2017-11-19 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_2_7148-BLOGI_LEO_02.jpg Jo viime syyskuun patmos-pyhiinvaeltajien Israel-matkalla elivät suunnitelmat joulukuun alun perinteeksi muodostuvasta postitus- ja yhden sunnuntai-illan radiovetoomuksen yhteisestä keräyspanoksesta Israelin köyhistä köyhimpien, kaduilla elävien ja prostituution syövereissä olevien auttamiseksi. https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1079/sita_samaa_israel-asiaa_-_ei%21_ei_todellakaan%21 Patmos article
Leo Meller
19.11.2017
Leo Meller

Leo Meller Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010). (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä ne välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

"Sitä samaa Israel-asiaa..." - Ei! Ei todellakaan!

Jo viime syyskuun patmos-pyhiinvaeltajien Israel-matkalla elivät suunnitelmat joulukuun alun  perinteeksi muodostuvasta postitus- ja yhden sunnuntai-illan radiovetoomuksen yhteisestä keräyspanoksesta Israelin köyhistä köyhimpien, kaduilla elävien ja prostituution syövereissä olevien auttamiseksi.  Tavalla ja toisella hyljätyksi tulleitten juutalaislasten määrä kasvaa  Israelissa. Kaikkien edellä mainittujen parhaaksi saimme hanukka-aktiossamme 2016 tehdä osamme.  Joulukuun päivät lähestyvät, ja nyt on lopullisesti  käynyt selväksi, että IsraelAvun keräyksessä tapahtuu kaksi radikaalia muutosta.  Ensiksi, kohderyhmäksi tulee koko Israelin kansa.  Ennen kaikkea Israelin pohjoisen alueen asukkaat, joiden joukosta neljännesmiljoona ihmistä saattaa joutua nopean evakuoinnin kohteeksi.  Toiseksi, olemme tottuneet patmoskansan tuella suurienkin keräysponnistusten toteuttamiseen.  Mikä on tulos nyt kun saatamme olla alkaneen vuosituhannen toistaiseksi raskaimman todellisuuden  edessä: Israel kohtaa ankarimman tuhoutumisen uhan nyt elävän sukupolven aikana. Emme saata suhtautua välinpitämättömästi meiltä suomalaisilta odotettavan avustuskiintiön kokoamiseen.   Valmistamani tätä kaikkea koskeva postitus tulee alkavalla viikolla   postitusrekisterissämme oleviin koteihin.  Pyydän paneutumaan sisältöön todella Jumalan valaisemalla mielellä.  Jos et ole rekisterissämme, tämän blogin lopussa on tarjolla mahdollisuus ilmoittautua postimme vastaanottajaksi.  Reagoi, pyydän, Jumalan nimessä tähän mahdollisuuteen - Israelin elämäksi ja pelastukseksi.  Lopputeksteissä on myös ohjeita sille, joka tahtoisi viipymättä antaa rakkauden lahjansa Israelin pelastukseksi.     

PÄÄSIÄISATERIA OLI katettu.  Arvoastiat ja sukukalliit atrimet kiilsivät kynttelikköjen valossa.  Sederaterian pyhyys täytti ilmapiirin. 

Pöydän äärellä istui juutalaisen perinteen mukaisesti juhlaan osallistumaan kutsuttu varjopuolen köyhä kulkija, mies, joka ei ollut syönyt ruoka-ateriaa useampaan vuorokauteen. Seder alkoi. Hänen lautasellensa kaadettiin tuoksuvaa, herkullista keittoa.

Mies tarttui vapisevin käsin lautaseen - ote petti, ja hän kaatoi keiton pöydälle. Keitto likasi hohtavan sederliinan ja valui  juhlavieraitten asusteille.  Köyhä, nälkäinen mies värisi häpeästä. 

Kuuluisa rabbi Akiva oli kunniavieraana sederissä.  Rabbi tiedosti ateriavieraitten tuomitsevan kauhistuksen.  Hän tiedosti kulkurin tuskan.  Splash!  Toinen keittolautanen tyhjentyi pöydälle.  Rabbi Akivan lautanen.  Jumalan mies jakoi kulkurin tuskaisen häpeän - halusi olla yhtä hänen kanssansa.  Mikä yhteys juutalaisuuden suuren  opettajan ja köyhän kulkurin välillä.

Ja mikä opetus meille, tätä kirjoittavalle ja lukeville.  Palaan aiheeseen blogitekstini loppupuolella.  

TÄHÄN VÄLIIN kuitenkin tämä.

Satavuotias Suomi istuu pian joulukuun 6. päivän juhlapöytien ääressä. 

Yhteen ihmisikään ei kansakuntamme kohdalle tule samanlaista pyöreitten vuosien  juhlimisen aihetta kuin meillä on tänä vuonna.  Monia juhlakirjoja ja -julkaisuja on valmistunut satavuotiaan Suomen  kunniaksi.   Sähköiset viestimet ovat kilpailleet ajankohtaisten ohjelmien valmistamisessa.  

Mutta -.

Miten monesti olet lukenut tai kuullut, että juhlimme, koska kanssamme on  ikiaikojen Jumala? 

Herran Sebaotin - sotajoukkojen Jumalan - vaikutusta oli, että kansakuntamme ympärillä elävät oikeamieliset ihmiset saivat sydämeensä sitä, mikä ilmaistiin uhriteoilla ja sanoilla: Suomen asia on meidän asiamme. 

TOINENKIN SATAVUOTISMUISTO juhlistaa vuotta 2017. 

Sata vuotta sitten Britannia antoi ns. Lordi Balfourin julistuksen, jonka teksti lupasi juutalaisille paluun kansallismaahansa.   Juutalaisen tiedemiehen sodankäyntiin liittyvä savuttoman ruudin  keksintö vaikutti ratkaisevasti ensimmäisen maailmansodan lopputulokseen. Kiitokseksi liittoutuneet ottivat Israelin asian omakseen.

Keksijältä kysyttiin hänen palkkiotansa.

- Minulle ei mitään. Mutta antakaa minun kansani palata isiensä maahan!

Palkkiotoivomukseen suostuttiin.  Päätös ilmoitettiin keksijälle Lordi Balfourin kirjoittamassa kirjeessä.  Tästä juontuu termi Balfour-julistus.

Balfour-julistuksesta johti tie vuoden 1948 viikunapuun ihmeeseen.   

Islamistit raivoavat Britannian tekoa vastaan. Britanniaa vaaditaan  perumaan julistus tai ainakin valittamaan ja pyytämään sitä anteeksi  arabimaailmalta.

SAIN TILAISUUDEN kysyä esimerkilliseltä juutalaiselta filantroopilta ja  yhteyttä kristittyihin ylläpitävältä ortodoksisen  exodusliikkeen johtajalta rabbi Yechiel Ecksteinilta Ranskassa, mitkä ovat Israelia raskaimmin uhkaavat vaarat. 

Rabbi oli Pariisissa järjestämässä 450 Ranskan juutalaisen kesäistä exodusta Israeliin. 

Rabbi Eckstein käyttää 160 miljoonaa euroa vuodessa varattomien juutalaisten kuljettamiseen Israeliin - valtaosa tästä rahasta kootaan lahjoituksina kristityiltä.

- Kiitän Patmosta, että olette julkaisseet Kuvan ja Sanan ohjelmassa  päivähartauskirjani Hiljaisia hetkiä Jeesuksen maassa, rabbi Eckstein aloittaa. 

Rabbi tietää kirjansa olevan ainoalaatuinen koko maailman kirjallisuudessa.  Kristityn papin avustamana hän on kirjoittanut elämisen oppaan kristityille.  Vuosituhansien juutalainen viisaus - Jumalan omalle kansallensa antama viisaus! - tiivistyy teoksessa, joka Raamattusi rinnalla hyvinkin voi olla tukesi ja voimasi lähde loppuelämäsi ajan.  Koko anti jaettuna jokaiselle elämäsi päivälle.  Tilaa kirja Kuvan ja sanan verkkokaupasta (katso blogin lopputeksteihin).     

Rabbi selvittää suomalaisille kristityille Israelin ystäville tärkeimmät Israelin tulevaisuutta koskevat rukousaiheet -  vaarat ja uhat.  Tässä ne ovat:

Yksi: Lopulta Amerikka jättää Israelin yksin islam-vihollisen kouriin.  

Kaksi: Iran ja Pohjois-Korea - jos eivät joudu tuhoon - yhdistyvät vielä Israelia vastaan.  Iranin aloitteesta. Yhdistävänä tekijänä viha USA:n presidenttiä Trumpia kohtaan.    

Kolme: Isiksen tilalle nousee uusia riippumattomia voimallisia terroristiliikkeitä, joiden yhteisenä päämääränä on Israelin tuhoaminen. 

Neljä: Venäjä, Turkki ja muut Googia koskevissa ennustuksissa mainitut valtiot muodostavat islamilaisen liittoutuman, ja alkaa Hesekielin profetoima suursota.  Profetiat täyttyvät: sheitan haluaa niitten täyttyvän jopa ennenaikaisesti Israelin turmioksi, mutta Jumalan kansa voi pitää yötä loitolla, kunnes vihan maljat täyttyvät.

MARJA RANTANEN saapui marraskuun alussa Israelista.  Marja raportoi Patmos Lähetyssäätiön hallitukselle erityisesti Pohjola Pohjoisen puolesta-patmoskampanjan nykytilanteista.  Mitä on tulossa? 

Israelin armeijan esikuntapäällikön, kenraaliluutnantti Benny Gantzin sanoja käyttäen:

Neljäkymmentä vuotta kestänyt rinnakkaiselon aika Golanin kukkuloilla on ohitse. Golanin raja on ollut rauhallisin.  Nyt tilanne muuttuu; sen tietää kun näkee, miten YK:n rauhanturvaajat alkavat vetäytyä.  Olemme vahvistamassa pohjoisia rajojamme taktisilla esteillä - mutta tiedämme, että kimppuumme voidaan  hyökätä ilmasta käsin.  Tuho voi olla suuri.  Siksi neljännesmiljoona israelilaista on evakuoitava - miten ja koska?  Auttakoon meitä Israelin Jumala!

Israelin puolustusministeri Moshe Ya'lon todistaa esimerkein sekä Hizbollahin että Hamasin valmistautuvan Israelia vastaan käytävään sotaan.  Ministeri totesi Herzliyassa pidetyssä puheessa:

Libanonin rajalle on tuotu kymmeniä tuhansia raketteja ja muita ammuksia.  Iranin ohjaamat terroristit odottavat oikeita olosuhteita laukaistakseen ne Israeliin. Terroristien pihtiotteen tarkoituksena on Jerusalemin puristaminen juutalaisten käsistä.

"Israel on valmistautumassa pahimpaan", Marja Rantanen korostaa.  "MDA ja kolme yhteistyösairaalaamme tarvitsevat kaiken irti otettavan tuen.  Eikä esirukoustaistelua saa unohtaa!"

Ymmärryksemme kasvaa siitä, miksi perinteinen joulukuun alun keräys fokusoituu pelkästään Israelin köyhimmistä koko kansan pelastumisen haasteisiin.

Seuraavassa ensimmäisiä tietoja projektista, jossa olemme mukana joulukuun alusta alkaen.

YHTEISTYÖKUMPPANIMME MDA on joutunut Israelia uhkaavien tekijöitten puristuksissa ainoalaatuiseen toimeen: veripankit sijoitetaan syviin luoliin Israelin peruskallioissa.  Päätös tehtiin marraskuun alussa 2017.  Työtä tehdään kuumeisesti yöt ja päivät; rabbinaatit ovat antaneet luvan sapattityöhön.  Kymmenet, jopa sadat tuhannet israelilaiset saattavat suursodassa olla verensiirron tarpeessa.  Vihollinen on tarkasti laskelmoinut iskevänsä veripankkeihin maan päällä.

Ja nyt - nyt on palattava kirjoitukseni alussa olleeseen sederateriaan ja siitä nousevaan lisäaiheeseen.

Kerroin rabbi Akivasta.  Kerron sinulle toisenkin pyhän ja opettavan  muiston suuresta rabbista.  

Rabbin opetuslapsi tulee mestarinsa luokse.  Hänen sydämensä on repeämässä  suuresta rakkaudesta, jota hän tuntee opettajaansa kohtaan.   Sanat virtaavat vuolaana.  Opetuslapsi on haltioissaan niin paljosta. 

Rabbi Akiva kuuntelee.  Hän ei vaikuta kosketetulta.  Lähes vihamielisesti hän työntää opetuslapsensa luotansa.  Sitten hän sanoo:

- Tulet luokseni kertomaan miten suuresti rakastat minua.  Kerrot ja kerrot ja kerrot yhtä ja samaa.  Mutta et kertaakaan kysy minulta onko minulla mitään, mikä tekee sydämeni sairaaksi, mikä saa sisäiset silmäni vuotamaan kyyneleitä, huutamaan huutoa, jota en kuitenkaan saa päästää kuultavaksi ääneksi, koska niin tekemällä taakoittaisin toisia.  Jos olisit vain  yhdellä lauseella  kysynyt minulta murheistani, niin se olisi todistanut todellisesta rakkaudestasi minua kohtaan enemmän kuin miljoona sanaa rakkaudesta.  Mene pois ja jätä minut yksin  suruuni.

Asetu kanssani viimeisten päivien erityisen pakanakansojen hallitseman sederpöydän äärelle.  Pöytä on yhdistyneitten kansakuntien kokoontumispaikka.   Israelillakin on paikkansa pöydän äärellä.  Vaeltaneen juutalaisen paikka on pakanakansojen  mielestä köyhän kulkurin paikka. Israel värisee pakanakansojen kylmyyden hohteessa eikä osaa käyttäytyä.  Se pilaa paikaltansa käsin pöydän näennäisen puhtauden.  Yhdistyneet kansakunnat katsovat paheksuen Israelia.

Lopettakaa!  Seis!  Lakatkaa!

Joku huutaa pöydän äärellä.  Kuka?

Israelin asia on meidän asiamme!

Hyvänen aika - onko huutaja - Suomi!

Suomi!  Israelin puolustaja!

Vainko hurskas unelma?

Voisiko rabbi Akivan esikuvallisuus vaikuttaa edes Suomen Siionissa rukouksiin ja tekoihin Israelin puolesta?  

Patmoskansalla on nyt mahdollisuus osallistua hätälahjallansa MDA:n ja ensiapusairaaloittemme varustamiseen tulevaa suursotaa varten. Joulukuussa osallistumme myös maanalaisen veripankkijärjestelmän kustannuksiin. Ellet ole patmospostitusten vastaanottaja, pyydä aineisto alla olevilla ohjeilla.  Ennen kaikkea muuta, rukoile johdatusta ja sen jälkeen  kuuntele mitä Jumala puhuu.  Rabbi Akivan tavalla, rohkene samaistua Israel-kulkuriin pakanakansojen pöydissä. Älä tyydy rakastamaan Israelia sanoilla - ole tekojen kristitty. Jumalan kahden kansan suuret juhlat alkavat pian.

-------

OSALLISTU RAKKAUDENLAHJALLASI ISRAELIN ELÄMÄKSI

Lahjoita

Valitse summa:
 
 

 

 

Kommentoi ""Sitä samaa Israel-asiaa..." - Ei! Ei todellakaan!"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 ______  _  _   ______  ______  _____  
 /_  _// | || | || /_  _// /_  _// | __ \\ 
 `-| |,- | || | ||  | ||   -| ||- | | \ || 
  | ||  | \\_/ ||  _| ||   _| ||_ | |__/ || 
  |_||  \____//  /__//   /_____// |_____// 
  `-`'   `---`  `--`   `-----`  -----`  
                         
 
 

Ei kommentteja ""Sitä samaa Israel-asiaa..." - Ei! Ei todellakaan!"