2018-08-27 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_16_7162-MARKKU_BLOGI_05.jpg Arizonan senaattori John McCain kuoli 25.8.2018, 81 vuotiaana. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on esittänyt surunvalittelunsa lauantaina kuolleen republikaanisenaattori John McCainin omaisille. "Syvimmät osanottoni ja kunnioitukseni senaattori John McCainin perheelle. Olemme sydämissämme... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1190/miksi_trump_ei_kelpaa_hautajaisiin Patmos article
Markku Vuorinen
27.8.2018
Markku Vuorinen

Mediapastori. Kirjailija. Markku Vuorinen on kristillisen tv-työn uranuurtaja Suomessa 80-luvulta lähtien. Hän on kirjoittanut yli 20 kirjaa, joita on myyty yli neljännesmiljoona kappaletta. Radio Patmoksen toimittajana Vuorinen on ollut sen nykymuodossaan alusta-alkaen. (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Miksi Trump ei kelpaa hautajaisiin

Arizonan senaattori John McCain kuoli 25.8.2018, 81 vuotiaana. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on esittänyt surunvalittelunsa lauantaina kuolleen republikaanisenaattori John McCainin omaisille.

"Syvimmät osanottoni ja kunnioitukseni senaattori John McCainin perheelle. Olemme sydämissämme ja rukouksissamme teidän kanssanne", presidentti kirjoitti Twitter-tilillään.

Yleisesti on tiedetty, että Trumpin ja McCainin keskinäiset välit ovat olleet huonot. Trump on puhunut pilkallisesti McCainin sotasankaruudesta. McCain on arvostellut Trumpia muun muassa tavasta, jolla tämä suhtautuu maahanmuuttajiin ja kuinka hän leimaa epäedulliset uutiset valeuutisiksi ja puhuu naisista halventavaan sävyyn. Lisäksi McCain on vastustanut näkyvästi Trumpin yrityksiä kaataa Obamacare-terveydenhuoltouudistus. John McCainin on kerrottu jopa ilmoittaneen, ettei hän halua Trumpin osallistuvan hautajaisiinsa. McCain haluaa varapresidentti Mike Pencen osallistuvan hautajaisiin presidentti Donald Trumpin sijaan, kertovat useat mediat.

Halutaanko sinut hautajaisiin

Tuntematta Trumpin ja McCainin suhteita sen tarkemmin, mitä nyt medioista olen kuullut ja lukenut, niin herätti se kuitenkin ajatukseni, että onko niitä paljon, jotka eivät halua minua hautajaisiinsa tai sinua? Aikanaan kaikki sukulaisemme, ystävämme ja kaverimme kuolevat ja niin saattaa käydä meillekin.

Lähes koko maailma tietää syyt miksi Trump ei saanut kutsua, mutta minkä syiden tähden meitä ei kutsuttaisi hautajaisiin. Luonnollisia syitä on toki monia ja se on ymmärrettävää, mutta olisiko vanhalla sanonnalla jotakin tekemistä asian kanssa; ”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”, tai Jesuksen sanoilla: ”Samoin kuin te toivotte ihmisten tekevän teille, tehkää te myös heille.” tai ”Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

Ketä et haluaisi sinun hautajaisiin

Jos jostain syystä et haluaisi joitain ihmisiä hautajaisiisi, niin syiden täytyy varmaankin olla aika painavat. Asioista ei ole pystytty sopimaan ja anteeksi antaminen ei ole onnistunut. Jokin kalvaa mieltä. Harvoin kuulee ihmisen eläessään kieltävän joidenkin henkilöiden tulevan hänen hautajaisiinsa. Toki saattoväen kokoonpano ei enää juurikaan vaikuta vainajan olotilaan, mielenrauhaan tai taivasosuuteen, mutta se saattaa vaikuttaa paljonkin läsnäoleviin ja myös laajemmin muihin ihmisiin. Usein hautajaisiin mennään kunnioittamaan edesmenneen elettyä elämää ja se on hieno ele.

Kenen hautajaisiin et menisi

Mikä voisi olla sellainen henkilökohtainen syy, ettet missään tapauksessa menisi hautajaisiin, vaikka saisit henkilökohtaisen kutsun? Voisiko olla niin, että kuolleelle olisi helpompi antaa anteeksi, vaikkei se ei vainajan eläessä onnistunut. On vaikea ymmärtää, että kristityn elämässä on asioita, joita ei voi anteeksi antaa lähimmäisilleen. Jumalan sana kehottaa meitä antamaan anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet, niinhän Taivaan Isäkin tekee. ”Ihmisen elinpäivät ovat niin kuin ruoho, hän kukoistaa niin kuin kukkanen kedolla kun tuuli käy hänen ylitsensä ei häntä enää ole.”

Joskus on hyvä ajatella myös hautajaisia, se on aina ajankohtaista, kun meitä kuolee joka päivä.

 

Kommentoi "Miksi Trump ei kelpaa hautajaisiin"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _____   ___  __  __   ___  __  __ 
 / ____||  / _ \\ \ \\ / //  / _ \\ \ \\ / // 
/ //---`' | / \ || \ \/ //  / //\ \\ \ \/ // 
\ \\___  | \_/ ||  \ //  | ___ || \ //  
 \_____||  \___//   \//  |_|| |_||  \//  
 `----`  `---`    `   `-`  `-`   `   
                         
 
 

4 kommenttia "Miksi Trump ei kelpaa hautajaisiin"

Raili Jokela 27.8.2018 15.02

Ei ketään voi kieltää tulemasta.

Eräs veli 27.8.2018 15.02

Itse en olisi halunnut missään tapauksessa kahta vihamiestäni lähiomaiseni hautajaisiin mutta minua päätösvaltaisempi henkilö päätti toisin. Tilaisuudesta pois jääminen ei ollut mitenkään mahdollista. Olen sitä mieltä että läheisieni olisi pitänyt kunnioittaa mielipidettäni koska tilanne oli totaalisen tulehtunut (vuosien vainoamista, sairastumisia, rikosilmoituksia jne.) Kristillisen rakkauden nimissä yritin muka-niellä mutta se oli väärin itseäni kohtaan. Tuskinpa kukaan haluaisi esimerkiksi vainajan tappanutta henkilöä hautajaisiin kristillisen rakkauden nimissä. Joskus tapaukset ovat vaan niin räikeitä että ne ovat itsestään selviä.

Trumpista ja McCainista en tiedä, vaikuttaisi ehkä normaalilta poliittiselta kaunalta, ja siltä että McCain ei saavuttanut unelmaansa.

ihmettelijä 28.8.2018 12.07

McCainin olisi voinut jättää itsestään paremman "Jälkimaun", jos ei olisi Trumpille "viimeistä sanaansa" noin isoon ääneen lausunut.

Sananvapaus tietenkin vallitsee, ja "viimeistä tahtoa" lienee hyvä noudattaa.

Tavallisia kuolevaisi he ja me olemme... silti hämmästyttää, että "isot miehet" viitsivät toisille tuolla tavalla "pottuilla". Trump ei taida olla ihan niin ainutlaatuinen kuin usein annetaan ymmärtää....???

Ikävä ihminen? 28.8.2018 12.07

Ihmettelen sitä, jos ylipäätään ottaen kukaan tällä menolla haluaa enää Trumpia yhtään mihinkään julkiseen tilaisuuteen.