2019-11-01 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_1_7180-PASI_BLOGI_FINAL.jpg Sunnuntaina 3.11. klo 17 Helsingin Vanhassa kirkossa kokoonnutaan jälleen IDOP-tapahtuman [1] merkeissä muistamaan maailmalla uskonsa tähden vainottuja kristittyjä. Kansainvälinen rukouspäivä vainotun seurakunnan puolesta (International Day Of Prayer) on maailmanlaajuinen tapahtuma. Tutustu... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1379/vainotut_kristityt_ja_isis_terroristin_uskoontulo Patmos article
Pasi Turunen
1.11.2019
Pasi Turunen

Pasi Turunen (TM) on toimittaja, raamatunopettaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.

Vainotut kristityt ja ISIS terroristin uskoontulo

Sunnuntaina 3.11. klo 17 Helsingin Vanhassa kirkossa kokoonnutaan jälleen IDOP-tapahtuman merkeissä muistamaan maailmalla uskonsa tähden vainottuja kristittyjä. Kansainvälinen rukouspäivä vainotun seurakunnan puolesta (International Day Of Prayer) on maailmanlaajuinen tapahtuma. Tutustu tapahtumaan tästä ja tule mukaan. Lähestyvän IDOP päivän merkeissä julkaisen uusintana muutama vuosi sitten (2015) kirjoittamani, yhä ajankohtaisen blogin. 

”Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti. Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te, jotka niissä asutte! Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!"
(Ilm. 12:11-12)

Kristityt ovat maailman vainotuin uskonnollinen vähemmistö. Mutta media kertoo heidän hädästään harvoin. Useimmiten vain kaikkein sensaatiomaisimmissa tapauksissa. Silloinkin vain ohimennen uhrien kerrotaan olleen kristittyjä. Yksityiskohta, jonka merkitys jää uutisen vastaanottajalle epäselväksi. 

”Kristittyjen vainot ovat massiivisia, laajalle levinneitä ja edelleen vähän uutisoituja,” toteavat tutkijat Paul MarshallLela Gilbert ja Nina Shea teoksessaan Persecuted - The Global Assault on Christians (Thomas Nelson, 2013). Kristittyjä vainotaan 133 maassa. Tämä merkitsee kahta kolmattaosaa kaikista maailman maista  Heitä vainotaan entisissä kommunistimaissa, Etelä-Aasian hindulaisissa ja buddhalaisissa maissa, mutta kaikkein eniten juuri nyt islamilaisissa maissa. 

”Jos sama tapahtuisi mille tahansa toisella ihmisryhmälle, kuin kristityille, se olisi aikamme humanitaarinen tragedia ja maailmalla vaadittaisiin laajalti puuttumista tilanteeseen,” toteaa tutkija Raymond Ibrahim Crucified Again - Exposing Islam's New War on Christians (Regnery Publishing Inc., 2014) kirjan kirjoittaja.

Kristinusko on kovaa vauhtia uhattuna Lähi-idässä. Ibrahim muistuttaa siitä, että 1900 luvun alussa 20 % Lähi-idän asukkaista oli kristittyjä. Nyt heitä on vain 4 %. Merkittävä osa tästä kristittyjen määrän vähenemisestä on tapahtunut 2000 -luvulla.

Ainoa Lähi-idän valtio, jossa kristittyjen määrä ei vähene on Israel.

 
 

Miksi media vaikenee kristittyjen vainoista?

Ibrahimin mukaan median vaitonaisuus kristittyjen vainojen suhteen johtuu paljolti lännen omaksumasta kolonialismin jälkeisestä traumaattisesta itsesyytöksestä. Sen valossa Lähi-idän väkivaltaisuus selitetään mielellään reaktiona ison pahan lännen itsekkääseen puuttumiseen alueen asioihin. 

Erityisesti Yhdysvaltojen tuki vahvalle Israelille on paha asia. Muslimien vihamielisyys, väkivalta ja terrorismi Israelia kohtaan voidaan median omaksuman katsantokannan mukaan selittää heikomman osapuolen epätoivoisena, mutta ymmärrettävänä vastarintana sortajaa kohtaan. Vahvempi osapuoli on tässä kertomuksessa aina automaattisesti sortaja, jonka toimenpiteet selitetään sorrolla. Heikompi osapuoli on aina oikeasssa ja syyttä sorrettu. 

Mutta kun samaan aikaan muslimit ankarasti ja väkivaltaisesti vainoavat ja sortavat kristittyjä, jotka heidän maissaan ovat selvästi heikompi osapuoli, media on hiljaa. Media ei osaa selittää tapahtunutta omaksumansa narratiivin valossa, koska sen tarkastelutapa rakentuu kolonialismin jälkeiseen syyllisyyteen, eikä paikallisten kristittyjen hätä sovi tähän kertomukseen. 

Media ei kykene uskomaan, että muslimit sharia-lain hallitsemilla islamilaisilla alueilla vainoavat kristittyjä ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä, että nämä ovat kristittyjä - vääräuskoisia. Kyse ei ole reaktiosta vahvemman osapuolen sortoa kohtaan tai mistään heikomman osapuolen vastarinnasta. Koska tämä ei sovi läntisen median omaksumaan narratiiviin media ei uutisoi.

Vainottujen kristittyjen veri on yhä seurakunnan siemen

Lähi-idässä on käynnissä aito hengellinen taistelu ihmisten iankaikkisista sieluista. Maallisella medialla ei ole tästä minkäänlaista hajua.

 

Toinen syy, miksi media ei uutisoi, on hengellinen. 

Lähi-idässä on käynnissä aito hengellinen taistelu ihmisten iankaikkisista sieluista. Maallisella medialla ei ole tästä minkäänlaista hajua. 

Hengellisellä taistelulla en tarkoita pyrkimystä käännyttää toisia yhdestä uskosta, Tarkoitan sitä, että evankeliumi yhä tavoittaa ja koskettaa ihmisiä aidosti ja he kohtaavat Jeesuksen henkilökohtaisena pelastajanaan. Kyse on siitä mitä Jumala itse tekee ihmisten elämässä. 

Media ei kerro muslimeista, jotka näkevät unia ja näkyjä Jeesuksesta, tulevat uskoon ja jättävät terrorismin ja väkivaltaisuudet.

Yksi tällainen todistus tuli vastaani kristillisen Charisma News verkkouutispalvelun sivulla otsikolla Kristityn murhaamisen jälkeen ISIS taistelija näkee näyn Jeesuksesta (CharismaNews 10.6.2015).

Uutisessa kerrotaan missionuorten työntekijästä Lähi-idässä, jonka ystävä kutsui hänet luokseen ja esitteli hänet ISIS-järjestön taistelijalle. Mies oli osallistunut useiden kristittyjen tappamiseen. 

Tilanne oli luonnollisesti pelottava, mutta miehellä oli dramaattinen kertomus kerrottavana. 

Jutun mukaan mies oli alkanut nähdä unia valkopukuisesta miehestä, joka tuli hänen luokseen ja sanoi: ”Sinä tapat minun kansaani!” 

Hän koki olonsa erittäin vaivautuneeksi ja alkoi voida pahoin. Terroristi kertoi, että erään kerran, juuri kun hän oli surmaamassa kristityn tämä sanoi hänelle: ”Minä tiedän, että sinä aiot tappaa minut. Mutta minä annan Raamattuni sinulle.” 

Kristitty tapettiin ja tämä ISIS terroristi otti saamansa Raamatun ja alkoi lukea sitä. 

Sitten hän näki toisenkin unen. Siinä Jeesus pyysi häntä lähtemään seuraamaan Häntä. Nyt mies halusi tietää tältä missionuorten työntekijältä miten hänestä voisi tulla Kristuksen seuraaja ja opetuslapsi. 

Kuuntele koko dramaattinen kertomus kansainvälisen Marttyyrien ääni (Voice of the Martyrs) järjestön podcastina: ”When an ISIS fighter wants to talk”.

Kuin Saulus tarsolainen

Apostoli Paavali vainosi Kristuksen seurakuntaa väkivaltaisesti, kunnes kohtasi Jeesuksen Damaskon tiellä. Jeesuksella on yhä Sauluksensa, jotka Hän pysäyttää tehdäkseen heistä evankeliuminsa levittäjiä. 

Lähi-idän vainotut kristityt tarvitsevat rukouksiamme.

Rukoillaan myös vainoajien puolesta.

 

Kommentoi "Vainotut kristityt ja ISIS terroristin uskoontulo"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _____  __  __   _____  _____  ______  
 / ____|| \ \\/ //  / ___// | ___|| |   \\ 
/ //---`'  \ ` //  \___ \\ | ||__  | -- // 
\ \\___   | ||   /  // | ||__  | -- \\ 
 \_____||  |_||  /____//  |_____|| |______// 
 `----`   `-`'  `-----`  `-----` `------` 
                         
 
 

3 kommenttia "Vainotut kristityt ja ISIS terroristin uskoontulo"

Kansan uskonkäsityksistä 4.11.2019 20.53

Tämä on niin tärkeä kirjoitus kokonaisuudessaan kuin olla voi. Tuo ISIS-terroristin uskoontulo toi kyyneleet silmiin. Kristityn käytös (jolta hän Raamatun sai) ei ole selitettävissä muuten kuin aidolla uskolla. Pyhä Henki antaa voimaa vainoissa.

Maallinen media on pihalla kuin lumiukko. Eihän siellä lähes täydellisesti ei-uskonnottomassa porukassa kyetä ymmärtämään islamin oppia kun eivät he ymmärrä edes kristinuskoa. Media haastattelee korkeintaan liberaaliteologeja tai epäilyn ja ateismin välillä häilyviä pappeja (tapaus oululainen agnostikko pappi kalašnikovinsa kanssa ja Yle).

Silloin ei kansa eikä etenkään entuudestaan uskosta osattomat voikaan oppia mitään todellisesta kristinuskosta. Kansan tietämättömyys kristinuskon osalta näkyy vaikkapa Päivi Räsäseen kohdistuvan vainokampanjan kommenteissa. Ei tunneta erilleen VT:a ja UT:a. Ei tunneta, mikä velvoittaa kristittyjä ja mikä ei. Joko kuvitellaan, että VT on sellaisenaan kokonaisuudessaan pakollinen ohje tai ettei VT:llä ole mitään merkitystä. Moni ei tiedä Päivin kuvaamien jakeiden olevan UT:stä. Moni ei tiedä, mitä on haureus ja miksi sitä pitäisi karttaa. Sanomaa myös vääristellään erittäin paljon: VT:n Mooseksen lain etuja juutalaiskansalle ei ymmärretä. Ei huomata asiayhteyksia, hyödyllisiä leiriytymisohjeita pilkataan tai vaaditaan typerästi noudatettavaksi nykyteknologian keskellä. Mikä pahinta, minkään muinaisen ohjeen terveyshyötyjä tai muita käytännön hyötyjä ei edes haluta kuulla.

Patmoksen radiokanavalta tuli hiljattain hyvä ohjelma siitä, kuinka Raamattu kertoi jo alkuseurakunnan päättäneen asioista, jotka juutalaisesta laista kristittyjä koskevat ja mitkä eivät. Oli ollut riitaa ympärileikkausta koskien ja kokoustamisen seurauksena se jäi pois. Vain haureuden ja veren karttaminen jäivät jäljelle lakitaakasta.

Maarit 4.11.2019 20.53

Kristittyjen vaino on todella suurta muslimimaissa ja muilla Turusen mainitsemilla alueilla. Venäjällä uskonvapaus kaventunee vähitellen, se rajoitus ja kielto, mikä alkoi Jehovan todistajista, tuskin jää heihin. Sen verran täälläkin harhaoppisia kristillisyyttä muistuttavaa uskonhaaraa säälittiin, että asia uutisoitiin. Seuraamistani medioista vain Patmos ymmärsi vainon laajenemisen vaaran.

Mutta Patmos ei olekaan maallinen media. Tällaisissa ”jälkikristillisissä” maissa kuin Suomi, vaino voi alkaa vain pienin, lähes huomaamattomin askelin. Mikään ei takaa, etteikö se laajene muslimimaissa kuvattuihin mittasuhteisiin. Ei-kristittyjen kannattaisi muistaa, ettei muslimien vaino pysähdy juutalaisiin tai kristittyihin, vaikka se heistä alkaakin.

Islam pääsee valtaan vain syrjäyttämällä maan entisen pääuskonnon. Sitä ei edes yritetä ennen kuin vastustavaa väkeä on tarpeeksi. Mutta maallistuneiden jälkikristillisten maiden valloitus on helppoa. Siinä auttaa tietämätön maallinen lehdistö ja muu media, joka ei käsitä islamin oppia.

Ehkäpä uskon tai uskonnon voimaa ei käsitetä. Islam saa voimansa Jumalaksi tekeytyneeltä Saatanalta. On täysin tarkoituksenmukaista, että maailmassa on maltillinen muslimienemmistö (osin pakotettu mukaan alun perin) ja jokunen miljoona oppia toteuttavia radikaaleja. Siirtolaismissiossa olevat voivat teeskennellä maallistunutta (taqiyaa) mutta he eivät luovu tehtävästään tai islamista elleivät kohtaa Jeesusta.

Maallinen media lännessä luulee, että pornon ym. viihdykkeen sekä työn ja sosiaaliturvan takaaminen poistaa radikalismin, mikä on äärimmäisen ymmärtämätön kuvitelma. Vahvan islamilaisen ideologian kykenee kumoamaan vain Jeesus, yksin Hän, joka on todellinen Vapahtaja ja Messias. Oikea muslimi ei vaihda Mahdinsa odotusta maalliseen mädätykseen, vain oikean Messiaan valon näkeminen voi tuoda muutoksen.

Onneksi Jeesus itse ilmestyy osalle unessa. Myönnän, etten itse koe pystyväni evankelioimaan muslimeja mitenkään. Rukoilen kyllä, että Suomeen tulevista mahdollisimman moni kääntyisi kristityiksi. Patmoksen Keskitalo vaimoineen tekee onneksi muslimien evankeliointia. Samoin Helsingin Saalem ym. helluntaiseurakunnat. Tärkeää työtä, mikä onnistuessaan koko ajan vähentää terroristikandidaatteja. Monihan on kuulemma kääntynytkin.

Sari 4.11.2019 20.53

Isosta vainosta maailmalla tulee heti mieleen kotimainen pikku vaino. Aluillaan oleva vaino voi paisua. Kristittyjen sananvapautta halutaan kaventaa, myöhemmin voidaan kaventaa muidenkin sananvapautta.

Hassuinta on, että länsimaissa vainoa tuntuvat aloittelevan seksuaalivähemmistöjen etujen nimissä liikkuvat ihmiset. Sukupuolineutraali avioliittolaki on näyttänyt tuovan juuri samantapaisia ongelmia, joista varoittivat jo muiden länsimaiden kokemuksista saadut esimerkit.

Meilläkin lakia hinkuvat äänekkäät lobbarit vakuuttivat, ettei laki mitenkään tule kaventamaan uskon vapautta eikä vaikuta kirkolliseen vihkimiseen, koska kirkkolaki pysyy samana. Kirkkolaki on samana vielä pysynytkin, nyt kirkkolaista, mikä takaa Raamatun kirkon ylimpänä ohjenuorana, ei LBGT-aktivistien mielestä edes saisi muistuttaa kirkon harhaoppisten toimijoiden poikettua kirkkolain pykälistä raskaalla tavalla.

Puhun tietenkin Pride-marssiin osallistuvasta kirkosta ja asiaa täysin aiheesta ihmettelevästä rohkeasta kirkkovaltuuston jäsenestä ja kansanedustajastamne Päivi Räsäsestä. Hän kantaa kristittyjen vastuuta, jota meidän kaikkien tulisi kantaa, muistuttaa harhautuneita kirkon päättäjiä oikeasta suunnasta. Asialla on vankka merkitys myös sananvapauden kannalta.

”Tuen ilmaus Päivi Räsäselle” -haulla löytyy adressi, jonka on allekirjoittanut nyt yli 5800 ihmistä. Vaikka tuen ilmaus ei vaikuta poliisitutkintaan, on asialla iso merkitys muuten yhteiskunnassamme. Vai joko me haluamme sananvapaudestamme vapaaehtoisesti luopua käyttämättä edes sitä oikeutta, mikä meillä vielä on jäljellä?