2013-11-02 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_2_7148-BLOGI_LEO_02.jpg Viikonlopun Suomi on jälleen kokenut painovärin suurkulutusta medioitten kertoessa tunnettujen ja vähemmän tunnettujen kansalaisten tuloista vuodelta 2012. "Hengen miehet ja naiset" ovat ensimmäistä kertaa päässeet omana karsinanaan esille. Internet kertoo minunkin nimeni löytyvän listoilta... https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/130/leo_meller_tanaan_-_arkkipiispan_ja_leo_mellerin_palkat Patmos article
Leo Meller
2.11.2013
Leo Meller

Leo Meller on Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).

Leo Meller tänään - Arkkipiispan ja Leo Mellerin palkat

Viikonlopun Suomi on jälleen kokenut painovärin suurkulutusta medioitten kertoessa tunnettujen ja vähemmän tunnettujen kansalaisten tuloista vuodelta 2012.  "Hengen miehet ja naiset" ovat ensimmäistä kertaa päässeet omana karsinanaan esille.  Internet kertoo minunkin nimeni löytyvän listoilta - ensimmäistä kertaa elämäni päivinä.

 

Joku rinnasti tuloni arkkipiispan vastaaviin.  Ja totesi arkkipiispan jäävän toiseksi.

Miten tämä selittyy?

Olen palkkatyöläinen koko elämäni ajalta.  Ei ole osakkeita, ei osinkoja.

Seitsemäntoista vuotiaasta alkaen olen maksanut veroja kaikkine luonnollisine lisäkkeineen Suomeen.

En ole veroparatiiseissa.

Olen maksanut ja suorittanut tuloistani eläkettäni varten.

Näin on tapana Suomessa.

Olen eräinä vuosina oleskellut eripituisia aikoja poissa Suomesta, mutta silloinkin olen tilittänyt tuloni Suomeen.

Minulla ei ole ollut mitään sivubisneksiä, joista olisin koskaan hyötynyt mitään ekstraa ulkopuolella pääansioni.

OLEN ELÄKELÄINEN

Patmoskentällä muistetaan hyvin eläkkeelle lähtemiseni.

Tiedetään myös, että olen eläkeläisenä edelleen tehnyt työtä perustamalleni työmuodolle ja saanut työstäni ansiota.  Tästä olen maksanut luonnolliset verot  Suomelle.

Uutisoinnissa ei eritellä eläketuloa ja varsinaista palkkatuloa toisistaan.  Se on ongelma.

Myöskään ei ole erotettu erilaisia tehtäviäni toisistaan.  Olen menneinä vuosina saanut yhtenä henkilönä suorittaa Lähetyssäätiön toiminnanjohtajan, kustannusliike Kuvan ja Sanan toimitusjohtajan sekä kirjallisen johtajan, julkaisujen päätoimittajan ja painotöitten taittajan ja kuvatoimittajan, julistustoimen vastaavan ja eräät muut työtehtävät.  Olen tehnyt työni ilolla ja yhdellä palkalla.  Olen kiitollinen Jumalalle, että työn kasvaessa ja vaatiessa uusia voimia sain luopua yhdestä tehtävästä ja sitten toisestakin Jumalan johdattaessa uudet nuoret voimat vastuullisille paikoille.

MITÄ  MINULLE MERKITSEE OLLA ELÄKELÄINEN

Ensiksikään eläkkeelle vetäytyminen ei millään tavalla tehnyt minusta laiskaa Herrani elopelloilla.

Työ on kokonaismuotoisesti kasvanut ja laajentunut. Kukaan ei enää selviäisi yksin kaikista niistä vastuista, jotka vielä vuosituhannen vaihteen alla olivat osanani. Työpäiväni ovat silti olleet aamusta iltamyöhäiseen ulottuvia.  Kiitos ihanalle perheelleni, olen saanut tukea ja ymmärrystä kutsumukseni toteuttamisessa.  Myös ajankäyttämisessä.

Toki pyrin erottamaan aikaa perheelle, ennen kaikkea Julialle, mutta kiitos Jumalan, balanssi on sopiva.

Toiseksi, olen selkeästi eläkkeellä Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtajan tehtävistä.

En enää kuulu Lähetyssäätiön hallitukseen.

En ole kustannusliikkeen toimitusjohtajana.

Olen jäsen eri toimintamuotojen yhteisessä työvaliokunnassa, jossa voin jakaa puolen vuosisadan mittaista työkokemusta nuorempien avuksi - silloin kun osaan ja  sitä tarvitaan. 

Teen kuusi päivää viikossa kaikkea missä voin antaa panokseni Jumalan evankeliumin kuljettamisessa sinne, missä Jeesuksen nimi tunnetaan heikosti ja jossa Pyhän Hengen ääni kuuluu vaimeana.  Ja sinne, missä ihmiset kärsivät ja kuolevat ja missä nälän demoni leikkaa elävien pelloissa.

Olen kaikkien julkaisujen ja mediakanaviemme vastaava päätoimittaja.  Valmistan kaikki postitukset, kokoan niitten ainekset ja kirjoitan itse, luon ja piirrän taittosuunnitelmat ja valvon postitusten kulun aina vastaanottajien kotiin saakka.

Maksan - maksamme perheenä - täydet kymmenykset siihen hengelliseen kotiin ja työhön, josta löydämme hengellisen kotiympäristömme.

Tuemme eräitä ulkomaisia lähetysprojekteja uhreillamme.

Annamme humanitaariseen työhön antejamme - raamatulliset termit säätelevät taloudellista käyttäytymistämme.

Tällaista tietoa ei verotuskalentereita tutkiva journalismi - ei edes ns. kristillinen sellainen - kysele.  .

Sinulla, patmostyön esirukoileva uhraaja, sen sijaan on oikeus ja tarvekin olla kiinnostunut koko totuudesta. 

 TOISTA SATAA KIRJAA JA PALJON ÄÄNITTEITÄ

Elämäni suuria ihmeitä oli päästä Kuvaan ja Sanaan harjoittelevaksi toimittajaksi, perustajan Ensio Lehtosen oppipojaksi.

Saavuin taloon aikana ja tilanteessa, jossa Kuvan ja Sanan talous oli aallon pohjassa.  Useat työntekijät olivat sitoutuneet työskentelemään joko ilman palkkaa tai pienellä korvauksella, silloin, kun perhetilanteet sellaisen sallivat.  Itse olin ensimmäiset kuusi kuukautta vailla palkkaa - Jumalan kiitos sain asua äitini luona ja sain ruuan hänen pöydästänsä.  Tiesin olevani Jumalan valitsemassa työssä Jumalan ehdoilla.

Perustaja kuoli 1971.  Työ oli tuolloin konkurssin partaalla.  Hallitus tarjosi Kuvaa ja Sanaa muodollisella yhden markan hinnalla parillekin kristilliselle järjestölle Suomessa.  Kukaan ei ollut kiinnostunut.  Koin Jumalan ohjaavan selkeästi määrättyyn suuntaan.  Ihme tapahtui.  Työ ja liike pelastuivat.  Uudessa alussa teimme liiton Jumalan kanssa: ei koskaan velkaa, kaikki tapahtuisi toimivassa uskossa, työ suorittaisi kymmenykset ja toisia, heikommassa tilassa olevia, pyritään tukemaan ja auttamaan selviämisessä.

Näin on jatkunut tähän päivään.  Patmos Lähetyssäätiön työ on esimerkillistä.

Mitä tulee omaan tekemiseeni, oman päivätyöni ulkopuolella olen kirjoittanut, olen kääntänyt ja olen toimittanut kaikkiaan pitkälti toistasataa kirjaa. 

En ole koskaan ottanut mitään tekijänpalkkioita niistä.

Puhumiani äänitteitä on myyty toista miljoonaa kappaletta.

En ole koskaan pyytänyt niistä mitään palkkiota.

Saarnaan ja opetan paitsi omissa patmostilaisuuksissa myös useilla muilla foorumeilla.  Minut tunnetaan siitä, etten koskaan suostu ottamaan kutsujilta sen enempää puhujanpalkkioita kuin matkakorvauksiakaan. Patmostilaisuuksien kulut toki suorittaa Lähetyssäätiö. Jos on mahdollista, pyydän vierailutilanteissa muistamaan Lähetyssäätiötä, useimmiten Israel/Exodusapua.

SANOJA LOPUKSI

Olen kiitollinen Jumalalle työstä, josta olen saanut ja saan palkkaa.  Jos ja kun voimani uupuvat ja saan luopua tekemisestäni nykyisellään, olen kiitollinen eläkkeestäni. 

Joka tuntee minut ja talouskäsitykseni, tietää, että raha on minulle suuresti pyhä. 

Patmos Lähetyssäätiön eri kentille suunnattuja varoja käytetään vain sääntöjen mukaisella tavalla.  Viranomaiset tarkistavat tilit ja varainkäytön. Oma työpanokseni ei vie Lähetyssäätiöltä vaan todellisuudessa tuo sellaisia tuloja, jotka hyvin peittävät palkkani ja lisäksi tukevat eräitä muita menoalueita. Esimerkiksi kuukausipostitusten toimittamisen lisäksi tekemäni graafinen suunnittelu ja seuranta painoon saakka on jo yhden kalliistikin palkatun työntekijän työn sijoittuminen omaan tehtäväkenttääni. Puheäänitteitteni myynnillä ja ottamattomilla kirja- ja muilla rojalteilla on maksettu merkittävästi esimerkiksi kotimaan sangen kalliin mediatyön kuluja.  

Seison Jumalan ja ihmisten edessä taloudellisen elämäni kanssa.

Minä tiedän tosiasiat.  Jumala tietää. Sinäkin saat tietää.

 

Kommentoi "Leo Meller tänään - Arkkipiispan ja Leo Mellerin palkat"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _ _   ______  ______  ______  ______ 
 | \| || /_  _// /_  _// /_  _// /_  _// 
 | ' ||  -| ||-   | ||   -| ||-  `-| |,- 
 | . ||  _| ||_  _| ||   _| ||_   | ||  
 |_|\_|| /_____// /__//   /_____//  |_||  
 `-` -`  `-----`  `--`   `-----`   `-`'  
                         
 
 

61 kommenttia "Leo Meller tänään - Arkkipiispan ja Leo Mellerin palkat"

Sivu 1/5

patmosfani 3.11.2013 8.56

Kiitos LEO kaikesta ja TAIVAAN-ISÄN siunausta sinulle ja perheellesi tästäkin eteenpäin.KIITOS

mika 3.11.2013 11.36

Leo kiitos, että olemme saaneet sinut suomen Siioniin yhdeksi hengellisistä isistämme ja opettajistamme. Olemme etuoikeutetussa asemassa suomalaisina. Siunatkoon Ikiaikojen Jumala sinua edelleen elämäsi kaikilla ilmoilla. Itse soisin sinulle kaiken lisäksi vielä vaikkapa pienen oman lentokentän.

Eläkeläisesti 3.11.2013 12.25

Hyeenat itkevät mutta karavaani kulkee. - Olisi kannattanut ja varmaan kannattaisi monen muunkin maksaa asialliset eläkemaksunsa tuloistansa. Eikä kartella työntekoa.

Karijussi 3.11.2013 12.46

Olen saanut seurata Leo sinun uskoasi Jeesukseen, työtäsi ja opetustasi Hänen elovainiollaan vuodesta -73, jolloin tulin uskoon opiskellessani Lahdessa. Arvostan sinua hengellisenä opettajanani suuresti. Sinun suorapuheisuutesi, hengellinen ymmärrys ja viisaus: niinkuin Raamattu sanoo, ovat vertaansa vailla. Sinun tulevat päiväsi Hän turvaa hetkestä hetkeen, hänellä on varattuna apua yllin kyllin, viisautta ja tietoa Jes 33:6.
Siunausta eläkepäiville ja koko perheelle

Markus 3.11.2013 16.41

Niinkuin sanoit, omatunto kyllä tietää.

Mervi 3.11.2013 16.47

Se, että jollain toisella on enempi kuin minulla, ei ole minulta pois.
Meillä kaikilla on rikas Taivaallinen antaja, joka antaa jokaiselle tarpeeksi, myös minulle.
Kiitosta ja siunausta teille kaikille.

Eläkeläiset 3.11.2013 19.02

No,onhan rehellistä sanoa,että tuollaiset palkka- ja eläketulot yhdessä tai erikseen ovat tosi ruhtinaalliset.
Mieheni teki yksityisyrittäjänä 50 vuotta 10-12 tunnin työpäiviä ja maksoi eläkemaksut omasta pussistaan. Nyt hän saa eläkettä alle 1000e/kk.Itse saan 800e/kk.Tällä meidän on elettävä.Autamme myös parhaamme mukaan vielä köyhempiä esim. Joulun lapsi-paketilla.Että on erilaisia mahdollisuuksia tässäkin hengellisessä kentässä.Onko sitten joku niin paljon enemmän tehnyt työtä,että tulot ovat tuota luokkaa, jää jokaisen arvioitavaksi.Jumalan edessä vastaamme itse kukin vain omista tuloistamme ja siitä,kuinka ne käytämme,olivat ne isot tai pienet.

Eino Anttila 3.11.2013 19.06

Kiitos Leo!
Tyhjät astiat kolisevat. Olen seurannut työtäsi
uskoontulostani lähtien eli 90-luvun alusta.
Olen ihmetellyt jaksamistasi, se on valtava.
Ilman näkyä sekä Jumalalta saatua toimeksiantoa se ei ole ollut mahdollista.
Itse olen kokenut miten raskasta työ olisi ilman "Näkyä" Ajallinen anti mitä olet jakanut
hengen maailmoista. Usko siihen että työ ei ole turha. Ihan oikein, et hae etkä vaadi ajallista kiitosta. Kiitos tulee aikanaan muualta. Jumala sinua ja perhetäsi runsaasti siunatkoon ja antakoon voimia jatkaa. Kiitos Jumalalle tässä pimenevässä ajassa että on joku, jolla on rohkeus
tuoda Jumalan sanaa väärentämättömänä niin monille yli kirkkorunta rajojen. Eritoten Israel asia joka on hämärtynyt politikkojen ja jopa kirkko-isien ajatuksissa ja puheissa.
"Sinun muureillesi Jerusalem,minä asetan vartijat; älkoot he milloinkaan vaietko, ei päivällä eikä yöllä. Te jotka muistutatte Herraa älkää itsellenne lepoa suoko.
Siunaavin Terveisin Eino ja Anneli Anttila
Jumala
tuoda asioita esille

toinen eläkeläinen 3.11.2013 21.31

Hienoa, että LM sanoo maksaneensa aina veronsa Suomeen. Se on ollut isänmaallista.
Kun hän ei edellä tuo ilmi nykyisen eläkkeen ja palkan välistä suhdetta niin laskeskelin päässäni, että saadakseen pelkkää eläkettä lehtien kertoman mukaan niin pitäisi useiden viimeisten vuosien palkan olla luokkaa 250 000 €:a vuodessa.
Kun tuntee LM:n aktiivisen maan ympäri kiertelyn niin tuloihin tulee varmaankin myös aika suuri julki näkymätön osuus eli verottomat matkakorvaukset ja päivärahat.
Työ on varmasti ollut rankkaa, mutta kun korvauskin on useamman opettajan tai sairaanhoitajan vuosipalkan verran niin voi kysyä, että kuka jaksaisi tehdä vuosikausia vaikkapa kolmen-neljän sairaanhoitajan työvuorot vuodessa. Eli voiko kukaan olla niin ahkera? Ehkä voi.

Ellu 3.11.2013 23.55

Sitä en epäile, etteikö Leo Meller olisi kovasti työtä evankeliumin ja auttamisen eteen tehnyt. Varmasti hän on runsaasti aikaa ja rahaa uhrannut, mutta tuon suuruiset eläke- ja ansiotulot ovat kuitenkin hyvin suuret. Patmoksen kannattajissa on varmasti monia, joilla on hyvin pieni eläke tai alhaiset ansiotulot, vaikka olisi kovasti tehtyä työtä takana. Lisäksi Patmos tukee monessa kohteessa köyhimmistä köyhimpiä, niin kuin hyvä onkin. Edellä mainittuihin seikkoihin nähden tuo eläke- ja ansiotulojen suuruus tuntuu ristiriitaiselta, mutta jos Jumala on tämän asian näin ohjannut ja siunannut, niin enpä sitten arvostele.

MT 4.11.2013 8.15

Olkoon kuka mitä mieltä tahansa Leo Mellerin persoonasta, teoista, opetuksesta yms. jo Jumalan kymmen käskyä kehottaa meitä antamaan oikea todistus lähimmäisestään. Hyvä, että selvität miten asia on, Leo Meller.

On suuri etuoikeus ja siunaus olla kutsumuksensa mukaisessa hengellisessä työssä, josta saa palkkaa eikä tarvitse olla jatkuvasti epävarma siitä saako tänään leipää pöytään vai ei. Toki sen eteen pitää tehdä myös työtä. Laiskoja ei Jumalakaan hyvällä katsele. Leo Meller on ainakin ollut toimessaan ahkera. Olkoon opetus sitten kenenkäkin mielestä mitä hyvänsä.

Työmies on joka tapauksessa palkkansa ansainnut. Kohtuus tulisi kuitenkin muistaa palkkatulojen maksuissakin ja miettiä miten lahjoitusrahat yms. parhaiten jaetaan edistämään Herran työtä.

Raha kiinnostaa ihmisiä, erityisesti naapurin rahat ja kateus on kuulemma verotuksenkin kantava voima. Kristittyjen tulisi kuitenkin olla tästä kateudesta ja rahanahneudesta vapaita ja luotta Herran apuun. Myös antaminen omastaan Jumalan sanan saarnaamiseen ja opettamiseen on tärkeää.

Itse en aikaisemmin saarnoistani ja opetuksistani palkkatuloja saanut eikä niitä koskaan tarjottukaan. Yhdestä kirjoittamastani kristillisestä kirjasta sain sen verran myyntituloja, että painokustannukset tulivat melkein katetuksi.

Periaatteni olla ottamatta rahaa Herran työstä on kyllä joutunut uudelleen arvioinnin kohteeksi. Jostain nimittäin pitää rahaakin saada. Jos ei muuta työtä löydy hengellisen työn ohessa, sitten tuloja on vastaanotettava vaikka hengellisestä työstä. Tämä on näitä elämän realiteetteja. Tällä hetkellä saan työehtosopimuksen mukaista palkkaa työtehtävässä, johon täytyy sanoa profeetta Joonan kaltaisesti melko haluttomasti ajauduin kansan pariin, jota kohtaan en koe mitään kiinnostusta. Herran sanaa kuitenkin aion heille julistaa.

Minna 4.11.2013 16.49

Hei,
Olen saanut monista saarnoistasi paljon mietittävää ja perspektiiviä tämän ajan touhotuksiin. Kiitän Taivaallista Isää siitä, että on vielä Sanan julistajia,jotka tukeutuvat saarnoissaan Pyhään Kirjaan ilman kompromisseja! Minusta on hienoa, miten perusteellisesti tuot julki Sanaa.
Haluan siunata sinua ja perhettäsi, kuten myös Patmoksen tärkeää työtä maailman eri kolkissa. Taivaallinen Isä siunatkoon sinua ja palkitkoon sen työn, jota olet tehnyt Suomen kansan hyväksi ja myös Israelin kansan hyväksi! Ei se varmasti aina ole juhlaa ollut, mutta Hän näkee mielen asenteen ja antaa voimaa ja rohkeutta... ja siunaa myös taloudellisesti.

Siunaten
Minna

minä 4.11.2013 18.16

Jaahas. Kyllä saarnamiehen pitäs vähemmällä pärjätä
, vaikka asuis työmaalla. Minnehän ne meidän kymmenykset ovat menneet? Ambulanssiinko vai Leolle?

Anna 4.11.2013 20.24

Kiitos sinulle Leo.Työmies on palkkansa ansainnut.Kiitos sinulle kaikesta työstä mitä olet jaksanut tehdä.Olet meidän innoittaja ja sinun kautta on Jumalan sana meille monelle tullut tärkeäksi.Jumalan suurta siunausta sinulle ja koko perheelle.

ulla-mari 4.11.2013 20.26

Runsasta siunausta....

JEESUS ON KUNINGAS!

Kiitos yhteydestä!

Runsain siunauksin...rukoillen eteenpäin!