2019-08-23 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_1_7180-PASI_BLOGI_FINAL.jpg "Poliisi aloittaa Räsästä ja al-Taeeta koskevan esitutkinnan - epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan" otsikoi YLE tänään 23.8.2019 [1] verkkosivullaan. Taustalla Räsäsen osalta on Twitter viesti, jossa hän Raamattuun viitaten arvosteli kirkon osallistumista Pride-... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1358/paivi_rasasen_rikostutkinta_on_synti_ja_hapea Patmos article
Pasi Turunen
23.8.2019
Pasi Turunen

Pasi Turunen (TM) on toimittaja, raamatunopettaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja. (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Päivi Räsäsen rikostutkinta on synti ja häpeä

”Poliisi aloittaa Räsästä ja al-Taeeta koskevan esitutkinnan - epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” otsikoi YLE tänään 23.8.2019 verkkosivullaan. Taustalla Räsäsen osalta on Twitter viesti, jossa hän Raamattuun viitaten arvosteli kirkon osallistumista Pride- mielenosoitukseen.   

Totuus ei pala tulessakaan, sanoi edesmennyt äitini.

Jos kuitenkin kirkon jäsen, Päivi Räsänen, ei saa arvostella oman kirkkonsa toimintaa ja ratkaisuja sen Kirjan valossa, johon kirkko julkisesti sanoo sitoutuneensa, joutumatta rikostutkintaan, ollaan tultu todella pimeään aikaan Suomessa.

Miten luulette meitä muita, ei-kirkollisia, kohdeltavan lähivuosina tämän ennakkotapauksen valossa? 

Helluntailaiset herätkää. 

Vapaakirkolliset varokaa. 

Kaikki muut, olkaa varpaillanne.  

Kyse ei ole enää vain Päivi Räsäsestä, vaan ylipäätään vapaudesta opettaa ja julistaa Raamatun koko totuutta julkisesti. Jos nyt olette hiljaa, eivätkä pastorit ja saarnaajat ja paimenet korota ääntään, meille kaikille käy niin kuin Hesekielin kirjassa: "Vuoro tulee sinulle, maan asuja. Aika tulee, päivä on lähellä; hämminki, ei ilohuuto vuorilla." (Hes. 8:7) 

Koko prosessia on nyt arvosteltava laajalla rintamalla, yhdessä, ylitse kaikkien kirkkokunta- ja herätysliikerajojen. Kritiikin on oltava asiallista, mutta kärkevää ja äänekästä. 

"Lopussa emme enää muista vihollistemme sanoja, vaan ystäviemme hiljaisuuden," lausui Martin Luther King Jr. 

Toki oikeus ei ole mitään päätöstä vielä tehnyt Räsäsen kohdalla, mutta koko tämä tutkintaprosessi on farssi, tai sanoisinko suoranainen "synti ja häpeä". 

Kaiken kukkuraksi Räsäsen tapauksen käsitteleminen rinnakkain al-Taeen ja Mäenpään kanssa muokkaa mielikuvia julkisuudessa täysin perverssiin suuntaan. Mäenpään eduskuntasutkaus vieraslajien torjunnasta oli poliittista hölmöyttä. Al-Taeen tapaus on piirteiltään täysin toisenlainen ja sisältää vihakirjoitusten lisäksi mahdollisesti todellisen turvallisuuspoliittisen skandaalin ainekset, kuten blogisti Anter Yasa on ansiokkaasti osoittanut. Räsäsen kritiikki kohdistui hänen oman kirkkonsa toimintaan. 

Räsänen itse sanoi tuoreessa Facebook päivityksessään olevansa yllättynyt siitä, että asia on viety eteenpäin: "Olen hämmästynyt siitä, että asia on viety näin pitkälle. En katso syyllistyneeni tässä mihinkään rikokseen. Twiittini kärki kohdistui omaan kirkkooni, ei mihinkään kansanryhmään. Kirkon jäsenenä ja kirkkovaltuutettuna mielestäni toteutin kirkkojärjestystä, jossa kehotetaan: 'kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.'"

Lisäksi, Aito avioliitto kansalaisaloitteen aikaan sanoimme, että avioliittolain muutos tulee meillä, aivan niin kuin muuallakin, johtamaan muun muassa sanan- ja mielipiteenvapauden kaventamiseen. Lain muutoksen ei kuulemma pitänyt olla keneltäkään pois. Rakkaus vain lisääntyy. 

Haluaisin edes kerran olla tässä asiassa väärässä. Mutta tämä ei ollut vielä se kerta.

Totesin omalla Facebook seinälläni 13.8.2019, että mikäli Räsäsen tapaus etenee tulen julkaisemaan saman raamatunpaikan Facebook seinälläni. 

Joten kaikella rakkaudella, tässä lopuksi alla Paavalin sanat Pyhässä Hengessä muistutuksena siitä miten muun muassa voi käydä, kun Jumalaa ei kunnioiteta ja kiitetä Jumalana ja ihmisten ymmärtämättömät sydämet pimenevät ja heidän ajatuksensa käyvät turhanpäiväisiksi, kun he alkavat kunnioittamaan luotua enemmän kuin Luojaa. 

Räsäseen kohdistuva rikostutkinta osoittaa todeksi toisenkin Paavalin sanan pari jaetta aikaisemmin: "Kehuessaan viisaita olevansa, he ovat tyhmiksi tulleet." (Room. 1:22).

Kuva Päivi Räsäsen twitteristä poimittu.

 

Kommentoi "Päivi Räsäsen rikostutkinta on synti ja häpeä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _ _   ______        ___   _____  
 | \| || /_  _//  ____   / _ \\  / ____|| 
 | ' ||  -| ||-  |  \\  / //\ \\ / //---`' 
 | . ||  _| ||_  | [] || | ___ ||\ \\___  
 |_|\_|| /_____// | __// |_|| |_|| \_____|| 
 `-` -`  `-----`  |_|`-`  `-`  `-`  `----` 
          `-`             
 
 

74 kommenttia "Päivi Räsäsen rikostutkinta on synti ja häpeä"

Sivu 1/5

Pauli Pulkkinen 23.8.2019 18.48

Täyttä asiaa koko kirjoitus.

Arja Melleri 23.8.2019 18.48

Tämä laittaa huutamaan armollisen Jumalan puoleen, että Hän kääntäisi ihmisten sydämet Raamatun Sanan äärelle. Vaikka arkkipiispa sallii kuten oikein onkin, kaikkien osallistua kirkon toimintaan, kirkossa tulee kuitenkin pysyä totuudessa ja lukea Raamattua niin kuin se on kirjoitettu.
Ihmettelen mitä kansanryhmää vastaan tässä Räsäsen kirjoituksessa on kiihoitettu. Kristittyjen tulisi nyt "kiihoittua" rukoilemaan.

Sylvi Hänninen 23.8.2019 20.35

Mäenpään lausahduksesta olisit voinut kirjoittaa ystävällisemmän termin. Hänen vertaustaan on kehuttukin ilman rasismin häivääkään. Eikä hänkään syyllistynyt kuin korkeintaan siihen, että nyt pitäisi suu pitää supussa meidän kaikkien, kristittyjen ja/tai kansallismielisten. Kun vihervasemmisto niin määrää. Mutta me emme saa sulkea suutamme.

IlkkaT.O. 23.8.2019 20.35

Turuselta tärkeä kannanotto, jota niin Patmos Radio kuin TV7 ovat esilläpitäneet.
Murheellista ns. vapaiden suuntien osalta: Jo vuosikymmeniä Herra on puhunut Henkensä kautta, että heidän tulee palata alkuperäiseen, Pyhän Hengen voitelemaan julistukseen. Nyt näemme karmealla tavalla sen konkretian, jonka "mukavuus" -painotteinen julistus on saanut aikaan: Ei ole julkisesti uskallusta eikä voimaa käyttää Jumalan Sanan, Jeesus-nimen auktoriteettia, kun voitelu puuttuu, pastorit "elävät" kompromissi-uskossaan.

Herra on sanonut vapaille suunnille jo aikaa sitten: "Vie pois virttesi pauhina edestäni". (Ams. 5:23)

Juhani 23.8.2019 22.58

On uskallettava rukoilla pidättämisen ja sitomisen edestä, taivaallisen Isän tahdon mukaan ja Jeesuksen Kristuksen, tietysti.

Elsa Sysser 23.8.2019 22.58

Mielestäni Päivi Räsänen ei ole syyllistynyt rikokseen.

Henrik PerretCAXYR 23.8.2019 22.58

Hyvä teksti, kiitos Pasi!!

Henrik Perret

Ismo Jukkola 23.8.2019 22.58

2. Tess. 2:11 Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen,Mark. 13:9 "Pitäkää varanne! Teidät viedään oikeuteen ja teitä piestään synagogissa. Maaherrojen ja kuninkaiden eteen te joudutte minun nimeni tähden, todistukseksi heille.

Mark. 13:10 Mutta sitä ennen on evankeliumi julistettava kaikille kansoille.

Mark. 13:11 Kun teitä viedään luovutettaviksi viranomaisille, älkää etukäteen olko huolissanne siitä mitä puhuisitte. Puhukaa ne sanat, jotka teille tuona hetkenä annetaan. Silloin ette puhu te, vaan Pyhä Henki.

sirkka 23.8.2019 22.58

Tämä, jos mikä, tuo päivänvaloon poliisissa ja syyttlälaitoksessa piilevän mielivaltaisuuden ja puolueellisuuden. Useimmat eivät siitä tiedä, saatikka sitä usko.
Lestadiolaisena tunnen oman liikkeeni historiaa. Tsaarinaikaan ovat saarnaajat saaneet mielettömiä sakkoja ja yksi joutui Oulun linnaan vangiksi, syynä saarnaaminen.
Vainot tulevat, oletko valmis?

Liisa Finch 23.8.2019 22.58

Kiitos Pasi kirjoituksestasi. Olen samaa mieltä, että kaikkien kirkkokuntien ja hengellisten yhteisöjen on aika reagoida nyt. Emme voi olla enää hiljaa niin kuin kirkko oli Hitlerin aikana. Odotan julkista kannanottoa näiltä kaikilta ja yhteydenottoa julkisiin asiaa käsitteleviin tahoihin. Kyse ei todellakaan ole vain Päivi Räsäsestä vaan meistä kaikista.
Siunausta, viisautta ja rohkeutta myös Patmokselle
Liisa Finch

FrankW 24.8.2019 15.34

Kiitos Pasi Turuselle hyvästä informoinnista ja kommentoinnista. Sanon hieman terävästi nyt. Mutta. Ehkä olen väärässä tai en. Jotkut ehkä ajattelevat, että no ei hätää hienoa -tarvitse tehdä mitään, ehkä vähän kauhistelen ja laitan raamatunlauseita. Hyvä niinkin.Lopun aika tulee ja vainot alkavat ,ja vihdoin Kristus palaa (kuten ilman muuta toivomme). -Mutta. Paavali puolusti itseään ja käytti Rooman kansalaisuuttaan apuna. Täysin laillisia keinoja. Hän ei heittäytynyt veltoksi esim.tyyliin "no niin kaikki on mennyt, rääkättäköön minut kuoliaaksi tässä vainossa,jossa kaikki menee,tämä on Herran tahto" . Siten, vielä on kristityn aika täyttää tehtävänsä ja puolustaa järjellistä ja oikeamielistä Luojan yhteiskunta-säätämystä. Eli Räsäsen (ja tunnustuksellisen raamatullisen kristinopin) puolesta julkisen kamppailun tekemättä jättäminen jos mahdollista, olisi välinpitämättömyyttä .Ja jos sitä kristittyä tuolla puolen kysytään,mitä vastaisin? Ja nyt jotkut ovat jo kovilla työpaikoillaan ja muualla .Vainoa on. He tarvitsevat tukemme.Mutta myös oikeustaisteluun,laillisuustaisteluun on käytävä. Jos ja kun esivalta on hairahtanut jumalattomaksi ja vääräksi, kuuluuko sitä vierestä varoittamatta ja muutosta vaatimatta katsoa ja sallia? Nyt kristityt pää pystyyn ja järkevään kamppailuun kiusaavat ja valehtelevat voimaa vastaan. Siedämmekö piispojen hölmöilyä ja valehtelua eikö ole heidän aika kääntyä tai lähteä jopa kirkosta itse?

Taina Määttä 24.8.2019 15.34

Hyvä Pasi, kun tieto Päivi Räsäsen "syynäämisestä" tuli julkisuuteen, tein saman päätöksen, julkaisen saman tekstin, itseasiassa saman kuvan omalla FB-seinälläni, (jaoin sinun seinältäsi eteenpäin) ja niin tein. Jään odottamaan mahdollista viranomaisten yhteydenottoa, niin kuin varmaan sinäkin ja koko Patmos-säätiö. Kysyn vain, missä ovat eri kirkkokuntien älähdykset asiasta?
Osallistun julkaisun jakamiseen ylläpitääkseni Sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapautta maassamme.

Erkki Hänninen 24.8.2019 15.34

Punavihreä totalitarismi tulee Suomeen. Kristitty suomalainen, oletko valmis?

näkökulma 24.8.2019 15.34

Sellinenkin näkökulma tässä on, eikö Luoma &co voisi nyt sanoa Räsänen puhui oikein, vaikkei he olletkaan samaa mieltä, ilman syyttäjää ei ole syyllistä.
Antavatko siis Luterilaiset hommyönteiset erään aikamme rohkean uskovan joutuvan kärsiä heidän synnistään?
Jos näin tapahtuisi, kuka olisi se taho joka jäisi syyttämään Räsästä? Setalaiset? Suomen valtio? EU? YK?

Joskus asioiden päälaelleen kääntäminen näyttää asioiden naurettavuuden ja kummallisuuden.

Jos suomen valtio yhdessä Setan kanssa on asian takana?

Olisi kiva kuulla mitä Luoma vastaa tähän.

Sakari Sormunen 24.8.2019 15.34

Jatkoa. Sitä, mikä on aiheuttanut vapaiden suuntien täydellisen julkisen hiljaisuuden esim. homo - " avioliitto " - asiassa, on tarkasteltava sen valossa, mitä tapahtui jo joskus 1980 - luvulla. Silloin Helluntaiherätys kävi ns. oppikeskusteluja Suomen Ev.lut. kirkon kanssa. Kun helluntaiherätyksen muutama kellokas pääsi kahvittelemaan lut. piispojen kanssa, se oli niin tärkeää, että lut. kirkon arvostelu ( totuuden esillä pitäminen ) loppui siihen ja radiohiljaisuus on jäänyt päälle sen jälkeen niin, että mihinkään ei oteta enää mitään julkista kantaa. Tässä Päivi Räsäsen asiassa käy samoin. Lut. kirkolta ei tule mitään tukea Päiville, eikä myöskään vapailta suunnilta. Tekstini näyttää olevan täysin linjassa sen kanssa, mitä Ilkka T.O. on kirjoittanut vapaista suunnista Jumalan ilmoituksena.