https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_10_5026-juha_kasvo.jpg Hollannissa eli Alankomaissa keskiviikkona 15.3.2017 pidetyt parlamenttivaalit olivat tuloksiltaan erittäin mielenkiintoiset. Hollannin perinteinen ja Suomen SDP:tä vastaava työväenpuolue-vasemmisto romahti täydellisesti, pääministeri Mark Rutten keskustaoikeistolainen kansanpuolue menetti sekin... https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/973/hollannin_parlamenttivaalit_ja_isanmaallisen_kevaan_eteneminen_euroopassa Patmos article
Juha Ahvio
17.3.2017
Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

Hollannin parlamenttivaalit ja isänmaallisen kevään eteneminen Euroopassa

 

Hollannissa eli Alankomaissa keskiviikkona 15.3.2017 pidetyt parlamenttivaalit olivat tuloksiltaan erittäin mielenkiintoiset. Hollannin perinteinen ja Suomen SDP:tä vastaava työväenpuolue-vasemmisto romahti täydellisesti, pääministeri Mark Rutten keskustaoikeistolainen kansanpuolue menetti sekin runsaasti paikkoja siitä huolimatta, että päätyi suurimmaksi puolueeksi, ja kommunistien perilliset puolestaan saivat runsaasti lisäpaikkoja. Hollantilaista kansallisvaltiota puolustava ja Hollannin islamisoitumisen pysäyttämiseen tähtäävä Geert Wildersin vapauspuolue lukeutui sekin vaalien voittajiin: vapauspuolue sai viisi lisäpaikkaa ja saavutti vaalihistoriansa toiseksi parhaan tuloksen. 

Geert Wildersin johtama vapauspuolue PVV sai 20 paikkaa Hollannin parlamentin 150:stä paikasta. Vaikka PVV:lle ennakoitu jytkymäinen vaalivoitto jäi saavuttamatta, PVV vahvisti voitokkaalla tuloksellaan entisestään asemiaan Hollannin politiikassa. On juuri niin, kuten Geert Wilders Ylen 15.3.2017 päivätyn uutisen mukaan totesi äänestyspäivänä: ”Isänmaallinen vallankumous toteutuu – tänään tai huomenna.” Vapauspuolue PVV:n edustama politiikka ei katoa Euroopasta, vaan päinvastoin vahvistuu koko ajan.

Merkille pantava tosiasia Hollannin vaalituloksesta on se, että EU-liittovaltiohenkinen ja avointen rajojen monikulttuurista maahanmuuttoa kannattanut pääministeri Mark Rutten johtama VVD-kansanpuolueen ja PvdA-työväenpuolueen hallituskoalitio lukeutui menetettyjen edustajapaikkojen osalta vaalien häviäjiin. VVD menetti 8 paikkaa päätyen 33:een paikkaan ja hollantilaisdemarit menettivät peräti 29 paikkaa päätyen 9:ään paikkaan.

Rutten Vapauden ja demokratian kansanpuolue onnistui pitämään vaalitappionsa kohtuullisena vain siksi, että juuri ennen vaaleja Rutte esiintyi pääministerinä vahvan Turkki-kriittisesti ja esti Turkin presidentin Erdoganin Hollannin turkkilaisten keskuuteen vaalipropagandaa levittämään lähettämien turkkilaisministerien pitämästä kiihotustilaisuuksiaan maahanmuuttajavaltaisessa Rotterdamissa. VVD-kansanpuolue välttyi siis vielä pahemmalta tappiolta pääosin siksi, että pääministeri Rutte sovelsi nyt juuri ennen vaalipäivää senkaltaisia poliittisia otteita kuin mitä Wilders ja hänen Vapauspuolueensa ovat kaiken aikaa suositelleet käytettäviksi.

Tämäkin tosiasia osaltaan osoittaa, että Wildersin on kaikesta huolimatta onnistunut vaikuttaa vahvasti Hollannin politiikkaan ja että hänen edustamiensa linjausten realistisuus ja tarpeellisuus on joka tapauksessa tullut toteen näytetyksi.

Vaikka Hollannin työväenpuolue-demarit romahtivatkin täydellisesti vaaleissa, saavutti huomattavaa menestystä 10:llä lisäpaikalla GroenLinks- eli GL-vasemmistopuolue, Vihreä vasemmisto, joka on suoraan alenevassa polvessa Hollannin kommunistipuolueen jälkeläinen. Vihreällä vasemmistolla on nyt 14 paikkaa Hollannin parlamentissa.

Tämäkin tosiasia on syytä noteerata. Valtamedia on leimannut perinteisiä länsimaisia juutalaiskristillisiä arvoja ja hollantilaista kansallisvaltiota puolustavan Wildersin vaaralliseksi populistiksi, jonka edustaman populismin on nyt voitonriemuisesti julistettu kärsineen jonkinlaisen tappion vaaleissa. Todellisuudessa Wildersin erittäin asiapitoisia ja realistisia näkemyksiä esillä pitävä puolue lukeutuu vaalien voittajiin, ja varsinainen populismi eteni nimenomaan kommunistien jälkeläisten eli äärivasemmistolaisen punavihreän populismin muodossa.             

Hyvän suomenkielisen yleiskatsauksen Hollannin vaalien tuloksiin tarjoavat Sami Metelisen artikkelit Verkkouutisissa 16.3.2017: ”’Vasemmisto on nujerrettu’ – oikeiston voitto Alankomaissa oli murskaava”  ja

 ”Hollannin vaalitulos hankala – pääsevätkö punavihreät oikeistohallitukseen?” 

Myös Daniel Greenfieldin artikkeli ”Geert Wilders and the Real Story of the Election” Frontpage Magazine -julkaisussa 16.3.2017 on osuvan analyyttinen. Greenfield toteaa, että huolimatta kaikista pyrkimyksistä tuhota Wildersin Vapauspuolue ja herjaten pakottaa se poliittiseen paitsioon, Vapauspuolue jatkaa nousuaan ja sen vastustajien on pakko ottaa sen näkökulmat vakavasti.

Isänmaallinen kevät on vasta alkanut ja jatkaa vahvaa etenemistään sekä Hollannissa että muualla Euroopassa.

Täysin toisin kuin miten Kansallisen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo – jonka mukaan kansallismielisestä liikehdinnästä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää – katsoo 11.3.2017 itsenäisen Suomen kansallisvaltion 100-vuotisjuhlavuotena ja sotaveteraaniviikon avauksessa pitämässään puheessa, kansallismielisyydestä on seurannut paljonkin hyvää ja eurooppalaiset kansallisvaltiot ja erilliset kansalliset identiteetit ovat edelleen puolustamisen arvoisia, niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Kuten Geert Wilders tiivistää kirjansa Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me (Regnery, 2012) sivuilla 212–217, meidän eurooppalaisten täytyy puolustaa sananvapauttamme, meidän täytyy hylätä kaikenlainen kulttuurirelativismi, meidän pitää pysäyttää länsimaiden islamisoituminen ja meidän täytyy puolustaa kansallisia identiteettejämme ja kansallisvaltioitamme. Nämä ovat velvollisuuksiamme isänmaallisina länsimaisina ihmisinä. Meidän on puolustettava Roomasta, Ateenasta ja Jerusalemista kumpuavaa kulttuuriperintöämme.

Isänmaallinen kevät eteni osaltaan Hollannin parlamenttivaaleissa ja tulee etenemään Ranskan presidentinvaaleissa huhtikuussa 2017 sekä Saksan liittopäivävaaleissa syksyllä 2017.  

 

 

 

Kommentoi "Hollannin parlamenttivaalit ja isänmaallisen kevään eteneminen Euroopassa"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 ______  _  _        ___   _____  
 /_____// | || | ||  ____   / _ \\  |__ // 
 `____ ` | || | || |  \\  | / \ ||  / //  
 /___//  | \\_/ || | [] ||  | \_/ ||  / //__ 
 `__ `   \____//  | __//  \___//  /_____|| 
 /_//    `---`  |_|`-`   `---`  `-----` 
 `-`         `-`             
 
 

9 kommenttia "Hollannin parlamenttivaalit ja isänmaallisen kevään eteneminen Euroopassa"

Netpunk 17.3.2017 13.51

Ahvion kirjoitusten retoriset keinot ovat kuin 1960-luvun lopun ja 70-luvun alun Tiedonantajasta. Tuollaisia juttuja kerrottiin myös ohjelmissä Naapurineljännes ja näin naapurissa. Samaa totalitarismiin tähtäävää propagandaa viljelivät muinaiset kommunistit ja nämä nykyiset uskonnollisen oikeiston kristofasistit. Ilmeisesti totalitarismia ei voi puolustaa kovin monella tavalla.

IlkkaT.O. 17.3.2017 18.07

Juha Ahvion kirjoitus tuo pelkistettynä hyvin sen eurooppalaisen uuden kehityksen, joka Hollannin vaalien lopputuloksessa näkyy ilmeisenä: Iso osa eurooppalaisista on saanut tarpeekseen "virallisen" EU:n täydellisen kritiikittömästä ja myönteisestä suhtautumisesta Lähi-idän ja Afrikan maiden asukkaiden muuttoliikkeeseen Eurooppaan ja sen aiheuttamista sosiaalisista, poliittisista ja taloudellisista ongelmista. Jatkoa seuraa: poliittis-uskonnolliselle islamisaatiolle ja sen aiheuttamille järkyttäville oheisilmiöille ja islamilaisen kalifaatin rakentamiselle on löytymässä todellinen vastavoima eurooppalaisten keskuudesta. Baabelin unioni nitisee liitoksissaan.

Totuus kunniaan 17.3.2017 18.07

Kiitos, Juha, taas kerran hyvästä kirjoituksesta!
Jumala on säätänyt kansoille alueet ja niiden rajat. Kukin huolehtikoon kansallisesta identiteetistään ja maansa asioista parhaan kykynsä mukaan. Ei toisten kustannuksella, vaan sopien ja toisia kunnioittaen. Ja maan sisällä vallitkoon ihmisten elämässä Jumalan ikiaikainen laki ja tahto.

Mikki 18.3.2017 13.48

Kiitokset Juha Ahviolle jälleen kerran todella hyvästä kirjoituksesta! Sitä asiaa itse en vaan ymmärrä, että miksi näiden asioiden ymmärtäminen on jopa kristityille niin vaikeaa. Oon huomannut sellaisen, että tämänkin asian ympärillä median demonisointi menee osalle ihmisistä sellaisenaan läpi. Median hehkuttama pääministeripuolueen "vaalivoitto" ja Wildersin "tappio" ovat traagisia esimerkkejä esim. siitä, miten tänä päivänä totuudesta tehdään valhetta ja toisinpäin sekä epänormaalista normaalia ja toisinpäin. Wilders esitettiin mediassa jopa jonkinlaisena vaarallisena mielipuolena. Tällä toimittajien näkemyksellä ei olisi muuten merkitystä, mutta kuten todettua, jos puoli 9 uutisissa joku todetaan vaaralliseksi, osa ihmisistä uskoo sen sellaisenaan.
Trump, brexit ja toivottavasti muut tulossa olevat muutokset ovat erittäin tervetulleita mädän poliittisen järjestelmän murtajia

Kyyros 19.3.2017 12.28

"Meidän on puolustettava Roomasta,........... lähtevää kulttuuriperintöämme." Viittaus Roomaan tuntuu ristiriitaiselta,sillä se oli täysin ylikansallinen valtio,joka alisti muita kansoja,mm. juutalaisia tuhoten vielä Jerusalemin temppelinkin. Miten Roomalle viimein kävi? Se tuhoutui omaan rappioon ja moraalittomuuteensa.Rooma ei todellakaan ollut mikään kansallisvaltio.

Annikki Salo 20.3.2017 14.28

Jumalan Sana on kaiken maapallon ja sen ihmisten ja heidän politiikkansa ainoa oikea mittanuora.
"Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun Hän erotteli ihmisten lapset, silloin Hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan. Sillä Herran kansa on Hänen osuutensa, Jaakob on Hänen perintöosansa." (5Ms.32:8,9).
Autuas se ihminen ja se kansa, joka ottaa Jumalan Sanan elämäkseen! "Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa, eikä astu syntisten teitä, eikä istu kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee Hänen lakiansa päivät ja yöt. Hän on niin kuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy." (Ps.1:3).

Isänmaallisuus on arvokasta! 21.3.2017 9.28

Kiitos, Ahvio!

Luen näitä aina suurella innolla. Oli aikanaan suuri löytö löytää joku, joka on perehtynyt aiheeseen ja uskaltaa julkisesti puhua Euroopan islamisaation vaarasta ja nimenomaan kristityllä suulla.

Saksa, Ranska, Tanska ja Ruotsi ovat osittain silmät ummessa vieläkin, vaikka ko. maissa on paikka paikoin jo alueita, joita ei edes tunnista eurooppalaisiksi.

Britanniassa oli jo 2000-luvun alussa islamilainen puolue ajamassa asioitaan ja sharia-lain osittainen käyttäminen muslimien kesken sallittiin, jos osapuolet siihen suostuvat. Ei ole syytä olettaa, etteivätkö he jatka lakiensa edistämistä muuallekin yhteiskuntaan sitä mukaa kuin heidän lukumääränsä lisää heidän valtaansa.

Brittiläinen kansa tajusi uhkat, joihin EU:n avoimien rajojen politiikka sitä vie - seurasi Brexit-äänestystuloksen voitto.

Muutkin Euroopan kansojen enemmistöt ovat huomanneet saman asian, kuten HS kertoi, enemmistö ei halua lisää väkeä muslimimaista. Suomi ei kyselyssä ollut mukana, mutta ihme on, ellei täälläkin asiaa jo tajuta.

Vihervasemmiston valtamedia ja muu "Meillä on unelma" -porukka sekä Ruotsin feministihallitus vaikuttanevat kyllä kenties typerryttävästi koko Pohjolassa. Yhä edelleen osa yrittää salata ikävyyksiä, joita tapahtuu.

Yllättäen kuitenkin tilanne on paikoin käynyt niin ikäväksi, että feministireportterit ainakin Ruotsissa, Tanskassa ja Ranskassa ovat alkaneet tehdä jonkinlaisia raportteja muslimien sortamista naisista. On tehty piilokamerajuttuja moskeijoissa ja paljastettu, mitä islamin opetus todella on. On kuvattu alueilta, joihin naisilla ei oikein enää ole asiaa - omassa eurooppalaisessa maassaan.

Näin se Euroopan isänmaallisuuden herääminen pikkuhiljaa etenee. Toivon mukaan ääriliberaalit eivät propagandallaan saa sitä pysäytettyä.

Ääriliberaalit ovat siitä erikoisia, että he suvaitsevat muslimeja vain siksi, koska he luulevat kristinuskon olevan heidän suurin vihollisensa ja he uskovat vakaasti islamin tuhoavan kristinuskon. En väitä, etteivätkö muslimit pyrkisi tuhoamaan juutalaisuutta ja kristinuskoa, mutta olen varma ns. äärimuslimien haluavan sen jälkeen tuhota myös liberalismin ja demokratian.

Eräät ääriliberaalit kuvittelevat länsimaiden onnistuvan saamaan ns. ääri-islamin häviämään antamalla tulijoille työtä, rahaa ja koulutusta. Ideologia ja uskonto eivät häviä ko. keinoilla.

HS paljasti joku aika sitten, että muslimiradikaalit olivat keskimääräistä varakkaampia ja koulutetumpia (ulosvuotanut ISIS-värvättyjen lista).

Siitäkin oli jossain tutkimus, että maallistunutkin mamu-muslimi voi uuden maansa moraalisen turmeluksen omin silmin kokiessaan pettyä rankasti ja radikalisoitua.

Isänmaallisuus on arvokasta! 21.3.2017 9.28

Äskeiseen viestiin lisättäköön, että koska joku varmasti haluaa vedota rauhallisten muslimien enemmistöön tai jonkun mielestä ei ole ollenkaan relevanttia puhua radikaalimuslimeista maahanmuuton yhteydessä, niin laitan tähän linkin, jossa osuvasti kerrotaan kysyjälle, että asia on päinvastoin.

Rauhallisen enemmistön lukumäärä on täysin epäolennainen asia, kun taas historia on toistuvasti osoittanut radikaalien olevan nimenomaan se kansanosa, johon kannattaa keskittyä, koska he aiheuttavat eniten ongelmia (ja onnistuvat siinä välillä aika pienelläkin porukalla, kuten USAn ns. 911-päivänä).

https://m.youtube.com/watch?v=cAoXgZLRee0

Mikki 25.3.2017 17.43

Lisäyksenä aiempaan kommenttiin, viimeisimmän kirjoittajan innoittamana: kyllähän noita muutoksia on tulossa. Ruotsissa on parlamenttivaalit ilmeisesti ensi vuonna. En tietenkään itsekään pysty ennustamaan tulevaisuutta. Joka tapauksessa Ruotsissa on maahanmuuttajavastaisen Ruotsidemokraatit-puolueen suosio jyrkässä nousussa, tällä viikolla julkaistun gallupin mukaan toiseksi suurin puolue, ilmeisesti ruotsalaiset alkavat oikeasti herätä maahanmuuton hyökyaallon lailla tuomiin ongelmiin. Odotan päivää, kun meilläkin saataiin tämä vihervasemmistolainen "meillä on unelma" - hörhöporukka vaiennettua