2014-07-16 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_5_7150-BLOGI_PIRKKO_02.jpg Uutiset tänä aamuna: kuvaa Gazan raunioituneista taloista, talojen portailla istuvista pienistä lapsista. Kuvien yhteydessä uutisankkuri lukee tekstiä, jossa kerrotaan, että Israel aikoo jatkaa ilmapommituksia eikä gazalaisilla ole paikkaa minne paeta. Jäiköhän tästä puuttumaan jotain? Esimerkiksi... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/585/israelilla_on_oikeus_puolustautua%21 Patmos article
Pirkko Säilä
16.7.2014
Pirkko Säilä

Pirkko Säilä on Patmos Lähetyssäätiön aikaisempi toiminnanjohtaja (2010-2017) ja nykyinen kenttäjohtaja.

Israelilla on oikeus puolustautua!

Uutiset tänä aamuna: kuvaa Gazan raunioituneista taloista, talojen portailla istuvista pienistä lapsista. Kuvien yhteydessä uutisankkuri lukee tekstiä, jossa kerrotaan, että Israel aikoo jatkaa ilmapommituksia eikä gazalaisilla ole paikkaa minne paeta. Jäiköhän tästä puuttumaan jotain? Esimerkiksi tieto siitä, että viikon aikana Gazasta on ammuttu Israeliin 1457 rakettia.

Uutisointi on viime vuosina ollut hyvin yksipuolista. Paha Israel. Kärsivä Gaza. Uutiset alkavat lähes poikkeuksetta: ”Israel hyökkäsi Gazaan”, ei miten tosiasiassa on: Israel puolustaa omaa maataan Hamasin jatkuvilta rakettihyökkäyksiltä.

Edelleen Lähi-itä uutisoinnin yksipuolisuudesta. Missä ovat kuvat militanteista Hamasin miehistä, jotka pakottavat omat siviilinsä ihmiskilviksi? Kun Israelin armeija antoi tiedotteen tekstiviesteinä ja puhelinsoittoina pohjoisen Gazan asukkaille lähteä pois alueelta, koska Hamas-taistelijoiden asuntoja ja pommien laukaisupaikkoja tuhotaan, Hamas komensi siviilit juuri näihin taloihin. Sama toimintamalli on toistunut aikaisempienkin konfliktien aikana. Israelin pääministeri, Benjamin Netanjahu sanoi: ”Me käytämme aseita suojellaksemme omia ihmisiämme, Hamas käyttää ihmisiä suojelemaan omia aseitaan”. Osuvasti sanottu.

Uutisointi on tehnyt tehtävänsä, yleinen mielipide kääntyy Suomessakin helposti Israelia vastaan. Entä, jos tuntisimme olosuhteet vähän paremmin, esimerkiksi Negevin alueen asukkaiden ahdingon jatkuvan rakettitulen kohteena.

Tukemme kohteena oleva Eden-koulu on yksi esimerkki elämästä jatkuvan terroriuhan alla. Eden on sisäoppilaitos, johon on tuotu teini-ikäisiä tyttöjä eri puolilta Israelia. Tytöt ovat iältään 12-18 –vuotiaita ja he ovat koulussa 2-3 vuotta. Kaikilla on vaikea kotitausta ja koulun tarkoitus on saada näiden nuorten elämä raiteilleen niin, että he pystyvät jatkamaan opintoja tai pääsemään työelämään ja olemaan irti päihteistä ja jengeistä ja muusta turmelevasta elämänmallista. Koulu on saavuttanut hyviä tuloksia. Tapasimme huhtikuussa nuoren naisen, joka kertoi, että hänen elämänsä oli aivan raunioina, kunnes hän pääsi Eden-kouluun ja sitä kautta kiinni elämään.

Aivan Gazan rajan läheisyydessä sijaitsevan Eden-koulun tytöillä on vain 15 sekuntia aikaa juosta pommisuojaan rakettihälytyksen kuuluessa. Patmos on lahjoittanut kouluun täysosuman kestäviä pommisuojia ja osallistunut muutenkin koulun tukemiseen. Patmosystävät ovat lahjoittaneet vastikään uuden pommisuojan, joka tulee asuintalon yhteyteen, jotta hälytyksen tullessa tytöt pääsevät siirtymään pommisuojaan ilman, että joutuvat juoksemaan ulos ja toiseen taloon. Aikaa on liian vähän. Sama tilanne on Eshkolin alueella sijaitsevan Eden II –koulun lapsilla. He ovat iältään 6-12 –vuotiaita. Heidätkin on saatava turvaan rajan läheisyydestä.

Nyt tilanteet raja-alueen läheisyydessä ovat niin vaikeat, että Israelin viranomaiset ovat määränneet koko tuon alueen evakuoitavaksi. Paitsi Eden-koulujen lapset ja nuoret, myös monet tuhannet israelilaiset lapset tarvitsevat turvapaikkaa ja heidät siirretään turvallisemmalle alueelle (jos sellaisia tämän päivän Israelista löytyy, kun raketteja ja ohjuksia ammutaan nyt muualtakin kuin Gazasta, esim. Libanonin puolelta).

Entä sitten ne lapset, jotka asuvat Gazassa, miten heidän käy. Kukaan meistä ei tahdo, että pieniä lapsia kuolee, ei Gazassa, ei Israelissa eikä missään. Hamas on kuitenkin avainasemassa Gazan lasten ja perheiden turvallisuudesta, ei Israel. Heti kun Hamas hyväksyy – ja pitää! tulitauon, ja lakkaa piileksimästä siviiliasutuksen keskellä, Israelin puolustus hiljenee. Mutta, tahtooko Hamas omien siviiliensä turvallisuutta, vai onko tuhovimma Israelia kohtaan niin suuri, ettei omiakaan säästetä. Tästä on kysymys. Ja toivoisin niin, että suomalaiset katsoisivat koko tilannetta. Eikö ole tärkeä ymmärtää, että yli kymmenen vuotta jatkuneille raketti-iskuille on saatava loppu.

”Puremmeko meitä ruokkivaa kättä”, oli jonkun ajattelevan ihmisen kysymys Gazassa. Totta, Israel antaa sähkönkin Gazaan. Jotkut radikaalit Israelissa ovat ehdottaneet, että pääministeri Netanjahu antaisi käskyn katkaista sähkön toimittaminen Gazaan. Sitä hän ei ole tehnyt. Israel tekee paljon sellaista, mistä maailma ei välitä kuulla. Useitakin esimerkkejä voisin kertoa. Tässä yksi omakohtainen kokemus.

Olimme Askelonissa, Barzilai –sairaalalle luovuttamassa Patmosystävien lahjaa. Ylilääkäri, joka esitteli meille sairaalaa, kertoi, että potilaat eteläisen puolen siivestä on jouduttu turvallisuussyistä siirtämään toiselle puolelle sairaalarakennuksia Gazasta tulevan rakettitulen tähden. Kaksi näitä Hamasin tulelta turvaan siirrettyjä potilaita oli kotoisin Gazasta. Niin. Luit oikein, potilaat oli tuotu israelilaiseen sairaalaan Gazasta.

Toinen gazalais-potilaista oli mies, jolla oli syöpä sylkirauhasissa. Barzilai –sairaalassa häntä hoidettiin juutalaisen professorin kehittämän ainutlaatuisen keksinnön avulla. Tuohon aikaan kyseistä hoitomuotoa ei käytetty missään muussa sairaalassa. Samana päivänä kun me vierailimme Barzilaissa, vierailulla oli syöpähoitoja kehittäviä amerikkalaisprofessoreita tutustumassa uuteen hoitomuotoon.

Tätä Gazassa vammautunutta tyttöä hoidettiin Barzilai-sairaalassa Israelissa helmikuussa 2008
Barzilais-sairaala

Toinen Gazasta tuotu potilas oli pieni tyttö, joka oli loukkaantunut Hamasin ja jonkun toisen militanttiryhmittymän yhteenotossa Gaza Cityssä. Lapsella oli kasvoissa sirpaleiden aiheuttamia vammoja. Hänet, samoin kuin em. syöpäpotilas, oli tuotu Palestiinan Punaisen Puolikuun ambulanssilla raja-asemalle ja siitä Israelin Punaisen Daavidin Kilven ambulanssin kuljettamina Askeloniin sairaalaan. Näin tapahtuu jatkuvasti. Mutta, tästä maailman uutiset eivät kerro. Eivätkä palestiinalaiset tiedotusvälineet myöskään välitä kertoa.

Patmoksen kesän vetoomuskampanja kohdistuu Israelin elämäksi. Tuemme Keren Hayesod –järjestöä lasten evakuoinneissa Negevin alueelta ja lahjoitamme Magen David Adomille, Israelin Punaiselle Daavidin Kilvelle (joka on Punaista ristiä vastaava ensiapu- ja veripankkipalveluita tarjoava järjestö Israelissa) varoja elämää pelastaviin laitteisiin. Lue lisää tarpeista ja lahjoitusmahdollisuudesta tästä linkistä: Israelilla on oikeus puolustautumiseen ja olemassaoloon. Rukoile kanssani Lähi-idän tilanteen puolesta ja lasten puolesta molemmin puolin rajaa. 

PS. Israel Ystävyystoimikunta järjestää Eduskuntatalon edessä torstaina 24.7. klo 17 mielenilmauksen Israelin puolesta. Tule mukaan!

 

Kommentoi "Israelilla on oikeus puolustautua!"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _____   ______  ______   ___   _  _  
| __ \\  /_  _// |   \\  / _ \\ | \ / || 
| | \ ||  -| ||- | -- // | / \ || | \/ || 
| |__/ ||  _| ||_ | -- \\ | \_/ || | . . || 
|_____//  /_____// |______//  \___// |_|\/|_|| 
 -----`  `-----` `------`  `---`  `-` `-` 
                         
 
 

7 kommenttia "Israelilla on oikeus puolustautua!"

Leena Valkonen 16.7.2014 21.50

Israelilla on oikeus puolustautua !!!!

John 16.7.2014 21.50

Yhdyn täysin Pirkon kirjoitukseen, että Israel on Jumalan erityiskansa, jonka Hän on jälleen asettanut omille asuinsijoilleen. Tällä hetkellä Israelilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin puolustaa kansalaisiaan, ja yrittää hävittää Hamasin tukikohtia.
Mitä islam oikeastaan on; se on villi "uskonnollinen" järjestö, joka pitää oikeutenaan polkea kaikkia kansainvälisiä lakeja omien pyrkimystensä varjolla. Todellista rakkautta se ei tunne(poikkeuksena jotkut yksilöt). Miksi Syyriassa ja Irakissa, Turkissa tai Nigeriassa tapetaan toisia islamisteja tai kristittyjä kuin petoeläimiä; ei ole mitään todellista kunnioitusta ihmisiä kohtaan, joita valheellisesti kutsutaan "vääräuskoisiksi". Israelin Jumala sanoo kuitenkin viimeisen sanan, sillä pahan ilmentymä näkyy usein islamistien fanaattisena uskon sotana, jossa ei ole mitään järkeä, mutta vain oman aatteen valtapyrkimisenä keinoja kaihtamatta. Tulkoon Rauhanruhtinas pian tuomaan sen todellisen rauhan!

John 10.8.2014 12.07

Yhdyn täysin Pirkon kirjoitukseen, että Israel on Jumalan erityiskansa, jonka Hän on jälleen asettanut omille asuinsijoilleen. Tällä hetkellä Israelilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin puolustaa kansalaisiaan, ja yrittää hävittää Hamasin tukikohtia.
Mitä islam oikeastaan on; se on villi "uskonnollinen" järjestö, joka pitää oikeutenaan polkea kaikkia kansainvälisiä lakeja omien pyrkimystensä varjolla. Todellista rakkautta se ei tunne(poikkeuksena jotkut yksilöt). Miksi Syyriassa ja Irakissa, Turkissa tai Nigeriassa tapetaan toisia islamisteja tai kristittyjä kuin petoeläimiä; ei ole mitään todellista kunnioitusta ihmisiä kohtaan, joita valheellisesti kutsutaan "vääräuskoisiksi". Israelin Jumala sanoo kuitenkin viimeisen sanan, sillä pahan ilmentymä näkyy usein islamistien fanaattisena uskon sotana, jossa ei ole mitään järkeä, mutta vain oman aatteen valtapyrkimisenä keinoja kaihtamatta. Tulkoon Rauhanruhtinas pian tuomaan sen todellisen rauhan!

Pystynen, Marita 10.8.2014 12.07

Israelilla on OIKEUS puolustautua, niin muutkin maat toimisivat vastaavassa tilanteessa.

ritta 10.8.2014 12.07

Jos me sanomme Jumalalle, että MEILLÄ ON OIKEUS!!!, niin Jumala voi ottaa sen tosissaaan, ja antaa meille sen mihin meillä todella on oikeus: helvettiin ja iankaikkiseen kadotukseen.

Älkää vaatiko, että Israel saa sen MIHIN SILLÄ ON OIKEUS!!! Israel ei edes tunne Jeesusta joka verellään voi kumota sen MIHIN MEILLÄ ON OIKEUS!!! Israel olisi silloin täysin vailla tovoa edes jäännöksen pelastumisesta.

Lusiferin vaati sitä mihin HÄNELLÄ ON OIKEUS!!! Se halusi nousta pois oamasta asemastaan ja omasta tehtävästään, jotka Jumala oli sille luonut ja antanut. Jumala antoi Lusiferille sen, mihin SILLÄ ON OIKEUS!!!

Jumalan edessä meillä yhdestäkään, ihmisestä tai enkelistä ei ole varaa vaatia sitä MIHIN MEILLÄ ON OIKEUS!!! Me tuhoudumme, jos Jumala antaa meille sen, MIHIN MEILLÄ TODELLA ON OIKEUS.

Rukoilkaa mieluummin Israelille ARMOA, EI OIKEUTTA. Kaikki me pelastumme vihollisen vallasta, synnistä ja iankaikisesta kuolemasta VAIN ARMON KAUTTA.

Herra armahda 10.8.2014 12.07

Kauheeta tämä tämmönen on, ihan on kun sillon kun Jeesusvauva viaton synty tähän maailmaan. Heti alettiin lasta vainota, ihan lastenmurhan pisti saatana sillonkin pystyyn, niinkun tänäki päivänä. Saatana on aina vihannut viattomia lapsia ja tahtoo niitä tappaa. Nii se oli Jeesuksen aikana ja niin se on yhä. Ei me aikuset piitata mitä lapset kärsii ja kuinka niide koko elämä tuhoutuu tai tulee elinikäset trauma. Ei aikuset välitä, kyllä tämä on nii kauheeta. Eikö ny patmos etes vois niille lapsille ku ny sattuu jäämää henkii niin jotain Joulun lapsi-pakettia laittaa? Kyllä niilä lapsilla on helvetti ny missä ne elää ja niilä on helvetti ku niide toivo ja turvallisuus mielessä on tuhottu, ei niistä enää normaalia lapsia tuu. Nii jos sinne ny yhtää lapsia jää henkiin Gazaan nii eikö vois patmos niitä jokenkin auttaa, mielet niillä on hajalla. Jos ei niile mitään auta nii ne kyllä sen helvetin mikä niien päässä on syöttää juutalaisille takasin ja korkojen kera. Hirviöitähän niistä tulee ku ne tollai tuhotaan, ja jossei niitä kukaan auta korjaamaan. Juutalaiset sen sitten maksaa. Se on se sama saatana joka siellä ny lapsia tuhoaa ku tuhosi Jeesuksen aikana lapsia, ihan sama saatana vihaa lapsia.

JEESUKSEN seuraajien olisi aihetta pyytää anteeksi julkisesti uhreilta, pahan lapset tanssikoot rauhassa 10.8.2014 12.07

Ban: YK:n työntekijöitä kuoli Gazan kouluiskussa

Tytöt itkivät YK:n ylläpitämään kouluun osuneessa iskussa kuollutta isäänsä Beit Hanunissa

24. heinäkuuta 2014.

Banin lausunnon mukaan iskussa kuoli naisia, lapsia ja YK:n työntekijöitä.

YK:n työntekijöitä on kuollut Israelin tulitettua YK:n ylläpitämää koulua Gazassa, sanoo YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon. Ban tuomitsi iskun jyrkästi.

Banin lausunnon mukaan iskussa kuoli naisia, lapsia ja YK:n työntekijöitä. Gazan terveysministeriön mukaan ainakin 15 ihmistä on kuollut ja noin 200 haavoittinut. Israelin radio puolestaan kertoi, että valtaosa kuolleista oli lapsia.

Ban kutsui tekoa vastenmieliseksi ja sanoi, että yksityiskohdat on selvitettävä.

UNRWA sanoi lausunnossaan, että he olivat pyytäneet Israelin armeijalta useita kertoja lupaa evakuoida siviilit ja työntekijänsä ennen iskua. Lupaa ei kuitenkaan annettu. YK:n työntekijöiden mukaan koulun ympärillä tulitettiin ennen iskua.

Israelin armeijan kenraali, Gazassa toimivien joukkojen komentaja Micky Edelstein sanoi, että tapahtuneesta on aloitettava tutkinta. Armeija kuitenkin syyttää myös palestiinalaistaistelijoita rakettien ampumisesta.

Gazan siviiliuhrien ja erityisesti kuolleiden lasten suuri määrä on aiheuttanut kansainvälisten vastalauseiden myrskyn. Muun muassa Kairossa Egyptissä tulitauosta neuvottelemassa oleva Britannian ulkoministeri Philip Hammond esitti vakavan huolensa siviiliuhrien määrästä.

YK:n humanitaarisen avun päällikkö Valerie Amos puolestaan sanoi, että palestiinalaisten on "lähes mahdotonta" suojautua Israelin ilmaiskuilta.

– Sillä ei ole väliä, kuinka kovasti Israel yrittää välttää tuhoja; tämä on erittäin ylikansoitettua maa-aluetta, Amos sanoi......ja samaan aikaaan Suomen sionistit tanssii riemuissaan piirileikkiä Eduskuntatalon edessä. Ovat NIIN riemuissaan kun on saatu teurastettua jo satoja palestiinalaisia ja tuhansia haavoitettu, ja voi tanssin RIEMUA, nyt saatiin tapettua jo YK:n työntekijöitä!!!

Ettekö te osaa edes hävetä?? Ihmisiä kuolee kuin kärpäsiä ja te vaan piirileikkiä tanssitte? Kyllä nyt pro Palestine puoli ilkkuu kun näkee teidän typerän, tilannetajuttoman ja omahyväisen käytöksenne.


TEHKÄÄ PARANNUS JA PYYTÄKÄÄ ANTEEKSI. KÄYTÖKSENNE TOI HÄPEÄÄ ISRAELIN PYHÄLLE!!!