2018-07-21 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_2_7148-BLOGI_LEO_02.jpg Tiedänhän minä tämän: vanhan vitsiltä vaikuttavan, mutta mitä kammottavimman totuuden: sota puhkesi, kun Israel vastasi tulisateeseen. Kuluneella viikolla kahlasin kuuden kansainvälisen kuva- ja uutistoimiston sivuja hakusanoina Gaza, terrorismi, Israel jne., ja lähes sataprosenttisesti kaikki... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1176/200_rakettia_ja_kranaattia_ammuttu_israeliin_yhden_paivan_sisalla_-_missa_viipyy_maailman_paheksunta Patmos article
Leo Meller
21.7.2018
Leo Meller

Leo Meller Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010). (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä ne välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

200 rakettia ja kranaattia ammuttu Israeliin yhden päivän sisällä – missä viipyy maailman paheksunta?

 

Tiedänhän minä tämän: vanhan vitsiltä vaikuttavan, mutta mitä kammottavimman totuuden: sota puhkesi, kun Israel vastasi tulisateeseen.  Kuluneella viikolla kahlasin kuuden kansainvälisen kuva- ja uutistoimiston sivuja hakusanoina Gaza, terrorismi, Israel jne., ja lähes sataprosenttisesti kaikki kuvaruudulle avautunut materiaali oli sävytetty pelkästään Israelia tuomitsevana iskuna.  Hamas esitettiin suorastaan pyhimyksenä.  CNN tyylillensä uskollisena tarjosi dokumenttia aiheena Miksi sivistyksen on korkein aika puuttua juutalaisten korkealla teknologisella taidolla suoritettavaan puolustuskyvyttömän Gazan asukkaitten teurastukseen.  CNN:n palapelissä oli mukana niitäkin persoonia - kuten marxisti Anderson Cooper, jotka vilahtivat Helsingissä haukkumassa presidentti Trumpin esiintymistä huippukokouksessa.

 

KUN ISRAELISSA vietettiin pyhää sapattia viime viikonloppuna, tuhansien perheiden oli kautta eteläisen Israelin pitkin päivää juostava pommisuojiin. Perjantai-illasta alkaen Hamasin terroristit lähettivät Gazasta vuorokauden sisällä yli 200 raketin ja kranaatin ryöpyn Etelä-Israelin asutusten ylle. Tämä merkitsi raskainta yhden päivän rakettitulitusta sitten vuoden 2014.  Yksi   raketeista putosi lasten leikkikentälle Sderotissa, toinen osui synagogaan. Jumalalle kiitos, molemmat olivat tuolloin tyhjiä.

Vaikka joukko israelilaisia haavoittui tässä hyökkäyksessä, ainoa syy siihen, ettei uhreja ollut enemmän, johtui siitä seikasta, että siinä missä Hamas sijoittaa ulkomaanapuna - myös Suomesta! - saamiaan miljoonia tunneleihin ja raketteihin, Israel investoi varoja vahvoihin pommisuojiin ja kehittyneisiin varoitusjärjestelmiin.

Kun Hamas ja sen sieluntoverit iskevät, eteläisen Israelin perheillä  ei ole varoitusaikaa enempää kuin 15 sekuntia. Se tarkoittaa sen pituista aikaa, joka sinulta kului edellisen virkkeen lukemiseen! Kuvittelepa, että yksikin terroristien ohjus osuisi Helsinkiin! Tai raketti ammuttaisiin kirkkoasi tai lastesi leikkipaikkaa kohti. Tottahan siitä nousisi – ja aivan oikeutetusti – yleismaailmallinen raivo, paheksunta ja välitön sekä voimakas vastaisku.

Israeliin lähetettiin vuorokauden säteellä yli 200 rakettia ja kranaattia, ja mikä oli kansainvälisen yhteisön reaktio?

Lähes täydellinen hiljaisuus.

Hiljaisuus rikkoutui vasta kun Israel vastasi terroritekoon.

 

VIIKONLOPUN RAKETTIVYÖRY on tietysti jatkoa nykyiselle hamasjohtoiselle palavien leijojen terroriaallolle, jonka aikana on palanut yli 3000 hehtaaria kallisarvoista viljelysmaata kautta Israelin.  Käynnissä on myös   jatkuvat yritykset soluttautua Israeliin. Tähänkin kansainvälinen yhteisö on suhtautunut enimmälti kylmäkiskoisen välinpitämättömästi.

Missä on Yhdistyneiden kansakuntien paheksunta?

Yleiskokous ja YK:n ihmisoikeusneuvosto pitivät vain muutama viikko sitten ”hätäistunnon” tuomitakseen kovin sanoin Israelin ”kohtuuttoman voimankäytön” sen puolustaessa itseään Gazasta vyöryvää odottamatonta väkivaltaa vastaan. Hamasin toimet jätettiin tuomitsematta.  YK:n Lähi-idän rauhanprosessin koordinaattori kehotti ”kaikkia” Gazassa ”vetäytymään kuilun partaalta”.

Yksinkertainen keino vetäytyä "kuilun partaalta": Hamasin tarvitsee ainoastaan lopettaa rakettitulitus, nyt jo 3000 hehtaaria viljelysmaata polttaneiden tulileijojen lennätys ja hyökkäystunneleiden kaivaminen.  Israel ei koskaan aloita tyhjästä mitään sotilaallista operaatiota - toisin kuin arabit.

Arabien terrorismi Israelia vastaan ei idä tyhjästä. Se on suoraa tulosta kansainvälisten elinten jatkuvista yksipuolisista päätöksistä, jotka ottavat esiin ja tuomitsevat vain Israelin ja jättävät kokonaan huomioon ottamatta Hamasin ja palestiinalaisten harjoittaman terrorin.

Kieltäytymällä vetämästä Hamasia tilille kansainvälinen yhteisö vain rohkaisee, voimistaa ja innostaa terroristiryhmittymää jatkamaan tämänkaltaisia hyökkäyksiä.

 

SYYTÄ ON myös kysyä, missä on EU:n paheksunta kokonaistilanteesta. 

Bryssel ja jotkin EU:n jäsenmaat ovat yleensä nopeita tuomitsemaan juoksevalla hihnalla Israelin esimerkiksi siirtokuntien rakentamisesta, mutta vielä ei ole sanottu sanaakaan palestiinalaisten rakettisateista.

Entäpä kansalaisjärjestöt ja BDS-liike, jotka julistavat puolustavansa ihmisoikeuksia, oikeudenmukaisuutta ja rauhaa, varsinkin tukiessaan palestiinalaisten oikeuksia? Eivätkö israelilaisten ihmisoikeudet olekaan yhtä tärkeitä ja huomioon ottamisen arvoisia?

Missä on sen valtavirtaisen lehdistön paheksunta, joka on joko haudannut uhatun Israelin ristisanasivujen taakse tai kääntänyt ylösalaisin uhrin ja hyökkääjän roolit? Tuttuun tyyliin otsikot keskittyvät Israelin vastatoimiin kaiken aloittaneen sietämättömän rakettihyökkäyksen uutisoinnin asemesta.

Sillä välin kun monet erityisesti Euroopassa jatkavat Iranin hallituksen ihailua USA:n Iranin ydinsopimuksesta luopumisen jälkimainingeissa, voisi olla aiheellista kysyä myös, missä on paheksunta sille, että Iran, joka jatkaa uhoaan Israelin valtion tuhoamisesta, on myös pääasiallinen Hamasin aseistuksen rahoittaja ja toimittaja. Monia noista aseista käytettiin Israelin tulittamiseen viime viikonloppuna.

Ja vielä, missä on kaikkien niiden paheksunta, jotka väittävät, että kaikki Gazassa viime kuukausina näkemämme on ollut vain ”rauhanomaista mielenosoitusta”?  Kysythän itseltäsi tämän: Lähettääkö ”rauhanomainen mielenosoittaja” 200 rakettia ja kranaattia siviiliväestöä vastaan, mukaan luettuina lasten leikkikentät ja synagogat, kun juutalaisväestö viettää pyhää sapattiaan?

Jokaisen suvereenin valtion tavoin Israelilla on luovuttamaton oikeus ryhtyä mihin tahansa tarvittaviin toimiin kansalaistensa puolustamiseksi.

 

KANSAINVÄLISEN YHTEISÖN täytyy alkaa ottaa palestiinalaisten terrori vakavasti ja saattaa Hamasin kaltaiset ryhmittymät vastuuseen. Muussa tapauksessa he tulevat olemaan vain osallisina jokaisessa juutalaisvaltiota vastaan tehdyssä raketti- ja kranaatti-iskussa.

Mitä tekee Suomi?

 

 

 

Kommentoi "200 rakettia ja kranaattia ammuttu Israeliin yhden päivän sisällä – missä viipyy maailman paheksunta?"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 ______   _____  _  _   ______  __  __ 
|   \\ | ___|| | || | || /_  _// \ \\/ // 
| -- // | ||__  | || | ||  -| ||-  \  // 
| -- \\ | ||__  | \\_/ ||  _| ||_  / . \\ 
|______// |_____|| \____//  /_____// /_//\_\\ 
`------`  `-----`  `---`  `-----`  `-` --` 
                         
 
 

16 kommenttia "200 rakettia ja kranaattia ammuttu Israeliin yhden päivän sisällä – missä viipyy maailman paheksunta?"

Sivu 1/2

TirolilaisKissa 22.7.2018 15.49

Syvä kunnioitus Leo Mellerin totuuden avauksiin! Tackar och pockar.
Israelin puolustusministeri, Avigdor Lieberman alleviivaisi textisi, myös pm Netanjahu, jolta Israelin kansa on jo kauan vaatinut voimakkaampaa tarttumista eteläisen Israelin tuhoamiseen, Gazasta hamasin toimesta. Benjamin Netanjahu on uhannutkin vastata tuleen tulella!

Eurooppa ei näe muuta, kuin rahasampoja silmissään, Eu on mammonajumalan palvoja. Iranista löytyy öljyn lisäksi kaikenlaista 'lehmänkauppaa'.
Suomi ja sen esivalta; nouse jaloillesi! Tee Ryhtiliike! Missä on suomalaisten rehellisyys?
Kaikki ei voi olla niin neutraalia.
Tämä antisemitistinen henkivaikutus, johtuuko se Raamatun kunnioituksen katoamisesta???

Mitä tähän terrorijärjestö hamasiin tulee; se on julkituonut toistakymmentä vuotta sitten vannomisen 'hoitaa loppuun sen mikä Hitleriltä jäi kesken'.

Helsingissä oli äsken huippukokous.
Ei ole syytä siitä ylpeillä. Sanottiin, että VP keräsi potin kotiin.
Hamas kaikkine Hizbollaheineen, yhdessä Israelin arkkivihollisen Iranin kanssa on tämän, Syyriassa sotaa käyvän presidentin 'hyvävelijärjestöä'. Turkista puhumattakaan!

Niin. Israel on lähtenyt liikkeelle, varoittaen jo monta kertaa maailmaa. Ja heidän Jumalansa on heidän takanaan!

Tilanne Iranissakin on muuttunut yllättävästi; kansalaiset vastustavat kaikkia Israelin vastaisia sotia ja osoittavat mieltä -palestiinalaisille!

EU lyö kättä terroristien kanssa, Raamattua polkien ja samalla kuraania nostaen.

HÄPEÄ TÄMÄNKALTAISELLE 'SIVILISAATIOLLE'!

Henri 22.7.2018 15.49

Tismalleen näin! Olipa ilo lukea vaihteeksi totuuden mukaista ja luotettavaa uutisointia Israelista ja Gazan tilanteesta, mikä on valitettavan harvinaista nykyään.

Seurasin nimittäin äsken mtv3:n 10:n uutisia, jonka ykkösuutinen oli Gazan tilanne ja Hamasin julistama yksipuolinen aselepo. Siinä motiivi ja syy tähän kommentointiin:

Uutisointi oli valitettavasti hyvin puolueellista ja Israelin toimet yksipuolisesti tuomitsevaa.
Täyttä disinformaatiota oli se, että siinä syytettiin Israelia "Gazan saarrosta" ja sen asukkaiden eristämisestä ilman mitään taustasyitä tai kriittistä analyysiä Hamasin harjoittamaa Gazan hallintoa kohtaan, minkä seurauksena sen siviiliväestö kärsii. Pitäähän ns. sivistynyt ja vapaa länsimaailma edelleen Hamasia terrorijärjestönä, joka tähtää yksiselitteisen avoimesti Israelin valtion ja se asukkaiden tuhoamiseen kaikin käytettävissä olevin keinoin ja voimavaroin, eikä sen kanssa voi siksi neuvotella pysyvästä ja kestävästä rauhasta.

Tv-uutinen oli värittynyt ja puolueellinen myös siksi, koska siinä ei haastateltu yhtään Israelin viranomaista tai sen hallituksen tiedottajaa, vaan siinä näytettiin täysin estottomasti erästä Hamasin hallinnon edustajaa, jonka puhe oli selvää ja kuvottavaa vihapuhetta, huutoa ja rasistista kiihottamista juutalaiskansaa ja valtiota kohtaan.

Toivottavasti uutisen nähneelle suomalaisyleisölle tuli kertaheitolla selväksi, minkälainen johto Hamasia johtaa. Tekisipä mieli sanoa jopa riivaa.

Annikki Salo 22.7.2018 15.49

Raamattu sanoo: "Me tiedämme, että olemme Jumalasta ja koko maailma on pahan vallassa"(1Joh.5:19). Ja siksi: "Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa. ( Rm.1:18). Jumalattomat ovat sokeita, eivätkä voi eivätkä edes halua nähdä totuutta, koska ovat mieltyneet vääryyteen. Kautta historiansa on Israel aina ollut maailman vihaama ja väärin ymmärretty, koska se on Jumalan omaisuuskansa.
Jumalan lapsina me rukoilemme Israelin puolesta ja siunaamme sitä. Jumala lupaukset ovat Israelinkin kohdalla todet ja toimivat - kunnia Jumalalle!

Antti Mustonen 23.7.2018 19.24

Suosittelen Anter Yasan 30 minuutin youtube koostetta Helsingin huippukokouksesta ja siihen liittyvästä mielenosoituksista. Bile bailaaja porukkaa joista on ihanan ihqua olla miekkareissa vietiin 10-0 kuin pässiä narussa järjestäjien taholta. Järjestäjinä oli tahoja joihin vakavasti suhtautuva ihminen ei edes tökkisi tikullaan. Yasa itse kommentoi että kaikki lähi-idän natsit taisivat olla Helsingissä edustettuna Hamasista, Isiksestä, Al-Qaidaan... jauhotti vielä maamme ykkösuhriutujan foliohattujen kruunamattoman kuningattaren Jessica Aron joka silmät leiskuten kuvasi Ylen nimissä aitoa solidaarista yhteenkuluvaisuuta. Kun katselee ylenannon tekeleitä ei tarvitse ihmetelkä alpakkamedian uutisointia kun kaikki maailman pahuus pohjimmiltaan kumpuaa perusarvoihin uskovasta veroja maksavasta kesji-ikäisestä miehestä jota ei oikein saa uskomaan moniarvoiseen monikulttuuriseen possunpunaiseen lgbtsukupuolineutraaliin yhteiskuntaan.

Antti Mustonen 23.7.2018 19.24

Tämä meni vähän off topicin puolelle mutta jotakin on jossakin pahasti vinksallaan kun Helsingin Yliopiston teologinen tiedekunta sekä ministerit Mykkänen ja Grahn-Laasonen suunnittelevat imaamien ja mullahien kouluttamista teologisessa tiedekunnassa.

Kari Kallionpää 23.7.2018 19.24

Meidät ja maailma tullaan tuomitsemaan ennekaikkea välinpitämättömyydestä.
Se on täydellinen rakkauden vastakohta.

Esko Tienhaara 23.7.2018 19.24

Kiitos Leolle tämän tilanteen huomioimisesta. Näin se menee joka kerta, mutta jumalatonta maailmaa on mahdoton saada käsittämään mistä on kysymys (Dan. 12:10). Jumala on vetämässä rajaa oman kansansa ja maailman väliin. Nyt on aika valita puolensa.
Vaikka Israel on monessa asiassa Jumalan vanhurskauden vastustaja, se on edelleen Valittu Kansa. Sitä valintaa ei voi murtaa mikään maanpäällinen sopimus, yhteisö tai liittoutuma (Jer. 33:25-26). Siksi olkaamme Israelin puolella ja tukena.

Ismo Sihvonen 23.7.2018 19.24

Kiitos Patmos-säätiölle infosta. Tuo kyllä on tiedossa, mutta EU ja YK eivät halua tietää.

Leo 23.7.2018 19.24

Sionismissa ei enää kuolonuhreja lasketa luku on tullut jo täyteen. Välinpitämättömyys laskeutuu Israelissa tapahtumien ylle, ihmiset muistaa juutalaisten maanvaltauksen 1948 , palestiinalaisten olot, Libanonin ,Syyrian ,Irakin , Libyan. Gazan saarron ja aikaisemmat pommitukset. Maailma ei halua rahoittaa enää noita sotia, usko sionismiin on kuolemassa, kymmenet ja sadat profetiat ovat astuneet harhaan, kirkot ja seurakunnan ovat tyhjentyneet, Amerikan harhoja on vaikea uskotella enää Suomessa.

Esa J. 24.7.2018 15.01

Ylen ja muunkin valtamedian toimittajat eivät yksinkertaisesti uskalla kertoa koko totuutta kansalle. Muutoin eliitti suuttuu...

Selvästi sanottuna: heidäthän voidaan erottaa, simputtaa ym. mukavaa lihavista "viroistaan"!

Pelkureita koko toimittajajoukkio!

Itse peukutan Israelia siksi, koska se on lähi-idän ainoa toimiva demokratia ja ansaitsee siksi kunnioituksen. Ympärillä olevat arabimaat ---

Urkund 24.7.2018 15.01

Kirjoitus käsittelee surullisen tärkeää asiaa.

Onko kirjoittajan kynän kärki kuitenkin alkanut tylsistyä, kun osa tekstistä on sanasta sanaan suomennettu ja kopioitu Newsweekissä julkaistusta kirjoituksesta?

https://www.newsweek.com/200-rockets-and-mortars-fired-israel-one-day-where-outrage-1027416?amp=1

Meillä päin tätä kutsutaan plagioinniksi, jos kopioinnin lähdettä ei mainita.
Toisaalta, miksi sitä turhaan keksisi liikaa uusia lauseita, jos joku on kirjoittanut aiheesta terävästi.

En siis väitä herra Mellerin koko kirjoitusta plagiaatiksi, vaan huomautan hänen kopioineen osan kirjoituksestaan lähes sanasta sanaan toisen kirjoittajan tekstistä.

Itse asiaa ja sen tärkeyttä se ei muuta.

Kaisa Alasvuo 24.7.2018 15.01

ON KAMMOTTAVAA, KUN YLEN uutiset ovat VALHEELLISIA. TÄYSIN ISRAEL VASTAISIA!!

Heikki Kumpulainen 24.7.2018 15.01

Vapaana jatkuu islamin uho: riittää vain Israelin täysi tuho!
Kyllä on maailman moraali laho: vain Israelin tuomitsee joka taho

Karl Nyman 25.7.2018 12.26

Kiitos Jumalalle että on vielä Totuuden puolesta kirjoittajia- puhujia,maa missä minä asun on uskon niin pakanallisiin maa länsi-Euroopassa Ruotsi joka pitää kunnia asianaan vihata ja hyökätä Juutalaisia ja Israelia valtiona vastaan, samalla ohjaten suurinta avustuskohdetta Gazaan miljoona € investointeina käsittäen kaiken mahdollisen heille, juuri tänään ajattelin miksi ” koko” Ruotsi palaa ja palot vain laajenevat suurimmat metsän omistajat inkl Svenska Kyrkan myyvät nyt jo puun sijaan huonoa hiiltä, viimeiksi oli koko Ruotsin turvallisuus ja puolustus ministeriöllä ” hätäkokous” josta tulos = nolla kukaan ei osaa tehdä mitään... mikä saa tämän aikaan ? Samanaikaisesti Pieni Gazan ym Hamasin rakettihyökkäyksien keskeltä lähettää avustus yksiköitä Kreikkaan turvaamaan ja antiikin kulttuuria ja aarteita kuin ihmisiäkin samaa ei voida sanoa Suomesta ja Ruotsista ja heidän sossu ja vasemmisto humanismista Israelia ja Juutalaisia kohtaan , vielä kerran saavat nämä maat juoda ja syödä katkeria ”kasveja” joita Kaikki valtias Israelin Jumala antaa jokaiselle joka koskee HÄNEN SILMÄTERÄÄNSÄ, se on varmaa Jumala haluaa kaikille ihmisille hyvää mutta ihmiset tämän maailman ruhtinaan sokaisemina tekevät vääriä valintoja joista he joutuvat edes vastuuseen .

Vesa Vuorinen 28.7.2018 9.57

eiköhän tämä mene aivan niinkuin on kirjoitettu?