2015-06-08 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_15_7149-BLOGI_MARJA_02.jpg Juuri kun kevät oli puhkeamassa kukkaan, kuljin pohjoisessa Israelissa tavaten vastuuhenkilöitä Patmoksen Israelavun uudelle tärkeälle "pohjoisen puolustukseen" liittyvälle projektille. Vastoin rauhan-sopimuksen vaateita Hizbollahia ei riisuttu aseista. Tänä keväänä Hizbollahin aseistetut... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/713/pohjoisen_israelin_puolustukseksi Patmos article
Marja Rantanen
8.6.2015
Marja Rantanen

Marja Rantanen on Patmos Lähetyssäätiön lähetyslääkäri. (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä ne välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Pohjoisen Israelin puolustukseksi

Juuri kun kevät oli puhkeamassa kukkaan, kuljin pohjoisessa Israelissa tavaten vastuuhenkilöitä Patmoksen Israelavun uudelle tärkeälle ”pohjoisen puolustukseen” liittyvälle projektille.

Vastoin rauhan-sopimuksen vaateita Hizbollahia ei riisuttu aseista. Tänä keväänä Hizbollahin aseistetut sotilaat partioivat Israelin pohjoisen rajan pinnassa YK-sotilaiden ja Libanonin armeijan estämättä, katse-etäisyydellä Israelin pohjoisista asutuksista..

 

Israelin seuraavan sodan on ennakoitu alkavan pohjoisesta, Hizbollahin toimesta Libanonista ja Syyriasta käsin.

Israel on elänyt ”sota sotien välissä” -tilannetta pohjoisella rajallaan edellisestä vuoden 2006 Libanonin sodasta alkaen.

Vastoin rauhansopimuksen vaateita Hizbollahia ei riisuttu aseista.

Hizbollah on viime vuosina keskittynyt taisteluun Bashar al-Assadin riveissä Syyrian sisällissodassa saaden merkittävää taistelukokemusta. Se on pitänyt tärkeänä aika ajoin muistuttaa Israelia lopullisesta päämäärästään, Israelin valtion täydellisestä tuhoamisesta. Hizbollah, ”Allahin puolue”, on Iranin luoma ja rahoittama terroristijärjestö, joka on tätä nykyä myös vahvasti edustettuna Libanonin parlamentissa.

Tänä keväänä Hizbollahin aseistetut sotilaat partioivat Israelin pohjoisen rajan pinnassa YK-sotilaiden ja Libanonin armeijan estämättä, katse-etäisyydellä Israelin pohjoisista asutuksista.

Viimeisimmissä uhkauksissaan Hizbollahin johtaja sheikki Nasrallah väittää yhdistävänsä seuraavaan sotaan Israelia vastaan shia- ja sunnitaistelijat.

Israel tietää, mitä rajan takana tapahtuu. Tietää Hizbollahin levittäytyneen aseineen Etelä-Libanonin kyliin siviiliasutuksiin, rakentaneen maanalaisia tunneliverkostoja ja suunnittelevan pohjoisen Israelin valtausta sen lisäksi, että naapuriin iskettäisiin tuhansin ohjuksin… ja mahdollisesti kemiallisin tai bioasein.

PATMOSAVUSSA olemme suunnitelleet elämää puolustavaa ja pelastavaa Pohjois-Israelin sairaaloiden tukihanketta.

 

Israel vahvistaa rajavarustusta ja tekee ennakoivia iskuja asevarikoihin, tai kun ohjuksia ja niiden laukaisualustoja ollaan siirtämässä rajan pintaan. Mikä tahansa isku voi johtaa sodan leimahtamiseen. Hizbollah on luvannut kostaa kaikki iskut Syyriaan ja Libanoniin – tai jos Israel päätyy ennakoivaan iskuun Iraniin, jotta Iran ei saisi ydinasetta valmiiksi.

Sodan hinta tulee olemaan hirvittävä. Etelä-Libanoniin tuskin jää tunnistettavia kyliä. Israel pidättäytyy viimeiseen asti, toivoen näennäisen rauhan pitkittyvän.

PATMOSAVUSSA olemme suunnitelleet elämää puolustavaa ja pelastavaa Pohjois-Israelin sairaaloiden tukihanketta.

Sairaalat palvelevat kaikkina aikoina. Sodan tullen lääkintähenkilökunnasta ja sairaaloiden mahdollisuuksista hoitaa vammautuneet riippuu jopa kansakunnan tulevaisuus. Perinteisen juutalaisen viisauden mukaan: joka on pelastanut yhden elämän, on pelastanut maailman.


Maanalaiset, kemiallisilta, bio- ja ydinaseilta suojatut sairaalat ovat osa Israelin varustautumista tuleviin sotiin. Marja Rantanen pääsi tutustumaan Galilean sairaalan suojattuihin tiloihin.

Koko Israelissa, mutta varsinkin pohjoisessa, on herätty suojattujen, maanalaistenkin sairaalatilojen tarpeellisuuteen.

NAHARIASSA ollaan oltu tiennäyttäjinä. Pitkällisen työn tuloksena Galilean sairaala Nahariassa on saanut ohjusiskuilta, kemiallisilta, bio- ja ydinaseilta suojatun, laajan ja toimivan ensiavun ja mittavat maanalaiset sairaalatilat. Sodan tullen ohjuksia sataa Nahariaan, joka on vain kymmenen kilometrin päässä Libanonin rajalta. Israelin nykyinen ohjuspuolustusjärjestelmä ei pysty tuhoamaan pienehköjä, lyhyen matkan ohjuksia.

ISRAELIN POHJOINEN VARUSTUS ei kestä ilman näitä kolmea merkittävää, kaikissa tilanteissa koko väestöä palvelevaa sairaalaa

 

Galilean sairaalassa varustaudutaan päättävästi seuraavaan sotaan. Tyypillistä israelilaiselle sairaalalle, siellä hoidetaan nyt Syyrian sodan uhreja. IDF poimii vakavasti vammautuneita rajalta ja vie heidät hoidon jälkeen takaisin.

Galileassa väki koostuu monesta kansanosasta. Kaikkia palvellaan. Sairaalaa laajennetaan mm. suojatun naistensairaalan osalta.

SAFEDIN ZIV-SAIRAALA korkealla kukkulalla – taustallaan Kinneret – on myös vuosien mittaan kantanut laajaa vastuuta pohjoisen Israelin väestön terveydestä ja ollut sotatilanteissa korvaamaton. Sairaalaan ollaan rakentamassa uutta, kahdelta kolmasosaltaan täysin suojattua lastensairaalaa. Sinne tulevat laaja lasten ensiapu ja vastasyntyneitten teho-osasto sekä n. 100-paikkaiseksi, täysin suojatuksi, maanalaiseksi sairaalaksi nopeasti muunnettava auditorio.

HAIFAN KOLMEN MILJOONAN ASUKKAAN tiiviisti rakennettu kaupunki sai viime Libanonin sodassa kokea Hizbollahin ohjusten yltävän sinnekin. Suuri erikoissairaala Rambam on rakennuttanut lahjoitusvaroin maanalaiset parkkitilat, jotka ovat muunnettavissa toimivaksi sairaalaksi sotatilanteessa. Kuitenkin toinen, kaikkea kansaa kaikilla lääketieteen aloilla palveleva Bnai Zionin (Siionin Pojat) sairaala ei ole pystynyt vielä varautumaan tehokkaasti seuraavaa sotaa varten. Välttämätön uusi suojattu ensi-apu ja maanalainen sairaalaosasto on suunniteltu ja tärkeimmät luvat sen rakentamiseen saatu, mutta puuttuvat varat ovat estäneet hankkeen etenemisen täydellä vauhdilla.ISRAELIN POHJOINEN VARUSTUS ei kestä ilman näitä kolmea merkittävää, kaikissa tilanteissa koko väestöä palvelevaa sairaalaa: Haifan Bnai Zionia, Safedin Ziviä ja Naharian Galilean sairaalaa. Jos ne toimivat, niistä riippuvat pienemmätkin yksiköt pystyvät palvelemaan tilanteen vaatimalla tehokkuudella.

Bnai Zion, Ziv ja Galilean sairaala valtion sairaaloina saavat tuen jokapäiväiseen toimintaansa Israelin valtiolta. Toisaalta kaikki, mikä liittyy sairaaloiden toiminnan kehittämiseen, varustukseen ja lisärakentamiseen, täytyy kerätä kokonaan tai osittain lahjoitusvaroin.

MEILLÄ EI OLE MUUTA KUIN USKONVARMA NÄKY: Kun suojaamme Israelia, Israelin Jumala on rinnallamme ja siunaa rakasta kansaansa ja meitä. Mitä annamme, Hän moninkertaistaa.

Pohjoisen sairaaloiden varustaminen elämän ylläpitäjiksi tulevan sodan aikana on hengellinen kannanottomme Israelin suojaamiseksi kaikelta pahalta – kun vyöry alkaa pohjoisesta.

 

Pohjoisen sairaaloiden varustaminen elämän ylläpitäjiksi tulevan sodan aikana on hengellinen kannanottomme Israelin suojaamiseksi kaikelta pahalta – kun vyöry alkaa pohjoisesta. Se on myös hengellisen siunauksen tuomista kansalle, jolle Israelin Jumala on luvannut lahjoittaa tuntemisensa, kun se on Maassaan.

Siksi Patmos on lähtenyt pohjoisen Israelin kolmen sairaalan tukiohjelmallaan rakentamaan Bnai Zionin sairaalan uutta suojattua ensiapua ja maanalaista sairaalaa Haifassa, saattamaan valmiiksi Safedin Ziv-sairaalan uutta, suojattua lastensairaalasiipeä ja varustamaan Naharian Galilean sairaalaa valmiudessa seuraavaan sotaan. Me teemme osamme, sen mukaan, miten Herramme valtavassa armossaan vaikuttaa sinussa ja toisissa ystävissään.

Saako Herra sanoa sinusta: Hän teki minulle, mitä voi.

KOLMISÄIKEINEN

Patmos Israel avun kolmen sairaalan tukiohjelma

Kiitos rakkaudenlahjastasi Israelin pohjoisosien sairaaloiden elämän varustukseksi.

Lahjoita

Valitse summa:
 
 

Kommentoi "Pohjoisen Israelin puolustukseksi"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 ______  _____   _____   _____   _____ 
 /_____// | ___|| / ____|| | ___||  / ___// 
 `____ `  | ||__  / //---`' | ||__   \___ \\ 
 /___//  | ||__  \ \\___  | ||__   /  // 
 `__ `   |_____|| \_____|| |_____|| /____// 
 /_//   `-----`  `----`  `-----` `-----`  
 `-`                       
 
 

4 kommenttia "Pohjoisen Israelin puolustukseksi"

stv 9.6.2015 10.28

Shalom! Kun tulin uskoon v.1976 Herran Henki avasi Sanasta pian Israelin siunaamisen.

Sanankohdat 1.Moos.12 ja 4.Moos.24:1-9 avautuivat pian ja noihin aikoihin levitettiin mm. Kaarlo Syvännön kustantamia "Kenelle Jerusalem kuuluu"-vihkosia ja traktaattia "Avoin kirje Israelista". mistähän niitä nyt saisi?

Nyt niitä on ollut vaikeampi saada, joten tämän asian ylläpitäminen näin Marjankin esilletuomana on maniota, koska mediahan maalailee mitä maalailee ja monet ovat eksytettyjä väärän infon takia mikä näkyy keskustelupalstoilla.

Tyttäremme oli juuri pari viikkoa Israelissa ja sanoi taas lähtevänsä sinne...ja iloksensa kertoi nähneensä mm. Timo Valtosen ym. matkallaan...

Ja Alfa-tv:stä tuli eräs ilta oikeata tietoa Israelista...

Molemmat ovat tärkeitä asioita, sekä hengellinen puoli että ajallinen apu...jotkut vain auttavat ajallisesti, mutta Jumala haluaa pelastaa myös Israelissa ja juutalaisetkin...

Tosi hyvä asia ja

JUMALAN SIUNAUSTA ISRAELILLE JA SEN TUOTTEILLE VAPAHTAJAMME JEESUKSEN KRISTUKSEN NIMESSÄ!

PS.1. Olimme kerran Israel-juhlassa Martinus-salissa ja sali oli tupaten täynnä...halleluja!

PS.2. Vaimoni, Marja myös hänkin, tuli uskoon Israelissa,taisi olla v.1980, ja Kaarlo Syväntö kastoi hänet siellä avovedessä upotuskasteella, kiitos Jeesukselle!

PS.3. Pari kertaa muslimi on uhannut tappaa minut, kun todistin Herrastani Jeesuksesta Johanneksen kirkon luona ja Helsingin rautatieasemalla ja traktaatit lensivät katuun vihansa saattelemina ja katsoin parhaaksi häipyä paikalta...:-)

Anu Nevalainen 9.6.2015 10.28

Siunausta Marja ja koko Patmos-väki todella arvokkaalle työllenne Israelissa.
Eilisessä juhlatilaisuudessanne kävi selväksi(ja jo aiemmin Tampereen tilaisuudessa jossa olin mukana), että Israeliin tarvitaan nyt todellakin kaikki apu mitä vain suinkin suomalaisilta Israelin ystäviltä on mahdollista irrota.Toivon ja rukoilen sydämestäni, että Herra puhuu suomalaisten sydämissä ja ihmiset lahjoittavat kallisarvoiseen työhönne varoja, jokainen mahdollisuuksiensa mukaan.Ja rukoilee Israelin ja teidän työnne puolesta hellittämättä.
Kuten eilen hyvin muistutitte:Herra muistaa ja palkitsee ne, jotka auttavat Hänen omaisuuskansaansa ja Suomen tulevien vaikeiden aikojen tullessa Hänen apunsa on ainoa joka meidät voi pelastaa.

es 11.6.2015 19.53

"Israel vahvistaa rajavarustusta ja tekee ennakoivia iskuja asevarikoihin, tai kun ohjuksia ja niiden laukaisualustoja ollaan siirtämässä rajan pintaan. Mikä tahansa isku voi johtaa sodan leimahtamiseen. Hizbollah on luvannut kostaa kaikki iskut Syyriaan ja Libanoniin – tai jos Israel päätyy ennakoivaan iskuun Iraniin, jotta Iran ei saisi ydinasetta valmiiksi.

Sodan hinta tulee olemaan hirvittävä. Etelä-Libanoniin tuskin jää tunnistettavia kyliä"

kirjoitti Marja Rantala.

Se on tuo kielenkäyttö metkaa. Israel tekee "ennakoivia hyökkäyksiä" ja "ennakoivia iskuja" ja "Etelä-Libanoniin tuskin jää tunnistettavia kyliä"
Israelin ENNAKOIVIEN puolustustoimien takia.

Mutta vikapää on aina se toinen osapuoli. Jos se toinen osapuoli tekee jotain, niin se on raaka hyökkäys ja hirvittävä antisemitistinen vääryys. Mutta Israel saa ihan rauhassa ENNAKKOtuhota puolet kokonaisesta valtiosta.

Israel on ENNAKKOpuolustautunut ja pistänyt palestiinalaiset ghettoihin, Israel ENNAKKOpuolustautunut ja tunkenut kaikki Afrikan pakolaiset Negeviin keskitysleireihin.

Nyt Israel ENNAKKOpuolustautuu koko maailmaan vastaan kun on ryhtynyt suureen sotaan kaikkia Israelin tuotteiden boikotoijia vastaan. 20 miljoonan dollarin satsaus ensialkuun.

Jospa Israel käyttäisi siitä puolet ja parantaisi oloja Gazassa ja Länsirannalla, ja viisi milliä, jolla parantaisi keskitysleirisiirtolaisille ihmismäisen kohtelun, ja lopuilla ruokkisi omat juutalaiset lapsensa, kun niistäkin kolmasosa näkee juutalaisten itsensä mukaan nälkää, kun kaikki raha menee hasbaran pönkittämiseen ja aseisiin, joilla tuhota aina vain enemmän arabeja.

Jos Israel käyttäisi rahansa hyvään, eikä pahaan,
rakentamaan, eikä tuhoamaan,
parantamaan, eikä tappamaan,
elämään, eikä kuolemaan,
korjaamaan, eikä hajottamaan,

niin Israelin ei enää tarvitsisi käyttää 20 miljoonaa jotta saisi muun maailman väkipakolla ostamaan israelilaisia tuoetteita.

stv 17.6.2015 5.04

Kun ihminen on elävässä uskossa ja Pyhä Henki opettaa, ei tule väärää kuvaa Israelista, vaikka joku näilläkin sivuilla yrittäisi valehdella Israelista jne.

Siunataan Israelia-ei kirota!

Toivotamme rauhaa Jerusalemille ja siunaamme Israelia!-Psalmi 112 vanha parempi käännös.

GOD BLESS MUCH ISRAEL IN THE NAME JESUS CHRIST!