2019-01-10 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_20_7146-BLOGI_TIMO_02.jpg Kuten varmaan muistatte, seurakuntamme koostuu afgaaneista ja iranilaisista. Suurin osa heistä on turvapaikanhakijoita. Joukossa on aivan muutama, jotka ovat tulleet Suomeen useampi vuosi sitten ja heillä on oleskelulupa Suomessa. Nämä aikaisemmin tulleet ovat tiiviisti kiinni työelämässä, eivätkä... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1267/poliittinen_paine_vie_kristittyja_surmattavaksi Patmos article
Timo Keskitalo
10.1.2019
Timo Keskitalo

Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988. (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Poliittinen paine vie kristittyjä surmattavaksi

Kuten varmaan muistatte, seurakuntamme koostuu afgaaneista ja iranilaisista. Suurin osa heistä on turvapaikanhakijoita. Joukossa on aivan muutama, jotka ovat tulleet Suomeen useampi vuosi sitten ja heillä on oleskelulupa Suomessa.

Nämä aikaisemmin tulleet ovat tiiviisti kiinni työelämässä, eivätkä pääse aina jumalanpalveluksiin työvuorojensa tähden.

Myös turvapaikanhakijoista monet ovat saaneet työtä ja tulevat usein kirkkoon valvotun yön jälkeen työvuorosta, tai eivät pääse, koska työvuoro on sunnuntaina jumalanpalveluksen aikaan.

Suurin osa on hyvin integroitunut opiskeluun tai työelämään. Mutta se ei merkitse, että he olisivat saaneet oleskeluluvan Suomeen. Suurin osa seurakuntalaisistamme on saanut kielteisen päätöksen.

Kristinusko kiinnostaa Suomessa

Useimmat kiinnostuivat kristinuskosta vasta Suomeen tultuaan. On mielenkiintoista nähdä, että he ovat alkaneet laittaa kuvia rististä ja Jeesuksesta Facebook-sivuilleen ensimmäisen joulun aikoihin kolme vuotta sitten.

Ensimmäisiä kasteita tuli syksyllä kaksi vuotta sitten. Kasteet jatkuvat nyt edelleen parin kuukauden välein. Timo lähettää kasteista tiedon maahanmuuttovirastoon.

Monien kohdalla Timo kirjoittaa lausunnon jo kastekoulun alkamisen aikaan ilmoittaen, että henkilö on vakavasti kiinnostunut kristinuskosta.

Kristityksi kääntymisestä tulee heille yksi syy lisää turvapaikkahakemukseen. Useimmissa tapauksissa siitä tulee pääsyy.

Negatiivisen turvapaikkapäätöksen jälkeen: ”kristinuskoon kääntyminen epäaitoa”

Maahanmuuttovirasto katsoo lähtökohtaisesti, että kääntyminen Suomessa on epäaito ja vain keinottelua, kun ensimmäinen yritys saada turvapaikka on epäonnistunut.

Tai jos hakija kertoo kiinnostuneensa kristinuskosta jo aikaisemmin, sitä ei uskota.

Mutta miten Afganistanista tai Iranista voisi saada todisteita kristinuskoon kääntymisestä, jos se on siellä kuoleman uhalla kiellettyä?

Suomalaisista automaattisesti ”kristittyjä” kasteessa, maahanmuuttajista ei

Kun suomalainen kastetaan kristityksi, viranomaiset hyväksyvät hänet kasteen perusteella aina kristityksi. Näin ei ole turvapaikanhakijoiden kohdalla.

Eräältä Timon kastamalta mieheltä kysyttiin maahanmuuttovirastossa: ”Milloin sinusta tuli kristitty?” Hän vastasi katekismuksen mukaan: ”Minusta tuli kristitty kasteessa.”

Maahanmuuttoviraston päätöksessä luki, että hän ei voi olla oikea kristitty, koska väittää tulleensa kristityksi kasteessa.

Nettievankelista: ”ei ole kristitty”

Toinen Timon kastama henkilö on ollut erityisen aktiivinen evankelioimaan. Hän on tuonut myös useita ystäviään Jeesukseen uskoviksi sekä julistanut evankeliumia videoilla netissä: hänen kristillistä julistustaan on katsottu netissä yli 4000 kertaa.

Maahanmuuttoviraston päätöksessä kuitenkin todettiin, ettei juuri kukaan varmaankaan tiedä hänen kääntymisestään, ja niin hänet voidaan lähettää takaisin Afganistaniin. Päätöksessä todettiin, ettei häntä voi pitää aitona kristittynä.

Tämä afgaanien kristillisen televisiokanavan todistuskertomusvideo, jota on katsottu yli 4000 kertaa, ei vakuuttanut maahanmuuttovirastoa seurakuntalaisemme julkikristillisyydestä.

Tunnin kestävällä videolla hän sinisessä paidassaan näkyy taustan kuulijajoukossa. Toisessa videossa hän kertoo oman todistuskertomuksensa.

Lähetysjärjestön julistustyöntekijä: ”ei ole kristitty”

Kolmas henkilö on ollut suomalaisen lähetysjärjestön julistustyössä mukana lukemattomia tunteja. Hänellä oli tästä kirjallinen todistus oikeudenkäynnissä, jossa tutkittiin, onko hän oikea kristitty.

Hallinto-oikeuden päätöksessä todetaan, ettei hän ole oikea kristitty, sillä: ”Asiassa ei ole ilmennyt, että valittaja harjoittaisi aktiivisesti lähetys- tai käännytystyötä.” Niinpä hänet lähetetään Afganistaniin takaisin.

Päätöksessä todettiin vielä, että hän tulee Afganistanin kaikkein vaarallisimmalta alueelta. Tämän perusteella päätöksessä todettiin, että tuskin sen kaaoksen keskellä kukaan tulee huomaamaan, että hän on kääntynyt kristityksi.

Usko ei tunneperustainen: ”ei ole kristitty”

Neljäs seurakuntalainen osallistui evankelioimistilaisuuteen, jossa oli koolla n. 30 muslimia. Seurakuntalaisemme kertoi uskoontulostaan sillä seurauksella, että tilanteessa tuli vastaansanomista ja tilanne kärjistyi niin, että tarvittiin useampi henkilö rauhoittelemaan tulistuneita muslimeja.

Hallinto-oikeus totesi kuitenkin, ettei tämäkään kristitty ollut oikea kristitty. Hänet päätettiin lähettää Afganistaniin.

Oikeudenkäynnissä hän kertoi elämässään tapahtuneesta muutoksesta kääntymisen jälkeen. Päätöksen mukaan tuo kertomus oli kuitenkin jotenkin pinnallinen, sillä siinä ei kerrottu tunteista, niin kuin hallinto-oikeus olisi edellyttänyt.

Tämä tunteista puhuminen näyttää toistuvan monissa päätöksissä. Tämä lause toistuu kopioituna päätöksestä toiseen.

Timolla liikaa alan työkokemusta: ”epäluotettava todistaja”

Timo on ollut todistajana monissa oikeudenkäynneissä, mutta hänen asiantuntemuksellaan eikä vuosikymmenien kokemuksellakaan tunnu olevan minkäänlaista painoarvoa.

Eräässä päätöksessä jopa todettiin, että Timon lausuntoa ei voi pitää luotettavana johtuen hänen työkokemuksestaan! 

Kristittyjen vainoa Suomessa

Marraskuussa oli Suomen Ekumeenisen Neuvoston järjestämä seminaari uskon aitouden tutkimisesta, jossa oli asiantuntijoita eri kirkkokunnista sekä maahanmuuttovirastosta.

Kokemus kristityksi kääntymisen kieltämisestä on samansuuntainen ortodoksikirkossa, helluntaikirkossa, vapaakirkossa ja luterilaisessa kirkossa.

Oikeuslaitos ja maahanmuuttovirasto tekevät nyt päätöksiä kuulematta asiantuntijoita tai tunnustamatta tosiasioita.

Poliittinen paine vie kristittyjä surmattavaksi

Tämä on meille uskoville kilvoittelun paikka, että emme syttyisi vihaan ja katkeruuteen vi-ranomaisia kohtaan.

Sen sijaan nyt on aika loistaa yhä kirkkaammin valoa pimenevässä Suomessa ja omalla paikallamme viestiä Jumalasta, joka pelastaa rakastamalla ja uhrautumalla.

Uskossa vetovoimaa

Seurakunnassa olemme tietoisesti varustamassa uusia kristittyjä marttyyrikuolemaan. Meillä jokainen kastettava tietää, että kaste merkitsee hänelle kuolemantuomiota.

Haluamme opettaa seurakuntalaiset sillä tavoin vahvoiksi, että he säilyttäisivät uskon siihen asti, kunnes heidät kenties surmataan uskonsa tähden.

Tieto mahdollisesta marttyyrikuolemasta ei ole tyrehdyttänyt kastekoulun tai kasteen suosiota.

Nytkin kastekouluun virtaa uusia kasvoja ja edelliset odottelevat seuraavaa kastetilaisuut-ta, jota on kaavailtu helmikuulle 2019.

Kastekoulussa kävimme uskontunnustuksesta juuri läpi lausetta ”astui ylös taivaisiin ja istui Isän Kaikkivaltiaan oikealle puolelle”. Luimme Raamatusta, miten Stefanus kuolemansa hetkellä sai nähdä taivaat avoinna ja Jeesuksen Isän oikealla puolella.

Tämä uskonkohta rohkaisi silloin ja rohkaisee myös tänään. Kastekoululaiset oivalsivat, että kristityn osa on alusta asti ollut kärsiä uskonsa tähden.

Herätys leviää

Kastekoulun jälkeen Timo sai vielä huikean rohkaisevan pyynnön: Afganistanissa asuva ystävä on alkanut salaa uskoa Jeesukseen ja kaipaa nyt yhteyttä salassa kokoontuviin uskoviin siellä.

Nyt se siis tapahtuu: herätys on alkanut levitä Afganistanin rajojen sisälle!

Siunaavin terveisin,
HELENA ja TIMO

Ilmoittaudu Timo ja Helena Keskitalon lähettäjäksi lähettiperheeseen tästä linkistä

 

Kommentoi "Poliittinen paine vie kristittyjä surmattavaksi"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _ __  __  __  _____   _____   _____  
 | |/ // \ \\/ // |__ //  | ___|| / ____|| 
 | ' //  \ ` //   / //  | ||__  / //---`' 
 | . \\   | ||   / //__  | ||__  \ \\___  
 |_|\_\\  |_||  /_____|| |_____|| \_____|| 
 `-` --`  `-`'  `-----`  `-----`  `----` 
                         
 
 

9 kommenttia "Poliittinen paine vie kristittyjä surmattavaksi"

Mirjami Puska 14.5.2019 11.25

Todellista Via Doloroosaa, mutta sitä tämä on:todellista rukoustaistelua. Mutta kun sen tajuaa, ettei mitään muuta ole, kuin Kristus tie, siihen alkaa suhtautua normaalia normaalimmin. Loppupäätös Paavalin sanoin:Kuolema on voitto ja Kristus on elämä. Jos sen sisäistää , ei oo mitään pelättävää.

Eino Heikkinen 14.5.2019 11.25

Näen ,että tämä on ongelmallinen tilanne, Ei se ole niin, että migrin viranomaiset , jotka näitä turvapaikkapäätöksiä tekee , tekisi noin täysin tahallaan.

Kyse on siitä, että todellakin on valtava määrä esimerkkejä täysin perusteettomista hakemuksista . Vilpin tekijöistä kaikkine valehteluineen yms, joiden kanssa viranomaiset joutuu heidän hakemustensa oikeellisuutta arvioimaan.

Sekin on yksi väylä vilpillisille, jos turvapaikka myönnettäisiin hyvin helposti kristityksi käänntyneille. Varmaan sitäkin koettaisi moni .

Ja ongelmaa varmaan on siinäkin, että aidosti kristityksi kääntynyt on alunperin tullut perusteettomin syin turvapaikkaa suomesta hakemaan. Saada sitten viranomaiset uskomaan , nyt aidosta turvapaikkatarpeesta onkin visaista.

Ei ne viranomaiset siellä varmasti ole helppojen tehtävien kanssa tekemisissä.
Heidän työnsä on vastuunalaista kun toisaalta jopa rikolliset voivat erilaisin keinoin päästä haavin läpi, ja toisaalta tunnistaa nämä aidot kristityksi kääntyneet, jossa olisi kyllä perustellusti toivomisen varaa, noiden Timon kertomien esimerkkien valossa,!

Tämä maahanmuuttopolitiikka , jossa kuka tahansa voi kävellä suomen länsirajan yli on mennyt överiksi. Toisaalta jos joku on tämän överiyden myötä löytänyt Jeesuksen , se on hyvä asia. Toisaalta taas, mm Oulun paisuva "turvapaikan hakijoiden tai jo saaneiden ,lapsiraiskaus skandaali lienee jotain muuta kuin hyvää .

Mitä olisikaan, jos kaikille halukkaille noin vaan myönnettäisiin "turvapaikat" ja kansallisuuskin saman tien, ilman minkäänlaista kontrollia, niinkuin joidenkin poliitikkojen mielestä pitäisi?

Topias 14.5.2019 11.25

Keskitalo, nämä sinun ystäväsi ovat kovia
ottamaan mitä haluavat(koraani velvoittaa?).

Johannes 14.5.2019 11.25

Tämän tekstin kärki ei varmaan kovin hyvin uppoa tämän sivuston ihmisiin, varsinkaan Juha Ahvion koulukuntaan. Patmokseen on pesiytynyt avoimen rasistinen kannattajakunta ja tässä tekstissä esitetyt ihmiset edustavat heille alempiarvoista saastaa, olivat kristittyjä tai eivät. On siksi hienoa, että näkemykset, jotka puoltavat heidän oikeuttaan olemassaoloon, julkaistaan mutta tämä taitaa valitettavasti monelle blogia lukevalle liikaa. Täällä halutaan rajat kiinni, rotujen väliset suhteet kuriin ja julistaa "suomalaisen kansan" erinomaisuutta. Ja loppukaneettina vielä, mitään "suomalaista kansaa" ei ole olemassakaan. Itäsuomalaiset ovat geneettisesti kauempana länsisuomalaisista kuin ruotsalaiset italialaisista. Kulttuuri- tai vaikkapa kieliperinnekin on eri. Suomeen on aina muutettu niin idästä kuin lännestäkin ja Suomessa asuvien ihmisten tarina on ennenkaikkea tarina maahanmuutosta. Mutta tätä ei tietenkään Juha Ahvio kannattajineen niele vaan totuus heille on se, että Jumala on asettanut Suomelle kansan ja rajat. Keskitalon teksti on hieman vastavoimaa näille fasistisille piirteille, jotka ovat pahasti päässet mädännyttämään Patmoksen. Siunausta teille kaikille, sillä sitähän te tarvitsette.

Jukka 14.5.2019 11.25

"Nyt se siis tapahtuu: herätys on alkanut levitä Afganistanin rajojen sisälle!"

Halleluja!

"Halleluja on heprean sanan הַלְּלוּיָהּ translitterointi, joka tarkoittaa Kiittäkää Jahia (suom. Kiittäkää Jumalaa) ja jota käytetään usein Raamatun psalmeissa. Jah on lyhenne jumalan nimestä JHWH (Jahve, Jehova). Sanaa Halleluja käytetään Raamatun Vanhassa testamentissa 24 kertaa (esimerkiksi psalmit 113-118) ja neljä kertaa Uuden testamentin Ilmestyskirjassa."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Halleluja

Tämänhän te tiesitte, mutta kiittäkää silti!

Jukka 14.5.2019 11.25

"Nyt se siis tapahtuu: herätys on alkanut levitä Afganistanin rajojen sisälle!"

Halleluja!

"Halleluja on heprean sanan הַלְּלוּיָהּ translitterointi, joka tarkoittaa Kiittäkää Jahia (suom. Kiittäkää Jumalaa) ja jota käytetään usein Raamatun psalmeissa. Jah on lyhenne jumalan nimestä JHWH (Jahve, Jehova). Sanaa Halleluja käytetään Raamatun Vanhassa testamentissa 24 kertaa (esimerkiksi psalmit 113-118) ja neljä kertaa Uuden testamentin Ilmestyskirjassa."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Halleluja

Tämänhän te tiesitte, mutta kiittäkää silti!

Markku Harkonen 14.5.2019 11.25

Taalla Norjassakin on tapauksia,joita on vaikea tajuta. Yksi mun tuttu,joka on ex muslimi on asunut Norjassa jo 8 vuotta,ja hanella on vain oleskelu lupa eika voi hakea toita ja osallistua normaali toimintaan Norjan yhteiskunnassa.

Annikki Salo 14.5.2019 11.25

Jumalan Sana kantaa jokaista, joka uskoo Jeesukseen. Rukoilemme ihmisten puolesta, että he saisivat uskon sydämeensä ja näin saisivat nimensä Taivaan Elämän kirjaan. Se on jokaisen ihmisen elämän tärkein asia. Saamme panna koko turvamme Jumalaan. Silloin Pyhä Henki voi tarvittaessa todistaa omiensa puolesta myös viranomaisille. Apostoli Paavali sanoo rohkeasti: "Sillä elämä on minulle Kristus ja kuolema on voitto" (Fil.1:21). Ihmeellinen Jumalan armo!

Annikki Salo 14.5.2019 11.25

Kenestäkään ihmisestä ei tule kasteessa kristittyä. Jeesus sanoo: "Totisesti, totisesti Minä sanon sinulle: Joka ei synny uudesti Ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan Valtakuntaa." (Joh.3:3). Turha on sanoa Suomen lut, kirkossa kastettuja kristityiksi, elleivät he elämällään uudesti syntyneinä Ylhäältä tunnusta Jeesusta Herrakseen ja elä sen mukaan. Näin eivät Suomen viranomaisetkaan voi luottaa vain kasteessa kristityn nimen saaneen kääntymyksen aitouteen. Jumala tuntee omansa ja se riittää elämässa ja kuolemassa, halleluja!