Israel

Vain muutama tunti ennen presidentin viran jättämistä Obaman hallinto vapautti kaikessa hiljaisuudessa palestiinalaishallinnolle USD 221 miljoonaa, joiden lähettämisen palestiinalaisille kongressi oli pysäyttänyt aiemmin. Kongressin avustajat kertoivat, että kongressin saama kirjallinen viesti... https://www.patmos.fi/israelarkisto/1330/yhdysvallat_lahetti_221_miljoonaa_dollaria_palestiinalaisille_obaman_viimeisilla_tyotunneilla Patmos article

Yhdysvallat lähetti 221 miljoonaa dollaria palestiinalaisille Obaman viimeisillä työtunneilla.

Vain muutama tunti ennen presidentin viran jättämistä Obaman hallinto vapautti kaikessa hiljaisuudessa palestiinalaishallinnolle USD 221 miljoonaa, joiden lähettämisen palestiinalaisille kongressi oli pysäyttänyt aiemmin.

Kongressin avustajat kertoivat, että kongressin saama kirjallinen viesti asiasta oli päivätty 20. Tammikuuta vain muutamaa tuntia ennen kuin uuden presidentin oli määrä vannoa virkavalansa.

Ukoasiankomitean republikaaniedustajat olivat aiemmin pysäyttäneet palestiinalaisten rahoituksen, johtuen heidän pyrkimyksestään hakea jäsenyyttä eri kansainvälisissä organisaatioissa. Valkoinen talo yleensä kunnioittaa kongressin päätöksiä, vaikka ne eivät olekaan juridisesti sitovia.

Lähde: Washington Post