2019-02-15 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_10_7182-JUHA_BLOGI_FINAL.jpg Maanantaina 18.2.2019, alkaen kello 18, jatkan Radio Patmoksen taajuuksilla noin kuukausi sitten alkanutta ja koko vuoden kestävää luentosarjaani, jonka yleisotsikko on Vuosi 2019 totuuden valossa [9]. Sarjan ensimmäisessä osassa perustelin raamatullisesti ja teologisesti, miksi kristityn tulee olla... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1285/vuoden_2019_vaalit_ovat_ratkaisevan_tarkeita Patmos article
Juha Ahvio
15.2.2019
Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

Vuoden 2019 vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä

Maanantaina 18.2.2019, alkaen kello 18, jatkan Radio Patmoksen taajuuksilla noin kuukausi sitten alkanutta ja koko vuoden kestävää luentosarjaani, jonka yleisotsikko on Vuosi 2019 totuuden valossa.

Sarjan ensimmäisessä osassa perustelin raamatullisesti ja teologisesti, miksi kristityn tulee olla kiinnostunut sekä hengellisen että maallisen regimentin asioista ja miksi kristityn tulee vaikuttaa vahvasti molemmissa.

Maanantai-iltana kello 18 luennoin sarjan toisen osan, jonka otsikko on: ”Miksi Suomen eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit ovat ratkaisevan tärkeitä?”

Suomessa käydään eduskuntavaalit sunnuntaina 14.4.2019 ja europarlamenttivaalit sunnuntaina 26.5.2019. Nämä molemmat vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä.

Luennossani perustelen, miksi näin on.

Käsittelen luennossani seuraavia isoja teemoja: Millaisessa yhteiskunnallisessa ja valtiollisessa tilanteessa Suomessa ollaan nyt, esimerkiksi Suomen kansallisfilosofi J. V. Snellmanin kansallismielisten linjausten näkökulmista tarkasteltuna? Onko sananvapaus todellakin uhattuna Suomessa? Mistä on kyse EU:n entisestäänkin kovenevassa vihapuheen sensurointiohjelmassa ja sen edellyttämissä sananvapausrajoituksissa? Mutta miksi kuitenkin, loppuviimeiseksi, on niin, että vain kansalliskonservatiivinen liike voi tarjota kestävää tulevaisuutta sekä Suomelle että Euroopalle?     

Näistä siis lisää maanantai-iltana kello 18 alkaen, Radio Patmoksen taajuuksilla ja netin kautta kuunneltavasti.

Kuuntele myös lauantaina 16.2.2019 kello 20 alkaen Radio Patmoksen taajuuksilla lähetettävä ensimmäinen osa radiosarjastani Isänmaa tänään. Tässä sarjassa käsittelen suomalaiskansallisen aatteen eli fennomanian historiallisia raamatulliskristillisiä ja isänmaalliskansallisia juuria ja sitä, miten nuo juuret tänään meitä ravitsevat.

Nyt lauantaina kuultavissa olevan Lutheria, Herderiä ja Hegeliä käsittelevän ensimmäisen osan otsikko on: ”Suomenmielisen fennomanian filosofiset ja teologiset juuret”.

Pysyttele Radio Patmoksen taajuuksilla!

 

Kommentoi "Vuoden 2019 vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 __  __   ___   _____   ___   ______ 
 \ \\/ //  / _ \\  / ___||  / _ \\  /_  _// 
 \  //  / //\ \\ | // __  / //\ \\  | ||  
 / . \\ | ___ ||| \\_\ || | ___ || _| ||  
 /_//\_\\ |_|| |_|| \____// |_|| |_|| /__//  
 `-` --` `-`  `-`  `---`  `-`  `-` `--`   
                         
 
 

63 kommenttia "Vuoden 2019 vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä"

Sivu 4/5

Ikävä ihminen? 26.2.2019 15.50

Mepukka.

On täysin epäolennaista väittää, että jokin tietty kansa olisi oikeutettu asumaan juuri tietyllä alueella. Nykypäivän Israelin alueista onkiistelty tuhansia vuosia. Kansat ovat siirtyneet paikasta toiseen, suuria joukkoja on orjuutettu ja imperiumit hajonneet ja kadonneet. Sen enemmän Raamattu kuin Koraanikaan eivät ole oikeutus yhtään mihinkään. Käytännössä vahvin on alueensa ottanut ja muut vikisseet.

Israel on alueensa voimakkain valtio sotilaallisesti. Niin kauan kuin USA sitä tukee, sen kimppuun ei kukaan hyökkää. Jenkkien aseteollisuudelle alue on oiva koekenttä. Israelilla on myös ydinaseita, joten haihattelut sen kimppuun hyökkäämisestä ovat lähinnä mielettömiä. Yksikään arabimaa ei ole niin hullu.

Jenkkilän varakkaat juutalaiset ja fundamentalistikristityt huolehtivat siitä, että Iaraelilla ei ongelmia puolustuksessaan ole.

IlkkaT.O: 27.2.2019 6.55

Juha Ahvion analysoiva, uskovalle ohittamattoman hengellisen näkökulman näkemyksilleen tuova tutkimus ajankohtaisista, kotimaisista ja kansainvälisistä ilmiöistä, trendeistä ja agendoista niin yhteiskunnallisesti kuin poliittisesti vaikuttavina tekijöinä ja kommentointi sen perustalta ovat vastakohta "Ikävän" roskapostiin, joka tosiasiallisesti selittyy sekulaarilla humanismilla ja ateistisilla näkemyksillä, ja joka ei anna missään kohden sijaa Raamatun sanan ilmoitukselle Pyhän Hengen kautta niinkuin olisi syytä.
Israel on jo 3000v. sitten 1. kerran perustettu kansallisvaltio ko. alueelle, Kuningaskunta, pääkaupunkinaan ikuinen ja jakamaton Jerusalem. Jumalan lupaukset Israelin maasta, "Eretz Israel" tulivat jo Raamatun patriarkoille n. 4000v. sitten.
Uudelleen perustettuna Israelin nykyinen juutalainen kansallisvaltio on Jumalan lupausten kiistämätöntä ketjua Israelille ja juutalaisille raamatullisen ilmoituksen tapahtumien ketjun viimeisestä vaiheesta, jonka myös profeetat ovat tuoneet jo vuosituhansia sitten esille, lopunaikojen merkkinä. Merkityksellinen osa profetioista, Jeesuksen lopuajan ennusmerkeistä ja apostolien teksteistä käsittelevät Israeliin ja Israelilaisiin kohdistuvaa vihaa, ja Jerusalemin valloittamispyrkimyksiä.

YK:n jihadistinen siipi, Iranin islamilaista, militanttia terrorivaltiota ja sen proxyja sympatiseerava EU ja antisemitismi kulttuurimarxistisessa vihervasemmistolaisuudessa (esim. vasemmistodemokraatit USA:ssa) puhumattakaan poliittis-uskonnollisesta islamilaisuudesta, ovat niitä pimeyden voimia, jotka ovat "viimeistelemässä" lopuaikain ennustetut merkit, omaksi tuhokseen. Näistähän Suomen FakeNews on poliittisen korrektiuden nimissä hiljaa.
YK:n hulluus "maailman omantunnonäänenä" on kuin suurta parodiaa - peruuttaen käytännön toimin ja palestiinalaisterrorismin hyväksyen (esim. UNWRA) islamilaisen manipulaation seurauksena Perustamisasiakirjansa lupaukset koskien Kansainliiton aikaisemmin tekemien Juutalaisvaltion voimassa olevien kansainvälisjuridisten oikeuksien toteutumisen niinkuin oli tarkoitettu (ks. San Remon asiakirja ja sitä seuraava KL:n kokouksen päätös ja YK:n Perustamisasiakirja).
Em.:n vastakohtana halutaan perustaa olematon valtio nimeltä Palestiina, jonka pääkaupunki olisi Jerusalem. Unesco kielsi syksyllä 2016 juutalaisten historialliset yhteydet Jerusalemiin, muuttaen historialliset nimet arabialaisiksi vastineiksi. Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on täydellisen puolueellien Israelia koskevassa toiminnassaan, BDS-liike kerää lisää kannattajia, nyt USA:ssa liberaalidemokraatti-piireissä, josta rahaa "valuu " Hamasille.
Kuka tukee näitä Suomessa? Heitä emme tarvitse vaan vanhurskaita päättäjiä.

Jukka mikkola 27.2.2019 6.55

Israelin asemaan en tässä ota muuta kantaa, mutta ajatus, että mikään arabimaa ei hyökkäisi Israeliin ei perustu reaalipolitiikkaan.

Esim. Irak on lähes ydinasevaltio, ja jatkuvasti uhittelee tuhoavansa Israelin, tai ajavansa mereen, ja rakentaa ohjuksia Syyriassa, josta niitä ampuukin, ja tekee näin tuotekehitystä, ydinasetta havitellen. Arabimaat ovat Israeliin hyökänneet, ja joka tapauksessa kaivettu hyökkäystunneleita rajalinjan ali. Palestiinalaiset käyttävät siviilejä ihmiskilpinä ym.

Eihän Israelkaan "pulmunen" ole. On kuitenkin seudun ainoa demokraattinen maa, puutteinensakin. Siellä hallituksen politiikan arvostelu ei johda päättömyyteen.

Riidoissa yleensä on kaksi osapuolta, ellei useampiakin. Ei Israel vainoharhaisuuttaan varustaudu, vaikka siitä on median "inhokki" tullut. Demokraattisleta maalta toki voi enemmän vaatiakin kuin epädemokraattisilta.

Taisto 28.2.2019 6.22

Ehkä ei kuitenkaan kannata puhua Raamatun Israelista sanalla kansallisvaltio. Kuuluuko siihen myös esim Sinai, Länsi-ranta ja Golan? Miksi kuuluisi? Siis onko Eretz Israel sinulle tosiaan synonyymi Raamatun Israel käsityksen kanssa? Kansallisvaltiokäsitys as we know it syntyi vasta uudella ajalla. Mitä jos Palestiinalla onkin pidempi ”kansallinen identiteetti” kuin suomalaisilla? Minusta kritiikitön poliittisen Israelin ihailu on lähellä pelastusvarmistelua eli kaiken varalta emme kristisoi kyseisen valtion poliittisia toimia. Onko Israel siis oikeasti monoliittinen kokonaisuus, ( poliittisesti/ ideologisesti yhtenäinen), jota luetaan omien ”raamatullisten intohimojen” läpi? Sama liitty EU:iin, jonka demonisointi saa joskus aika hassuja piirteitä oman raamatuntulkinnan yksiviivaisuuden ”minä ja Raamattu” päätimme tyyliin. Politiikan hengellistämisellä on lyhyt matka fanaattisen uskovaisuuteen, jossa rajalinjat ovat niin tiukat, että mitään dialogia ei edes haluta, koska ”me tiedämme paremmin” on oman identiteetin ytimessä.

Ikävä ihminen? 28.2.2019 6.22

Israel on vain maa muiden joukossa. Sikäli juutalaiset ovat erikoinen kansa, että he ovat onnistuneet oman mytologiansa "myymisessä" muillekin. Hieman surullinen tapaushan oikeasti ovat fanaatikot, jotka julistavat israelilaisten olevan "valittu kansa". Israelille toki kaikki tuki ja apu kelpaavat - varsinkin, jos ne konkretisoituvat taloudellisena tukena ja aseina & poliittisena toimintana. Viimeksi mainitusta hyvä esimerkki onkin USA, jossa sekä uskonnollinen oikeisto että vaikutusvaltaiset juutalaiset huolehtivat siitä, että Israelin selkeästi vääriäkään toimia ei tuomita.

Ujohko 28.2.2019 6.22

"Onko sananvapaus todellakin uhattuna Suomessa?"

Kyllä on. Enemmänkin - ja myös Patmoksessa. Viestini eivät ole päässeet läpi. Pyrkimys kristillisesti tuoda totuus esiin kariutuu Patmoksen sensuuriin. Esto tuli sen myötä kun toin esiin revisionistisia käsityksiä kipeistä aiheista. Tämän myötä minuun lyötiin antisemitistin ja holokaustin kiistäjän leima. Kuitenkin olen vain sitä mieltä, että totuuskäsityksen muotoutuminen edellyttää eri näkemysten tarkastelua, ei suinkaan vain voittajan tarjoilemaa totuutta.

Minulle esitettiin näennäisen hankalia kysymyksiä, joihin 'en osannut vastata'. Itse asiassa olisin osannut, mutta vaikenemiseni johtui minulle annetusta kirjoitusestosta. Liekö teillä käytössä automaattibanni, vai meneekö suodatus kulloisenkin blokistin oman harkinnan mukaan. Turusen blokiin en ainakaan saa enää viestejä läpi.

IlkkaT.O. 1.3.2019 6.46

Israelista on syytä puhua juutalaisena kansallisvaltiona. Ed. kommentissani perusteluja. Minkään muun valtion historiallisia rajoja ei ole vedetty niin tarkasti kuin Israelin, voi lukea Moos. ja Joosuan kirjan. Juudea ja Samaria kuuluvat erottamattomana osan Israelin maata samoin Golan. Israel oli ja on kansa, edelleen; Palestiina ei ollut raamatullinen nimi, eikä ole edelleenkään. Sillä ei ole "kansallista identiteettiä", muutoin kuin alkujaan NL:n tarkoitushakuisen poliittisen Israelin vastustamisen vuoksi egyptiläissyntyisen Yasser Arafatin ja terroristijärjestö PLO:n kautta. Yllättävän vähän tunnet aihetta "akateemikoksi", kun siitä haluat kuitenkin kommentoida? Etkö tunne Israelin poliittista historiaa tuon enemmän? Ihmettelen.

Jukka mikkola 1.3.2019 6.46

Ikävä ihminen,

Demokratian ja modernin tieteen juuret ovat Kreikan lisäksi myös kristinuskossa. Siis ihan tieteellisestikin arviotuna. Tiedehän ei ole useinkaan kiistatonta.

En väittänyt pornon ja ihmiskaupan oleva vain aikamme ilmiö; ihmettelin, että pornon naisten asiaa hiekentävästä vaikutuksesta ei juuri ole kiinnostuttu. Kristillisissä piireissä kyllä pitkään, mutta ei toki tarpeeksi. Sekulaari liberalismi pitää pornoa usein jopa hyödyllisenä ja vähättelee ongelmia.

Aborttiasiaa ovat hyvin valottaneet Päivi Räsäsen ja Sari Tanuksen lisäksi monet muutkin, mutta abortin eettiset ongelmat halutaan liberaalista mediassa sivuuttaa. Milloin ihmisestä tulee ihminen? Siihen eivät Räsäsen ym. vastustajat anna omaa näkemystä vaan vaihtavat puheenaihetta.... Raskauden lopettaminen ei pohjimmiltaan ole keskeyttämistä, vaa ihmisiäkin kannalta ns lopullinen ratkaisu. Mutta toki ongelma on monitahoinen.

Kiina ym. ei ole kristillisen perinteen maa, eikä Intia. Näissä on tyttöjä abortoitu selektiivisesti. Jordanian ent. kunigas Hussein kouluttautui muistaakseni kristillisen perinteen Britaniassa, ja Jordania on arabimaista moderneimpia. Kiina on tähdännyt sekulaariin yhteiskuntaan, kuten Neuvostoliitto, DDR, ja Albaniakin. Ihmisoikeudet olivat "puutteelliset". Sekularismistakin tulee ajanmittaan uskonto luonteeltaan, ja sille alkaa muodostua omia mytologioitaan, " uskonnoton uskonnollisuus".

Ateistisesta maailmankatsomuksesta tai uskomuksesta lähtevää politiikkaa meillä on ollut jo kauan. Monikulttuurisessa Suomessa Eurooppalaiset kristilliset arvot ovat luontevia. Jatkossa varmaan näemme muidenkin uskontojen pohjalta tehtävää politiikkaan, moniarvoisuus kun on trendikästä.
Ei kristitty tietenkään ole joihinkin puolueisiin sidottu, mutta konservatiivisen kristillisyyden ongelmana on ollut politiikkaan osallistumattomuus. Se on muuttumassa, ja se on myös eurooppalaisuutta. Kristinuskoon kuuluu dialogi muiden katsomiseen kanssa, se pyri teokratiaan, kuten jotkut uskonnot.

Taisto 3.3.2019 16.17

Ilkka T.O. Edelleenkin kysyn, miten Israelista saa Raamatussa kansallisvaltion, kun itse pyhän maan rajojakin on Raamatussa enemmän kuin yksi.Pitääkö siis valita B Netanjahun hellimän ”suur-Israel” -rajat, vai maan sisälläkin huomiota saaneen pienemmän maan vai sionistinen kansanliikkeen hellimän ajatuksen vain alueesta, jossa on juutalais-enemmistö. Mitä tulee Palestiinan, ennen v 1917 alueen arabeja kutsuttiin joko arabeiksi tai palestiinalaisiksi, riippuen siitä, kuka halusi määrittää identiteetin. Palestiina nimenä on yli 2000 v vanha. (Filistea mahdollinen, mutta ei varma sanan taustaetymologia). Suomikaan ei ole Raamatullinen nimi, mutta kovasti sen ”puhtauden” puolesta toisinaa uhotaan. Oliko muuten Jeesus ja Paavali nationalistis-kansallismielisiä, joiden agendalla valtioiden rajat ja olemus olivat kovin tärkeitä? Siksi Israelin määrittely Raamatussa kansallisvaltioksi on aika hassua, koska maan rajat ja olemus on aika epäselvä ”raamatullisin” perusteluin.

Jukka mikkola 3.3.2019 16.17

Korjaus kirjotukseeni:
Jostain syystä tekstiini oli tullut outo ilmaisu (tabletilla kirjoittaminen ei ole kivaa... automaattikorjaus teki osan tepposesta.) .
Puolivälissä tekstiäni piti lukea aborttiaiheeseen liittyen:

...ihmisenalun kannalta on kyse lopullisesta ratkaisusta.

Kuten Ikävä ihminen ja kumppanit havaitsevat, perusteluja voi olla puoleen ja toiseen. Ns.järki on aika monitahoinen käsite. Väittelyä ja argumentointia voi jatkaa vaikka kuolemaansa saakka.

Tiedekin perustuu maailmankatsomuksellisiin oletuksiin. Sekularismi ei anna itsessään pohjaa etiikalle. Toisekseen uskonnon käsite on sekin monitahoinen kysymys, ja määritelmiä on useita.

Mikä on Ikävän ihmisen ihmiskäsitys ja maailmankatsomuksellis-filosofinen pohja eettisille kysymyksille? Elämän tarkoitus ja päämäärä ovat oikeasti oleellisia kysymyksiä.

IlkkaT.O. 5.3.2019 6.08

...jatkoa:
Emanuel Macron HS 03.03.2019:
"Kansalaiset kaikkialla haluavat osallistua muutokseen"; Haluavatko todella? "Eurooppa-koferenssi, jossa läpikäydään kaikki poliittisen projektimme muutokset.." "kansalaispaneeleita" Kuka vetää? , "kuultava yliopistojen edustajia"; käykö esim. Tapio Puolimatka?, kuultava uskontokuntien ja hengellisten suuntausten edustajia.." Paaviko vetää kuulemisia imaamien kanssa?

sitten Emmanuelen loppukommentti:
"Uudistuneeessa Euroopassa kansoilla on jälleen valta päättää kohtalostaan." "Britannia löytää myös paikkansa."
Vastoin Emmanuelen toteamusta Eurooppa ei enää määräämässä kehityksen suuntaa; oli tosin vielä paljon sitäkin konservatiiviskristillisten kansallisvaltioden aikana; joku voisi kertoa Emmanuelelle, että muut ovat ajaneet ohi.
Haluavatko edustajaehdokkaamme tälläisen miehen takuumiehekseen tulevaisuuden Euroopassa? Macronin arvoihin ei kuulu Raamatun ilmoitus Jeesuksesta. Mikä olisi Wisegrad-maiden kohtalo Emmanuelen käsittelyssä?
Täytyy todeta, että Eurooppa on hengenvaarallisella kurssilla, kun tällaisella roskalla pyritään näinkin 'arvovaltaiselta' taholta vaikuttamaan jäsenmaiden omissa ja EU-vaaleissa. Itse hän vetoa vihapuheiden murskaamista muttei omalla kohdallaan törkeää vihapuhetta ja suvaitsemattomuutta.

Yle FakeNews 03.03 klo20.30. :
ulkopuolisesta vaaleihin vaikuttamisesta: Mainituksi tuli myös EU- ja maahanmuuttovastaisuus. Onneksi olkoon Yle "vastuullisesta ja puoleettomasta" journalismista.
Ja tulihan päivän ilmasto-tietoisku kerrottua?

IlkkaT.O. 5.3.2019 6.08

HS-FakeNews:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006023600.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=87d976aab5575c74e92b05be21229efb

"Minä, Emmanuel (viittaako nimi enteellisesti toiseen Kristukseen?), Euroopan ylijumala puhun:'Euroopan kansalaiset..' " aloittaa Macron, Ranskan presidentti ja ehdotuksensa listalta puuttuvan Euroopan ylijumalan elinikäiseen tehtävään valittava;
"Yhteisen historiamme..." Mitä yhteistä Ranskan ja Suomen historialla on? Molemmat olleet itsenäisiä kansallisvaltioita,
yhteistä sitä ja yhteistä tätä löytyy kuitenkin Emmanuelen kässäristä,
"itseensä käpertyvä kansallismielisyys ei ehdota mitään"??? Missä Emmmanuelen Raamattu? On vaihtunut Rooman ja Maastrichtin sopimuspapereihin,
"koko Eurooppaa uhkaavat ihmisten suuttumuksen hyödyntäjät: katteettomia lupauksia, väärää informaatiota"; Ei kai vaan Emmanuel nyt suuttunut itse kansallismielisiin, suvereeneja itenäisiä kansallisvaltioita ajavia kohtaan? Se on ainut oikea tulkinta,
"Tämän manipulaation keskellä oltava ylpeitä.." Ei tuota Emmanuelelle vaikeuksia,
"Eurooppa on historiallinen menestystarina.." Se juna meni jo,
"suurvaltojen agressiviset strategiat, internet-jättiläiset, finassikriisit ilman euroa, joka on voimavara koko unionille? Mistä tämä mies horisee? Siitä, mikä kohtaa jumalatonta muttei jumalista, joka häneltä jää mainitsematta,
"olemme osoittaneet että: eurooppalaisen puolustuksen luominen: se tapahtui USA:n voimallisella Nato-sopimuksella, ilman sitä ei ole toimivaa eurooppalaista puolustusta; sen Macron unohtaa, koska juuri Nato ajoi Euroopassa todellista demokratiaa, aitoa yksilönvapautta ja oikeusvaltiota, eli todellista kansallisvaltiota; EU ei ole oikeusvaltio!, ja sosiaalisten oikeuksien suojelu: miten on noin niinku menny , Emanuel?,
"nationalistit erehtyvät, sillä eurooppalainen sivilisaatio yhdistää, tuo vapautta ja suojelee"? tarinoi ylijumala Emmanuel - puolueettomasti tottakai. Europppalaisen sivilisaation kulmakivi on ollut judeo-kristillisen etiikan antamat arvot; Emmanuelen oman valhe-evankeliumin Euroopassa kaikki hyvin, ilman Raamatun Jumalaa,
"Euroopalle 'luotava uusia poliittisia ja kulttuurisia muotoja.."? Onko vaaliehdokkaat samaa mieltä?
"toteuttakaamme: vapaus, suojelu, kehitys", "perustana ihmisen vapaus, mielipiteiden, luovuuden moninaisuus", "perustettava eurooppalainen virasto demokratian suojelemiseksi.."; ja lisää kysymysmerkkejä Emmanuelen tarjoilemana:
"viraston erityisasiantuntijoilta apua jäsenmaiden manipuloitiin"; kuka suojaa jäsenmaita Emmanuelen manipuloinnilta?,

Emmanuel, Antikristuksen lähetyssaarnaaja jättää kaikessa edellämainitussa Kaikkivaltiaan Jumalan ja Hänen poikansa Jeesuksen laskuista pois,

T. Hallikainen 6.3.2019 6.05

Ahvio neuvoo äänestämäön persuja ja esimerkiksi lukee kirkasotsaisesti puolueen periaateohjelmaa radiossa. Puolue on edelleen Soinin ajoilta virallisesti kristillis-sosiaaliseksi itsensä määrittelevä puolue. Kuitenkaan minä en ainakaan Helsingistä vaalikoneen perusteella löytänyt yhtäkään henkilöä, jota voisi hyvällä omallatunnolla äänestää. Kaikki ehdokkaat kannattavat eutanasiaa ja vieläkin vapaampaa viinan saatavuutta. Se on sääli, koska persut on ainoa puolue, jolla on otetta maahanmuuton lieveilmiöihin. Kuitenkin sydän neuvoo äänestämään kristillisdemokraaatteja. Vaikka ei sieltä valitettavasti Helsingin vaalipiiristä kukaan läpi menekään. Atte Kaleva voisi olla potentiaalinen henkilö mutta häntä äänestäessään voi esimerkiksi tahtomattaan tukea Jaana Pelkosen valintaa, joten Kokoomus ei tule kysymykseen.

Ikävä ihminen? 6.3.2019 6.05

Jukka mikkola.

Perusteluja voi olla puoleen ja toiseen, mutta eri asia on se, mitkä kestävät tarkastelua ja mitkä eivät.

Kenelläkään ei ole "lopullista vastausta" siihen, milloin ihmisestä tulee ihminen. Se, mitä kukin vastaa, riippuu hänen näkemyksistään ja niihin taas vaikuttaa vaikkapa uskonnollisuus. Tosiasia kuitenkin on se, että abortteja on aina tehty ja missään päin maailmaa esim. totaalikielloista ei ole seurannut kuin vain murhetta. Nämä ikävät seuraukset unohtuvat kiihkeiltä vastustajilta.

Mikään yksittäinen uskonto ei ole luonut pohjaa etiikalle. Käytännössä kaikissa suurissa uskonnoissa on samat peruslähtökohdat. Yhtä huomosti niitä sitten noudatetaan. On myös äärimmäisen räikeää valehtelua väittää, että vaikkapa Raamatun näkemykset naisen asemasta olisivat irti kirjoittajien kulttuurista ja kirjoitusajankohdasta.

Minä en oikein ymmärrä, miksi elämällä pitäisi olla jokin tietty tarkoitus. Mieluusti uskonnolliset ihmiset väittävät, että sellainen täytyy olla ja sen voi löytää vain uskon kautta. Minä en niin ajattele. Minä pyrin vain elämään elämääni siten, että teen muille hyviä asioita mieluummin kuin pahoja. Jos tarkastelen vaikkapa sitä, millaista tekstiä lukuisat tämän päivän uskovat suustaan päästävät, en olisi lainkaan varma siitä, ovatko hekään ihan oikeilla teillä "tarkotustensa" kanssa. Osa suoraan sanoen valehtelee uskonsa vuoksi. Tämän näkee niin täällä kuin muuallakin. Se on ollut jopa yllättävää havaita. Täälläkin on jatkuvasti koko joukko kysymyksiä, joita uskovat tietoisesti väistävät.

Minä hoidan työni ja huolehdin läheisistäni, jos he apua tarvitsevat. En elätytä itseäni muilla. Se riittää minusta pitkälle.

Ilkalle joudun toteamaan, että juttusi menevät jo komedian puolelle. Paatos tuollaisessa määrin on huvittavaa.

Taisto 7.3.2019 14.12

Ilkka T.O Ranskassa Emmanuel on aika yleinen, mutta vanhahtava miehen nimi, nomen est omen ei ehkä tässä toimi. Jos tutustut historiaan, Suomella ja Ranskalla on vuosisatoja kestävä yhteys alkaen aina keskiajan teinien opiskelusta Pariisissa/Sorbonnessa. 30-v sota 1600 luvulla liitti meidät Ruotsin ( joka oli vähitellen muotoutumassa absolutismin myötä kansallisvaltioksi eli vallan kolmijaosta mukaiseksi) kautta kiinteästi Ranskan politiikkaan.(Tosin Saksaan oli/on kiinteämpi suhde) Ei siis kannata unohtaa näitä. Älä siis tee kaikista kansoista automaattisesti nationalismin/liberalismin synnyttämiä kansallisvaltioita. Minulle jopa Europpalaiset arvot yleisesti voisivat olla omimpia kuin ”suomalaiskansalliset” arvot, vaikka en liittovaltiokehitystä olekaan ajamassa. Tällä logiikalla kaksoiskansalainen saa omia itselleen erilaisia identiteettejä olematta ”kansallismielinen” ( mikä ”oikeassa mediassa” valitettavasti rinnastetaan myös nimb ilmiöön ja liian jyrkkään rajat kiinni ideologiaan).