2019-02-15 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_10_7182-JUHA_BLOGI_FINAL.jpg Maanantaina 18.2.2019, alkaen kello 18, jatkan Radio Patmoksen taajuuksilla noin kuukausi sitten alkanutta ja koko vuoden kestävää luentosarjaani, jonka yleisotsikko on Vuosi 2019 totuuden valossa [9]. Sarjan ensimmäisessä osassa perustelin raamatullisesti ja teologisesti, miksi kristityn tulee olla... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1285/vuoden_2019_vaalit_ovat_ratkaisevan_tarkeita Patmos article
Juha Ahvio
15.2.2019
Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

Vuoden 2019 vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä

Maanantaina 18.2.2019, alkaen kello 18, jatkan Radio Patmoksen taajuuksilla noin kuukausi sitten alkanutta ja koko vuoden kestävää luentosarjaani, jonka yleisotsikko on Vuosi 2019 totuuden valossa.

Sarjan ensimmäisessä osassa perustelin raamatullisesti ja teologisesti, miksi kristityn tulee olla kiinnostunut sekä hengellisen että maallisen regimentin asioista ja miksi kristityn tulee vaikuttaa vahvasti molemmissa.

Maanantai-iltana kello 18 luennoin sarjan toisen osan, jonka otsikko on: ”Miksi Suomen eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit ovat ratkaisevan tärkeitä?”

Suomessa käydään eduskuntavaalit sunnuntaina 14.4.2019 ja europarlamenttivaalit sunnuntaina 26.5.2019. Nämä molemmat vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä.

Luennossani perustelen, miksi näin on.

Käsittelen luennossani seuraavia isoja teemoja: Millaisessa yhteiskunnallisessa ja valtiollisessa tilanteessa Suomessa ollaan nyt, esimerkiksi Suomen kansallisfilosofi J. V. Snellmanin kansallismielisten linjausten näkökulmista tarkasteltuna? Onko sananvapaus todellakin uhattuna Suomessa? Mistä on kyse EU:n entisestäänkin kovenevassa vihapuheen sensurointiohjelmassa ja sen edellyttämissä sananvapausrajoituksissa? Mutta miksi kuitenkin, loppuviimeiseksi, on niin, että vain kansalliskonservatiivinen liike voi tarjota kestävää tulevaisuutta sekä Suomelle että Euroopalle?     

Näistä siis lisää maanantai-iltana kello 18 alkaen, Radio Patmoksen taajuuksilla ja netin kautta kuunneltavasti.

Kuuntele myös lauantaina 16.2.2019 kello 20 alkaen Radio Patmoksen taajuuksilla lähetettävä ensimmäinen osa radiosarjastani Isänmaa tänään. Tässä sarjassa käsittelen suomalaiskansallisen aatteen eli fennomanian historiallisia raamatulliskristillisiä ja isänmaalliskansallisia juuria ja sitä, miten nuo juuret tänään meitä ravitsevat.

Nyt lauantaina kuultavissa olevan Lutheria, Herderiä ja Hegeliä käsittelevän ensimmäisen osan otsikko on: ”Suomenmielisen fennomanian filosofiset ja teologiset juuret”.

Pysyttele Radio Patmoksen taajuuksilla!

 

Kommentoi "Vuoden 2019 vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 ______   ___   _ __  _  _   ______ 
|   \\  / _ \\  | |/ // | || | || /_____// 
| -- // | / \ || | ' // | || | || `____ ` 
| -- \\ | \_/ || | . \\ | \\_/ || /___//  
|______//  \___//  |_|\_\\ \____//  `__ `  
`------`  `---`  `-` --`  `---`  /_//   
                    `-`   
 
 

63 kommenttia "Vuoden 2019 vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä"

Sivu 1/5

Johannes 15.2.2019 23.46

"...vain kansalliskonservatiivinen liike voi tarjota kestävää tulevaisuutta sekä Suomelle että Euroopalle?" Niin, vain minun poliittinen näkemykseni on oikea, vain minun tulkintani raamatusta on oikea. Nämä ovat vaarallisia sanoja ja dosentti-Ahvio alkaa pahasti profiloitua konservatiivisuuden viittaan puetun autoritäärisen fasismin kannattajaksi.

Topias 15.2.2019 23.46

Onko vaaleilla enää merkitystä?,onhan suomessa nähty taannoin vallankaap-
pauskin.

Ikävä ihminen? 16.2.2019 13.07

Minusta olisi reilua, että Ahvio ja hänen fanikuntansa kertoisivat yksiselitteisesti ja avoimesti sen, millaista Suomea he toivoisivat tämän nykyisen tilalle. Jotenkin tuntuu siltä, että esimerkiksi Patmoksen toimintaan rahaa lahjoittavista ihmisistä merkittävä osa ei käsitä sitä, millainen ideologia näiden juttujen taustalta löytyy.

Minä en ole uskovainen ihminen. Sen kuitenkin ymmärrän, että kun Ahvio lähtee jutuissaan määrittelemään sitä, miten "kristityn" tulee asioista ajatella, hän toimii varsin kyseenalaisesti. Jos väitettä yhtään tarkemmin tutkii, sen ongelmallisuuden olettaisi jokaisen kyllä huomaavan.

Bux 16.2.2019 13.07

Muistaakseni Juha Ahvio sanoi myös viime vaalien alla niiden olevan ratkaisevan tärkeät. Suomeen saatiin historian oikeistolaisin hallitus ja eduskunta.

Mutta tuliko maailma paremmaksi?

Olen antanut ymmärtää kuuntelemalla Ahvion juttuja, että ei tullut sitä mitä tilattiin.

Mitä jos tällä kertaa Ahvio suosittelisi käänteistä taktiikkaa: kannustaisi saamaan Suomeen ei ainoastaan vasemmistohallitusta, vaan myös vasemmistoenemmistöisen eduskunnan, sellaisen kuin Suomessa oli usein vaikkapa 1950-luvulla.

Jos haluaa Suomeen takaisin 1950-luvun arvot, niin kansan pitäisi äänestää samalla tavoin kuin kyseisenä vuosikymmenenä: kommunisteja, sosiaalidemokraatteja ja maalaisliittoa. Perussuomalaisia tai kristillisdemokraatteja ei tuolloin ollut ja kokoomuskin oli pienpuolue.

Miro-Petteri 16.2.2019 13.07

Lukekaa Apt. 17:26

Taisto 16.2.2019 19.50

”Tutkimus ja tutustumismatkani” fundamentalistiseen tai omasta mielstään ”raamatullisen” kristillisyyden maailmaan alkaa saamaan hassuja ulottuvuuksia, kun kiivailu kohteena on ”raamatullinen patrioottisuus”, ilmastonmuutos ja mr Trumpin ”kristillinen” politikointi. Erikoiseksi tilanteen tekee juuri dogmaatikko Ahvion kova into olla myös yhteiskuntatieteiden ”dosentti”, vaikka TT Ahvion ansiot ovat mielestäni mainiot muualla eli nimenomaan reformoidun kristillisyyden asiantuntemuksensa Myös Reijo Telarannan kirjoitukset usein miellyttäviä lukea.. En sitten tiedä, lyönkö päätäni seinään turhaan, kun edelleenkään en ole saanut termille ”raamatullinen” mitään kovin pätevää määritelmää, saati Raamatusta itsestään nousevaa. Perusmääritelmä Jumalan sanana kun on oppia, joka on luotu vasta vähitellen ja tulkitaan hieman eri tavalla eri aikoina. Saako muuten naiset olla esimiesasemassa yhteiskunnassa? Ei saa, saattoi moni ns Beckiläisen herätyksen lumoissa suomalainen pappikin sanoa vielä 1900 luvun alussa...!

Maarit 18.2.2019 10.08

Uskon, että jos Suomi ymmärtäisi harjoittaa hyvää kristillistä politiikkaa ja myös seisoa Israelin puolella eikä lähtisi mukaan Raamatussa tuomittuun ja kirousta kansallemme tuottavaan Israel-vastaiseen politiikkaan, niin saisimme elää rauhassa kaikilta uhkakuvilta.

”Herran käsi” läpäisi suojana Suomen yllä, eikä sen paremmin Venäjän venkoilu kuin tänne lähetetyt islamistiterroristit voisi meitä uhata ainakaan kansallisen merkittävyyden laajuudessa.

Vaaleissa ei parane nukkua! Jokaisen on tehtävä osuutensa. Pahoja lopunajan profetioita ei saa olla mukana toteuttamassa asettumalla pahan puolelle. Pahan puolelle asetumme myös silloin, kun emme käytä omaa äänioikeuttamme ja äänestä hyvän puolesta.

Rukouksella selviää, ketä pitäisi äänestää. Patmoksellakin tulee hyviä ohjelmia, joissa tätäkin on korostettu. TV7:ssa mainittiin äskettäisessä rukousohjelmassa Patmoksen ohjelmista myös positiiviseen sävyyn.

Ahvion ohjelmien uskon olevan myös jatkossa kuuntelemisen arvoisia.

Yhteiskunnallisuus ei tietenkään ole heikkous. On hyvä, että tämänpäivän politiikkaa tarkastellaan Raamatun valossa ja kristillisistä arvoista käsin. Meidänhän pitää seurata aikaamme. Kiitos Ahviolle!

Sabrina 18.2.2019 10.08

On tosiaan tulossa erityisen jännittävä vaalikevät. Hallituspuolueisiin (Kokoomus, Keskusta ja Siniset) on petytty ainakin osittain sekä kristillisellä että sekulaarilla puolella.

Tämän takia suurena pelkona on, että ihmiset äänestävät vihervasemmiston valtaan. Vihervasemmiston (Vihreät, Vasemmistoliito, SDP).

Valitettava totuus on se, että vihervasemmisto ei ymmärrä isänmaan merkitystä. Kaikki nuo puolueet ovat erittäin epäisänmaallisia. Heidän valtaan pääsy tarkoittaisi varmasti maanpuolustuksen tason laskua, uhkakuvia ei ymmärretä sen paremmin kuin tietyn maanpuolustustason säilyttämisen ennalta ehkäisevää merkitystäkään.

Vihervasemmisto puhuu lasten ja vanhusten auttamisesta, mutta ajaa muutoin perhearvoja ja perheonnea rapauttavaa politiikkaa, eikä arvosta ihmiselämää sinänsä yhtään eläintä korkeammalle. Tämä voi tarkoittaa tulevaisuudessa hyvin ihmisvihamieliseen ilmastopolitiikkaan mukaan lähtemistä. Äärivasemmisto ihailee äärivihreiden kanssa jo nyt linkolalaisuutta, joka juhlii ihmisten kuolleisuutta (mitä korkeampi kuolleisuus sodassa tai katastrofissa, sitä tyytyväisempiä linkolalaiset ovat).

Edes SDP ei puolusta maamme palkkatyöläisiä GCM-sopimusta vastaan, jonka avulla maahamme tullaan tuomaan omaa työvoimaamme syrjäyttävää halpatyövoimaa. Osaamisia kartoitetaan jo lähtömaissa, päättäjille lupaillaan mahdollisuutta valita työvoimaa tarpeen mukaan.

Hälytyskellot eivät soi, vaikka tietyt alueet Euroopassa ovat rikollisjengien hallussa, vihervasemmisto uskoo rahansiirtojen voimaan rikosten torjunnassa (ei huomata, ettei edes Ruotsi ole onnistunut tällä politiikalla), vaan maanrajoja halutaan entisestään hämärtää.

Vihervasemmisto ei ymmärrä islamia eikä tietämys uskonnoista riitä muutenkaan, joten heiltä jää kokonaan käsittämättä islamisoitumisuhka.

He luottavat hölmösti ”nykyaikaan” ja uskontojen reformointiin, ei tajuta silloin palkattavan juurille - siihen alkuperäiseen. Kristinusko reformoitiin, pyritään aina vain lähemmäksi Jeesusta Kristusta. Siksi länsimaat kukoistavat. Islamin reformointi tarkoittaa sen sijaan väkivaltaan ja valloituksiin palaamista. Isis ja muut kaltaisensa edustavat puhdasta islamia. Shiialaisuudella ja sunnilaisuudella on kristityn näkökulmasta katsottuna paljon yhtäläisyyksiä. Islamistien vihalistoille pääsevät ihan kaikki muut, eli kaikki ei-muslimit.

Hyvin harva suomalainen poliitikko tietää islamista todellisuudessa mitään vaan luulevat sen olevan muiden uskontojen kaltainen. Nykyinen katolilainen paavi on unohtanut pitkän pätkän historiaa ja kuvittelee voivansa lähentää kristinuskon myös islamin kanssa. Ehkä nämä yhdentymispyrkimykset hämärtävät myös poliitikkojen ymmärrystä näissä asioissa.

Liikkuva äänestäjä 18.2.2019 10.08

Se on ihan selvää, että orvoista ja leskistä on huolta pidettävä, eivätkä maallisen hallituksen lakisäädökset saisi mennä epäkristillisempään suuntaan.

Elämää on siis kunnioitettava. Lapsiperheitä täytyy tukea. Tukia on leikattu 1990-luvulta lähtien.

Vanhoista ihmisistä on myös huolehdittava kunnolla loppuun asti, kuten myös kaikista nuoremmistakin kuolemansairaista potilaista, eli laadukas saattohoito tehokkaine kivunlievityksineen on saatava toimimaan Suomen jokaisessa kunnassa.

Tulee myös olla mahdollisuus pitää kiinni kristillisistä arvoista ja ilmaista kristillistä uskoaan.

Suomen kuuluu toteuttaa Israel-myönteistä politiikkaa, eikä missään kohdassa pelata Israelia vastaan.

Maatamme uhkaavat asiat on syytä huomata ja huomioida, ja näitä uhkia täytyy torjua. Islamisoitumisen uhka on todellisuutta koko Euroopassa. Sille uhkalle ei saa olla sokea! Oikeiden pakolaisten seassa Eurooppaa kohti on lähetetty tuhansia miehiä islamin levitys ainoana missionaan.

Kuka on se ehdokas, ja mikä on se puolue, joka näitä arvoja ajaa?

KD on hyvä. Kaikki kristilliset arvot siellä huomioidaan ja Israelin tärkeyskin ymmärretään. Kysymys kuuluu, ymmärretäänkö KD:ssä kuitenkaan koko Eurooppaa uhkaavan islamisoitumisvaaran tasosta mitään?

Täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt kuullessani Radio Deistä Sari Essayahin haastattelussa toteavan, että he ovat kannattaneet/kannattavat pakolaiskiintiön nostoa, koska leireiltä pääsee silloin suoraan valitsemaan oikeita avuntarvitsijoita, naisia, lapsia ja vammaisia - kun sen sijaan Euroopan yhteisessä ”taakanjaossa” valintoja ei pääse tekemään eikä tulijoiden taustoja voida varmistaa Suomesta käsin.

Esiintyvät ongelmallisuudet ovat siis puolueella tiedossa. Ilahduin myös Essayahin EU:sta puhuessa erikseen korostavan kunkin EU-valtion itsenäisyyden ja päätöksenteko-oikeuden tärkeyttä.

Tähän mennessä olen siten turhaan pelännyt KD:n olevan täysin epäisänmaallinen puolue. Kokoomuksen, keskustan ja SDP:n kristillisyyden mentyä täyttä mahalaskua unholaan olen ajatellut PS:n kristillisiä henkilöitä ainoana äänestysvaihtoehtonani, mutta nyt on vaihtoehdoissani vahvan mietinnän alla myös KD:n edustaja.

Vanhassa vara parempi 18.2.2019 10.08

Minua ei haittaisi, vaikka saataisiin 50-, 60-, 70- tai 80-luku takaisin. Se kaikki oli Suomessa jatkuvan vaurastumisen ja rauhan aikaa.

Moni 50- ja 60-luvun nuori näyttää elävän pitkän ja onnellisen elämän. Nuorempi polvi on saanut kuulla hehkutusta pidentyneestä eliniän odotteesta, mutta todellisuudessa nuoremmat polvet ovat sairaampia eivätkä taida elää yhtä kauan kuin vanhempansa. Suomi menee alamäkeen, tätä on jatkunut joka saralla 90-luvulta saakka.

Hiljattain huomasin Ylen sivuilla artikkelin, jossa kovasti harmiteltiin sitä, että niissä maissa, joissa sukupuolten tasa-arvo oli kaikkein korkeimmalla ja valinnanvapaus ja itsensä ammatillisen toteuttamisen mahdollisuus on kaikkein suurinta - Suomi tietysti mukaan lukien - ammatit jakautuvat kaikista selvimmin miesten ja naisten töihin.

Tässä ko. asiaa tutkineet nuoret naistutkijat (ja feministit) näkevät kauhean ongelman vallan ja varallisuuden jaon kannalta. Itse korkeakoulutettuna naisena ymmärrän kyllä, mitä he huolehtivat ja mistä he puhuvat, mutta äitinä ihmettelen, etteivätkö, he ollenkaan ymmärrä, että lukuisilla naisilla ja
luultavasti ihan suurimmalla osalla kaikista maailman naisista loppujen lopuksi muut arvot menevät vallan kaipuun ja varallisuuden arvostamisen edelle.

Ylen jutussa oltiin tyytyväisiä, ettei Suomessa ole kotirouvakulttuuria. Luulen, että sitä meilläkin voisi olla, jos luottamus perinteiseen työnjakomalliin perheessä pelaisi. Kotiäitinä viihtyy joka tapauksessa yhä nykyäänkin moni suomalainenkin äiti lasten ollessa pieniä, vaikka kotiäitiys onkin harvinaistunut ja kotonaolon pituudet lyhentyneet.

Lasten ja nuorten mielenterveys ym. ongelmat ovat lisääntyneet. Jos lasten arvostaminen sekä lasten hoidon ja kotiäitiyden arvostus olisivat menneiden vuosikymmenten tasolla, eivät lapset ja nuoret oirehtisi yhtä paljon kuin nyt.

Ylen jutussa neuvottiin kaikkia aikuisia tekemään kaikkensa, jotta etenkin naisvaltaisilla aloille saataisiin enemmän miehiä ja jotta naisia saataisiin lisää ainakin tieto- ja digitekniikkaa opiskelemaan. Mahdollisuuksien tasa-arvo ei riittänyt.

Tavoitteena näyttää lähinnä olevan murtaa miesvalta ja pyrkiä tasapalkkaisuuteen. Seurauksia yhteiskunnan toimivuudelle tai onnellisuudelle ei haluta tai ei osata pohtia. Biologisia eroja ja taipumuksia ei haluta myöntää. Pyritään painostavasti muuttumaan ja ihmetellään, mihin onni katosi.

Omaa tytärtäni en painostaisi väkisin vastenmieliselle alalle, toki tytär hyötyisi teknisestä suuntauksesta huomattavasti enemmän kuin naisvaltaiselle alalle suuntaava poika, joka lähinnä saisi kokea tappion sekä palkassa että mahdollisesti myös tulisi pettymään alaan muutenkin.

Inkku 18.2.2019 10.08

Jos nyt ihan vaan poliittinen kommentti sallitaan, niin olen todella pettynyt Kokoomuksen muuttumiseen. Koti, uskonto ja isänmaa -linja on hylätty. Keskustaan ei enää ole niin isänmaallinen kuin se on ollut.

Joskus aiemmin jopa SDP:stä löytyi hyviä arvoja, mutta puoluetta on pitkään vaivannut pikemminkin arvottomuus.

1980-luvulla pystyi viettämään huoletonta nuoruutta. Mikään puolue ei herättänyt huolta. Tokihan vihreä puolue ei ollut ollenkaan voimissaan eikä äärivasemmistolla ollut minkäänlaista realistista mahdollisuutta kasvattaa suosiota tai edes haaveilla siitä.

Nykyään oikeisto ja keskusta ovat tuottaneet sellaisen pettymyksen, että vasemmiston ansioton nousu on pelättävissä.

Näyttää sille, että KD ja PS yllättäen edustavat aika hyvin maltillista keskustaa ja perinteisiä arvoja ja oikeistolaiseksi miellettyä koti-uskonto-isänmaa-linjaa. Näyttää sille, että nämä puolueet ovat ainoita, jotka oikeasti saattaisivat luotsata Suomea takaisin siihen suuntaan, missä oltiin 1980-luvulla nousukauden huipulla, mikä on myös onnellisimpien vuosikymmenten äänestyksessä saanut menestystä.

Artsi 18.2.2019 10.08

Bux:"Muistaakseni Juha Ahvio sanoi myös viime vaalien alla niiden olevan ratkaisevan tärkeät. Suomeen saatiin historian oikeistolaisin hallitus ja eduskunta."
"Olen antanut ymmärtää kuuntelemalla Ahvion juttuja, että ei tullut sitä mitä tilattiin"

Taitaa johtua siitä, että nykyiset suuret oikeistopuolueet ovat kuitenkin jonkin verran myös vasemmistolaisia. Siksi ei saatu, sitä mitä tilattiin. En tiedä onko suomessa yhtään puoluetta, joka olisi aidosti oikeistolainen, olematta äärioikeistolainen. Perussuomalaiset ehkä, mutta siitäkään puolueesta ei aina ota selvää.

En ole Ahvion kanssa kaikesta aivan samaa mieltä, kuten Trumpin varauksettomasta ihailusta ja brexitin tuulettamisesta, joka on mielestäni brittien ehkä pahin lapsus. Pahaa pelkään, että briteille tarjottu utopia brexitistä, muuttuu pahaksi dystopiaksi. Mutta suomen tämän hetken politiikasta Ahviolla on mielestäni viiltävän todenmukainen kuva ja sitä todellista muutosta kaivattaisiin. Mutta kysymykseksi jää, kuten alussa kirjoitin, löytyykö sellaista todellista oikeistolaista puoluetta, jolta saa sitä mitä tilaa.

jukka mikkola 18.2.2019 10.08

Oltiinpa politiikasta, kansallismielisyydestä ja Ahviosta mitä mieltä tahansa, oli tämä Ahvion ensimmäinen osa ainakin minun miestäni hyvin mielenkiintoinen ja asiallinen.
Naisten asema on oma tarinansa; naisten ihmisoikeuksien (lapsista puhumattakaan) taustana on klassinen kristinusko, ei sekulaari 1700-luvun vallankumousaate. Naispappeuskysymys taas on oma monitahoinen kysymyksensä, Kristikunta toki on paljonkin väärää tehnyt, ja tekee; "sekulaarikunta" ja muut "uskonnolliskunnat" niin ikään.

Toivoisin, että keskusteltaisiin enemmän aiheesta, ei aiheen vierestä, eikä persoonista.

Ikävä ihminen? 18.2.2019 17.47

Kommentoinpa taas.

Sabrina:

Tekstisi on aika lailla täyttä roskaa. En oikeastaan keksi, mitä kohtaa jutuistasi pitäisi tai edes voisi kommentoida. Minulla ei ole järin suuria sympatioita puolueita kohtaan, mutta en ole erityisen tyytyväinen siihenkään, mitä tämä ns. oikeistohallitus on aikaan saanut. Ilmeisesti toivoisit yhteiskuntaamme vielä kovempia arvoja ja työelämään lisää vaativuutta?

Liikkuva äänestäjä:

Enpä oikein usko, että olet todellisuudessa kovin liikkuva. Eiköhän viestisi ydin tullut selväksi. PS ja KD ovat ne "oikeat" puolueet. Hyvät "kristitylle"? Oletettavaa kylläkin on, että kumpikaan puolue ei hallitusneuvotteluihin nouse kuin vain siinä tapauksessa, että muutama lisäkansanedustaja tarvitaan hallituksen taakse.

Vanhassa vara parempi:

Suosittelen sinulle sitä, että tutustut realiteetteihin vaikkapa siitä, millainen 50-luvun Suomi oli. Myöskin ajatuksesi naisen asemasta ovat varsin omituisia. Minä taas MIEHENÄ ja myös korkeakoulutettuna suosittelisin sinua tutkiskelemaan sitä, MIKSI niin monilla naisilla maailmassa ne "muut asiat" menevät ohi sen "vallanhalun". Oletko tullut ajatelleeksi? Voisikohan kysymys olla siitä, että se asema todellisuudessa on niin alistettu ja huono, että päähuomio menee ihan päivittäiseen elämään tai pahimmillaan pelkkään hengissä pysymiseen? Tunnen lähes jonkinlaista häpeää juttuasi lukiessani.

Korkeakoulutettu kun olet, olettaisin sinun myös käsittävän sen, että meillä ei pienenä maana olisi tällaista elintasoa, jos naiset olisivat kodeissa lapsia hoitamassa. Hyvinvointivaltio edellyttää molempien sukupuolten työssä käymistä. Mieleeni nousee väkisinkin myös tämä kysymys: MIKSI et ole itse keskittynyt suurperheen äitiyteen? Vai oletko? Eikö se olisi ollut isänmaallinen velvollisuutesi?

Itse asiassa, minun on aika lailla hankala uskoa, että olisit oikeasti nainen.

Ikävä ihminen? 18.2.2019 17.47

Jatkanpa vielä...

Inkku:

Sieltä se löytyi se "pyhä kaksikko" - PS ja KD. Kuinka yllättävää...

Artsi:

Ahvion kuva ei tosiaankaan ole missään määrin oikea. Hän on ihan täysin pihalla oman osaamisensa ydinalueelta. Politiikkaan veri vetää, mutta se on Ahvion tragedia, että Suomi ei ole USA.

jukka mikkola:

Naisen asemaa ei tosiaankaan parantanut 1700-luvun jälkeen kristinusko. Koetas ihmeessä tutustua tosiasioihin. Maallistuminen ja valistusaate yhdessä teollistumisen ja vähittäisen palveluyhteiskuntaan siirtymisen kanssa muuttivat naisen asemaa. Mitä vain voidaan tietysti väittää, mutta uskonnoista ei tosiaankaan ole yhteiskuntaa modernisoivaksi tekijäksi. Jos valta olisi ollut Suomessa konservatiiveilla ja papistolla, tämä maa ei olisi ikinä kehittynyt hyvinvointivaltioksi.

Maarit:

Minä en ymmärrä tätä Israel - haihattelua. Israel on vain maa muiden joukossa. Nykypäivän palestiinalaiset taitavat olla geneettisesti lähempänä Raamatun aikojen israelilaisia kuin tämän päivän juutalaiset. Juutalaisia hyviteltiin Holokaustin jälkeen antamalla heille oma maa kerskeltä vihamielisiä kansoja. USA saikin sieltä oivan kokeilukentän aseilleen. Hurmosmieliset uskovaiset sinun laillasi julistavat Israelin toimivan aina ja joka tilanteessa Jumalan nimissä ja oikein. Sellainen väittämä on mieletön.

On varsin kasvattavaa nähdä, että Suomestakin löytyy tosiaan uskovaisia, jotka pureksimatta nielaisevat lähes mitä vain, kun hieman Raamattua mukaan sekoittaa.

Se oikeastaan järkyttää.