2018-01-11 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_2_7148-BLOGI_LEO_02.jpg Tämä blogi on alunperin ilmestynyt tammikuussa 2012, mutta presidentinvaalien merkeissä kirjoittaja on halunnut nostaa tekstin uudestaan esiin: Lopun ajan apokalyptiseen kuvamaailmaan liittyy usein maalattu Ilmestyskirjan näky naisesta istumassa helakanpunaisen pedon selässä. Nainen paljastetaan... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1099/maailmalta_tanaan_-_nainen_pedon_selassa Patmos article
Leo Meller
11.1.2018
Leo Meller

Leo Meller Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010). (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä ne välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Maailmalta tänään - Nainen pedon selässä

Tämä blogi on alunperin ilmestynyt tammikuussa 2012, mutta presidentinvaalien merkeissä kirjoittaja on halunnut nostaa tekstin uudestaan esiin:

Lopun ajan apokalyptiseen kuvamaailmaan liittyy usein maalattu  Ilmestyskirjan näky naisesta istumassa helakanpunaisen pedon selässä.  Nainen paljastetaan nimeä ja tekojansakin myöten.  Hän on "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti."  Nainen on "juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä."  (Ilm. 17).  Nainen on kaikkien väärien uskonnollisten liikkeitten äiti.  Niin kuin juopunut deliriumissa, niin tämä uskonnollinen petovalta raivoaa Jeesuksen todistajia vastaan.  Se ratsastaa valtiovallan selässä.  Ilmestyskirjan selittäjät antavat ilmiölle useampia selityksiä alkaen valtiovallan selkeästä alistumisesta kirkollisen määräysvallan alle ja päätyen välilliseen, jopa tiedostamattomaan vaikutukseen. 

Presidentinvaalien yhteydessä raamatullisten kristittyjen silmät ovat avautuneet kansakunnan hengellisille todellisuuksille.  

Suomalainen yhteiskunta ei ole ainoastaan valitsemassa tasavallan päämiestä.  

Ensimmäistä kertaa valtakunnan historiassa suomalaiset ottavat tällaisessa vaalissa myös kantaa käynnissä olevaan elämänarvojen muutokseen. Ääniä annetaan uudenlaiselle - Raamattuun sidottua omaatuntoa kammottavalle - suvaitsevaisuudelle.  

En tarkoita yhtä ainoata nimeä. Nimet vain edustavat yksittäisiä ilmiöitä.  Ilmestyskirja puhui maan porttojen äidistä.  Tyttäriä on useita.

Teologian tohtori Anssi Simojoki ilmaisee kirjassansa "Herran Kristuksen seuraaminen" mistä on kysymys:

Sitten 1960 lopun ... kehitys pois kristillisestä yhteiskunnasta on ollut nopeaa. ... Siirtyminen pois kristinuskon ja sen arvojen hallitsemasta yhteiskunnasta näkyy lainsäädännön muutoksissa, jotka seisovat virstanpylväiden tavoin  kuljetun kulttuurin muutoksen tien varrella. 

Anssi Simojoki esittää muutoksen tien pysäkkitauluja vuosilukujärjestyksessä. 

Mauno Koiviston hallituksen valmistelema aborttilain muutos toi Suomeen käytännössä vapaan abortin 1970.

Harri Holkerin hallituksen esittämä avioliittolain uudistus 1987 nousi kokonaan toisenlaiselta pohjalta kuin perinteinen, kristillisen avioliiton luoma lainsäädäntö.

Paavo Lipposen hallituksen aikana vuonna 2001 eduskunta lainmuutoksella teki rekisteröidyt homoseksuaaliset suhteet avioliiton vertaisiksi.

Kuka olisi voinut vaikuttaa tällaiseen kehitykseen?  

Kristillinen kirkko?  

Lue ajatuksella ja murheella seuraava tri Simojoen tekstin lainaus:

Luterilaisen kirkon antautuminen kansakunnan moraalin muuttumiselle on ollut kiistaton.  Sen teologiseksi alibiksi on toistuvasti esitetty luterilaiselta näyttävä ja kuulostava väite, ettei ole olemassa mitään erityistä kristillistä yhteiskuntamoraalia: valtio ja kansalainen toimivat yleisen järjen periaatteilla, eivät Jumalan sanan mukaan.  ... Kristillinen usko kuitenkin muuttaa ympäristöään, samoin sen katoaminen.

Suomessa kirkko ei juurikaan ole muuttanut.  Itse se on kyllä muuttunut.  Muuttuu pahemmaksi kaiken aikaa.

Viisikymmentä luvulla syntyi ns. Lundin teologia.  Opetettiin, ettei kristitylle ole olemassa moraalin ja etiikan normeina minkäänlaisia muuttumattomia, pysyviä Jumalan lain määräyksiä. Etiikka ja moraali ovat järjen eivätkä Jumalan ilmoituksen asioita.  

Tri Uuras Saarnivaara valmisti kansantajuisen, teologisesti vahvan paljastusteoksen aiheesta nimellä Luther ja Lund. Kuva ja Sana julkaisi tri Saarnivaaran kirjan 1955.   Piispa Eino Sormunen oli ensimmäinen lundilaisen teologian tunnetuksi tekijä Suomessa.  Lundilaisuuden näyttäessä sarvensa Sormusesta tuli vastustaja.  Hän tutustui Kuvan ja Sanan  kirjaan ja esitteli sen näin: "Teologisesti olen samalla kannalla.  Perusteisiin nähden ehkä vieläkin jyrkemmin vastakkaisella."  Osmo Tiililä kiitti Kuvaa ja Sanaa ja totesi: "Kaikessa samaa mieltä."  

Saarnivaaralle ja Kuvalle ja Sanalle kirja oli yritys varoittaa, herättää ja pelastaa mitä pelastettavissa oli.  Se asetti kirjoittajan ja kustantajan monen hyökkäyksen ja pilkan kohteeksi.  Olimme muurinaukossa, se oli pääasia.  Iskut eivät tuntuneet; ilo Herrassa oli voimaa ja väkevyyttä.

Sain kirjeen eläkkeellä olevalta lähetysrovastilta.  Kirje alkoi näin: "Tervehdin teitä Nehemia, Esra ja Patmos - kaksi ensimmäistä kirkkaudessa, viimeinen mainittu vielä maan päällä, vaivassa ja  valtakunnan varmassa voitossa." 

Teologian tohtori Martti Vaahtoranta julkaisi artikkelin "Voiko piispanvirka olla kirkolle siunaus?" kokoomateoksessa Tuntomerkkien kirkko.  Lainaan siitä seuraavan:

"...piispat luikertelevat piiloon kirkolliskokousten tai - horribile dictu - yleisten yhteiskunnallisten pitämysten taakse, kun heidän pitäisi julkista mielipidettä vastustaen seistä rohkeasti paikoillaan ja Jumalan sanaan tunnustautuen johtaa laumaa sen edestä."

Jumala käyttää presidentinvaalia prosessina, jossa paljastuvat kätketyt asemat ja asenteet.  

Maanantaina 30.1.2012 Tarja Halonen alitti rimat.  

Tasavallan presidentin ymmärretään olevan koko kansan presidentti - paitsi Halonen loppusuoralla, joka STT:n mukaan ilmoittaa: "Haavisto on tuonut homoutensa esiin tyylikkäästi." Tuleeko Halosella olemaan mitään vastaavaa sanottavaa hetero-Niinistöstä? 

Kansallisteatterissa on käynnissä HOMO!-musikaali, jossa tekijä "muutamalla taitavalla viitteellä rinnastaa homoseksuaalin ja Kristuksen" (Vantaan Lauri 3/12). 

Varsinainen maanantain shokkiuutinen oli sos.dem. peruspalveluministerin Maria Guzenina-Richardsonin "miehille oikeus synnyttää" juttu Iltalehdessä.   Kyseinen, joskus helluntailaisuudessa elänyt, ministeri ahkeroi kristillisten mielipidepalstojen kirjoittajana, hampaissaan raamattu-uskovat ja puolustuksensa kohteina naispapit ja homot. Nyt putoaa päitä ministerin virkaympäristössä kun selitellään kuka tiesi ja kuka ei tiennyt Iltalehden paljastuksesta.  Tiesikö ministeri mitä?

Hengen maailmassa toimii istuttamisen ja kasvun laki.  Onko taivas reagoimassa äänestyksissä esille tulleeseen luomisjärjestyksen vastaisuuteen avaamalla sulkuja ja sallimalla suurhyökkäyksen raamatullisuutta vastaan Suomessa.  

Teologian tohtori Petri Hiltunen kirjoittaa ystävä/rukouskirjeessään:

"En ole huolissani kansankirkon tulevaisuudesta.  Jos se hylkää Jumalan sanan ja tunnustuksen, sellainen kirkko saakin tuhoutua.  Paljon olennaisempaa on kysyä, jatkuuko Raamatun mukainen evankelis-luterilainen usko tässä maassa.  Löytyykö niitä julistajia, jotka sitoutuvat siihen ja löytyykö sanankuulijoita, jotka sen uskovat ja toimivat sen pohjalta lähimmäistensä autuuden hyväksi?"

Ilmestyskirjassa aloitimme.  Lopetankin saman Ilmestyskirjan, jopa samojen kohteitten parissa, joiden kanssa aloitin.

Porttonainen ratsasti pedolla, valtiovallalla.  Mutta aikansa kaikkea.  Ilmestyskirjan profetia jatkuu, tulossa on tällaista:

"...ne vihaavat porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen  lihansa ja polttavat hänet tulessa.  Sillä Jumala on  pannut heidän sydämeensä, että he täyttävät hänen aivoituksensa, yksimielisesti..."

 

 

 

Kommentoi "Maailmalta tänään - Nainen pedon selässä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _____  __  __  _  _  __  __  __  __ 
 / ____|| \ \\/ // | \ / || \ \\/ // \ \\/ // 
/ //---`'  \ ` // | \/ ||  \ ` //  \  // 
\ \\___   | ||  | . . ||  | ||   / . \\ 
 \_____||  |_||  |_|\/|_||  |_||  /_//\_\\ 
 `----`   `-`'  `-` `-`   `-`'  `-` --` 
                         
 
 

Ei kommentteja "Maailmalta tänään - Nainen pedon selässä"