2016-09-19 https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_5_7150-BLOGI_PIRKKO_02.jpg Rakas ystävä. Jälleen kerran olemme uuden kynnyksellä, aloittamassa aivan alusta, jo 22. kerran. Operaatio Joulun Lapsi on taas tänäkin vuonna sydämesi ovella pyytämässä rakkaudenlahjaasi Euroopan köyhimpien lasten elämään. Vuodesta 1995 lähtien olemme olleet Laupiaan Samarialaisen Kukkaro -järjestön... https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/901/kaikki_alkaa_yhdesta_lahjasta Patmos article
Pirkko Säilä
19.9.2016
Pirkko Säilä

Pirkko Säilä on Patmos Lähetyssäätiön aikaisempi toiminnanjohtaja (2010-2017) ja nykyinen kenttäjohtaja. (Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen.Muilta osin Patmos-blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä ne välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.)

Kaikki alkaa yhdestä lahjasta

Rakas ystävä. Jälleen kerran olemme uuden kynnyksellä, aloittamassa aivan alusta, jo 22. kerran. Operaatio Joulun Lapsi on taas tänäkin vuonna sydämesi ovella pyytämässä rakkaudenlahjaasi Euroopan köyhimpien lasten elämään. Vuodesta 1995 lähtien olemme olleet Laupiaan Samarialaisen Kukkaro -järjestön johtaman maailmanlaajuisen lasten mission edustajia Suomessa. Suomalaiset ovat tuoneet jouluiloa jo yli 250 000 köyhyyden keskellä elävälle lapselle Euroopassa.

Tämän syksyn tavoitteemme on saada kerätyksi neljä rekkakuormallista joulupaketteja lapsille.

Tänäkin vuonna saamme viedä suomalaisten ystävien rakkaudenlahjat nimenomaan Moldovaan ja Romaniaan. Joulupaketin lisäksi lapset saavat kuulla evankeliumin ja heitä kutsutaan Suuri seikkailu -opetuslapseuskouluun. Olemme jo saaneet kuulla ihanista tuloksista. Molemmissa maissa Patmos Lähetyssäätiön Lastenapu toimii ympäri vuoden.

Kaikki alkaa yhdestä lahjasta yhdelle lapselle

Vuonna 1996 menimme ensimmäisen kerran Romanian lohduttomiin laitoksiin, joissa hylätyt lapset täyttivät sairaalaosastot ja kolkot laitokset. He olivat kuin eläimet häkeissään, ilman ihmisarvoa ja inhimillistä kohtelua. Itkimme aina käydessämme näissä synkissä laitoksissa.

Tämän jälkeen löysimme romanikylät. Äärimmäistä köyhyyttä, jota en uskonut Euroopasta edes löytyvän. Vieläkin kyyneleet nousevat silmiini, kun näemme lasten karuja oloja.

Ajat ovat muuttuneet, mutta vain osin. Euroopan unionin jäsenyyden myötä Romanian oli ”siivottava” synkät Ceausescun valtakauden jättämät varjot ja lapset oli sijoitettava johonkin. Monet lähetettiin yksinkertaisesti vain pois. Toisia sijoitettiin sukulaisten luokse. Jotkut pääsivät yksityisiin perhekoteihin. Mekin saimme olla ylläpitämässä Casa Patmosta Oradeassa. Tuosta kodista olemme saaneet nähdä hedelmän, joka on hämmästyttävä: täysin hylätty lapsi, joka oli tullut pahoinpideltynä valtion lastenkodista ryhmäkotiimme, on saanut Jumalan rakkauden täyttämien ihmisten, kristittyjen työtovereittemme ja kasvattiäidin uhrauksien kautta päästä opintoihin, jotka ovat tuoneet hänet tänne Suomeen. Lue lisää tästä ihmeestä kirjeeni takasivulla. Se on sydämeenkäypää todistusta siitä, miten Jumala kuulee lapsen rukouksen.

Romanikylien tilanne on osin ennallaan. Vieläkin perheitä asuu maalattiaisissa hökkeleissä, mutta ilahduttava muutos on tapahtunut siinä, miten romanialaiset kristityt ovat ottaneet vastuuta romanien hengellisestä opettamisesta. Yhdessä seurakuntien kanssa Operaatio Joulun Lapsi on tehnyt ja tekee merkittävää työtä romanien keskuudessa. Heitä on edelleen kaksi miljoonaa, jopa enemmänkin. Suomalaisten kummien ylläpitämät koulut toimivat romanikylissä.

Moldovan tubilaitosten lapset tarvitsevat meitä

Kuten Romaniassa, olemme Moldovassakin auttamassa lapsia ympäri vuoden. Tuberkuloosisairaalat pääkaupungissa Kishinevissä ja Ukrainan rajalla Tyrnovossa ovat kummikohteitamme. Lapsia näissä laitoksissa on satoja. Jokainen heistä tulee vaikeasta sosiaalisesta taustasta, rikkinäisestä kodista. Osa lapsista on orpoja, osa vanhempiensa hylkäämiä, ja joidenkin lasten vanhemmat sairastavat itsekin tuberkuloosia. Jonkun isä on vankilassa, äiti sairaalassa. Olemme palkanneet yhden kokotoimisen työntekijän pitämään huolta lasten ruoka-avusta. Joulupaketit tuovat paljon iloa laitoslasten elämään. Moldova on tilastollisesti edelleen Euroopan köyhin maa. Tubilasten lisäksi joulupaketit tuovat iloa juutalaislapsille hanukka-lahjoina. Työtoverimme Hannele Suortti kertoo Moldovan lasten reaktioista paketteihin:

”Paketin vastaanottamisen hetkeen sisältyi sanomattoman paljon kaikkea mahdollista tunnetta: jännitystä, odotusta, ihastusta, iloa ja kiitollisuutta. ’Onko tämä paketti todella minulle?’ ’Miksi joku kaukana ajattelee minua?’ ’Mistä ne ihmiset tiesivät, mitä juuri minä tarvitsin ja toivoin saavani?’

”Olen aivan varma, ettei yksikään lapsi koskaan unohda tätä sadunhohtoista hetkeä, joka tuli hänen elämäänsä kuin enkeleitten tuomana taivaanlahjana. Kaiken ulkonaisen pimeyden, sairauden, puutteen, köyhyyden, hylätyksi kokemisen, orpouden ja monen inhimillisen osattomaksi jäämisen ja toivottomuuden keskelle todellakin laskeutui taivaasta valon ja toivon Ilosanoma, jonka lapsi sai omin käsin tuntea ja kokea kauniissa ja arvokkaassa lahjapaketissa.

”Juutalaislasten ja tubilasten ohella jaoimme paketteja Transnistriassa orpojen, kuurojen ja kehitysvammaisten lasten lastenkodeissa. Kaikissa näissä laitoksissa oltiin vilpittömän liikuttuneita ja kiitollisia tästä välittämisestä ja rakkaudesta, joka tuli heidän osakseen kaukaisesta Suomesta asti”.

Joulun Lapsi sinun sydämesi ovella

Palaan kirjeeni alkuun: tavoitteeseemme. Tänä vuonna se on huikean suuri, kun tahtoisimme tuoda joulun 37 000 lapselle. Tehtävä ei kuitenkaan ole mahdoton, jos kaikki tekevät oman osuutensa. Yksi paketti merkitsee yhtä lasta, joka saa kuulla, että häntä rakastetaan ja hänen elämällään on arvoa. Siksi pyydän sinulta lahjaasi Joulun Lapselle joko netissä www.joulunlapsi.fitai antaa puhelinlahjoituksesi soittamalla numeroon 0600-16100. Puhelun hinta on 21,28 e+pvm.

Jos annat lahjasi pankissa postisiirrolla käytä lyhytviitettä 74010.  

Ja voisitko pakata oman paketin. Kaikki tarvittavat ohjeet löydät osoitteesta www. joulunlapsi.fi

Suurena työmme kiitosaiheena on Radio Patmoksen tuleminen lokakuussa. Saimme pysyvän toimiluvan. Radiomme palvelee myös lähetyskenttien äänenä, eikä vähiten Operaatio Joulun Lapsen tarpeista kertoen. Tapaammehan Radio Patmoksen taajuuksilla. Lue enemmän tästä linkistä, josta löydät kaikki lähetystaajuudet.

Jeesuksen sanojen mukaan kaiken sen, minkä teemme lapsille, on Hänelle annettua lahjaa. Juuri nyt se merkitsee sitä, että Operaatio Joulun Lapsi saa olla siunaamassa kymmeniätuhansia lapsia. Ajattele, olemme mukana maailman suurimmassa lasten missiossa, jossa Jeesus on keskipisteenä.

Sydämestä lähtevä lämmin kiitos Sinulle, kun olet mukana rukouksin ja rakkaudenlahjoin tai miten vain sinulle sopivalla tavalla.

Siunattua Joulun Lapsi -vuotta toivottaen,

Pirkko Säilä
toiminnanjohtaja

PS: Vapaaehtoiset ovat suuri voimavara Operaatio Joulun Lapsessa. Lue, miten voit tulla mukaan: www.joulunlapsi.fi

 

 

Kommentoi "Kaikki alkaa yhdestä lahjasta"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _____  _  _  __  __   ___    _____ 
 |__ // | || | || \ \\/ //  / _ \\  / ___// 
  / //  | || | ||  \  //  / //\ \\  \___ \\ 
 / //__ | \\_/ ||  / . \\ | ___ || /  // 
 /_____|| \____//  /_//\_\\ |_|| |_|| /____// 
 `-----`  `---`  `-` --` `-`  `-` `-----`  
                         
 
 

Ei kommentteja "Kaikki alkaa yhdestä lahjasta"