2009-12-03 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_1_7180-PASI_BLOGI_FINAL.jpg EU:n puheenjohtajamaa Ruotsi pyrkii ensi viikolla alkavassa unionin maiden ulkoministerikokouksessa runnomaan läpi päätöksen, joka yksipuolisesti julistaisi Itä-Jerusalemin ”Palestiinan” pääkaupungiksi ja samalla tunnustaisi palestiinalaisvaltion vuoden 1967 rajojen mukaisesti ohitse Israelin ja... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/152/eu-puheenjohtaja_ruotsi_aikoo_jakaa_jerusalemin_vakisin%21 Patmos article
Pasi Turunen
3.12.2009
Pasi Turunen

Pasi Turunen (TM) on toimittaja, raamatunopettaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.

EU-puheenjohtaja Ruotsi aikoo jakaa Jerusalemin väkisin!

EU:n puheenjohtajamaa Ruotsi pyrkii ensi viikolla alkavassa unionin maiden ulkoministerikokouksessa runnomaan läpi päätöksen, joka yksipuolisesti julistaisi Itä-Jerusalemin ”Palestiinan” pääkaupungiksi ja samalla tunnustaisi palestiinalaisvaltion vuoden 1967 rajojen mukaisesti ohitse Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvotteluiden. 

Ruotsin suunnitelmia voidaan pitää ennen kuulumattoman kummallisena vetona kansainvälisessä Lähi-idän diplomatiassa, jossa Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin ratkaisu edellyttää sekä YK:n päätöslauselman 242:n että Oslon sopimuksen (1993) mukaan kahdenvälisiä neuvotteluita ja pidättäytymistä yksipuolisista ratkaisuista.

Palestiinalaisten johtaja Mahmoud Abbas on toivottanut Ruotsin suunnitelmat tervetulleeksi. Hänhän on yrittänyt myös saada kannatusta ajatukselleen, että YK tunnustaisi palestiinalaisten mahdollisesti yksipuolisesti julistaman valtion. Samalla Abbas on kieltäytynyt kaikista neuvotteluista Israelin kanssa, eikä ole millään tavalla vastannut pääministeri Netanjahun hyväntahdoneleisiin (kuten siirtokuntien rakentamisen jäädyttämisen 10 kuukaudeksi ja lähes kaikkien Länsirannan tiesulkujen avaamiseen, minkä seurauksena Länsirannan talous on lähtenyt rajuun kasvuun) neuvotteluiden liikkeelle saattamiseksi.

Israel on varoittanut palestiinalaisia toimimasta yksipuolisesti ja vastoin Oslon sopimusta, ja ilmaissut huolensa siitä, että kansainvälinen yhteisö ei ole vaatinut Abbasia palaamaan rauhanprosessin neuvottelupöytään vastauksena Netanjahun hallituksen hyväntahdoneleille, joita jopa Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clintonkin piti ”ainutlaatuisina”. Vastaavaa ei ole tehnyt mikään aikaisempi Israelin hallitus, ja Abbas on neuvotellut aiempien Israelin pääministerien kanssa siirtokuntien laajentumisesta huolimatta. Vaatimus siirtokuntien rakentamisen ja laajentamisen täydellisestä jäädyttämisestä neuvottelujen aloittamisen ehtona on siksi täysin ennen kuulumaton vaatimus palestiinalaispuolelta. Siirtokuntien kohtalo kuuluu neuvotteluissa ratkaistaviin kysymyksiin.

Tomas Sandell, European Coalition for Israel järjestöstä kommentoi Ruotsin ehdotusta tuoreessa uutiskirjeessään: ”Tämä ehdotus merkitsisi sitä, että EU itse asiassa sanelisi Lähi-idän rauhanprosessin tuloksen – antamalla palestiinalaisille oman valtion ja Itä-Jerusalemin sen pääkaupungiksi – ilman, että osapuolia on edes tuotu neuvottelupöytään. Se lähettäisi palestiinalaisille selkeän signaalin siitä, ettei heidän tarvitse täyttää rauhanprosessin ehtoja, vaan EU ja kansainvälinen yhteisö voivat yksinkertaisesti sanella vaatimuksia Israelin hallitukselle.”

Ruotsin suunnitelmia voidaan pitää käsittämättömänä kansainvälis-diplomaattisena sekoiluna. Tällainen yksipuolinen julistus tekisi käytännössä tyhjäksi YK:n päätöslauselman 242, joka vuodesta 1967 on ollut kaiken Lähi-idän rauhanponnisteluiden perusta. Päätöslauselma ei vaadi Israelin vetäytymistä kaikilta vuoden 1967 puolustussodassa vallatuilta alueilta. Se vaatii osapuolia neuvottelemaan ja neuvotteluiden tuloksena tapahtuvaa vetäytymistä ”tunnustetuille ja turvallisille rajoille”. Vuoden 1949 tulitaukolinja, joka syntyi arabivaltioiden hävittyä aloittamansa sota vastaperustettua Israelin-valtiota vastaan, ei ole milloinkaan ollut tällainen tunnustettu, saatikka turvallinen raja.

Päätöslauselman 242 ohittaminen yksipuolisilla julistuksilla johtaisi tilanteeseen, jossa myös Israel voisi vastata yksipuolisilla toimilla. Ruotsin esitys ei siksi edistä Lähi-idän rauhaa vaan on takuuvarma resepti konfliktin jatkumiselle. Israelissa on myös oltu pahoillaan siitä, että Ruotsi pyrkii saamaan unionin ulkoministereitä tunnustamaan Itä-Jerusalemin Palestiinan pääkaupungiksi, mutta vaikenee samassa yhteydessä täysin Länsi-Jerusalemin tunnustamisesta Israelin pääkaupungiksi.

Ruotsin astuminen EU:n ruoriin herätti huolestuneisuutta Israelissa jo ennakkoon. Luottamusta Ruotsia kohtaan ei edistänyt hiljattainen Aftonbladet –jupakka, jossa Ruotsin hallitus kieltäytyi tuomitsemasta ruotsalaistoimittaja Donald Boströmin tekaisemaa juttua, jossa Israelin armeijan väitettiin kaappaavan palestiinalaisnuorukaisia ryöstääkseen heiltä sisäelimiä. Sen sijaan Ruotsin hallitus moitti omaa lähettilästään Israelissa siitä, että tämä oli tuominnut Boströmin jutun Israelin mediassa. Sittemmin Boström joutui myöntämään, ettei hänelle ole mitään todisteita juttunsa tueksi.

Ruotsin ehdotus EU:n ulkoministerikokoukselle tulee esille Brysselissä ensi viikon tiistain (8.12.) kokouksessa. Tomas Sandell (ECI) vetoaa kaikkiin Israelin ystäviin ja pitää tätä viikonvaihdetta rukousten kannalta ratkaisevana lopputuloksen kannalta:

”Monet muistavat minun sanoneen, että meillä on kiire ennen Ruotsin astumista EU:n johtoon. Valitettavasti tämä huoli on ollut aiheellinen. Kuluneet viisi kuukautta ovat olleet EU:n ja Israelin välisten suhteiden huonointa aikaa moneen vuoteen. Tämä on vakavaa ja meidän tulee rukoilla. Kokous toteutuu maanantaina ja tiistaina Brysselissä, mutta tämä viikko on ratkaiseva lopputulosta ajatellen. Rukoilkaa kaikille EU-jäsenmaiden valtiollisissa viroissa toimiville Israelin ystäville rohkeutta seistä lujana Jumalan juutalaiselle kansalle antamien Jerusalemia koskevien lupausten varassa. Mikäli tämä päätöslauselma menee läpi paluuta ei enää ole – mikäli se kaatuu EU:n seuraava johtaja Espanja tuskin tuo pöytään vastaavaa ajatusta enää.”

Patmoksessa yhdymme tähän kiireiseen rukouskehotukseen. On aika mennä polvilleen Israelin Jumalan edessä Israelin puolesta. Edessä olevien päivien kohtalo ratkaistaan rukousalttareilla.
 

Kommentoi "EU-puheenjohtaja Ruotsi aikoo jakaa Jerusalemin väkisin!"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 ____   ______  ____   __  __  ______  
 | _ \\  /_  _// | _ \\  \ \\/ // |   \\ 
 | |_| ||  -| ||-  | |_| ||  \ ` // | -- // 
 | . //  _| ||_  | . //   | ||  | -- \\ 
 |_|\_\\  /_____// |_|\_\\   |_||  |______// 
 `-` --`  `-----`  `-` --`   `-`'  `------` 
                         
 
 

17 kommenttia "EU-puheenjohtaja Ruotsi aikoo jakaa Jerusalemin väkisin!"

Sivu 1/2

vm68 3.12.2009 23.22

siis mitä älypäitä nämä ruotsalaiset luulee olevansa? yhtä hyvin he vois uskoa että hitler oli jeesus

J.Viitanen 4.12.2009 16.56

Kaikki Israelia rakastavat; ottakaa yhteyttä UM. Stubbiin ja pyytäkää että hän ei hyväksyisi esitettyä päätöslauselmaa.

Kuten KD kannanotossaan sanoo:
"Useat jäsenmaat, mm. Ranska, Hollanti, Italia ja Tshekit ovat ilmaisseet halunsa muodostaa sellaisen kannanoton, jossa ei määritellä rauhanprosessin lopputulosta eikä asetuta kummankaan osapuolen puolelle."

sähköpostiosoite: alexander.stubb at formin.fi

Törkeä Ruotsi 5.12.2009 11.58

Yrittääkö Ruotsi väkisin runnoa ajatustaan.Nyt
rukous kampanjaan ettei Ruotsi pääse valtaan.
Israelilaiset tarvitsevat maansa ei palestiinalaiset tarvitse Jerusalemia.Israel
on muutenkin niin pieni maa.
Herra on voittaja.

Rukoillaan ruotsalaisten puolesta 5.12.2009 20.42

Muistetaan vielä että aikaisemmin tänä vuonna Ruotsin hallitus kieltäytyi ottamasta etäisyyttä antisemitistiseen lehtiartikkeliin, joka julkaistiin Aftonbladetissa.
Artikkelissa syytettiin Israelin puolustusvoimia elinten varastamisesta kuolleilta palestiinalaisilta. Ulkoministeri Carl Bíldt on myös ainoa EU- ulkoministeri,joka ei virkakaudellaan EU:n korkeinpana ulkoasiain edustajana vieraillut Israelissa.

lähimmäinen 5.12.2009 21.23

Sinua siunata tahdon,Israel.

ei merkittävä 6.12.2009 2.32

Olisittekohan Patmoksessa voineet vaikuttaa epäsuorasti ennakkoon tähänRuotsin asenteeseen? Sama ristiriitainen palestiinalisen terrorismin oikeutuksen ihannointi ja Israel antipatia on noussut Suomessakin varsinkin lukeneistossa, omaa tietämättömyyttään ja valhetta rakastaen!Kysehän on EU-Ruotsista ja EU-Suomesta jotka ovat yhdessä Lissabonin sopimuksen alaisia liittovaltio-EU:n osavaltioita käytännössä (Huom! Suomella on nykyään ylimpänä Lissabonin sopimus, joka on käytännössä suurvalta-Euroopan perustuslaki, se että Suomen perustuslaki olisi voimakkaampi,on valhetta. Suomen on alistuttava EU:n yhteiseen tulevaan Israel-vihamieliseenn politiikkaan: meillä on yhteinen EU:n ulkoministerikin, ei kai sellainen ole turhaan, jota kalliisti maksamme...). Patmoksessa varsinkin 90-luvulla varoiteltiin
EU:sta tulevana totalitaarisen antikristillisen valtakunnan vähintään esiasteena. Sitten tulikin kristittyinä itseään pitäviä meppejä, jotka sinänsä ansiokkaasti puolustivat israelilaisia! Lisäksi tuli vapaista suunnista uusi meppi kristillismielisen puolueen listoilta (tämä meppi lupasi vastustaa EU:n liittovaltioitumista, joka on yksinäiselle mepille paljon, ja oikeastaan valhe -sillä EU on ollut liittovaltio periaatteessa alusta lähtien suunnitelmissaan. Noista "salaseuroista" ennen varoitti Patmoskin! Onko se niin, että jos joku meppi kannattaa Israelia, niin siinä menee ohi muutkin sidonnaisuudet ja sekin valhe, että EU:ssa Suomen mepit ja komissaarit muka puolustavat Suomen etuja! Sellainen olisi esim.vastoin Olli Rehn-komissaarin EU:lle antamaa liittovaltiouskollista valaa!

Kannattanee muistaa, että antikristus tulee olemaan Israel-.myönteinen, joskin petos mielessään -näinhän Patmos on itse opettanut, mutta unohtanut...eli kyllä maailmalla on Israel-ystäviä muitakin, mutta jotka eivät silti ole Jeesuksen omia!

Voisiko Patmos itse kääntyä takaisin totuuteen, ja tuoda ilmi, että EU-jäsenyys on paradoksaalisen pahasti Suomen omaa perustuslakia vastaan:sen mukaan ylin valta kuuluu kansalle, jota eduskuntamme edustaa. Nyt on eduskunta puiolestaan antanut valehdellen vallan ylikansalliselle EU:n perustuslaille! Älkää viitsikö Patmoksessakaan väittää vastaan sitä tosiasiaa, että SUomen itsenäisyyspäivää ei enää ole ,koska ei ole itsenäistä Suoea! On EU-Suomi, mutta sen yhteinen EU-osavaltioiden itsenäisyyspäivä on 9.toukokuuta eli Eurooppapäivä!6.12 ei ole EU-Suomen itsenäisyyspäivä, vaan se oli Suomen itsenäisyyspäivä! Nyt Suomea hallitsee Eu direktiiveillään jo 70-85%, jonka monet kansanedustajammekin ovat kehdanneet tunnustaa, siten 9.5 on EU-Suomen itsenäisyyspäivä, osavaltiona osavaltioiden joukossa! Hukkaan meni Talvisodankin työt vuodesta 1994 lähtien!Tätä ei ole syytä sensuroida, vai mitä! Mutta:Siunausta Patmokselle, entiselle itsenäiselle Suomelle ja Israelille, ja Totuuden etsintää kaikille!

"Sinivalkoinen" 6.12.2009 12.10

Tänään, Suomen itsenäisyyspäivänä, maamme uskovat kutsutaan totiseen rukoukseen sekä Israelin että Suomen puolesta. Täyttäkäämme muurinaukot Jeshuan seuraajina!

SISAR TURUSTA 6.12.2009 16.38

Eiköhän ole meidän aika nyt seisoa muurin aukon paikalla ja käydä rukous taisteluun Israelin puolesta.armahtihan JUMALA MEITÄKIN JA JEESUS TAISTELI MEIDÄN SUOMALAISTEN PUOLESTA SOTILAITTEMME RINNALLA.ÄLKÄÄMME OTTAKO KIROUSTA SUOMEN YLLE VAAN RUKOILLAAN ISRAELIN PUOLESTA JA ETTÄ HERRA ANTAISI VIISAUDEN STUBINILLE ETTÄ HÄN EI HYVÄKSYISI ESITETTYÄ PÄÄTÖSLAUSELMAA.

Hansu 6.12.2009 20.42

Jeesus tulee pian! Oletteko valmiit.

ESa 7.12.2009 14.43

Voiko olla totta, suomikin menee mukaan jakamaan Israelin maata? Pitäisi varoittaa suomen päättäjiä ettei sorkita Jumalan silmäterää. Oi auta Herra meitä ja anna anteeksi meidän kansamme synnit, että voisimme siunata israelin kansaa ja rukoilla Jerusalemille rauhaa.

Kaija 7.12.2009 17.26

Hyvä! Ruotsihan näin vain jouduttaa lopunaikoja ja sittenhän kaikki uskovat pääsevät sinne Taivaaseensa. Jaetaan vaan Jerusalem väkisin, ei siellä muuten mitään tapahdu. Sama terrorismi vain jatkuu jatkumistaan puolin ja toisin. Yleensä molemmissa osapuolissa on syytä konflikteissa.

Ei srk:n julistustyö ole kovin kummoisia tuloksia saanut muutenkaan aikaan viimeisen kahden tuhannen vuoden aikana. Missä ovat ne "suuremmat teot" mistä Jeesus puhui? Enpä ole huomannut.

Rauni 7.12.2009 19.04

Järkyttävää. Nyt kaikki kristityn polvilleen ja
rukoilemaan Israelin Jumalaa. Niinkö on näin, että kaikki paha tuleekin länsinaapuristä, eikä idästä.

PIRJO 8.12.2009 13.59

Kaikkivaltias Jumala varjele ja siunaa Israelin kansaa,aseta varjelijat Jerusalemin muureille.
Siunaa päättäjillemme viisautta ja rohkeutta vastustaa Ruotsin runnomaa päätös ehdotusta.Amen.

Israelin Ystävä 9.12.2009 1.24

Sakarja 12:3 "Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan."

Aikamoiset merkit ajassamme. Vuodenvaihteen lähelle kiteytyy paljon. Valtava määrä päämiehiä koolla ilmastokokouksessa. Taloudessa kuplat odottavat jatkuvasti puhkeamistaan, Dubain kaltaisia tulee lisää. Jossain vaiheessa tulee romahdus.

Ja Jerusalem kysymys. Hallelujaa. Kello totisesti käy, ja kuuluvasti.

Corpus Christi 10.12.2009 15.45

Hei! Rauni, Nytkö vasta huomaat, että paha tuleekin lännestä, eikä idästä? Mistä on tullut esim. pornon saasta, joka on lähinnä nettipornon vuoksi vanginnut otteeseensa paljon uskoviakin, pastoreita myöten. Tosta oli juttua RistinVoitossa tämän syksyn jossain numerossa.

Pornon kehto on Hollywoodissa elikkä aika lännessä.

Siunausta Teille!