https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_2_4995-LM_tanaan-profile.jpg PÄIVYEN JA Julian kanssa olimme kolmatta vuotta peräkkäin kevätviikolla Eilatissa. Suomme perheellemme tämän viikon. Emme voisi kokea tätä lomaa missään muualla kuin Jumalan maassa. Israel on enemmän kaikkea. Israel on pyhäkoulua, raamattuleiriä, Jumalan tekojen korkeakoulua perheellemme. Jokaisella... https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/970/kumouksellinen_kohtaaminen_eilatissa Patmos article
Leo Meller
13.3.2017
Leo Meller

Leo Meller on Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).

Kumouksellinen kohtaaminen Eilatissa

PÄIVYEN JA Julian kanssa olimme kolmatta vuotta peräkkäin kevätviikolla Eilatissa. Suomme perheellemme tämän viikon. Emme voisi kokea tätä lomaa missään muualla kuin Jumalan maassa. Israel on enemmän kaikkea. Israel on pyhäkoulua, raamattuleiriä, Jumalan tekojen korkeakoulua perheellemme. Jokaisella matkalla pyydämme Jumalalta uutta näkyä Israelin siunaamisesta. Tänä vuonna meille totisesti vastattiin.

ILTATÄHTIEN SYTTYESSÄ kävelimme Punaisenmeren rantabulevardia. Julian syöttäessä kymmeniä kulkukissoja johdatus kuljetti minut puistossa istuvaan chabadpiiriin tilanteeseen, jossa Ranskasta alijan tehneet juttelivat erään perheen kesän 2014 kokemuksesta.

Perheen kolmevuotias poika oli ihmetellessään tähtitaivasta huomannut kaksi liikkuvaa kirkasta tähteä.

Tähdet lensivät Eilatin ylitse ja putosivat mereen.

Tähdet olivat ohjuksia.

Eilat peittyi sireenien ulvontaan: lapset itkivät, äidit olivat hysteerisiä, lähistöllä ei ollut pommisuojaa. Tänä vuonna helmikuun 9. ja 20. päivinä Eilat oli taas ohjusten kohteena. ISIS-terroristit beduiinien avustamina laukaisivat Siinain niemimaalta ohjuksia Eilatiin. Jumalalle kiitos, yhtä lukuun ottamatta kaikki tuhottiin ilmassa. Tuo yksi iski harvakseen rakennetulle maa-alueelle.

RANSKALAISET KESKUSTELIVAT ohjuksista – ja onnestansa! Mikä oli onnen aiheena – sekö, etteivät ohjukset osuneet?

Ei. Onnen aihe oli tämä: keskustelijat olivat päässeet juutalaisvainojen Euroopasta Israeliin, jossa Iankaikkiset Käsivarret suojaavat heitä.

Heitä painoi kuitenkin huoli vanhaan maahan jääneistä rakkaistansa.

Yksi keskustelijoista siteerasi Nehemian kirjaa, minullekin hyvin tuttua sanankohtaa, näin kuuluvaa: ”Tämä päivä on Herran. Älkää murehtiko älkääkä itkekö. Menkää ja syökää rasvaisia ruokia ja juokaa makeita juomia. Lähettäkää maistiaisia niillekin, joilla ei ole mitään valmistettua.”

Ranskalaiset innostuivat tyypillisellä temperamentillansa. ”Lähetetään maistiaisia elämästämme Israelissa!”

”Näin teemme! ”

”Tehdään se puurimin nimessä!”

Alkoi suunnitelmien tekeminen.

Huomasin ihmetteleväni tuoreitten ystävieni ajatusten kulkua. Puurim olisi parin viikon päässä – miten ranskalaiset suunnittelivat puurimlahjoja henkilökohtaisesti jonkun vietäväksi tämän käydessä asioilla Ranskassa – lähellä pääsiäistä?

Eikö kalenteri merkitse mitään? Emmehän me anna joululahjoja juhannuksena?

Olin opetettavan paikalla seuraavan puoli tuntia. Ranskalaiset olivat hurskaita juutalaisia. He tunsivat Jumalan ja rabbien säädökset ja tavat. Ja minä opin jotakin – joka nyt koskettaa Sinunkin henkeäsi! Näin rukoilen.

KYSYMYS ON pesach shenin opista. Lue 4. Mooseksen kirjan luku 9. Ihmeellinen teksti – dokumentti Jumalan ns. toisen mahdollisuuden laista sille, joka ei pyhän kalenterin säädettynä päivänä jostakin syystä kykene tekemään Tooran mukaisesti. Jumala pitkittää aikaa. Esimerkiksi tänä vuonna korban pesach (pääsiäisuhrin aika) on 11.–12. huhtikuuta. Mutta Jumala tarjoaa estetyille pesach shenin, joka on 10. toukokuuta!

TOISAALLA SIVUILLAMME luet, miten voimallisesti olen kokenut, että patmosystävien tulisi vuonna 2017 nimenomaan puurimin nimessä lähettää kokemiensa siunausten maistiaisia ”niillekin, joilla ei ole mitään valmistettua”.

Monet ajan lyhyyteen liittyvät tekijät vaikuttivat siihen, että koin olevani ylipääsemättömien esteitten takana, mitä tulisi puurimhaasteen esittämiseen.

Sitten sain johdatuksen kautta kokea yhteyttä ranskalaisten alijan tehneitten kanssa Eilatin rantapuistikossa lähellä Jordaniaan johtavaa siltaa. Ja koin hengessäni Jumalan puhuvan.
Katso nyt tämän arkin kääntöpuolelle.

Korban purim odottaa Sinua, Israelia rakastava patmosystävä!

Joko nyt puurimina 11.–12. maaliskuuta – mutta yhtä lailla hyväksytysti aina purim sheniin mennessä.

Aikaa on jopa pesachiin saakka!

 

Kommentoi "Kumouksellinen kohtaaminen Eilatissa"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 ______  _____  __  __   ___   ______  
 /_____// | ___|| \ \\ / //  / _ \\ |   \\ 
 `____ `  | ||__  \ \/ //  / //\ \\ | -- // 
 /___//  | ||__   \ //  | ___ ||| -- \\ 
 `__ `   |_____||  \//  |_|| |_|||______// 
 /_//   `-----`   `   `-`  `-` `------` 
 `-`                       
 
 

5 kommenttia "Kumouksellinen kohtaaminen Eilatissa"

PH 13.3.2017 19.38

Jumala pitkittää aikaa todellakin. Armosta. Toisessa Aikakirjassakin luvussa 30, jakeet 1-3 kerrotaan tapauksesta kuningas Hiskian aikana, jolloin jouduttiin pääsiäinen viettämään seuraavassa kuussa, kuin oli säädetty.

Kimmo PULKKANEN 22.3.2017 13.37

haluan kertoa enne unen jonka olen nähnyt olin laittamassa pieniin veneisiin hiekkarannalla Iranin juutalaisia ja pyydän kantakaa Iranin juutalaisia rukouksin pelkään heidän puolesta se on etuoikeutemme ei velvollisuus

Ritva Uusitalo 22.3.2017 13.37

Hyvä, että jaat kokemuksiasi meidän kanssamme, jotka emme pääse taloudellisista syistä Israeliin itse, vaikka kuinka haluaisimme. Olen käynyt ainoastaan yhden kerran Israelissa 1971-72 vuoden vaihteessa ja se oli valtavan vaikuttva matka. Meillä oli kaksi pientä lasta mukana, joten emme iltamenoihin osallistuneet, mutta päivisin kiersimme eri etkillä mukana voinnin mukaan.
Vaihdoin sähköistä osoitetta, kun luukkuun tulee liikaa roskapostia. Ehkä gmail on helpompi siinä suhteessa.
Toivon siunauksia ja voimia tähän tärkeään työhön!!

MH 22.3.2017 13.37

Hyvä, puhutteleva kirjoitus, kiitos!

Aatu 25.3.2017 17.58

http://www.rauhanpuolustajat.org/rauhanpuolesta/israelilla-on-ongelma

eikö ns. vihapuhe ole lailla kielletty tai kiihotus jotain kansanryhmää vastaan, "rauhanpuolustajat" eivät näköjään ole vielä sisäistäneet rauhan ajatuksia