2017-05-27 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_1_7180-PASI_BLOGI_FINAL.jpg Pian kesä on kuumimmillaan ja jäätelö tekee kauppansa. Mutta Australian jäätelökesä sai uuden käänteen, kun tunnetun jäätelöyhtiön Ben&Jerry omistajat ilmoittivat, että "rakkautta on kaiken makuisia" ("Love comes in all flavors") ja KIELSIVÄT myymästä asiakkailleen kahta... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1005/totuus_loytyy_jaatelosta_miksi_sukupuolineutraali_avioliitto_ei_ole_aito_avioliitto Patmos article
Pasi Turunen
27.5.2017
Pasi Turunen

Pasi Turunen (TM) on toimittaja, raamatunopettaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja. (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Totuus löytyy jäätelöstä? Miksi sukupuolineutraali 'avioliitto' ei ole aito avioliitto

Pian kesä on kuumimmillaan ja jäätelö tekee kauppansa. Mutta Australian jäätelökesä sai uuden käänteen, kun tunnetun jäätelöyhtiön Ben&Jerry omistajat ilmoittivat, että "rakkautta on kaiken makuisia" ("Love comes in all flavors") ja KIELSIVÄT myymästä asiakkailleen kahta samanmakuista palloa yhteen tötteroon siihen saakka, kunnes Australia laillistaa sukupuolineutraalin 'avioliiton'.

Sinänsä se on tietysti firman tapa osoittaa solidaarisuutta ja omistajat uskovat aidosti olevansa oikealla asialla.  Kampanjointi tärkeäksi koetun asian puolesta on ymmärrettävää.

Mutta kristitty kolumnisti tri Michael Brown osoittaa tuoreessa kirjoituksessaan kuinka sukupuolineutraalin 'avioliiton' mielettömyys tulee hyvin esiin Ben&Jerry jäätelöketjun omistajien tempauksessa.  

Brown kommentoi asiaa osuvasti tuoreessa artikkelissaan "Ben ja Jerry todistavat, että sukupuolineutraali 'avioliitto' ei ole avioliitto" (Townhall, 25.5.2017), jossa Brown ryhtyy ajatusleikkiin ja osoittaa jäätelön avulla mikä sukupuolineutraalissa 'avioliitossa' on pohjimmiltaan pielessä. 

Brown leikittelee siis jäätelöpallovertauksella ja kysyy:

"Eivätkö he yhtä hyvin voisi kieltää kolmen jäätelöpallon myynnin siihen saakka, kunnes Australia laillistaa kolminkeskiset liitot (throuples)? Kieltävätkö he yhden jäätelöpallon plus kahden muun makuisen jäätelöpallon myynnin, kunnes Australia hyväksyy moniavioisuuden? Rakkaushan on rakkautta, eikö? Ja jos minulla on oikeus avioitua yhden rakastamani henkilön kanssa, miksei sitten useamman rakastamani henkilön kanssa samanaikaisesti. Miksi ei?"

Jos jäätelön tapaan "rakkautta on kaikenlaisia eri makuja" ("love comes in all flavors") syrjivätkö Ben&Jerry kaikkia muita "makuvariaatioita", jos he eivät hyväksy kaikenlaisia 'kimppaliittoja'?

Mutta vielä hullummaksi menee, Brown pohtii, jos pysähdymme miettimään seuraavaa: Entä jos jonkun mielestä on väärin identifioida ulkoapäin suklaajäätelö suklaajäätelöksi ja hän haluaakin yhden pallon trans-makuista vaniljajäätelöä, siis suklaajäätelöä, jonka identiteetti onkin "vaniljajäätelö"? Kuka sinä olet sanomaan, ettei suklaajäätelö voi olla vaniljajäätelöä jos niin sattuu kokemaan? Syrjivätkö Ben ja Jerry "trans-maun" omaavia, jos heidän listoillaan myydään suklaajäätelöä, kun sitä jonkun mielestä pitäisi itse asiassa kutsua "vaniljajäätelöksi"?

Sukupuolineutraali 'avioliitto' köyhdyttää, ei rikastuta.

Sukupuolineutraalissa 'avioliitossa' on hukattu jotain olennaista siitä, mikä rikastuttaa ihmisen kokemuskenttää ja tekee avioliitosta avioliiton. On ironista, että sukupuolineutraalia 'avioliittoa' perusteltiin "erilaisuuden" hyväksymisellä, vaikka juuri siinä erilaisuudesta on perustavalla tavalla luovuttu: 

Mitä erilaisuuden hyväksymistä siinä on, jos rakkauden kohteen pitää olla samaa sukupuolta kuin itse on?

Aidossa avioliitossa on aitoa erilaisuutta. Siinä mies ja nainen erilaisina yhdessä kokonaisvaltaisesti rikastuttavat toistensa elämää antamalla puolin ja toisin toistensa elämään sellaista, mitä toisella ei itsessään ole. 

Lisäksi, yksikään samaa sukupuolta oleva pari ei voi yhdessä keskenään luoda uutta elämää niin kuin miehen ja naisen avioliitossa, aidossa avioliitossa, on yleisesti ottaen mahdollista. Tämä yleinen biologinen totuus ei rajaa avioliiton merkitystä lisääntymiseen, mutta tukee voimakkaasti sitä seikkaa, että avioliiton luonne instituutiona, joka luonnollisesti rakentuu miehen ja naisen varaan, kumpuaa tosiasioista, jotka eivät ole makumieltymyksiä ja siksi mahtikäskyillä tai lainsäädännöllä muutettavissa.

Soveltaen Michael Brownin ajatusleikkiä, Ben&Jerry ovat ylhäältä käsin kaventaneet ja köyhdyttäneet asiakkaittensa valikoimaa pakottamalla heidät hankkimaan vain yhtä jääelömakua kerrallaan, jos nämä haluavat ostaa kaksi palloa.

Brown päättää juttunsa osuvaan toteamukseen: 

"Yksikään samaa sukupuolta oleva pari maailmassa, olkoon kuinka täynnä rakkautta ja sitoutuneet toisiinsa, ei voi tällä tavalla tuottaa uutta elämää. Niin kuin ei samaa sukupuolta oleva pari voi demonstroida avioliiton täyteyttä, koska heidän suhteestaan, vaikka siinä on kaksi ihmistä, puuttuu avioliiton olennainen osatekijä: mies ja nainen. Tahtomattaan, Ben ja Jerry ovat antaneet meille muistutuksen tästä todellisuudesta. Ja vaikka heidän intonsa on ihailtavaa, he eivät ehkä ole riittävästi tulleet ajatelleeksi muita tärkeitä kysymyksiä, kuten liikalihavuuteen sisältyviä terveysriskejä. Toisaalta, ehkä he eivät halua sotkeutua siihen kysymykseen lainkaan." 

Näitä voi tänä kesänä pohtia itsekin jäätelökioskilla käydessä.

-------

PS: Hiukan vakavamielisempää pohdintaa ja syvällisempää arguemtaatiota kesään kaipaava voi tutustua vaikka eduskunnan lakivaliokunnalle laatimaani lausuntoon tästä linkistä.

Tutustu myös Aito avioliitto -yhdistyksen verkkosivuihin.


 

Kommentoi "Totuus löytyy jäätelöstä? Miksi sukupuolineutraali 'avioliitto' ei ole aito avioliitto"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _____   ___    _____  _  _  _____  
 / ___||  / _ \\  / ___// | || | || | __ \\ 
| // __  | / \ ||  \___ \\ | || | || | | \ || 
| \\_\ || | \_/ ||  /  // | \\_/ || | |__/ || 
 \____//  \___//  /____//  \____// |_____// 
 `---`   `---`  `-----`   `---`  -----`  
                         
 
 

15 kommenttia "Totuus löytyy jäätelöstä? Miksi sukupuolineutraali 'avioliitto' ei ole aito avioliitto"

Sivu 1/2

Ihmettelyä1 27.5.2017 16.51

Hyvä ja nokkela kirjoitus.Paikkansa pitävää.Kiitos Turuselle ja Australian kolumnistille.

Juhani H. 27.5.2017 18.23

Mites ne biologisesti oikeanlaiset parit jotka eivät onnistu siinä biologisessa jutussa, joka tekee täyttymyksen tästä elämästä? Ovatko he väristä riippumatta sulaneita jätskipalloja vai mitä muuta?

Voi luoja 28.5.2017 15.34

Alkaa järkevät argumentit loppua kun ihmisiä verrataan jäätelöön. Onko oikeasti teidän mielestä elävä ja ajatteleva ihminen sama asia kuin jäätelö? Asia ei ole edes verrattavissa.

Tässä taas näkee, miten ahdasmielisten pitää päästä epäinhimillistämään ja loukkaamaan muita kuin heteroita. En edelleenkään koskaan tule ymmärtämään, miten homoavioliitot voivat ottaa joitain ihmisiä niin pahasti sydämeen, mutta se taitaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi.

"Mitä erilaisuuden hyväksymistä siinä on, jos rakkauden kohteen pitää olla samaa sukupuolta kuin itse on?" - no ehkäpä juuri sitä, että tätäkin on olemassa. Pitääkö kaikkien olla kiltisti sulassa sovussa heteroita, jotta oltaisiin erilaisuuden hyväksymisen huipulla? Minusta tuntuu, että joku ei oikein taida ymmärtää, mitä erilaisuus meinaa.

No joo. Tiedän, etten osaa argumentoida tarpeeksi hyvin päästäkseni AA-väen mystisiä aivoja aktivoimaan. Itseäni vain kiehuttaa se, että on vain pakko keksiä aina entistä typerämpiä tekosyitä sille, että on itse homofobinen eikä hyväksy, että ajat muuttuvat. Onhan se nyt aivan järkyttävää, jos kaksi toistaan rakastavaa aikuista ihmistä menee naimisiin, huh huh!

Val 28.5.2017 15.34

Hoh hoijaa...toivoton tapaus olet. Itse asiassa kaikki te siellä patmoksessa jumaloitte Luciferia ja annatte voimaa syntymiseen maanpäällä ja myöskin jäämiseen.

Mikko 28.5.2017 15.34

Onpa hienoa argumentointia. Kiitos taas kerran rakkauteni halventamisesta. Minä en tee samaa sinun rakkaudelle vaan toivotan siunausta sille ja sinulle. Minun elämääni on näet siunattu ihanalla perheellä ja asioilla, hups siitä huolimatta että olen homo!

Mikki 28.5.2017 15.34

Näin se on, totuus on lopulta hyvin yksinkertainen asia. Tämä yhteiskunnan vouhottaminen sukupuolineutraaliudesta ja kaikesta siihen liittyvästä hölynpölystä on samankaltaista kuin keskustelu eutanasiasta, aikana jolloin lääketiede on kehittyneempää kuin koskaan historiassa ja kivunlievitys tehokkaampaa kuin koskaan. On syytä ymmärtää, että vihreällä ääriliikkeellä on tavoitteena rakentaa Suomesta hollantilainen yhteiskunta jossa käytännössä kaikki mitä ihmiselle päähän pälkähtää, on sallittua. Mikäli ihan oikein muistan, ainoat aiat mitkä Hollannissa eivät vielä ole sallittuja, ovat avioliitto usean ihmisen kanssa sekä avioliitto eläimen kanssa. Tosin vihreä liike korjannee nämä "puutteet".
Jotenkin jopa surkuhupaisaa, että elämme maanosassa joka esittää olevansa maailman sivistyneintä aluetta. Elämme samassa unionissa valtion kanssa joka on jo vuosia sitten murskannut perheen käsitteen, avannut ovet terroristeille, tyhjentää vanhainkodit ja poistaa mieleltään järkkyneet nuoret eutanasialla ja sallii ihmisten tuhota elämänsä vapaalla huumeiden käytöllä. Tämä on ideologia jota viherhörhöt haluavat tuoda myös Suomeen ja tämä on ideologia josta Euroopan Unioni on ylpeä.
Kaksinaismoralismi ja tekopyhyys ovat eurooppalaisten vahvimmat arvot, ne arvot joista ovat ylpeitä. Itse olen jyrkästi eu-ja euro vastainen kristitty, ja kaikki viime vuosien kehitys on tätä vain vahvistanut.

Äiti78 31.5.2017 8.14

Ben&Jerrys lisätty boikotti,istalle Finlaysonin jatkoksi.Tasa-arvoinen avioliittolaki on mm. perinteistä avioliitto-instituutiota, lasten oikeuksia, syntyvyyttä ja moraalia huonontava asia. Ei tarvittaisi tasa-arvoista avioliittolakia jotta homoseksuaalit voivat elää onnellisessa parisuhteessa keskenään, ei olisi tarvittu Suomessa eikä myöskään Australiassa. Asia kuuluu varsinkin meille joiden lapset ovat koulussa ja joille valtion toimesta lobataan seksuaalista tasa-arvotietoutta yhä ihmeellisempien elämäntapojen suhteen. Setan lobbausta yritetään saada kouluihin ja on jo osin saatukin. Nuoren seksuaalisuus on muuttuva ja häilyvä asia, tunteita voi olla samaan sukupuoleenkin muttei se välttämättä tarkoita että olisi homoseksuaali tai biseksuaali. Toki ymmärrän että joku on homoseksuaali jo syntymästään ja joku on muunsukupuolinen tms, mutta osa on sitä ympäristön vaikutuksesta. Uudestisyntynyt kristitty ei voi mielestäni kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Jokainen ihminen on Jumalalle yhtä arvokas, muttei se tarkoita että Jumala hyväksyisi homoliitot. Ei, en pelkää homoja enkä vihaa heitä. Homojen yksityielämä ei minua kiinnosta, mutta lain myötä tästä on tullut julkinen ja kaikkia koskeva asia. En hyväksy lasten aivopesua setan ajatusmalleihin ja sitä että lapsen oikeus äitiin ja isään evätään jo ennen syntymää.

Samu 31.5.2017 8.14

Amerikoista tulee kaikenlaista. Siellä kohdellaan jopa totalitarisesti miehen ja naisen avion kannattajia. Se kertoo, mitä homoliittojen taustalla on. Rakkautta se ei ainkaan ole.

Kimmo 31.5.2017 8.14

Kun puhutaan siunatusta liitosta, liittyy siihen väistämättä Jumala. Jumalaa taas pidämme vanhentuneena traditiona koska sen periaatteet ovat vanhentuneita mielestämme. Niinpä olemmekin ottaneet ohjat omiin käsiin ajatellen tietävämme asiat nykypäivänä paremmin kuin vuosituhansia vanha Jumala, jonka Sanakin on kirjoitettu ties milloin. Todellisuudessa Jumala on kuitenkin muuttumaton. Hänen Sanansa on muuttumaton. Ihminen ei voi muokata Sanaa haluamallaan tavalla saadakseen siunauksia. Ihminen tosin järjen köyhyydessään luulee voivansa tehdä niin ja onnellisena uskoo niin. Antaahan Jumala auringon paistaa niin hyville kuin pahoille. Kukin voi kuitenkin lukea Raamatun lehdiltä, mitä Sana sanoo avioliitosta ja parisuhteesta yleensäkin. Jumala ei hyväksy samaa sukupuolta olevien liittoa, vaikka se olisikin kuinka onnellinen ja "siunattu" hyvänsä. Tosin taas samaa sukupuolta kannattavat eivät usko Jumalan Sanaan tai poimivat sieltä itselle sopivia kohtia saadakseen jonkinmoista kevitystä omalletunnolle, jos sitäkään. Miksi sukupuolineutraalia avioliittoa sitten vastustetaan uskovien taholta niin voimakkaasti. Siksi, että se on syntiä, vääryyttä ja luonnotonta, ihan millä nimellä kukin haluaa sen nimetä. Periaate on sama kuin jos lapsi on menossa heikoille jäille, vanhemmat varoittavat vaaroista ja kertovat seurauksista. Se ei ole tuomitsemista, vaikka osa ihmisistä niin luuleekin, vaan varoittamista. Samoin tapahtuu tässäkin yhteydessä. Uskova, Jumalaa pelkäävä, Sanaan uskova kertoo vaaroista ja seurauksista. Jos joku ei usko niin menköön, itseppä asiansa päättää ja vastaa seurauksista. Merkillisintä asiassa on vain se, että puhuttaessa Jeesuksesta ja Sanasta, nousee lähes jokainen takajaloilleen puolustusasemiin. Miksi? Jos kerran saman saman sukupuolen liittojen kannattajat eivät tee missään väärin, miksi puolustautua? Miksi ei elää elämäänsä? Vai liekö asia niin, että siellä jossain syvällä sisimmässä herääkin epäilys omasta oikeassa olemisesta ja näin yritetään peittää päätään nostavaa syyllisyyden tuntoa? Onhan Jumalan laki kuitenkin kirjoitettu jokaisen ihmisen sydämeen jota vastaan toimimalla omatuntomme syyttää meitä tai on syyttämättä. "Älä tee aviorikosta". Harva katsoo puolisoaan silmiin kertoen syvästä rakkaudesta pettettyään tätä, eikö vaan? Tai varastettuaan äidiltään voisi elää ilman pienintäkään omantunnon tuskaa. Se ei ole rakkautta jos annat toisen mennä tuhoa kohti varoittamatta, mutta varoitettuasi ei asialle voi mitään tehdä. Asianomainen aikuisena tekee itse lopullisen päätöksen, miten elämänsä elää. On sääli nähdä ihmisten uskovan valheeseen niin lujasti, että ovat valmiina uhraamaan iankaikkisen elämän sen vuoksi.

Ihmettelyä1 31.5.2017 8.14

Hyvää kommentointia Mikki! Ymmärrän tuossa homoliittolaisten tuskan ja propagoinnin,mutta miksi ette siis ole ylpeitä ja kiitä Luojaanne Australian jäätelökiellosta ja homoudestanne ja Suomen homoavioliittolaista?-Koska tiedätte, että se ei oikeastaan toimi?

Jeesus sanoi, että "kun mies ja nainen yhtyvät jne.".Ei puhunut homoliitosta.Samoin Hän uskoi Nooan muinaisiin päiviin,vedenpaisumukseen, sekä varoitti tulevista Nooan päivistä. Sekä Hän uskoi Joonan tapahtumiin, Sodoman ja Gomorran tapahtumiin.Miksei olisi uskonut,jos Hän Kolmiyhteisenä Jumalana,Luojana oli itse paikalla.Mainittakoon kuitenkin, että Sodoman tuomion alkuperäinen syy ei ollut irstailu tai homoseksuaaliset suhteet,vaan ne olivat seurausta ylpeästä,menestyvästä,mutta köyhiä sortavasta elämän tyylistä,joka "nousi päähän".

Mutta tsemppiä ja Siunausta kaikille suuntauksesta riippumatta! Tehkäämme kaikki parannusta kaikesta minkä näemme ja tiedämme ja Henki osittaa Raamatusta olevan väärin.Jeesus tulee pian,olemmeko valmiit?

Sana pysyy iäti 4.6.2017 16.09

"Ihmettelyä1" kirjoitti hyvin, ja oli erityisen hyvä muistutus, että meidän kaikkien tulee tehdä parannusta.

Usein ehkä juuri homoilta jää huomaamatta se, että monessa muussa jutussa käsitellään lukuisia muita parannuksenteon aiheita. He usein uhriutuvat muka uskovaisten sortamana, vaikka kaikille Raamatun mukaisille kristityille on itsestään selvää meidän kaikkien ihmisten syntisyys ja parannuksenteon tarve.

Jeesus auttaa ihan jokaista pääsemään eroon kaikista syntitaakoistamme, synnin kahleista ja riippuvuuksista.

Moni tupakka-, huume- ja alkoholiriippuvainen on päässyt eroon riippuvuudestaan yliluonnollisen nopeasti vain ottamalla Kristuksen vastaan ihan tosissaan ja rukouksessa ilmoittamalla halunsa vapautua ongelmastaan.

Samoin voi vapautua mistä tahansa synnin himosta tai riippuvuutta aiheuttavasta asiasta, vaikka tapa olisi jatkunut vuosikymmeniä. Homous ei ole poikkeus. Mikään ei ole Jumalalle mahdotonta.

Mailmallinen ja maallinen ihminen luulee syntisyyden olevan jonkinlainen haukkumasana, mitä se ei ole. Kaikki todellakin ovat syntisiä ja Jeesuksen tuoman armon tarpeessa.

Kaikki me kristitytkin joudumme tekemään parannusta, ja joskus uskoon tulon alkuvaiheessa se voi olla tosi isoja, kipeitä ja vaikeita - vuosikymmeniäkin käsittäviä - asioita. Myöhemmin se voi tarkoittaa parannuksen tekoa vaikkapa siitä, että on sortunut juoruiluun, turhaan riitaan puolisonsa kanssa tai turhasta valittamiseen.

Ihmisenä olemme samanarvoisia Jumalan edessä, olivatpa syntimme pieniä tai isoja. Kaikkien on nöyrryttävä Jeesuksen Krisruksen edessä ja anottava anteeksiantoa sekä tehtävä parannusta. Tässä homot eivät pääse sen vähemmällä kuin muutkaan, vaikka he kuinka tahtoisivat julistaa syntinsä synnittömyydeksi.

Erkki Hänninen 4.6.2017 16.09

Tom&Jerry on rautaa!

Annikki Salo 4.6.2017 16.09

Pyhän Jumalan luomistyö on täydellinen, ihmiselle täysin sopiva ja käyttökelpoinen ruumiin, sielun ja hengen sopusointuiseksi hyväksi. Vaikka syntinen ihminen voi rikkoa, epäonnistua ja pilata elämäänsä, niin katuva syntinen saa kokea, kuinka Jumala hoitaa, parantaa ja asettaa ennalleen elämän.
Mutta ihmiset, jotka tahallaan rikkovat Jumalan luomistyön, "ampuvat harhaan" kaikessa. Sielunvihollisen vallassa synnin voimana on itsekäs himo, joka johtaa eripuraan, riitoihin ja syvään tyytymättömyyteen, sillä synnistä saa lyhytaikaista nautintoa, mutta sen loppu on iankaikkinen kuolema.

Kalle 4.6.2017 16.09

Voi luoja kirjoitti: "Alkaa järkevät argumentit loppua kun ihmisiä verrataan jäätelöön. Onko oikeasti teidän mielestä elävä ja ajatteleva ihminen sama asia kuin jäätelö? Asia ei ole edes verrattavissa."

Eikö sinun tulisi osoittaa närkästyksesi ensisijaisesti Ben&Jerry yhtiölle, mikä tämän vertauksen takana oli. Vai johtuuko närkästyksesi vain siitä, että joku vaivautuu ajattelemaan kriittisesti jäätelökamppanian viestiä?

"Tässä taas näkee, miten ahdasmielisten pitää päästä epäinhimillistämään ja loukkaamaan muita kuin heteroita."

Eli olet sitä mieltä, että Ben&Jerry yhtiöt loukkasivat homoseksuaaleja - ei muuta kuin boikotti päälle.

"En edelleenkään koskaan tule ymmärtämään, miten homoavioliitot voivat ottaa joitain ihmisiä niin pahasti sydämeen, mutta se taitaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi."

Ilmeisesti et juurikaan ole tutustunut niihin kuvaamiisi "loppuviin argumentteihin", koska oletat, että homoliittojen kritiikki perustuisi tunteisiin.

Homoseksuaalisessa suhteessa elävät toteuttavat riskikäyttäytymistä, joista on vahinkoa ensisiassa homoseksuaaleille itselle, toissiaisesti yhteiskunnalle. Homoliitot syrjivät sukupuolen perusteella toisen sukupuolen edustajia rakenteellisesti. Liiton piirissä olevien lapsien objektiivista oikeutta isään tai äitiin loukataan törkeästi. Eli kyse ei ole tunteista, vaan tosiasioista.

"´Mitä erilaisuuden hyväksymistä siinä on, jos rakkauden kohteen pitää olla samaa sukupuolta kuin itse on?´ - no ehkäpä juuri sitä, että tätäkin on olemassa. Pitääkö kaikkien olla kiltisti sulassa sovussa heteroita, jotta oltaisiin erilaisuuden hyväksymisen huipulla? Minusta tuntuu, että joku ei oikein taida ymmärtää, mitä erilaisuus meinaa. No joo. Tiedän, etten osaa argumentoida tarpeeksi hyvin päästäkseni AA-väen mystisiä aivoja aktivoimaan. Itseäni vain kiehuttaa se, että on vain pakko keksiä aina entistä typerämpiä tekosyitä sille, että on itse homofobinen eikä hyväksy, että ajat muuttuvat."

Mitä jos ajat muuttuvat toiseen suuntaan tai niitä muutetaan? Oletko valmis luopumaan periaatteistasi vain koska "ajat muuttuvat"? Ja miksi sinua "kiehuttaa", että on erimielisiä? Ehkä et "oikein taida ymmärtää, mitä erilaisuus meinaa?" Jos kerran erimielisyyskin on jo liikaa, millaisesta fobiasta mahdat kärsiä? Minua taas, toisin kuin SETA:n propagandaa seuraten väität, ei aja fobia homoja kohtaan, vaan huoli ihmisistä, jotka vahingoittavat itseään käyttäytymisellä tajuamatta sitä onnenhuumassaan ja lapsien oikeuksien härski riistäminen.

"Onhan se nyt aivan järkyttävää, jos kaksi toistaan rakastavaa aikuista ihmistä menee naimisiin, huh huh!"

Miksi vain kaksi, miksi vain aikuista, miksi vain ihmistä? Mikä foobikko, huh.

Ben & Jerry's 4.6.2017 16.09

Yritysvastuuta Ben & Jerry’sin tapaan

Mitä yritykset voivat omalla panoksellaan tehdä paremman maailman eteen?

Unileverin tytäryhtiö Ben & Jerry’s haluaa sekä valmistaa maailman parasta jäätelöä että ottaa kantaa oikeudenmukaisuuden puolesta ja saada muutosta aikaan maailmassa.

Voidaanko nämä asiat yhdistää?

Ben & Jerry's toimii Israelin laittomissa siirtokunnissa.

ICAHD Finlandin pj Syksy Räsänen kysyi viikko sitten Maailma kylässä -festivaalilla Ben & Jerry'sin uudelta pohjoismaiden Social Mission Manager Soledad Piñero Misalta, koska yritys lopettaa sotarikoksista hyötymisen.

Tätä on yritysvastuu Ben & Jerry’sin tapaan.