2019-12-02 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_13_6161-blog_-vieraskyna.jpg He ovat hylänneet Herran Sanan, mitä heillä on viisautta? (Jer.8:9), todetaan Raamatussa. Raamattu on maailman tärkein kirja, koska se on Jumalan meille antama elämän ohje ja kertomus maailman historiasta. Jumalan Sanan hylkääminen vie yhteiskunnan tuhon tielle. Tämä valinta vie vähitellen... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1396/pekka_reinikainen_asuuko_viisaus_yliopistoissa Patmos article
Vieraskynä
2.12.2019
Vieraskynä

Patmosblogi julkaisee vierailevien kirjoittajien mielenkiintoisia tekstejä Vieraskynä -palstan nimikkeellä. Kaikki kirjoittajat vastaavat itse tekstinsä sisällöstä.

Pekka Reinikainen: Asuuko viisaus yliopistoissa?

He ovat hylänneet Herran Sanan, mitä heillä on viisautta? (Jer.8:9), todetaan Raamatussa. Raamattu on maailman tärkein kirja, koska se on Jumalan meille antama elämän ohje ja kertomus maailman historiasta. Jumalan Sanan hylkääminen vie yhteiskunnan tuhon tielle. Tämä valinta vie vähitellen täydelliseen kaaokseen.

On uskomatonta, millaista mielettömyyttä yliopistoissa voidaan ateismin pönkittämiseksi opettaa. Muutamia esimerkkejä. Aine päättää ryhtyä elämään ja haluaa tulla tietoiseksi itsestään. Astrobiologiaa eli eräänlaista alkemiaa opetetaan, ja biologit uskovat, että Tyrannosaurus rex kehittyi talitiaiseksi. Uimaan mennyt virtahepo ryhtyi ryhävalaaksi. Ihminen, jolla on emätin, toimivat munasarjat ja XX kromosomit ei olekaan nainen, vaan voi vapaasti valita ”sadasta eri sukupuolesta”. Tällainen epätieteellinen mielettömyys johtaa vakaviin ongelmiin. Iso-Britanniassa 16-vuotiaat tytöt poistattavat rintansa, koska he luulevat olevansa poikia! Vanhemmille ei asiasta tarvitse kertoa mitään! Teologisissa tiedekunnissa revitään Raamattua kirkollisveron maksajien laskuun. Kaiken läpäisevä oppiaine läntisissä yliopistoissa on kristillisen kulttuurin kumoaminen.

Kristinuskon kriitikon tunnistaa siitä, että hänellä on yleensä tohtorin väitöskirja ja hän kuvittelee olevansa ”oppineempi kuin edeltävät sukupolvet”.

Kristittyjen pilkkaaminen yliopistoissa ei ole kiihottamista kansanryhmää vastaan vaan suositus akateemiseen virkaan. Jos tunnettu professori sanoo, että ”kristinusko on mielen virus, joka pitäisi hoitaa skitsofrenialääkkeillä”, tästä ei seuraa haastetta valtakunnansyyttäjältä. Sen sijaan valtakunnansyyttäjä pohtii, pitäisikö Jumalan Sana tuomita oikeudessa.

Jos arvostelee uusdarvinismia joutuu vaikeuksiin Euroopan neuvoston, opetushallituksen ja Espoon piispan kanssa: Pekka Reinikainen: Luominen, dinosaurukset ja vedenpaisumus

Jos arvostelee aborttia joutuu valtavan vihan kohteeksi. Perusteluksi esitetään, että ”jokaisella lapsella on oikeus syntyä toivottuna”. Tämä taataan murhaamalla lapsi hyväntahtoisesti kohtuun, jos arvellaan, että hänellä ei ehkä olisi ”hyvä elämä”. Ihmisen murhaaminen on kuitenkin hyvin vakava asia. Siitä seuraa katumattomalle kuolemaakin pahempi rangaistus.

Vanhempia ei kunnioiteta. Yhteiskunnat, joissa lapset eivät pidä yhteyttä vanhempiinsa, tuhoutuvat. Vasemmistolaisen uskonnon kulmakivi on perheen hajottaminen ja lasten sijoittaminen päiväkoteihin. Vihervasemmisto on tuhonnut läntisen maailman juutalaiskristillisen kulttuurin. DDR ei kaatunut muurin myötä, vaan sen mädät hedelmät vaikuttavat yhä kaikkialla läntisessä maailmassa. Vihervasemmisto haluaa tylsistyttää nuoret aivot laillistamalla kannabiksen käytön ja käy saarnaamassa LGBTQ hullutustaan kouluissa ja jopa rippikouluissa. Suomessa ei ole koskaan ollut niin jumalatonta hallitusta kuin nykyinen vihervasemmistolainen kummajainen.

Totuudesta voi nykyään puhua vain, jos vihervasemmistolaisia ei ole auditoriossa. Totuus ei kuulu vihervasemmistolaiseen arvomaailmaan. Suomessa luterilainen kirkko on myös luopunut totuudesta hännystelemällä vihervasemmistoa ja umpiateistista mediaa. Kirkkohallitus ei maassamme ole koskaan ollut niin epäraamatullinen kuin nyt. Vain Päivi Räsänen puolustaa Suomessa Raamatun arvovaltaa. Suomi uppoaa suohon. Raamatussa varoitetaan vakavasti: "Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan" (Ap.t. 5:39).

Modernit psykologit kehottavat seuraamaan ”sydämen ääntä” eli tee mitä vain päähäsi pälkähtää ”kunhan et haittaa muita”. Jos tämä pantaisiin toteen, yhteiskunta lakkaisi nopeasti toimimasta. Raamatussa todetaan: "sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset" (Matt.15:19). Jumalan tilalle on tullut himojen ja halujen häpeämätön toteuttaminen itse eritetyn dopamiiniannoksen toivossa. Huumeet lypsetään omista hermopäätteistä.

Moderni akateeminen yliopistoihminen on usein buddhisti koska uskonnollista tyhjiötä ei ole ja ”uskonto ilman jumalaa” miellyttää. He maksavat mielellään jopa 5000 euroa mindfulness -kurssista, jotta voivat ”tyhjentää päänsä” ja kellua nykyhetkessä.

Pahin synti? Monet papit eivät enää osaa vastata tähän kysymykseen! Onko se: ”Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi nimeä”? (2.Moos.20:7). Miksi se on pahin synti? ”Sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu”. Tämä Raamatun kohta tarkoittaa juutalaisen tulkinnan mukaan pahan tekemistä Jumalan nimessä. Jos näin tehdään, Jumalan ymmärtäminen moraalin perustaksi tulee mahdottomaksi. Jumala on hyvä ja sitä Hän haluaa. Tästä syystä väkivalta Jumalan nimessä tuo tuomion.

Tärkein asia? Rakasta Jumalan Sanaa! Jumalan Sanan mahdollinen haastaminen oikeuteen, kuten Suomessa voi tapahtua, voi olla tuhon tie. Talvisodasta pelastuimme Jumalan ihmeen avulla - - miten käynee nyt?

Miksi luopumus etenee? Vanhemmat eivät enää opeta lapsilleen miksi usko on elämän ja kuoleman kysymys. Ajatus, jonka mukaan ”lapsestakin tulee uskova, koska minä olen uskova”, ei toteudu. Meidän velvollisuutemme on palauttaa Raamatun arvovalta, jonka teologiset tiedekunnat ja darvinistit, eli sekä ateistiset evolutionistit että teistiset evolutionistit, ovat yhteisellä ponnistuksella tuhonneet.

Mitä tehdä? Tue ihmisiä, jotka taistelevat Jumalan Sanan kunnian palauttamisen puolesta! Taistelu käydään ihmisten mielistä, sillä eriävän mielipiteen julkituomisesta rangaistaan pian rikoslaissa, jos emme toimi. Haluammeko, että lainsäätäjä sanelee, mikä on oikea ja ainoa sallittu mielipide eli haluammeko DDR:n kaltaisen totalitäärisen yhteiskunnan?

Voit kuunnella englanniksi lisää loistavasta juutalaisen yliopistomiehen analyysista, johon viittasin edellä. Tämän tason viisaita ei Suomessa ole ollut miesmuistiin: Dennis Prager - Rational Bible: Exodus

PIISPAT OVAT PUHUNEET

Piispat julkaisivat 27. marraskuuta kannanoton: Tieteiden lahja - Piispojen puheenvuoro tieteiden arvosta ja tehtävästä Jumalan luomakunnassa. He kirjoittavat: "Valtaosa kristillisistä kirkkokunnista pitää opetusviran kannanotoissaan tai muissa virallisissa linjauksissaan luonnontieteen tuloksia, esimerkiksi evoluutioteoriaa ja nykyaikaisen kosmologian tuloksia, yhteensopivina kristillisen teologian kanssa. Luterilaisen kirkon rinnalla myös roomalaiskatolisen kirkon sekä ortodoksisten, anglikaanisten, metodistien ja monien protestanttisten kirkkojen näkemys on, ettei kristinuskon ydinvakaumusten ja nykytieteen tulosten välillä ole ylitsepääsemätöntä ristiriitaa."

Piispat ovat sitoutuneet maailmaan, joka on nyhjäisty tyhjästä. Tämä on puoliksi Raamatun mukaista: "Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä" (Hebr.11:3). Tyhjästä kyllä, mutta Jumalan sanasta tulivat rakennus- ja toimintaohjeet. Niitä ei synnyttänyt tuntemattomasta syystä tapahtunut kaasupäästö tai lämmin lihaliemi, sattumasta ja valinnasta nyt puhumattakaan. Tällaiset väitteet edustavat akateemista näennäistiedettä.

Akateemista näennäistiedettä? Kyllä - - luit aivan oikein. Alkuräjähdys, alkusynty, alkusolu ja alkuihminen edustavat epätieteellistä filosofointia maailmasta, joka päätti luoda itsensä ilman Jumalaa. Kaasu ei tiivisty, fysiikan ja kemian lait estävät alkusynnyn, sattuma ja valinta eivät rakenna entsyymejä; soluelimistä ja solukalvoista puhumattakaan. Tämän vuoksi muun muassa Harvardin yliopiston professori David Gelernter sanoutui äskettäin irti uskosta uusdarvinismiin.

Ateismin kulmakivet ovat alkuräjähdys, alkusynty, alkusolu ja alkuihminen. Ilman uskoa niihin, ei ole perusteltua olla ateisti. Ne eivät kuitenkaan edusta kokeellista tiedettä, vaan Jumalasta vieraantuneiden ihmisten filosofointia. Kyseessä eivät ole "nykytieteen tulokset" vaan kyseessä on tieteeksi naamioitu tarinointi. Piispojen kannanotossa sitoudutaan näihin ateistien epätieteellisiin alkuperätarinoihin ja lainataan paavien (!) näkemyksiä.

Ateismi on myytti. Rippikouluun tulevalla nuorisolla on nykyään ateismi tehdasasetuksena. Tämä johtuu teologisten tiedekuntien kouluttamista papeista, jotka ovat muuttaneet Raamatun 11 alkulukua myyteiksi. Tämä historiallis-kriittinen teologia tuhosi myös messiaanisen juutalaisen, Karl Marxin, uskon ja seuraukset tiedämme. Kaikkialla mediassa ja opetustoimessa saarnattu akateeminen näennäistiede täydentää kristinuskon tuhon ja tärvelee lasten mielenterveyden. Lapsilta ja nuorilta on varastettu elämän tarkoitus ja se näkyy lisääntyvänä huumeiden käyttönä ja kasvavina jonoina psykiatriseen hoitoon.

Ateisteja ei loppupeleissä kuitenkaan todellisuudessa ole, sillä useimmat rukoilevat hädän hetkellä Jumalaa, koska usko on meillä tehdasasetuksena: "Se, mikä Jumalasta voidaan tietää on ilmeistä - - niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa" (Room.1:19-20).

Evoluutioteoria ja sen seuraukset on ennakoitu Raamatussa. Paavali toteaa ihmisistä, jotka tietoisesti torjuvat Jumalan: "Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi" eli tehneet ihmisestä eläimen (Room.1:22-23). Kuten huomaat, evoluutioteorian valta-aseman vahvistuminen ja sen seuraukset ennakoidaan tässä selkokielellä. Tästä seuraa se, mistä kansanedustaja Päivi Räsänen varoitti. Kannattaa lukea Roomalaiskirje loppuun, niin asia aukenee. En siteeraa sitä, ettei Pasilan poliisitalolle tule ylitöitä. Sen sijaan kysyn - miksi piispoilla ei ole rohkeutta seisoa Jumalan sanan takana - vai pelkäävätkö he sitoutumista Raamattuun? On outoa, että piispat eivät puutu tärkeisiin ajankohtaisiin asioihin eli puolusta oikeutta viitata Raamattuun, vaan puhuvat luonnontieteellisestä ikuisuusaiheesta, josta eivät itse ymmärrä tuon taivaallista. Piispojen puheenvuoro ontuu pahasti, sillä siitä puuttuvat viittaukset Suomen johtavan evoluutiokriitikon, Matti Leisolan, kirjaan Evoluutiouskon ihmemaassa (Datakirjat).

Onko Raamattu lakannut olemasta kirkon ylin ohje? Se oli sitä Jeesukselle, apostoleille, Moosekselle, profeetoille sekä kaikille Vanhan ja Uuden testamentin kirjoittajille. Kuulun mielelläni heidän kanssaan samaan fundamentalistien joukkoon. "Nykytieteen tulokset" muuttuvat vuosittain, Jumalan sana ei muutu eikä sitä voida haastaa maalliseen oikeusistuimeen ilman vakavia seuraamuksia koko Suomelle.

Kieltääkö arkkipiispa evoluutiokritiikin? YLE1 TV-uutisissa 27.11 klo 20:30 arkkipiispa toteaa: "Tieteen tulosten vähättely ei kuulu siihen kristilliseen perinteeseen, jota meidän kirkkomme edustaa". Samassa uutislähetyksessä raporttia laatimassa ollut Esko Valtaoja toteaa: "Kristinusko kiinnostaa enää harvaa tutkijaa".

 

Kommentoi "Pekka Reinikainen: Asuuko viisaus yliopistoissa?"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _ _   ___   _____  _  _   ______ 
 | \| ||  / _ \\  |__ // | || | || /_____// 
 | ' || | / \ ||  / //  | || | || `____ ` 
 | . || | \_/ ||  / //__ | \\_/ || /___//  
 |_|\_||  \___//  /_____|| \____//  `__ `  
 `-` -`  `---`  `-----`  `---`  /_//   
                    `-`   
 
 

10 kommenttia "Pekka Reinikainen: Asuuko viisaus yliopistoissa?"

Kommentaattori 10.12.2019 10.15

Pekka kirjoitti: "Pahin synti? Monet papit eivät enää osaa vastata tähän kysymykseen! Onko se: ”Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi nimeä”? (2.Moos.20:7). Miksi se on pahin synti? ”Sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu”. Tämä Raamatun kohta tarkoittaa juutalaisen tulkinnan mukaan pahan tekemistä Jumalan nimessä."

Kyse ei ole juutalaisesta tulkinnasta vaan siitä, että suomalaisessa Raamatussa on väärä käännös tässä jakeessa. Onneksi 1992 käännöksen tekijät kommentoivat asiaa alaviitteessä kertoen, mikä on jakeen kirjaimellinen käännös:

"Älä käytä Herran, Jumalasi, nimeä petokseen, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää hänen nimeään petokseen." (2.Moos.20:7, kirjaimellinen käännös)

Kysymys ei siis ole Jumalan nimen lausumisesta jotenkin tarpeettomasti, vaan Hänen nimensä väärinkäyttämisestä tehdäkseen petoksen. Jumalan nimi on Pyhä, eikä sitä saa halventaa eikä varsinkaan käyttää väärin petoksen tekemiseen.

Tätä asiaa havainnollistaa erittäin hyvin 5 minuutin Prager University:n YouTube-video 'Do Not Misuse God's Name', johon on myös suomenkielinen tekstitys: https://youtu.be/nI8OtOfzUDE

NN 10.12.2019 10.15

Yliopistoissa on varmasti monessa tiedekunnassa rapautumista. Jotkut tiedealat saattavat olla myös toisia rapaantuneempia.

Oli erittäin valaiseva tuo mindfullness-esimerkki. Harva edes tietää sen idänuskontoihin kuuluvista juurista. Se on totta, uskonnollinen tyhjiö täyttyy jollakin.

Itse järkytyin hiljattain, kun luin, että Åbo Akademin sukupuolentutkimuslaitoksella oli yritetty puhdistaa ilmapiiriä TAIKAsuolalla. Taikauskonto ja noituus on kuulemma feministeillä nyt suuressa nousussa, ja yhä useampi feministi julistautuu noidaksi. Kristityt tietävät tämän olevan Raamatussa tuomittua ja kovasti varoitettua vaarallista vääräuskoisuutta, pahan palvontaa.

Minulla on ollut se onni, että oman tiedekuntani dekaaninakin toimi tunnustava kristitty. Tosin oppilaat eivät kristillisyyttä tienneet.

Omalla alallani on myös muita luomiseen uskovia professoreita. Yleensä he eivät tuo tätä oppilaidensa tietoon.

Kiitos Reinikaiselle! 10.12.2019 10.15

En ole koskaan uskonut evoluutioteoriaan. On tullut saatua ”tehokas rokotus” sitä vastaan. Jopa tieteellisiä vasta-argumentteja kuulin jo lapsena, vaikka en niitä osannut kellekään lapsena toistaa.

Koulussa evoluutio-oppi ahdisti, mutta opin kuitenkin pitämään evoluutiouskon vasta-argumentit omana tietona.

Makroevoluution omaksumiseen tähtäävä aivopesu oli peruskoulun yläluokilla sen verran kovaa, että kaikki kiinnostus biologian jatko-opintoihin sammui, vaikka aineesta aina kiitettävän sainkin.

Lähdin sitten toiselle alalle. Mutta tutkijana näen nyt paljonkin hyötyä siitä, että jo lapsena olin saanut oppia vahvasti kyseenalaistamaan opetettuja asioita.

Tutkijalle on hyötyä vallitsevien teorioiden kyseenalaistamisesta. Mitään uutta ei keksitä eikä tiede koskaan kehittyisi, jos esimerkiksi ns. tieteellisen konsensuksen alaisia totuuksia ei kyseenalaistettaisi.

Evoluutioteoriassa väitetään niin naurettavia asioita, että täytyy ihmisellä olla joko kova halu kiistää Jumalan olemassaolo tai ihmisen täytyy olla autuaan tietämätön uusdarvinistisen opin yksityiskohdista, jos vakavissaan sitä enää edes kehtaa puolustaa.

Evoluutiobiologien ja -psykologien teoretisoinnit ovat hyvää viihdettä, jos haluaa kunnon naurut. On todellakin niin totta Raamatussa lausuttu ”kehuessaan viisaita olevansa ovat he tyhmiksi tulleet”.

Monilla muilla tieteenaloilla korostetaan sitä, kuinka uudet tulokset tuovat lisäkysymyksiä ja uusi tieto näyttää, kuinka vähän ihmiskunta vielä asioista ymmärtää. Pseudotieteilijät sen sijaan luulevat ihmisen pystyvän ennustamaan tulevaisuuden ilmaston ja säätämään sitä merkittävästi, samoin he luulevat pystyvänsä evoluutioteoriallaan mitätöimään Jumalan ja Hänen Sanansa. Näinhän se ei ole.

Synnintuntoon kutsuttu 10.12.2019 10.15

Evoluutiousko piti sitkeästi suomalaisissa lukion biologian oppikirjoissa väärennettyjä eri lajien liian samankaltaisia alkio-/sikiökuvia, ja huijaus piti paljastaa jopa toistamiseen korkeasti arvostetussa tiedelehdessä, ennen kuin suomalaisten oppikirjojen kustantajat tai muut vastuussa olevat tahot ymmärsivät hävetä tarpeeksi, jotta väärennöskuvat edes saatiin kirjoista.

Mikään muu kuin usko evoluutioteorian väkinäiseen ylläpidon oikeutukseen - vaikkapa valheen voimalla - ei selitä suomalaisen lukion biologian kirjan häpeätahran pitkäkestoisuutta.

Näitä väärennettyjä valhekuvia, vaikka vain piirroksia olivatkin, oli nuorten naisten (lukiotyttöjen) kätevä käyttää oikeutusperusteena abortille - olivathan ne olevinaan todiste, ettei ole kyse edes ihmisestä, kun ”mokomaa möykkyä” ei voinut lehmästä tai kanasta tai kalasta edes erottaa.

On ollut edesvastuutonta pitää ko. kuvia oppikirjoissa vuosikausia, vaikka niiden valheellisuus on vuosikymmeniä ollut tiedossa. Kun Patmos blogeissa puhuttiin koulukirjojen virheistä, jotkut halusivat vähätellä tämän väärennetyn sikiökuvagallerian merkitystä. Sillä lienee erittäin iso merkitys Jumalan silmissä.

Moni nuori abortin tehnyt tyttö ei ehkä juuri tuon kuvan rohkaisemana pääse synnintuntoon, ei koskaan kadu tekemisiään Jumalan edessä ja joutuu tuomituksi viimeisellä tuomiolla.

Tieteellinen huijaus ei tiedemaailmassakaan ole pikku juttu vaan todella suuri häpeä ja skandaali. Kun tietoa väärennetään, sillä on erittäin iso merkitys. Joka kerta tiede menettää arvostustaan. Takuuvarmasti tiedon väärennyksestä kiinni jäänyt tiedemies menettää arvostuksensa. Normaalisti tiedeura loppuu siihen.

Saara 10.12.2019 10.15

Luterilaisen kirkon piispat ja katolisen kirkon paavi ym. vastaavat joutuvat vielä häpeämään Raamatun vastaisuuttaan ja luomiskertomuksen hylkäämistä.

Sari 10.12.2019 10.15

Kiitos Pekka Reinikaiselle tästä kirjoituksesta. Itse olen lukenut Leisolan kirjan ja jokusen kirjan Pekka Reinikaiselta. Pari kirjaa odottaa vielä sopivaa lukuhetkeä.

Harmi, että vasta aikuisena kuulin Reinikaisen ja Leisolan ym. vastaavien korkeakoulutettujen evoluutiokriitikoiden esitelmistä ja kirjoista. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Leisolan ja Reinikaisen toiminta on rukousvastaus, jota olen rukoillut lapsesta asti. Sellainen on kyllä myös korkeakoulutettujen ja tiedemiesten uusdarvinismista irtisanoutujien lista. Lista on kuitenkin jo melkoisen pitkä ottaen huomioon koulumaailmassa ja valtamediassa suoritetun aivopesun massiivisuuden.

Eino Heikkinen 10.12.2019 10.15

Täyttä asiaa!

Kiitos Pekka jälleen, että jaksat pitää totuutta esillä!

Väinö Hotti 10.12.2019 10.15

Selkeää tekstiä!
Pekka Reinikainen on sisäistänyt kristinuskon erinomaisesti. Hän tuo raamatullisen näkemyksensä rohkeasti esille. Yliopisto saa osansa Raamatun vastaisesta turmiollisesta opetuksesta. Aina siellä, missä Raamattu hylätään, ei ole todellista viisauttaa. Tämän todistaa myös laaja-alaisesti prof. Tapio Puolimatka.
Kirkkokritiikki on enemmän kuin oikeutettua. Piispa kulkevat edellä luopumuksen polulla. Kansankirkosta ei ole enää minkään mitaksi. Kirkon eksymys on niin ilmesitä, että sen näkee SOKEA REETTAKIN! Kansan kuljettaa kirkkoa kuin pässiä narussa!

Ikävä ihminen? 10.12.2019 10.15

Pekka Reinikaisen lienee syytä muistaa, että Suomen koulu- ja yliopstojärjestelmä ovat kuitenkin mahdollistaneet hänenkin esiintyä Patmoksen väen keskuudessa "asiantuntijana". Hieman kornia on se, että fundamentalistienkin piireissä kyllä erilaiset "saastuneen" yliopistojärjestelmän tuottamat tittelit kelpaavat meriiteiksi, kunhan vain mielipiteet ovat niitä oikeita...

Ongelmanasettelu on lopulta selkeä: hylkäämmekö rationaalisen ajattelun ja pudotamme itsemme sille samalle fundamentalismin tasolle, josta käytännössä maamme konservatiivitkin kuitenkin kritisoivat esim. islamilaisia maita. Ilmeisesti Patmoksenkin piireissä on väkeä, joka sitä toivoisi?

Jos tuon tyyppinen ajattelu olisi yhä vallalla, emme luultavasti nytkään lukisi Reinikaisen mainioita pohdintoja käyttäen näitä älylaitteitamme. Se lienee hyvä muistaa.

Waffe 10.12.2019 10.15

Yksi suuri kristillisen kulttuurin suuri hapertaja ja nakertaja kouluopetuksen ohella on valtamedia. Ylen luonto-ohjelmat ovat lähinnä pelkkää aivopesua. Niissä evoluution uskonkappaleista toistellaan jopa alkuperäistä enemmän.

Monista uusista televisioista saa säädettyä kuulumaan vain alkuperäisäänet. Englantia taitavien kannattaa välillä kokeilla katsoa joitakin ohjelmia alkuperäisäänillä muutenkin: esimerkiksi presidentti Trumpin virkaanastujaiset olivat alkuperäisäänillä paremmat kuin Ylen tarjoama pellefarssi.

Toki evoluutio-oppia tulee myös BBC:ltä, josta useimmat Ylen luonto-ohjelmat on käännetty, mutta kivaa vaihtelua ja mukavia eroavuuksia niissä silti löytyy.