2019-12-02 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_16_7162-MARKKU_BLOGI_05.jpg Lääkäri lähetyssaarnaaja David Livingstone oli African suuri herättäjä ja sivistäjä. Hän on sanonut: "Usko on kuin lintu, joka vaistoaa aamunkoiton, se visertää vaikka vielä on pimeää." Eräänä aamuna lähdin uskon hengessä hiihtämään. Vielä oli pimeää, voitelu oli vanhaa ja vähäistä, eikä... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1395/piru_joukkoineen_heittaa_hiekkaa_ladulle Patmos article
Markku Vuorinen
2.12.2019
Markku Vuorinen

Mediapastori. Kirjailija. Markku Vuorinen on kristillisen tv-työn uranuurtaja Suomessa 80-luvulta lähtien. Hän on kirjoittanut yli 20 kirjaa, joita on myyty yli neljännesmiljoona kappaletta. Radio Patmoksen toimittajana Vuorinen on ollut sen nykymuodossaan alusta-alkaen. (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Piru joukkoineen heittää hiekkaa ladulle

Lääkäri lähetyssaarnaaja David Livingstone oli African suuri herättäjä ja sivistäjä. Hän on sanonut: ”Usko on kuin lintu, joka vaistoaa aamunkoiton, se visertää vaikka vielä on pimeää.”

Eräänä aamuna lähdin uskon hengessä hiihtämään. Vielä oli pimeää, voitelu oli vanhaa ja vähäistä, eikä kuntokaan ollut paras mahdollinen. Lähdin kuitenkin liikkeelle Livingstonen hengessä. Laitoin aurinkolasit päähän, sukset jalkaan ja menoksi. Hetken kuluttua taivas alkoi punottamaan ja aurinko paistamaan. Suksi rupesi luistamaan ja kunto kohentumaan.

Painelin hurmiossa joidenkin hiihtäjien ohi oikealta ja vasemmalta. Silloin oivalsin, että tällä asenteella hiihdän kevyesti tulevan Finlandia hiihdon. Nyt suksi luistaa. Olin varmasti outo näky aurinkolasieni kanssa aamuhämärässä, mutta minä tiesin, että kohta paistaa ja niinhän se paistoi.

Tuona aamuna kuuntelin suksien saarnaa. Miten ne nyt noin alkoivat luistamaan? Salaisuus oli siinä, että minä lähdin liikkeelle. Miksei hengitys ahdistanut ja lihakset jumittuneet? Ne olivat lämmenneet liikkeessä. Miksei hanki häikäissyt silmiäni? Minulla oli aurinkolasit. Vielä tunti sitten tilanne oli aivan toinen, mutta nyt kaikki toimi hyvin. Olin tehnyt monta uskon tekoa ja ojentanut elämäni näitä asioita kohden, joissa juuri elin. Mielessäni liikkuivat Heprealaiskirjeen 11 luvun alku sanat: ” Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.”

Tätähän elämä on. Liikkeelle lähtemistä kohden tavoitteita. Tekoja ja puheita päämäärien saavuttamiseksi.

Uskon ihmiset ja uskon teot

Uskon kautta uhrasi Aabel Jumalalle. Uskon kautta rakensi Nooa arkin perhekuntansa pelastukseksi saatuaan ilmoituksen Jumalalta. Uskon kautta lähti Aabraham liikkeelle tietämättä minne hän oli saapuva. Uskon tekojen listasta löytyy Mooses, Iisak, Jaakob ja monet muut. Uskon kautta kaatuivat Jerikon muurit.

Elävä usko saa aina aikaan tekoja. Elävä usko ei ole passiivista paikallaan olemista, vaan ojentautumista ja liikkeelle lähtemistä kohden tavoitteita. Nooa aloitti arkin rakentamisen saatuaan ilmoituksen Jumalalta.

Oletko sinä saanut jo ilmoituksen Jumalalta, että voisit aloittaa uskon tekojen tekemisen? Kyllä olet. Ilmoitus on jo annettu. Suurin ilmoitus on Raamattu. Sieltä ne päämäärät ja haasteet löytyvät. Tarvitset vain oikean ajoituksen ja Jumalan Hengen johdatuksen. Kysymys on uskossa asennoitumisesta ja liikkeelle lähtemisestä. Kun asenne on oikea, niin kyllä haasteita löytyy.

Piru joukkoineen heittelee hiekkaa ladulle

Hiekka oikeassa paikassa estää liukkautta ja tekee liikkumisen turvalliseksi, mutta hiekka väärässä paikassa on kuoleman vakava asia. Joitakin vuosia sitten joku hulikaani heitti hiekkaa erään hiihtokeskuksen ladulle ja sen seurauksena oli hiihtäjän kaatuminen ja kuolema.

Näitä latujen hiekoittajia on ollut aina liikkeellä. Sen ovat kokeneet kristityt vuosisatojen aikana. Tämä maailmaksi kutsuttu ihmisten joukko ei voi sietää sitä, että uskovien suksi luistaa ja matka taittuu. Erikoisesti tänä syksynä on hiekoittajia riittänyt lähes kaikilla laduilla.

Syyttäjä(t) liikkeellä

”Sitten minä kuulin voimakkaan äänen sanovan taivaassa: ”Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä on heitetty ulos, hän joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä.” Ilm. 12:10.

Kyllä näitä syyttäjiä riittää ja on aina riittänyt. Raamatun selvä ilmoitus kertoo meille, että näiden ”veljien” syyttäjien toimet ovat väliaikaisia ja suurin syyttäjäkin, josta Raamattu puhuu heitetään ulos. Meidän kristittyinä pitää nyt pysyä rohkeina ja jatkaa Raamatun sanan esillä pitämistä, sekä keskittyä evankeliumin julistamiseen.

Nyt on aika laittaa välineet kuntoon

Kohta kohdallamme aurinko nousee, päivä valkenee ja pitenee. Vielä on uuden päivän ja uskon tekojen aika. Ei elämä tämän syksyn synkkiin tapahtumiin kaadu, vaan Jumalan armosta jatkuu, niin kauan kun Herra hyväksi näkee.

Kun vanha ja sairas tätini teki kuolemaa Vääksyn terveyskeskuksessa. Kävimme Sirpa-vaimon kanssa tätiä katsomassa. Siinä syötin Aune-tädille velliä. Täti oli väsyneet silmät suljettuna ja puhetta ei enää häneltä paljon tullut. Kun en ollut alan ammattilainen, niin velliä putoili hiukan myös poskelle, josta sitä lusikalla pyyhin. Silloin täti aukaisi toisen silmänsä ja hiljaisella äänellä tokaisi: ”Kyllä tekin parhaanne yritätte.”

Ystävät, eiköhän vielä yritetä parhaamme ja katsotaan kuin suomalaiset urheilijat, että mihin se riittää. Ojennetaan elämämme kohden niitä toivottuja asioita kohden, joita Jumala tahtoo meidän uskon kautta omistavan ja tekevän.

 

Kommentoi "Piru joukkoineen heittää hiekkaa ladulle"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 __  _   ___   __  __   ___   ______  
| || | ||  / _ \\  \ \\/ //  / _ \\ |   \\ 
| '--' || | / \ ||  \  //  | / \ || | -- // 
| .--. || | \_/ ||  / . \\  | \_/ || | -- \\ 
|_|| |_||  \___//  /_//\_\\  \___// |______// 
`-` `-`  `---`  `-` --`  `---`  `------` 
                         
 
 

7 kommenttia "Piru joukkoineen heittää hiekkaa ladulle"

Kommentaattori 2.12.2019 13.43

Seurakunnan syöpä on väärät profeetat. He ovat se porukka, jotka heittävät hiekkaa ladulle.

Tänä päivänä uskoon tulleet shoppailevat itselleen sellaisen lahkon, jossa on kivaa. Sellainen lahko kelpaa, jossa puhutaan, mistä yleisö pitää. Näin he löytävät väärän profeetan vetämän seurakunnan.

Markku Vuorinen viittasin Hebrealaiskirjeen rohkaisuun niistä hyvistä esikuvista, joilla oli vahva usko. Jumala on laittanut Raamattuun myös Jaakobin kirjeen, joka kertoo, ettei usko ole pelkkä asennekysymys. Pitää näyttää teoilla, onko sitä uskoa vai ei.

Itse piru uskoo Jeesukseen ja jopa pelkää Jeesusta. Nykyajan pastorien mukaan, tämä riittäisi pelastukseen. Piru ei kuitenkaan pelastu, koska hänellä ei ollut lain tekoja, joilla olisi osoittanut uskovansa.

Usko on siis enemmän kuin jonkin asian totena pitämien. Se on sitä, että tiukassa paikassa noudattaa Jumalan käskyjä. Kultakin koetellaan tulessa, niin uskokin koetellaan kiusauksissa. Yksi ovelin kiusaus on väärien profeettojen korvasyyhyyn opetus. He keksivät aina jonkun verukkeen, miksi tämä Jumalan käsky ei kuitenkaan koske sinua tai miksi sen noudattamisella ei ole niin väliä.

Jaak 2:
9 Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi. [5. Moos. 1:17]
----
17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut.
18 Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani.
19 Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat.
20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?
----
24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

Erkki Hänninen 4.12.2019 17.03

Nimimerkki Kommentaattorilla on näköjään voimaa lihan käsivarressa. Kommentaattori julistaa ilmeisesti tätä judaistitoraistista harhaoppia. Mihin Jeesusta tarvitaan, jos omilla hengellisillä lihaksilla pelastutaan? On harhaluuloa, että ihminen lain teoilla pelastuu!

Kommentaattori 9.12.2019 14.43

Erkki Hännikäinen kirjoitti: -Kommentaattori julistaa ilmeisesti tätä judaistitoraistista harhaoppia. Mihin Jeesusta tarvitaan, jos omilla hengellisillä lihaksilla pelastutaan? On harhaluuloa, että ihminen lain teoilla pelastuu!

En väitä, että lain teoilla voi korvata uskoa Jeesukseen Kristukseen. Kun Paavali sanoo, ettei lain teoilla voi tulla vanhurskaaksi, hän viittaa nimenoman vanhan liiton juutalaisuuteen, joka ei tunnusta Jeesusta Kristukseksi.

Room 9:
31 Sen sijaan Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut.
32 Miksi ei? Siksi, että israelilaiset eivät lähteneet uskon tielle vaan tekojen. He ovat kompastuneet siihen kiveen,
33 josta on kirjoitettu: -- Minä asetan Siioniin kiven, johon he kompastuvat, kallion, johon he loukkaavat itsensä. Mutta joka häneen uskoo, ei joudu häpeään.

Minä en siteerannut muuta kuin Uutta testamenttia ja toistin sitä opetusta, mitkä löytyy Uudesta testamentista. Tosin jae Jaakobin kirjeestä aiheutti Martti Lutherissa niin paljon vaivaa, ettei hän hyväksynyt sitä ja jopa vaati kirjeen polttamista kamiinassa. Tämä ei tietenkään ole oikea ratkaisu lakaista maton alle omaa tietämättömyyttään Jumalan tahdosta.

Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

Jaakobin kirje toteaa, ettei vanhurskautta ole, jos ei ole lain tekoja. Tarkoittaako tämä sitä, ettei tarvitse uskoa Jeesukseen Kristukseen, jos tekee vain lain tekoja. Laissa on itse asiassa käsky uskoa Kristusta, joten miten lain voisi täyttää, jos ei usko Jeesusta Kristusta? Jaakobin sanoma on, ettei usko Jeesukseen riitä, vaan pitää myös uskoa Jeesusta. Ilman tekoja ei usko on kuollut.

Roomalaiskirjeessä sanotaan, ettei pakanakristitty ole vanhurskas, jos ei noudata lakia. Ajatteletko Erkki Hännikäinen nyt niin, että tämä on vanhurskauttamista lain teoilla? Jos Lutherin mielestä Jaakob oli väärässä, niin onko sinun mielestä Paavali väärässä? Ei tietenkään ole, ei kumpikaan. Kysymys on siitä, että Jeesus Kristus vaatii parannuksen tekoa sen ehtona, että saa armoa.

Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.
----
27 Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.

Ap.t 3:19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
20 että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.

JiiM 9.12.2019 14.43

Arvoisa Kommentaattori, Isä antoi Poikansa juuri sen takia kun lakia ei kukaan pystynyt noudattamaan. Isä haluaa että teemme hyvää, onhan se Hänen palvelemistaan. Mutta ne teotkin tulevat Häneltä, eivät meiltä. Hän valmistaa meille tahdon ja mahdollisuuden hyvän tekemiseen.

Tehkäämme hyvää mutta älkäämme erehtykö luulemaan että sillä pelastumme. Teoilla ei oikein parane kerskailla eikä kovin vaatia niitä keneltäkään. Silloin ne eivät tule oikeista motiiveista.

Jos leukaluut ja hampaat tuntuvat olevan kovin usein puristuksissa ja rystysetkin valkoisina niin siitä voi jossain määrin päätellä vallitseeko omaa elämää laki vai armo.

Lakihenkisyys on hankala juttu, se kuolettaa ja varjostaa kokonaan Jumalan rakkauden ja aiheuttaa paljon pahaa mieltä muille kanssamatkaajille.

Herra siitä meitä armahtakoon.

PS. Markun kirjoitus oli hauska, siinä tulee mielestäni hyvin esille se etä tekoja tosiaan tarvitaan mutta myös se että Hyvä ja Laupias Jumala on kaiken Elämän ja oman tahtommekin antaja.

Kommentaattori 10.12.2019 10.15

JiiM kirjoitti: - Arvoisa Kommentaattori, Isä antoi Poikansa juuri sen takia kun lakia ei kukaan pystynyt noudattamaan.

Israel ei noudattanut lakia, mistä seurasi, että liitto Jumalan kanssa purkautui toisen osapuolen eli ihmisen sopimusrikkomuksen takia.

Heb 8:
7 Jos ensimmäinen liitto olisi ollut rikkumaton, ei sen sijalle olisi tarvittu toista.

Jumala ilmoitti profeetta Jeremian kautta, että Jumala tekee uuden liiton Israelin kansan kanssa, jotta Israel voisi tulla takaisin liittoon Jumalan kanssa, Jumala kun on ilmoittanut, ettei se hylkää omaisuuskansaansa. Uusi liitto ei siis ole ilman lakia, mutta laki kirjoitetaan sydämeen, jotta ihmiset lakia noudattaisivat ja liitto Jumalan kanssa pysyisi voimassa.

Jer 31:
31 "Tulee aika", sanoo Herra, "jolloin minä teen uuden liiton Israelin kansan ja Juudan kansan kanssa.
32 Tämä liitto ei ole samanlainen kuin se, jonka tein heidän isiensä kanssa silloin kun tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sen liiton he rikkoivat, vaikka minä olin ottanut heidät omakseni, sanoo Herra.
33 "Tämän liiton minä teen Israelin kansan kanssa tulevina päivinä, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
34 Silloin ei kukaan enää opeta toista, veli ei opeta veljeään sanoen: 'Oppikaa tuntemaan Herra!' Sillä kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut, sanoo Herra. Minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejään."

Ps 40:
7 Siksi minä sanoin: "Nyt olen tullut, Herra. Kirjaan on kirjoitettu, mitä minun pitää tehdä.
8 Jumalani, minä täytän mielelläni tahtosi, sinun lakisi on minun sydämessäni." [Jer. 31:33]

Hes 36:
26 Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen.
27 Minä annan henkeni teidän sisimpäänne ja ohjaan teidät seuraamaan säädöksiäni, ottamaan varteen minun käskyni ja elämään niiden mukaan.

Uudessa liitossa on edelleen vaatimus noudattaa lakia. Se onnistuu tunnustamalla syntinsä ja hylkäämällä ne uskossa Jeesukseen Kristukseen. Jeesus antaa anteeksi parannuksen tehneille, mutta ei anna niille, jotka eivät halua tehdä parannusta.

Sananl 28:
13 Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon.

Ap. t 3:
19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
20 että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.

Raamatussa ei ole ollenkaan sanaa lakihenkinen. Jeesus ei ollut koskaan lakia vastaan, mutta moitti lain rikkojia (Matt 5:17-20, 23:1-3).

IlkkaT.O. 10.12.2019 10.15

Kun Jeesuksen seuraaja, juutalainen Jaakob kirjoitti Pyhässä Hengessä: "usko ilman tekoja on kuollut" ja että "teoista usko tuli täydelliseksi" (Aabraham uskoi, totteli kuuliaisesti Jumalaa), on selvää, että hän UL:ssa puhuu armosta käsin uskon johtavan uskontekoihin, ts. elävä usko näkyy ja kuuluu. Kunnia kaikesta annetaan yksin Jumalalle, mitä ihminen sitten Pyhän Hengen vaikutuksesta johdatetaankin puhumaan ja tekemään. Olisiko lähetystyötä ilman lähtijöitä? Tai nälkäisten ruokkiminen, jokuhan sopan keittää ja jakaa (eikä "ilmesty" kuten evoluutiotieteilijälle alkusattumasoppa). Kysymys ei ole lain teoista vaan siitä , että usko saa aikaan ihmisen sisimmässä Pyhän Hengen vaikutuksesta, voimasta halun palvella Jumalaa.

IlkkaT.O. 10.12.2019 10.15

Kun Jeesuksen seuraaja, juutalainen Jaakob kirjoitti Pyhässä Hengessä: "usko ilman tekoja on kuollut" ja että "teoista usko tuli täydelliseksi" (Aabraham uskoi, totteli kuuliaisesti Jumalaa), on selvää, että hän UL:ssa puhuu armosta käsin uskon johtavan uskontekoihin, ts. elävä usko näkyy ja kuuluu. Kunnia kaikesta annetaan yksin Jumalalle, mitä ihminen sitten Pyhän Hengen vaikutuksesta johdatetaankin puhumaan ja tekemään. Olisiko lähetystyötä ilman lähtijöitä? Tai nälkäisten ruokkiminen, jokuhan sopan keittää ja jakaa (eikä "ilmesty" kuten evoluutiotieteilijälle alkusattumasoppa). Kysymys ei ole lain teoista vaan siitä , että usko saa aikaan ihmisen sisimmässä Pyhän Hengen vaikutuksesta, voimasta halun palvella Jumalaa.