiitosta se ei näytä siitä kuitenkaan saavan. "Kiittämättömyys on maailman palkka".

Jätetään tuomarointi Tuomarille 26.1.2018 13.28

”Tommi Rautiainen 26.1.2018 7.13”
Lainaamasi Raamatun paikka oli hyvä. Mutta mihinkä vedetään raja, kun tuomaroidaan toisen kielenkäytön kristillisyyttä? Kuinka voimme varsinkaan tuomaroida Suomen perusteella meille toimittajien englannista kääntämät Trumpin twiitit? Englanninkielisillä rumilla sanoilla ei ole hyviä suomalaisia vastineita, suomennos on usein ronskimpi.

Kuitenkin asiasisällöllisesti kipakkaa kieltä käyttivät myös Raamatun ajan uskovaiset, Jeesuskin - toki ilman turhia rumia sanoja. Tiesitkö, ettei omakaan kielenkäyttösi läpäise tiukinta kristillisyysseulaa?

Itselläsikin oli liian ärhäkkä ja epäkristillinen kommentti. Lapsuuden kodissani, uskovaisessa kodissa, aina sanottiin, että ei saa siunailla, ”kunnon kristitty” ei puheessaan sano välisanontana ”voi Luoja” tai muita vastaavia sanontoja. Lisäksi lapsuuden kodissa käyttämäsi ”sonta” oli liian ruma sana sanottavaksi.

En usko kenenkään kristityn aina ja joka hetki puhuvan kristitylle sopivasti. Edelleenkin ehdotan, että jätämme lopullisen tuomaroinnin Jumalalle, ja koitamme eniten suitsia omia kielenkantojamme ja tehdä parannusta ristin juurella.

Emme kai sentään kiitä Luojaamme ”siitä, ettemme ole sellaisia kuin Trump”, vaan muistamme Jeesuksen opetuksen hurskaasta rukouksesta ja rukoilemme armoa omien syntiemme tähden - omien väärien sanojen, omien loukkaustemme ja oman keskeneräisen henkisyytemme tähden.

Armon tarvitseminen ja parannuksenteon tarve ei lopu uskoontuloon. Sorrumme ja lankeamme välillä, emme läheskään niin isosti kuin ennen, mutta saatamme kuitenkin sortua loukkaavan kielen käyttöön tai turhan valituksen ja kiittämättömyyden syntiin jne.