2017-06-16 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_5_7150-BLOGI_PIRKKO_02.jpg Kirjoitan viimeistä kertaa Patmoksen hallituksen vuosikokoukselle toiminnanjohtajan ajatuksia menneestä työvuodestamme. Kesäkuun alusta sain luovuttaa toiminnanjohtajan tehtävät Pasi Turuselle ja itse jatkaa työtä kenttävastuissa. Patmostyön näkyä on kannettu Suomessa jo vuodesta 1971. Työn juuret... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1015/tata_on_patmos_raamattu_israel_kansat_lapset Patmos article
Pirkko Säilä
16.6.2017
Pirkko Säilä

Pirkko Säilä on Patmos Lähetyssäätiön aikaisempi toiminnanjohtaja (2010-2017) ja nykyinen kenttäjohtaja. (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen.Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä ne välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Tätä on Patmos: Raamattu, Israel, kansat, lapset.

Kirjoitan viimeistä kertaa Patmoksen hallituksen vuosikokoukselle toiminnanjohtajan ajatuksia menneestä työvuodestamme.  Kesäkuun alusta sain luovuttaa toiminnanjohtajan tehtävät Pasi Turuselle ja itse jatkaa työtä kenttävastuissa.

Patmostyön näkyä on kannettu Suomessa jo vuodesta 1971.  Työn juuret kulkevat aina vuoteen 1942, jolloin syntyi Kuva ja Sana.  Ajatuksissani työmme kiteytyy näihin sanoihin: Raamattu.  Israel.  Kansat.  Lapset.

RAAMATTU.  Jos ei olisi ollut Suomen herättäjää, Frank Mangsia, olisiko meillä tätä kesäkuun 2017 vuosikokoustammekaan, Herra sen tietää.  Katsonpa taaksepäin tai eteenpäin työssämme, Jumala on johdattanut ja käyttänyt Patmos-näyn raamatullisen julistustyön kantamiseen aseinaan miehiä, jotka ovat olleet väkeviä kirjoituksissa. Ensio Lehtonen.  Leo Meller.  Nyt kesäkuun 1. päivästä uusi toiminnanjohtajamme Pasi Turunen.  Kunnioitan heitä kaikkia. Ensio Lehtoseen olen tutustunut vain äänitteiden ja kirjojen kautta.  Olen kuitenkin tavannut useita ystäviämme, jotka ovat juurtuneet uskossaan juuri Ensio Lehtosen opetuksen tai lastenleirien kautta.  Leo Mellerin kanssa olen saanut tehdä työtä yli neljä vuosikymmentä, ja Pasi Turusenkin ensimmäisestä tapaamisesta tuli juuri 30 vuotta.  Näihin Patmos-näyn kantajiin kuuluu ehdottomasti myös hallintojohtaja Pekka Haapasaari, joka johtaa paitsi kustannustoimintaa myös hallintoa ja talousosastoa pitäen langat käsissään.  Pekan kanssa työtoveruutta on kestänyt yli 30 vuotta.

Ulkopuolelta Patmosta seuranneet ovat kommentoineet paitsi talomme hyvää yhteishenkeä (kiitos Jumalalle tästä) myös hyvin pitkiä työuria.  Jos ei olisi kantavaa näkyä, ei olisi myöskään näin pitkää sitoutumista työssä.  Samasta uskollisuudesta kiitän kenttäväkeämme, esirukoilijoita ja työmme tukijoita.  Viikoittainen Muurinvartijat-rukousryhmä on toiminut jo vuodesta 1995.

Palaan kirjoitukseni lopussa teihin, arvoisat työtoverit.

Raamatun lisäksi nämä sanat luonnehtivat Patmos Lähetyssäätiötä.

ISRAEL.  Jumalan Israel on ollut talossamme vuosikymmenestä toiseen uskollisuuden vannotusten kohde. ”Älä koskaan hylkää Jumalan Israelia”, vannotti Ensio Lehtonen Leo Melleriä, joka pyysi tätä samaa luovuttamattomuutta minulta.  Eikä minun ole vaikea pyytää tätä samaa Pasi Turuselta.  Ja tiedän – Patmos seisoo Israelin rinnalla tiiviisti myös tulevaisuudessa.  Uskon, että Jumala on sitonut työmme siunauksen Hänen oman kansansa siunaamiseen.

KANSAT.  Miten kansat voisivat kuulla, jos ei julisteta sanomaa Jeesuksesta?  Miten he voivat lukea, ellei heidän kielellään ole Jumalan sanaa. Miten he voivat tulla terveeksi, ellei sairaita paranneta.  Vahvana Israel-näyn rinnalla Patmoksessa elää näky saavuttamattomista kansoista.  Ja sitä varten me tuemme raamatunkäännöstyötä esimerkiksi Burjatiassa tai perustamme (kuten on tapahtunut tänä keväänä) afgaanikristityille oman seurakunnan Suomeen.  Kristuksen käsky ”tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni” velvoittaa.  Vaikka lähetyksen metodit muuttuvat ja uusien sukupolvien tavoittamisen haasteet ovat käsillä, Jumalan antama, muuttumaton sanoma kantaa.

LAPSET.  Työmme on pelastanut lapsia varmalta nälkäkuolemalta, estänyt lapsia joutumasta  ihmiskauppiaiden käsiin, antanut kodin katulapsille, hoitanut tuberkuloosia sairastavia lapsia, kuntouttanut vammaisia lapsia, osoittanut lapsille taivastien, vienyt lapsia Suureen seikkailuun Operaatio Joulun Lapsen puitteissa, kertonut lapsille, että he ovat arvokkaita ja näyttänyt heille taivastien.  Vain taivas kerran todistaa, mikä on Jeesuksen lupaama palkka.  Palkintonsa saavat lähettimme kentillä, esirukoilijat, uhraajat ja kaikki uskolliset työtoverit, jotka ovat menneet ja tehneet, kuten lähetyslääkärimme Marja Rantanen Haitiin ja muualle.

PATMOS.  Rakas Patmos.  Koti.  Yhdessä me olemme Patmos.  Jeesus yhdistää tämän näyn katkeamattomaksi ketjuksi, uskon, Hänen tulemuksensa päivään asti.  Kiitän Jeesusta kaikista rakkaista ja arvostamistani työtovereista, jokaisesta näyn kantajasta, paikasta ja toimenkuvasta riippumatta.  Ei olisi Patmosta ilman, että jokainen osanen toimii omalla paikallaan.  Tänään, katsoessamme vuoden 2016 vuoden tuloksia, tahdon kiittää teistä jokaista – hallituksessa, työvaliokunnassa, lähetystoimistossa, taloushallinnossa, Kuvassa ja Sanassa, kirjallisuus- ja julistustyössä, radiotoimituksessa ja radiotuotannossa, varasto- ja kuljetushenkilökunnassa.

 Sydämellinen kiitos jokaiselle lähetillemme, paikalliselle työntekijällemme, esirukoilijallemme ja lahjoittajallemme.  

Tahdon kiittää Sinua, rakas työtoverini.

… kiitos olkoon Jumalan, joka kuljettaa meitä voittosaatossa, Kristuksessa. – 2 Kor. 2:14

 

Kommentoi "Tätä on Patmos: Raamattu, Israel, kansat, lapset."

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

  _____   ___   __  __  _____   _ __ 
 / ___//  / _ \\  \ \\/ // | ___|| | |/ // 
 \___ \\ | / \ ||  \  //  | ||__  | ' // 
 /  // | \_/ ||  / . \\  | ||__  | . \\ 
 /____//  \___//  /_//\_\\ |_____|| |_|\_\\ 
`-----`   `---`  `-` --` `-----`  `-` --` 
                         
 
 

Ei kommentteja "Tätä on Patmos: Raamattu, Israel, kansat, lapset."